Start MSTS - parametry při spuštění

Zdravím, takže jestli jsem to správně pochopil, tak po kliknutí pravým tlač. myší a otevření zástupce na ploče, doplním do okýnka Cíl: toto:
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
Jestli ne tak jak, jsem z toho nějak zmatený. Dan :D

Spuštění editoru přímo z train.exe

Pokud máte kopii originální instalace např. na flashce, tak jako já, jede z ní vše bez problémů i na jiných počítačích, ale problém je s neexistujícími zápisy v registrech při spuštění přes launcher.exe (třeba kvůli editoru). Píše to pak Failed to locate a required file in your installation. You may need to re-install Train Simulator. I na takovéto "instalaci" lze spustit editor. To, co je v launcheru (-runeditor), nefunguje pro train.exe! Parametr -toolset při spuštění train.exe zabezpečí otevření editoru. Tento parametr mi celkem chyběl a na Internetu jde najít těžko http://www.google.cz/search?hl=cs&q="train.exe+-toolset"&btnG=Hledat&lr=

chci se zeptat - parametr mem:512 dá velikost paměti pro simulátor na 512mb ne? Ale jám mám 4gb ram - nejde mu nějak přikázet aby si vzal 1gb? Doufám že to chápete a nejsem uplně blbej - nechci aby mi ram ležela ladem. Děkuji

Fasther napsal:
chci se zeptat - parametr mem:512 dá velikost paměti pro simulátor na 512mb ne? Ale jám mám 4gb ram - nejde mu nějak přikázet aby si vzal 1gb? Doufám že to chápete a nejsem uplně blbej - nechci aby mi ram ležela ladem. Děkuji
A: Ide priradiť aj 1 GB, otázkou je, či je to pre MSTS efektívne.
B: 4 GB ? Na jakom systéme ? XP ani Vista32 nevedia 4 GB použiť, medzná hranica je 3 GB. Musel by si mať XP64 alebo Vistu64, aby to malo zmysel. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Fasther napsal:
A: Ide priradiť aj 1 GB, otázkou je, či je to pre MSTS efektívne.
B: 4 GB ? Na jakom systéme ? XP ani Vista32 nevedia 4 GB použiť, medzná hranica je 3 GB. Musel by si mať XP64 alebo Vistu64, aby to malo zmysel.
Mám také 4GB RAM a normálně používám parametr mem:1024 bez problémů jak ve Vi64 tak i Vi32, 2k, XP32.
S nevyužitou ( neadresovanou ) pamětí si systém poradí jednoduše - prostě na ni neposílá data. I ty využitelné 3GB ve win32 jsou dostatečné pro běh systému bez zbytečného swapu a s msts vyhrazeném v tom 1GB :D . Stačí se za běhu podívat do diagnostiky správy paměti, kolik je skutečně využito - 2GB pro systém jsou dostatečné, pokud si ovšem nespustím dalších hafo programů a služeb, které zrovna nepotřebuji a jen zbytečně obsazují paměť.

bob57_cz napsal:
... pokud si ovšem nespustím dalších hafo programů a služeb, které zrovna nepotřebuji a jen zbytečně obsazují paměť.
No práve, o tom to je. Kopa ľudí má spustených 5 - 10 totálne zbytočných aplikácií už pri štarte Windows, často ani sami nevedia prečo ... :lol: Ja mám 2 GB RAM a MSTS beží v pohode aj bez parametru mem:, u ďalšieho PC je len 1 GB a ani tam neni problém. Stačí nezapĺňať pamäť zbytočne spustenými programami a službami.

Jenomže povypínat všechny zbytečně spuštěné programy je jen pro odborníka a ne pro řadového uživatele. Laik neví, že například po nainstalování například Adobe readeru běží nonstop nějaká součást, pro jeho rychlý start. V jednom odborném časopisu jsem se dočetl, že mezi největší žrouty paměti patří můj Adobe Photoshop Elements. Tohle normální user opravdu ani netuší, co vše má spuštěno. Proto já všechny testy provádím v klasickém uživatelském prostředí a téměř nic nevypínám. Však na slezině jsme se o tom bavili s Ppoollllem a názorně mi na mém notebooku ukazoval, co mi tam chodí zbytečně. Ale chci jen říci tolik, že ikdyž jsem zkoušel povypínat vše možné, tak jsem žádný rozdíl v chodu MSTS nepoznal. Asi se jedná jen o subjektivní pocit, že jsem pro chod kolosu MSTS udělal maximum.

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže povypínat všechny zbytečně spuštěné programy je jen pro odborníka a ne pro řadového uživatele. Laik neví, že například po nainstalování například Adobe readeru běží nonstop nějaká součást, pro jeho rychlý start. V jednom odborném časopisu jsem se dočetl, že mezi největší žrouty paměti patří můj Adobe Photoshop Elements. Tohle normální user opravdu ani netuší, co vše má spuštěno. Proto já všechny testy provádím v klasickém uživatelském prostředí a téměř nic nevypínám. Však na slezině jsme se o tom bavili s Ppoollllem a názorně mi na mém notebooku ukazoval, co mi tam chodí zbytečně. Ale chci jen říci tolik, že ikdyž jsem zkoušel povypínat vše možné, tak jsem žádný rozdíl v chodu MSTS nepoznal. Asi se jedná jen o subjektivní pocit, že jsem pro chod kolosu MSTS udělal maximum.

Väčšina tých procesov zaberá iba veľmi malú časť pamäte a procesor takmer nevyužíva... Ja si ale myslím, že načo plýtvať procesorovým časom na také zbytočné procesy. Už Vista ma štve, že mi beží tak cez 50 procesov, kým pri XP mi zvyklo bežať len takých 12 - minimum... Veľmi vďačný program je CCleaner, ním sa dobre robí čistka. Druhá vec je povypínanie niektorých systémových procesov cez mmc - services... Pri dnešných strojoch sa už ale neobjavujú také výkonostné rozdiely ako kedysi napr. na 1GHz Durone... To je aspoň môj pohľad na vec... Chce to často experimentovať :bounce:

Ahojte, mam jednu otazku, predtym ked som hral MSTSa stalcil som klavesu 4 tak mi kamera pockala kym nepresla lokomotiva aj so vsetkymi vozmi. Teraz okolo kamery (4) prejde len lokomotiva a asi 2 vozy a uz sa pohlad prepne znova na lokomotivu. A predtym mi to nerobilo, moze to byt aj roznymi verziami hry?

IceMcLaren napsal:
Ahojte, mam jednu otazku, predtym ked som hral MSTSa stalcil som klavesu 4 tak mi kamera pockala kym nepresla lokomotiva aj so vsetkymi vozmi. Teraz okolo kamery (4) prejde len lokomotiva a asi 2 vozy a uz sa pohlad prepne znova na lokomotivu. A predtym mi to nerobilo, moze to byt aj roznymi verziami hry?
Kamera "4" je zaměřená na jeden určitý vůz/lokomotivu. Ten/ta je pak sledován/a. Lze to změnit pomocí klávesové zkratky Ctrl + Left (posun kamery na nejbližší vůz ve směru vlevo) a nebo Ctrl + Right (nejbližší vůz vpravo).

*) Left = kurzorová klávesa šipka vlevo, analogicky Right šipka vpravo

Pro moderátory - přesuňte to někam, tu to nemá co dělat...

To ze je ten voz sledovany to viem lenze predtym som mal tiez pohlad nastaveny na lokomotivu a kamera sa prehodila na dalsi zaber az ked okolo prefrcal posledny vagon a teraz to tak nie je. A to neviem preco.

IceMcLaren napsal:

MSTS + starší verze MSTS Bin (do verze 1.7.0929) - kamera 4 sleduje dané vozidlo + pár vozů, po jejich vzdálení od kamery se následně změní stanoviště kamery.
MSTS + novější veze MSTS Bin - kamera 4 se přepne až po projetí celé soupravy.

Kank napsal:
MSTS + starší verze MSTS Bin (do verze 1.7.0929) - kamera 4 sleduje dané vozidlo + pár vozů, po jejich vzdálení od kamery se následně změní stanoviště kamery.
MSTS + novější veze MSTS Bin - kamera 4 se přepne až po projetí celé soupravy.
Určitě ? Ne. Nadále se sleduje jen vybrané vozidlo, ale je různá dohlednost sledování.
Do jisté míry jde něco i předefinovat v camcfg.dat .

Zdravim, mohl bych se zeptat, jak přesně se použije funkce soundtest? Mám ji zapnutou, ale vždy, když zmáčnu shift + t tak tam něco problikne, ale jinak nic.
Upozorňuju, žže nemám fool screen. Předem děkuji za něčí odpověď.

Zdravím vás :) prosím vás o radu .. vsechny ty parametry mi normalne jedou az na ten full anti-aliasing nebo jak to je :) nevite proc mi zrovna tohle nejde? Děkuji za odpověď :)

Přeji pěkný den , z disku F jsem kompletně odinstaloval msts , a znova nainstaloval na disk C .
po originální instalaci msts fungoval . Po nainstalování BP 77/Tr3 mi po spouštění msts , msts editor tools , i msts přes train store napíše hlášku ,,chyba při čtení souboru vozidla ,, cestu k vozidlu .eng a nakonec řádek a číslo řádku . začne vypisovat všechny loko a vagony , na které je asi požadavek v consistech . Kontroloval jsem cestu k adresáři trans vše je tak jak píše hláška . i v . eng na odkazovaném řádku . Instalace BP proběhla zcela bez zádrhelů z orig. DVD .
Po odentrování všech hlášek se mě nakonec W zeptá zda chci poslat chybové hlášení a po zamítnutí msts ,, spadne,, . Mohl by mi někdo prosím pomoci s tímto problémem?
Děkuji

mikulda napsal:
Vypadá to na nenainstalovaný BIN.
Nainstalován byl z inst cd BP 1.4 , po Vaší poznámce překontrolováno smazáno a nainstalována nejnovější verze a už TO JEDE . Děkuji .

Back
Nahoře