Sešitové jízdní řády

Otázky

Chtěl bych se zeptat všch zúčastněných na tomto fóru.Na netu jsem si našel staré jízdní řády ještě z dob,kdy se psalo místo cz a sk ČSSR.

V letech 87 až 91 jezdíval po našich a slovenských kolejích R 684/685 Liptov(Liptov tuším na SK jezdí i dnes,ale jeho trasování je poněkud odlišné).

Tento "starý" R 684/685 jezdíval v trase Košice-Poprad-L.Mikuláš-Žilina-OV-OL-ČT-Pardubice-HK-Jaroměř-Turnov-Liberec a zpět.

Neznáte někdo řazení tohoto vlaku a taktéž i to jaké lokomotivy se po celou cestu na vlaku vyskytovaly??Předpokládám,že z Liberce do HK(Jaroměře) to tahal nejspíše brejlovec 754,ale pak mne zajímá jaké el.lokomotivy na tomto výkonu jezdily.

Předem díky za jakékoliv poznatky.

Re: Otázky

T napsal:
Chtěl bych se zeptat všch zúčastněných na tomto fóru.Na netu jsem si našel staré jízdní řády ještě z dob,kdy se psalo místo cz a sk ČSSR.

V letech 87 až 91 jezdíval po našich a slovenských kolejích R 684/685 Liptov(Liptov tuším na SK jezdí i dnes,ale jeho trasování je poněkud odlišné).

Tento "starý" R 684/685 jezdíval v trase Košice-Poprad-L.Mikuláš-Žilina-OV-OL-ČT-Pardubice-HK-Jaroměř-Turnov-Liberec a zpět.

Neznáte někdo řazení tohoto vlaku a taktéž i to jaké lokomotivy se po celou cestu na vlaku vyskytovaly??Předpokládám,že z Liberce do HK(Jaroměře) to tahal nejspíše brejlovec 754,ale pak mne zajímá jaké el.lokomotivy na tomto výkonu jezdily.

Předem díky za jakékoliv poznatky.
Ospravedlňujem sa za nízku kvalitu, ale viacej som z toho nevytlačil.Ale je zrejmé že v úseku Liberec - Hradec Králové išla 754, potom 163.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/msts/Mirec/liptov.gif

Obrázok v originálnom rozlišení sťahujte tu

Pre prípadný záujem mám aj pár SJŘ pre tento vlak.Tieto "papiere" sú z poslednej ČSR.

R684/685 jezdil až po revoluci asi jeden GVD. Tipnul bych 91/92, ale ruku do ohně za to nedám. Před tím jezdil R480/481 Kriváň (nejdříve bezejmenný) Košice - Žilina - Ostrava Vítkovice - Olomouc (mimo Přerov) - Pardubice - Stará Paka - Liberec - Dresden. K tomu v létě pár dní v týdnu (v GVD 89/90 denně od 25.6. do 24.9) jezdil R1480/1481 Margecany - Žilina.......- Liberec - Dresden Neustadt - Leipzig.
Řazení R481
lok ř. 219 DR Dresden - Zittau
lok ř. 754 Zittau - Liberec jede v "Z"
lok ř. 754 Zittau - Hradec Králové jede v "L"
lok ř. 754 Liberec - Hradec Králové jede denně
lok ř. 163 Hradec Králové - Košice
B Hradec Králové - Košice
B Hradec Králové - Košice
B Liberec - Košice jede 28.5. - 24.9.
AB Liberec Košice jede 28.5. - 24.9.
B Liberec - Košice
Bc Liberec - Košice
BDs Liberec Košice
B Dresden - Košice
B Dresden - Košice
AB Dresden - Košice
Bc Dresden - Košice jede 28.5. - 30.10., 9.2 - 4.3., 27.4. - 26.5., jinak pp
Bc Dresden - Košice jede 28.5. - 30.10., 9.2 - 4.3., 27.4. - 26.5., jinak pp
Bc Dresden - Košice jede 28.5. - 27.10., 9.2. - 26.5., jinak pp
Bc Dresden - Košice
WLAB Dresden - Košice

přičemž L - železniční léto Z-železniční zima, ale přesný datumy teď nemůžu najít. Ty 754 jezdily vlastně tak, že v zimě to jedna přitáhla z Zittau do Liberce a odstoupila a druhá už předtápěna odstavené vozy v Liberci a pak i s vozama nastoupila do čela R481. V létě 754 od Zittau odstoupila, na začátek soupravy najela druhá 754 i s vozama LBC-Košice a první 754 pak najela před ně jako přípřež. Bývala to v létě pěkná souprava 2x754+13kočárů. Jen si nepamatuju, které vozy byly DR a které ČSD.

Jinak řazení R1481
lok ř. 753 Zittau - Hradec Králové
2xB (ČSD) Liberec - Margeceny
1xA (DR) Leipzig - Margecany
6xB (DR) Leipzig - Margecany (i když jich občas bývávalo o jeden víc)

Bedlisch napsal:
R684/685 jezdil až po revoluci asi jeden GVD. Tipnul bych 91/92, ale ruku do ohně za to nedám.
Jazdil aj v GVD 92/93, potom už neviem.Možno jazdil pod iným číslom a v pozmenenej trase.

Bedlisch napsal:
R684/685 jezdil až po revoluci asi jeden GVD. Tipnul bych 91/92, ale ruku do ohně za to nedám. Před tím jezdil R480/481 Kriváň (nejdříve bezejmenný) Košice - Žilina - Ostrava Vítkovice - Olomouc (mimo Přerov) - Pardubice - Stará Paka - Liberec - Dresden. K tomu v létě pár dní v týdnu (v GVD 89/90 denně od 25.6. do 24.9) jezdil R1480/1481 Margecany - Žilina.......- Liberec - Dresden Neustadt - Leipzig.
Řazení R481 ...
Pokud takovych informaci mate vice, urcite by se zdejsi tvurci aktivit nezlobili. Uz tu parkrat zaznely zamery vytvorit "historickou" misi s realnym provozem :-)

AndrewM napsal:
Pokud takovych informaci mate vice, urcite by se zdejsi tvurci aktivit nezlobili. Uz tu parkrat zaznely zamery vytvorit "historickou" misi s realnym provozem :-)
Ak chce niekto konkétne informácie o konkétnom vlaku a v bude to v mojích silách (a v mojom vlastníctve :lol: ) tak NO PROBLEM.Tiež sa prikláňam k tvorbe aktivít podľa reálu (tak ako u tratí, ale nemusí byť tak stritkne), mne sa aj aktivity podľa reálneho vzoru vyrábajú lepšie.

Ahojky
měl bych dotaz,zháním SJŘ i JŘ pro trať 270 z let 89-95.Nenašly by se náhodou u někoho?Dík

Naposled editoval moderátor:
742.041 napsal:
Ahojky
měl bych dotaz,zháním SJŘ i JŘ pro trať 270 z let 89-95.Nenašly by se náhodou u někoho?Dík
Pišta, ja mám už teraz neexistujúci SJŘ 500 pre úsek Česká Třebová - Zábřeh z GVD 1992/93.Ak máš záujem o nejaký konkrétny vlak, napíš SZ, oskenujem, pošlem. :wink:

Naposled editoval moderátor:
Zdravim. Kedze uz mame ten novy bin takmer vyladený, tak by som sa rad pustil do nejakej aktivity, najradsej k trati ZSR 150. Problem je ale, ze nemam zatial ziadne podklady, CP, SJR ani nic k tejto trati. Momohl by mi prosim niekto poradit, kde by som mohol najist potrebne veci pre tuto trat? Dakujem pekne.

Dakujem za ochotu páni, ale ak mam pravdu povedat, o tychto strankach som vedel. Ja by som ale asi skor potreboval radenie osobakov na ZSR 150 a potreboval by som aj vediet, aky dlhy pobyt ma ten a ten vlak v tej a tej stanici, v akej stanici ake vlaky križuju atd... :wink:

Tomes napsal:
Nejsou ještě nikde ke stažení nové SJŘ a NJŘ ?

Zatím jsem na ně nikde nenarazil, ale doufám, že se někde zase objeví. Bez nich by se aktivity tvořily opravdu hůř. Neříkám, že by to nešlo.

Pozri sa, či nemáš v adresári ZSR150 prílohy k trati. Ja tam mám v pdf grafikony, radenia vlakov, ktoré chodia po 150 a aj civilný cesťák 150. Mám to s cd, neviem, či aj sťahovaná trať to obsahuje. Popr. ti to pošlem mailom.

Retro act Nex 4015

Pánové mám ke všem velkou prosbu.Pro připravovanou retro aktivitu bych potřeboval sehnat pár materiálů,zejména nějaké ty jízdní řády z roku 1967/68 a to na tratích Břeclav-Brno,Brno-ČT,ČT-Pha.Jízdní řád Nexu mám,ale jde mi o vytvoření trafficu,aby to bylo autentické.Za případnou nelehkou pomoc předem díky.

Back
Nahoře