Trať ČD 236 Čáslav-Třemošnice

Musím říct, že úseky, které jsou v této trati dokončené vypadají dobře, pokud se to tímto směrem bude vyvíjet i nadále, tak finální verze trati bude stát za to. Super nápad jsou ty vyvýšená hliněná nástupiště v Třemošnici, hned to přidá na realitě. Takže držím palce při další tvorbě trati. Lord.

Stal jsem se čerstvým uživatelem MSTS a po krátkém seznámení se s progrmem jsem si stáhnul tuto trať. Moc pěkná práce. Prosím, je možné ve stanici Žleby možnost "přestoupit" do druhé kabiny strojvedoucího, abych nemusel jet "na vnější pohled"? Díky za radu.

pavel napsal:
Stal jsem se čerstvým uživatelem MSTS a po krátkém seznámení se s progrmem jsem si stáhnul tuto trať. Moc pěkná práce. Prosím, je možné ve stanici Žleby možnost "přestoupit" do druhé kabiny strojvedoucího, abych nemusel jet "na vnější pohled"? Díky za radu.
Na tohle je potřeba :
1) updatovat ze stránek microsoftu (odkaz na patch je i na níže uvedených stránkách http://www.volny.cz/j_vansa
2) stáhnout si z http:/www.volny.cz/j_vansa neoficiální patch na MSTS (projekt MSTS Bin), který umožňuje přepínání mezi kabinami

A taky si musíš z http://msts.sinus.cz/ stáhnout patřičně upravené kabiny, které už umí s MSTS Bin pracovat (takto upravené kabiny mají označení MSTS Bin).

Ale určitě doporučuji se s tímto projektem podrobně seznámit.....

Bohužel standardní verze MSTS (asi ta, kterou máš nainstalovanou) neumí pracovat se zadní kabinou.

A bohužel Tě čeká jedno nemilé překvapení ... pokud pojedeš s vozidlem nyní obvyklým pro tuto trať, tedy mot.vozem 810, čekej ze zadního stanoviště lehce nestandardní chování vozidla (raketový rozjezd atd.) ... je to bohužel jev zapříčiněný simulátorem a zatím není dořešen ...

super trať

Tohle je nejlepší trať pro MSTS !!!!! a pájo tu hnusnou lokálku bez návěstidel si odpusť

Naposled editoval moderátor:
pekné, ale chýba mi tam viac návestidiel :P, a neviem či sú také krátke nástupištia aj v reále..

mixer napsal:
pekné, ale chýba mi tam viac návestidiel :P, a neviem či sú také krátke nástupištia aj v reále..
Hmm. to bude u lokálky problém....:-D

Pokial sa nemylim, tak na celej trati skutocne nie su svetelne navestidla...

Kam se bude trať dále vyvíjet?? Musím moc pochválit za skvělou práci, fakt moc pěkné, dostaly mne přejezdy, auta stojí jako na povel (na zatroubení) :D Hodně štěstí do další práce!

Nechci za Marka Zvolského mluvit, měl by se asi vyjádřit on, ale nedá mi to ... pokud nemá tendence předběhnout Zbyňka Šemoru s tratí Kolín - HavlBrod - Brno, tak kolejově už nikam. Prostě si postavil lokálku do svého bydliště, která nikam dál nevede ... smiřte se s tím, že nemá stovky kilometrů, má krátké peróny, nemá návěstidla, nepojede se po ní 160kou, nepojede tu Pendolino, nejvýš dříve hurvínek a nějaká menší pára, teď tak 810ka a kocour ... no lokálka ... A tak Marek asi nejspíš bude už jen pilovat detaily. Je doufám, že MSTSBin 1.5.8 fakt vyřeší chování při jízdě ze zadního stanoviště, aby se dalo vesele "úvraťovat".

No, jeden tip bych měl: na dokončení vlečky Skovice - Vrdy. Ta je tuším stále v provozu, takže by to nebylo nic proti realitě. Samozřejmě je to jen na autorovi, jestli se mu do ní bude chtít. I tak už je tato MSTS trať skvělá, právě pro svoji velkou věrnost se skutečnou předlohou i v detailech. Tamní krajinu trochu znám, takže oceňuji modely zříceniny hradu Lichnice a staré vápenky u Třemošnice - to jsou opravdu lahůdky... Prostě skvělá práce!

Mikasi napsal:
No, jeden tip bych měl: na dokončení vlečky Skovice - Vrdy....
Příští týden (pokud bude rozumné počasí) mám v plánu se jet na vlečku podívat a nafotit, takže během října by se dala zpracovat 8)

Mikasi napsal:
... Prostě skvělá práce!
dík :wink:

Honza napsal:
Nechci za Marka Zvolského mluvit, měl by se asi vyjádřit on, ale nedá mi to ... pokud nemá tendence předběhnout Zbyňka Šemoru s tratí Kolín - HavlBrod - Brno, tak kolejově už nikam.
Přesně tak... co se týče tratě 236 tam pokračovat není kam... a myslím, že nebudu mít tendence p. Šemoru předbíhat.

PS: ale kdyby čirou náhodou měl někdo jakékoliv materiály z tratě Kolín-Havlíčkův Brod, tak bych by za ně docela vděčný - především fotky nebo video :wink:

Tak jsem si nový úsek projel a opět je velmi realistický. Celá tato lokálka je opravdu moc hezká. Dobrá práce!
Jediné, co tam asi chybí, jsou zimní textury terénu stubbleXY (v adresáři TERRTEX/SNOW jsou letní). Bohužel stránky autora vegetace na TS Grenery jsou nedostupné - ani jsem nějak nezaregistroval, odkdy. Ale to se dá případně obejít nakopírováním a přejmenováním jiných zimních textur - ta zimní pole jsou stejně skoro všechna stejná. Nakonec, tahle zima je v reálu bez sněhu, takže je to i v MSTS vlastně správně... :wink:

Back
Nahoře