Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
JiříkTK napsal:Prosba k Markovi za všechny aktivitáře.
Přimlouval bych moc se za aktualizaci tratě, ve které by bylo umístěno na dirigovaném úseku alespoň několik skrytých návěstidel. Velmi by to ulehčilo křižování. Pokud jedu jako první vlak a je vše dle jízdního řádu, je vše OK. Ale jakmile chytnu zpoždění, ten druhý vlak vjede do stanice jako první a čeká na mne vystrčen na poslední výhybce a zpravidla do něk vrazím. A jedu-li příliš rychle, skončí úkol hláškou "Konec úkolu. Vlak vykolejil". Jedu-li pomalu, "odstrčím" jej a pokračuji v jízdě. A toto je mnohem méně reálné, než ta skrytá návěstidla.
Zkus se mrknout na moji "Zapadlou" je to smyšlená trať, kde se jezdí podle D3 a jsou na ní skrytá návěstidla. Neměl bys mít problém ji načíst, nepoužívá XTracks, ale pouze default kolejivo. Akorát pro BP je nutná malá úprava: zkopíruj texturu acleantrack1_02.ace z některé BP tratě, do adresáře "textures" v trati "Zapadlá".Marek Zvolský napsal:Při nejbližším volném víkendu se na to zkusím juknout a něco s tím udělat, ale prosím o trpělivost...
Mimochodem - nemá náhodou někdo zkušenosti se skrytými návěstidly?
krupan napsal:.... Akorát pro BP je nutná malá úprava: zkopíruj texturu acleantrack1_02.ace z některé BP tratě, do adresáře "textures" v trati "Zapadlá".
Pozor, skrytá návěst "konec vlakové cesty" se v originál verzi Polákových návěstidel chová tak, že nehlídá úsek před sebou, ale přebírá stav následující návěsti. Má to svou logiku, protože tahle skrytá návěst je určená k součinnosti se skupinovým odjezdovým návěstidlem. V případě Čáslav-Třemošnice to však není to pravé ořechové. Možná by se hodila ta sada návěstidel ze Zapadlé. Tam jsem ty skripty trochu předělal.JiříkTK napsal:Skryté návěstidlo se v sadě Jirky Poláka jmenuje "konec vlakové cesty" a je to červený námezník, který se chová jako dvoustavové návěstidlo. Usadí se na konce staničních kolejí, červený námezník se může skrýt pod terén. Takže na trati není vidět nic, ale na traťovém monitoru se to zobrazuje jako návěstidlo. A vlaky zastavují u něj, ne až takřka ve výhybce.
Ten Čouda se nacpe všude co?Tommy66 napsal:Teď ještě dotáhnu jeden Čoudův nápad na Vysočina_1960 a pak hurá na tuto trať.
JiříkTK napsal:Přátelé tvůrci aktivit. Já bych se moc přimlouval, aby aktivity na této krásné trati nebyly třeba až tak stoprocentně reálné, ale aby byly pro nás zajímavé. Aktivita typu MOs z Třemošnice do Žlebů, ve které nepotkáte jediný vlak ani stojící vagon v některém nádraží, to není tak nějak ono. Vždy si říkám - proč jen do Žlebů? Proč ne až do Čáslavi?
A nějaké zpestření. Například manipulační vlak, který posbírá na cestě několik vagonů. Nebo "přepojení" lokomotivy ve Žlebech na druhý konec vlaku. Nebo přistavení vlaku v Čáslavi.
Marek Zvolský napsal:Takže, více méně na přání aktivitářů, dávám k dispozici malý update tratě s doplněnými "skrytými" návěstidly.
Bohužel času je pomálu a nestihl jsem vše otestovat tak jak by si zasloužilo - ale problém by nastat neměl... nicméně kdyby náhodou tak pište - nejlépe sem do fóra![]()