Trať ČD 236 Čáslav-Třemošnice

Odkaz tam je, ale je k ničemu, neboť odkazuje na act soubor.
Svam: V Activity editoru dej zabalit úkol, vznikne ti *.apk, který obsahuje vše podtřebné pro rozbalení aktivity. Ten pak nakopíruj na web.

Naposled editoval moderátor:
Znovu poprosím o radu k provozu na této trati.Chtěl bych vytvořit PN z Čáslavi do Vrd a nevím jestli se přepřah mašiny provede ve Skovicích nebo se musí jet až do Žleb.Může se mi ozvat někdo znalý místních poměrů?

Mn který jezdí pro obsluhu vleček Vrdy, Mn je v trase Čáslav-Skovice a zpět. Dále je to vlečaka. Lok s vozy přijede do Skovic na 1 nebo 3 kolej jak určí dirigující dipečer (dle délky zátěže) a případným přestavením přes výhybku č.6 a 4 s kontrolním zámkem na žlebském zhlaví soupravu přestaví a dále sune až do areálu vleček - Cukrovar, Prefa (zde se dá i objet). Nahoru do Skovic opět sune a ze skovic táhne již jako vlak.

Přátelé tvůrci aktivit. Já bych se moc přimlouval, aby aktivity na této krásné trati nebyly třeba až tak stoprocentně reálné, ale aby byly pro nás zajímavé. Aktivita typu MOs z Třemošnice do Žlebů, ve které nepotkáte jediný vlak ani stojící vagon v některém nádraží, to není tak nějak ono. Vždy si říkám - proč jen do Žlebů? Proč ne až do Čáslavi?

A nějaké zpestření. Například manipulační vlak, který posbírá na cestě několik vagonů. Nebo "přepojení" lokomotivy ve Žlebech na druhý konec vlaku. Nebo přistavení vlaku v Čáslavi.

Prosba k Markovi za všechny aktivitáře.

Přimlouval bych moc se za aktualizaci tratě, ve které by bylo umístěno na dirigovaném úseku alespoň několik skrytých návěstidel. Velmi by to ulehčilo křižování. Pokud jedu jako první vlak a je vše dle jízdního řádu, je vše OK. Ale jakmile chytnu zpoždění, ten druhý vlak vjede do stanice jako první a čeká na mne vystrčen na poslední výhybce a zpravidla do něk vrazím. A jedu-li příliš rychle, skončí úkol hláškou "Konec úkolu. Vlak vykolejil". Jedu-li pomalu, "odstrčím" jej a pokračuji v jízdě. A toto je mnohem méně reálné, než ta skrytá návěstidla.

JiříkTK napsal:
Prosba k Markovi za všechny aktivitáře.

Přimlouval bych moc se za aktualizaci tratě, ve které by bylo umístěno na dirigovaném úseku alespoň několik skrytých návěstidel. Velmi by to ulehčilo křižování. Pokud jedu jako první vlak a je vše dle jízdního řádu, je vše OK. Ale jakmile chytnu zpoždění, ten druhý vlak vjede do stanice jako první a čeká na mne vystrčen na poslední výhybce a zpravidla do něk vrazím. A jedu-li příliš rychle, skončí úkol hláškou "Konec úkolu. Vlak vykolejil". Jedu-li pomalu, "odstrčím" jej a pokračuji v jízdě. A toto je mnohem méně reálné, než ta skrytá návěstidla.

Při nejbližším volném víkendu se na to zkusím juknout a něco s tím udělat, ale prosím o trpělivost...
Mimochodem - nemá náhodou někdo zkušenosti se skrytými návěstidly?

btw... na této trati se dá přijet "pozdě"? :wink:

Marek Zvolský napsal:
Při nejbližším volném víkendu se na to zkusím juknout a něco s tím udělat, ale prosím o trpělivost...
Mimochodem - nemá náhodou někdo zkušenosti se skrytými návěstidly?
Zkus se mrknout na moji "Zapadlou" je to smyšlená trať, kde se jezdí podle D3 a jsou na ní skrytá návěstidla. Neměl bys mít problém ji načíst, nepoužívá XTracks, ale pouze default kolejivo. Akorát pro BP je nutná malá úprava: zkopíruj texturu acleantrack1_02.ace z některé BP tratě, do adresáře "textures" v trati "Zapadlá".
Mám tam osekanou verzi Polákových návěstidel. Vyseparoval jsem z nich jen to, co se skutečně použilo. Myslím, že na tvou trať by vyhovovaly.
Celé je to zde:
http://mujweb.cz/iisivak/

Skryté návěstidlo se v sadě Jirky Poláka jmenuje "konec vlakové cesty" a je to červený námezník, který se chová jako dvoustavové návěstidlo. Usadí se na konce staničních kolejí, červený námezník se může skrýt pod terén. Takže na trati není vidět nic, ale na traťovém monitoru se to zobrazuje jako návěstidlo. A vlaky zastavují u něj, ne až takřka ve výhybce.
Na trati Č-T je mít zpoždění kumšt, ale když jsem pro ni dělal aktivitu, tak jsem zkusil i takovou možnost.

krupan napsal:
.... Akorát pro BP je nutná malá úprava: zkopíruj texturu acleantrack1_02.ace z některé BP tratě, do adresáře "textures" v trati "Zapadlá".

Kolejivo BP prodělává také jakousi redukci či co, takže po instalaci nové verze tratě BP, kterou jsem dělal pro jistotu do "čistého" MSTS, jsem musel dokopírovávat souborů více. Tuším zarazedlo_kolejove.ace a sturc.ace Ale stačí si zapsat chybová hlášení a ty soubory dodat.

Dík za tipy... zvažuji jestě jednu možnost, která by možná mohla mít širší použití... ještě si to nechám projít hlavou - do volného víkendu zbývá ještě 14 dnů :wink:

Vzhledem k tomu že nákladní vlaky jsou moje specialita tak na této trati chci právě připravit jeden smyšlený PN a k tomu MN dle GVD.Proto jsem se ptal jak to vypadá při změně směru.Teď ještě dotáhnu jeden Čoudův nápad na Vysočina_1960 a pak hurá na tuto trať.

JiříkTK napsal:
Skryté návěstidlo se v sadě Jirky Poláka jmenuje "konec vlakové cesty" a je to červený námezník, který se chová jako dvoustavové návěstidlo. Usadí se na konce staničních kolejí, červený námezník se může skrýt pod terén. Takže na trati není vidět nic, ale na traťovém monitoru se to zobrazuje jako návěstidlo. A vlaky zastavují u něj, ne až takřka ve výhybce.
Pozor, skrytá návěst "konec vlakové cesty" se v originál verzi Polákových návěstidel chová tak, že nehlídá úsek před sebou, ale přebírá stav následující návěsti. Má to svou logiku, protože tahle skrytá návěst je určená k součinnosti se skupinovým odjezdovým návěstidlem. V případě Čáslav-Třemošnice to však není to pravé ořechové. Možná by se hodila ta sada návěstidel ze Zapadlé. Tam jsem ty skripty trochu předělal.

Ve Tvé sadě je to také konec vlakové cesty, já jsem všemi deseti pro ni. A mnohé jsi mi teď vysvětlil. Použil jsem ve své trati Tvé sady ze Ztracené a doplňoval o další věci. A kroutil hlavou nad tím, že to nefunguje tak, jak je to v Jiřího P. návodech.

Tommy66 napsal:
Teď ještě dotáhnu jeden Čoudův nápad na Vysočina_1960 a pak hurá na tuto trať.
Ten Čouda se nacpe všude co? :lol: :lol:

JiříkTK napsal:
Přátelé tvůrci aktivit. Já bych se moc přimlouval, aby aktivity na této krásné trati nebyly třeba až tak stoprocentně reálné, ale aby byly pro nás zajímavé. Aktivita typu MOs z Třemošnice do Žlebů, ve které nepotkáte jediný vlak ani stojící vagon v některém nádraží, to není tak nějak ono. Vždy si říkám - proč jen do Žlebů? Proč ne až do Čáslavi?

A nějaké zpestření. Například manipulační vlak, který posbírá na cestě několik vagonů. Nebo "přepojení" lokomotivy ve Žlebech na druhý konec vlaku. Nebo přistavení vlaku v Čáslavi.

A tak přidávám svoji trošku do mlýna. Oprášil jsem nostalgickou jízdu Hurvínkem po všech úsecích tratě Č-T a předělal ji na současný traiset BP. Ke stažení je na mých stránkách. Časem opráším i další.

Takže, více méně na přání aktivitářů, dávám k dispozici malý update tratě s doplněnými "skrytými" návěstidly.
Bohužel času je pomálu a nestihl jsem vše otestovat tak jak by si zasloužilo - ale problém by nastat neměl... nicméně kdyby náhodou tak pište - nejlépe sem do fóra ;)

Download je tradičně na: http://msts.zvolsky.net/?page=236download

Marek Zvolský napsal:
Takže, více méně na přání aktivitářů, dávám k dispozici malý update tratě s doplněnými "skrytými" návěstidly.
Bohužel času je pomálu a nestihl jsem vše otestovat tak jak by si zasloužilo - ale problém by nastat neměl... nicméně kdyby náhodou tak pište - nejlépe sem do fóra ;)

Díky, čin předčil přání. První zkoušky dopadly dobře, jen angličák v kolínském zhlaví nefunguje, jak by měl. Škoda, že jsi hnul kolejema. Budu muset své dvě aktivity předělat.

Zdar a sílu ...
stáhl jsem si tuto trať a nějak se mi to nezdá ... za Skovicema jsem si připadal jak v Harry Potterovi :) Stalo se to ještě někomu? :)
06882d26eba5953af1418f2ac565c697.jpg

Díval jsem se do editoru úkolu a například v těch Skovicích je následující trasová šílenost:
5af2c0c98683e70d81361a0e84f3d346.gif

Editor trati se mi ani rozjet nepovedlo ... ale to nevadí, v tom se stejně vůbec nevyznám ...

Back
Nahoře