Conbuilder

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Je možné, jak někdo rád píše, že je to mezi židlí a počítačem. Ale nemohu přijít, proč se mi tato hláška objevuje i při kliknutí na 3D view v conbuilderu nahoře na liště. Mám nainstalován 2.2.9. Můžete mi někdo poradit, Bobe57, Zbyňku! Či kdokoliv, kdo tomu rozumí. Díky za každou odpověď. Milan

Milan Vašata napsal:
Je možné, jak někdo rád píše, že je to mezi židlí a počítačem. Ale nemohu přijít, proč se mi tato hláška objevuje i při kliknutí na 3D view v conbuilderu nahoře na liště. Mám nainstalován 2.2.9. Můžete mi někdo poradit, Bobe57, Zbyňku! Či kdokoliv, kdo tomu rozumí. Díky za každou odpověď. Milan
V registrech asi není řádně zaregistrována některá volaná komponenta (.exe, .dll, .ocx, ... ) v účtu konkrétního uživatele.
Bohužel autoři jednotlivých utilitek ( ConBuilder, Shape Viewer, Route Riter ) zatím nevydali bezinstalační verze "portable", které by byly funkční nezávisle na verzi win i bez registrace knihoven.
Navíc tahle verze je poněkud starší ( 2004 )a není psaná pro Vista ( aktuálně je k mání 3.1.5 ).
Při pokusech o registraci komponent se to nakonec i může povést, ale spíš ne.
Možná bude stačit jen zaměnit některé běhové knihovny za jiné verze, ale je to sázka do loterie a bez pořádné systémové zálohy bych to nepokoušel.
Nejjednodušší řešení je použití verze pro odpovídající OS, použít jinou utilitu se stejnou funkcí ( je více alternativ ).

Ahoj, díky za odpověď, jen mi řekněte, z kterého linku tento program stáhnu. Nejsem zdaleka tak znalý počítače, jako vy, čili pro mně je jednodušší stáhnout celý program, než měnit knihovny atd. Ještě jednou díky Milan

to Bob 57.
Ano o tom seznamu samozřejmě vím.Byl jsem i na stránce, kde je i Conbuilder 3.1.5 , dnes už 3.2.2. Ale není free!. Nebo se mýlím? Z kterého linku je toto nejlépe stáhnout? Jsou tu čtyři linky.Díky Milan

Milan Vašata napsal:
to Bob 57.
Ano o tom seznamu samozřejmě vím.Byl jsem i na stránce, kde je i Conbuilder 3.1.5 , dnes už 3.2.2. Ale není free!. Nebo se mýlím? Z kterého linku je toto nejlépe stáhnout? Jsou tu čtyři linky.Díky Milan
To jako myslíš vážně ? "Ale není free!"
Třeba všechny linky.
Když to musíš mít, tak si to kup ! Nečekej, že dostaneš vše perfektní přímo pod nos a zadarmo. :eek:
Opakování jen pro M.V. :
bob57_cz napsal:
Nejjednodušší je použití verze pro odpovídající OS, nebo použít jinou utilitu se stejnou funkcí ( je více alternativ ).

Naposled editoval moderátor:
Milan Vasata: Zdravim, po instalaci MSTS do Vist jsem mel podobny problem. Po rozbaleni aktivity mi zcela chybely vsechny consisty - nejen v Conbuilderu - chybely i fyzicky v prislusnem adresari. Zkusil jsem pouzit i Convoi - samozrejme bezvysledne. Pak jsem nekde na foru zakopl o radu, instalovat do Vist vse jako spravce - no a to ja v pripade MSTS neudelal..Po opetovne instalaci vse bezi jak ma...

Mám problém a potřeboval bych poradit co s tím. Mám nový počítač a po nainstalování MSTS, který jsem měl ze starého počítače zazálohovaný na DVD, jsem zjistil, že mě Conbuilder nechce načíst některé mašiny a vozy i když je mám nainstalované. Pomáhá jedině když do jednotlivých složek znovu nainstaluji eng/wag a sd. soubory a nechám to přepsat. Přitom to jsou ty samé soubory co mám v počítači. Šlo by nějak udělat, abych nemusel znova všechny stahovat ? Dík za radu.

Tak už jsem na to přišel, chyba samozřejmě byla mezi klávesnicí a židlí. Měl jsem MSTS rozdělen na víc souborů, aby se mi vešel na DVD, a jedno DVD se mi špatně vypálilo. No a já aniž bych si zkontroloval soubory na DVD a pak smazal starý počítač, jsem nezkontroloval nic a soubory jsem smazal. Teď musím postahovat hromadu loko a vozů. Hold za blbost se platí.

Matýsek napsal:
Tak už jsem na to přišel, chyba samozřejmě byla mezi klávesnicí a židlí. Měl jsem MSTS rozdělen na víc souborů, aby se mi vešel na DVD, a jedno DVD se mi špatně vypálilo. No a já aniž bych si zkontroloval soubory na DVD a pak smazal starý počítač, jsem nezkontroloval nic a soubory jsem smazal. Teď musím postahovat hromadu loko a vozů. Hold za blbost se platí.
To samé jsem měl taky,tak jsem od DVD přešel na DVD-ROM a po každém přepisu souborů jej nechám zkontrolovat,Nero to umožňuje.A pak veškeré soubrory mám v nezkomprimovaném tvaru,ono sa často stává,že při balení se nějaký soubor ztratí či špatně zkomprimuje a problém je na světě.DVD-ROM není zas až tak drahé a má vydržet 100.000 zápisů,tak není co řešit...:D Tratě balím pomocí UHARC,s tím jsem ještě neměl problém a navíc to balí v samorozbalovacím souboru.

Petr Novák napsal:
Matýsek napsal:
To samé jsem měl taky,tak jsem od DVD přešel na DVD-ROM a po každém přepisu souborů jej nechám zkontrolovat,Nero to umožňuje.A pak veškeré soubrory mám v nezkomprimovaném tvaru,ono sa často stává,že při balení se nějaký soubor ztratí či špatně zkomprimuje a problém je na světě.DVD-ROM není zas až tak drahé a má vydržet 100.000 zápisů,tak není co řešit...:D Tratě balím pomocí UHARC,s tím jsem ještě neměl problém a navíc to balí v samorozbalovacím souboru.

Ta vypalovačka je nová a vypaloval jsem na ní pře i po tom slavným DVDčku a vše bylo bez problému. Nejlepší bylo, že vždy po vypálení, tak jako u tohoto DVD, nechám udělat kontrolu v Neru a žádná chyba se tam neobjevila. Já vlastně všechny soubory mám, jen jsou nějaké nečitelné viz toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img53.imageshack.us/img53/3245/20090111145730li0.th.png[/URL]

Myslím, že už to nemá s Conbuilderem nic společného a tak poprosím modelátory o přesutí do jiného vlákna.

Matýsek napsal:
Ta vypalovačka je nová a vypaloval jsem na ní pře i po tom slavným DVDčku a vše bylo bez problému. Nejlepší bylo, že vždy po vypálení, tak jako u tohoto DVD, nechám udělat kontrolu v Neru a žádná chyba se tam neobjevila. Já vlastně všechny soubory mám, jen jsou nějaké nečitelné viz toto:

Myslím, že už to nemá s Conbuilderem nic společného a tak poprosím modelátory o přesutí do jiného vlákna.
Ono to je celé o tom, že v trainsetu je spousta a spousta maličkých souborů, což je pro vypalovačku a její souborový systém problém. Nejlepší je před zálohou jednotlivé adresáře prohnat WinRarem nebo jiným komprimačním programem a z této spousty maličkých souborů vytvořit jeden nebo několik větších souborů a ty potom vypálit.

Ahoj,

chtěol jsem si z inetu stáhnout program ConBuilder na úpravu consistů, ale ať jsem pátral jak jsem pátral (a že jsem se snažil hodně), tak jsem nenašel žádnou stránku, kde bych ConBuildr našel, či mohl stáhnout. tam kde byl nějaký odkaz na stažení, tak vždy nefungoval. Poraďte mi prosím, kde jej stáhnu ? Nebo mi sem dejte link, který by fungoval. Nemusí to být nějaká aktual. verze, stačí starší, jen aby mi šli pohodlně upravovat chybějící consisty v soupravách.

Móóóc děkuji předem ;)

Hamix napsal:
Ahoj,

chtěol jsem si z inetu stáhnout program ConBuilder na úpravu consistů, ale ať jsem pátral jak jsem pátral (a že jsem se snažil hodně), tak jsem nenašel žádnou stránku, kde bych ConBuildr našel, či mohl stáhnout. tam kde byl nějaký odkaz na stažení, tak vždy nefungoval. Poraďte mi prosím, kde jej stáhnu ? Nebo mi sem dejte link, který by fungoval. Nemusí to být nějaká aktual. verze, stačí starší, jen aby mi šli pohodlně upravovat chybějící consisty v soupravách.

Móóóc děkuji předem ;)

Hamix sa zrejme ešte doteraz nenaučil čítať, pretože keby čítať vedel, určite by odkaz na ConBuilder našiel. Je totižto hneď v prvom vlákne :!::idea:

Trošku Taxe doplním ... plně funkční je 4.odkaz na starší verzi ... jinak v současnosti je CB již placeným programem :(

Pavlík napsal:
Jinak je samozřejmě CB i na DVD s tratí Zbyňka Šemory.

Opravdu jo ? Tak to je fakt rulézní, jestli jsem si jej na DVD od ZŠ nevšiml :). Dvakrát jsem to DVD prolízal....:roll:
A na tom DVD, je ConBuilder označen jako conbuilder, nebo nějak jinak cd apod... ?? Doma se opět mrknu. Mám úplně aktuální verzi DVD ...

Jinak jsem doma našel 4 roky starou verzi, ale zdá se mi, že pod VISTAMA mi nefunguje úplně přesvědčivě...
Ta verze co je na DVD od ZŠ funguje na VISTÁCH ??

A návod když si chci otestovat pouze jednu aktivitu, zda jsou všechny consisty apod, je tu určo také někde na foru. Hledal jsem, ale neuspěšně... :(

Nebo mi poraďte ve stručnosti, jaký je postup, chci li si přes CB zkontrolovat pouze určenou aktivitu, zda nechybí nějaké loko, či vagony. Díky !!

Free verze 2.2.9 je na Vistách funkční.

Stačilo by trochu přemýšlet, ale aby neřekl, tak tady máš ZLATÝ PODNOS:

1/ menu Tests -> Activities, otevře se okno Consits from activities
2/ v poli Routes vybereš trať, na které chceš aktivitu zkontrolovat
3/ v poli Activities se objeví dostupné aktivity pro danou trať
4/ vybereš aktivitu, kterou chceš testovat - v poli Consists se objeví vlaky použité v dané aktivitě
5/ stiskni Test consists
6/ otevře se okno Test units, kde jsou vlaky z aktivity
7/ stiskni Start
8/ v horní části pole Tested files se postupně objeví všechny otestované soupravy, které jsou OK, v dolní soupravy s chybami

V okně Consits from activities je třeba provést stiskem tlačítka Test loose consist i kontrolu stojících vlaků.

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s chodem Conbuilderu v OS Windows 7. Při každé instalaci se objevila chyba ve smyslu "chod tohoto programu není kompatibilní s OS Windows 7". Snad žádný z uvedených odkazů na novější verze již nefunguje. Bez CB bych se sice také obešel, ale bylo by to jednoduší. Děkuji za odpověď.

Štemba napsal:
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s chodem Conbuilderu v OS Windows 7. Při každé instalaci se objevila chyba ve smyslu "chod tohoto programu není kompatibilní s OS Windows 7". Snad žádný z uvedených odkazů na novější verze již nefunguje. Bez CB bych se sice také obešel, ale bylo by to jednoduší. Děkuji za odpověď.

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2164&pid=98036#pid98036

Back
Nahoře