ale psát o konverzi *.s modelů zpět do 3ds
Já nejprve volil oslovení modeláře, který model vymodeloval. Žádné odpovědi, zřejmě už nechce mít s MSTS nic společného. Jiní už dávno nemají zdrojáky. A s Němci je to stejné. Navíc se jedná o velmi staré modely.
Ale myslet si, že konverze je legrace, tak v tom mne zdejší modeláři varovali, že je kolikrát rychlejší postavit nový model. A mohu potvrdit, že to znovunalepování textur nemá konce. Nehledě k tomu, že první pokus nalepení textury na polygon končí pádem gmax. A kombinací pokus a omyl jsem přišel na to jak to mít stabilní.
Tedy bych se vůbec nepozastavoval nad tím, že se tady na fóru o tom mluví. Kdo je modelář tohle umí a kdo není, nijak mu to nepomůže, pokud nemá vysokou trpělivost a nemodeluje. Takový další tady už není. Tak si tady nebudeme šuškat, že tohle se asi nesmí. Jinak se opravdu nepohneme z místa a zazdíme každou snahu o nové projekty.
Ale jinak. Úmyslně jsem vydal aktualizaci 97.9 v domnění, že se někdo z tajných modelářů chytí a pomůže. Byl tam nedokončený upravený model Dresden od jednoho zdejšího modeláře (nedokončil z důvodu nesmírné složitosti a nedostatku svého volného času) a pak utopené dvě nádraží, kde bylo třeba odříznout perony a v poslední aktualizaci další nádraží jako Kralupy, které nejdou dokončit právě kvůli špatně zatočenými perony směr Velvary. Ozval se mi jen Mikulda, ale také nemá tolik času. A nechci nikoho zatěžovat svými projekty, když každý modelář má své plány.
A je úplně jedno, jestli mi nádraží srovná profík nebo si to udělám sám, v každém případě z toho vždy vyleze konvertovaný model od jiného původního autora. A takových modelů máte nejen pro BP hafo v celé historii.