Zbyněk Šemora napsal:Anonymní příspěvky se ještě nezrušili? Už aby to bylo. To je stejné, jako bych já plácnul, že jsem právě dostavěl trať z Prahy do Vladivostoku. Také ji nikdo neviděl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zbyněk Šemora napsal:Anonymní příspěvky se ještě nezrušili? Už aby to bylo. To je stejné, jako bych já plácnul, že jsem právě dostavěl trať z Prahy do Vladivostoku. Také ji nikdo neviděl.
SrandistaLord napsal:![]()
![]()
Tak teda nevim, jestli nemám něco blbě.....vyrazil jsem takhle s vlakem z Brna směrem do toho Vladivostoku, ale po chvilce jízdy trať končila někde za Kútama a já se s celou soupravou pěkně vyválel v polích, nevynechal jsem náhodou nějakou aktualizaci???
![]()
![]()
![]()
Lord napsal:![]()
![]()
Tak teda nevim, jestli nemám něco blbě.....vyrazil jsem takhle s vlakem z Brna směrem do toho Vladivostoku, ale po chvilce jízdy trať končila někde za Kútama a já se s celou soupravou pěkně vyválel v polích, nevynechal jsem náhodou nějakou aktualizaci???
![]()
![]()
![]()
Lord napsal:![]()
![]()
Aha, a já už myslel, že jsem zapomněl nainstalovat nějakou aktualizaci, já hlupák, jen co přijdu domů, tak frčim do toho Vladivostoku, uvidíme se za týden, když to pojede hladce. Cestou budu sledovat, zda tam nejsou nějaký odchylky od reality.
![]()
![]()
![]()
Pelikán napsal:Mám takovej dotázek ohledně budov do této tratě. Chlapci z Graphics 15 dodělali svou tramvajovou trať ve verzi 3.0 kde je hodně městských domků. Nedaly by se tyto domky použít například pro Prahu?
http://www.graphics15.de/
Jo, tak to můžu potvrdit. Taky jsem nad tím chvíli přemejšlel, jak to dělaj, že dá projet tak v pohodě...Lord napsal:Nejlepší kulisy znázorňující zástavbu mají asi v Pro Trainech. Také dost používají jednoduše otexturované bloky domů, které umisťují do větší vzdálenosti od tratě.
V Pro Trainech to mají vůbec dobře promyšlené, pokud jde o znázornění města a zabrání pokud možno snesitelného počtu objektů na čtverec. Blízko u tratě jsou opravdu detailní modely budov i se zahradami, různé chatky, ploty, garáže apod. V druhé řadě za nimi začínají jednoduše otexturované velké bloky budov jako jeden objekt a ve třetí řadě za nimi už jen tapety znázorňující město, vypadá to výborně a recept je to jednoduchý. Mezi domy je různě rozmístěno pár velkých a košatých stromů, které zakryjí různá hluchá místa a dojem z husté zástavby je dokonalý. K tomu si připočtěte nástupiště spolu s nádražní budovou jako jeden objekt, takže i při velmi pěkném a bohatém okolí je docíleno slušného FPS. Na druhé straně je za tím vším tým sehraných lidí, kteří výsledný produkt prodávají za ceny kolem tisícovky a navíc spousty vytvořených modelů používají ve vícero svých Pro Trainech. Mějte se. Lord.
Lord napsal:Zdravím, potřeboval bych radu (nejspíše od Dejva), týká se to sice zvuků, ale s tratí BP to taky souvisí. Používám zvuky tratě od Dejva v různých svých tratích, doposud mi tam nefungoval zvuk protijedoucího trafic vlaku při pohledu z kabiny. Ale po některé z posledních aktualizací tratě BP (asi ta s upgradem zvuků tratě) mi najednou ve všech těchto tratích začal zvuk protijedoucího trafic vlaku fungovat (a je prvotřídní, to je to jediné, co chybělo k naprosté dokonalosti těchto zvuků). Aniž bych cokoliv udělal, funguje u všech tratí, které mám v instalaci s tratí BP, jenom trochu bojuji s tím, jak dostat tyto nové zvuky i do jiných instalací, kde mám také dost tratí používajících Dejvovy zvuky, a kde bych si je také rád nahradil těmi novými. Zkoušel jsem tam šoupnout ze složky SOUND všechny soubory s českými zvuky i .sms soubory a z adresáře s tratí soubor TTYPE.DAT, ale bez úspěchu. Co je vše potřeba přesunout, aby mi fungovaly tyto nové zvuky i v jiné instalaci? Třeba něco z Globalu (SOUNDCFG)? Díky za radu. Lord.
To opravdu nevím, chce to konkrétní případ. a také jestli se jedná o model od Poláka nebo Starého. Starého modely jsou zredukovány na minimum, aby se dobře načítaly a v určitých pohledech při změně osvětlení se černá barva na stínítku mění na šedou.AlesB napsal:Chtěl jsem se zeptat Zbyňku,když projíždím kolem semaforů, tak když se k nim přiblížím na malou vzdálenost, tak to vypadá, jako by byly umístěné na nějakém zrcadle.Nevím,jestli je to problém třeba v alfakanálu, nebo v něčem jiném.Spíše se ptám, jestli je to jen můj problém, nebo si se s tím už taky setkal.
Dejv napsal:Lord napsal:Zdravím, potřeboval bych radu (nejspíše od Dejva), týká se to sice zvuků, ale s tratí BP to taky souvisí. Používám zvuky tratě od Dejva v různých svých tratích, doposud mi tam nefungoval zvuk protijedoucího trafic vlaku při pohledu z kabiny. Ale po některé z posledních aktualizací tratě BP (asi ta s upgradem zvuků tratě) mi najednou ve všech těchto tratích začal zvuk protijedoucího trafic vlaku fungovat (a je prvotřídní, to je to jediné, co chybělo k naprosté dokonalosti těchto zvuků). Aniž bych cokoliv udělal, funguje u všech tratí, které mám v instalaci s tratí BP, jenom trochu bojuji s tím, jak dostat tyto nové zvuky i do jiných instalací, kde mám také dost tratí používajících Dejvovy zvuky, a kde bych si je také rád nahradil těmi novými. Zkoušel jsem tam šoupnout ze složky SOUND všechny soubory s českými zvuky i .sms soubory a z adresáře s tratí soubor TTYPE.DAT, ale bez úspěchu. Co je vše potřeba přesunout, aby mi fungovaly tyto nové zvuky i v jiné instalaci? Třeba něco z Globalu (SOUNDCFG)? Díky za radu. Lord.
Ty zvuky míjejících souprav jsou nyní definovány 2x:
1) v sms souborech příslušných vozů - u osobních jsou to cdvagbex.sms ... cdvagbmzin.sms (+ genpasswagmodern.sms a ostatní, které se používají nebo používaly před přesměrováním), u nákladních genfreightwagX.sms atd.
2) ve zvucích projížděné tratě
To, že tyto zvuky slyšíš i u jiných tratí v dané instalaci, je pravděpodobně díky tomu prvnímu případu.
Pokud chceš, aby Ti zvuky fungovaly i v jiných instalacích, musíš tam překopírovat složku SOUND z hlavního adresáře. Pokud tam používáš nějaké zahraniční vozy, které mají zvuky směrované na uplně jiné sms soubory, tak je musíš buď nahradit některými mými (třeba cdvagbmeeex.sms atd.), nebo upravit odkazy na tyto soubory ve wag souborech.
Tímto ošetříš tu první definici zvuků míjejících souprav.
Pokud tam chceš naflákat i moje, či jakékoliv jiné, zvuky tratí (a s nimi i tu druhou definici), tak k tomu je potřeba do základní složky každé tratě nakopírovat příslušný soubor TTYPE.DAT. Většina tratí používá defaultní zvukové schéma ze základních tratí, takže pokud tam nakopíruješ ttype z tratě BP, budeš v dané trati mít koridorové zvuky. Pokud tam chceš mít zvuky běžné tratě, je nutné tam hodit ttype ze zvukového schématu pro běžnou trať z mých stránek (a do složky SOUND samozřejmě nakopírovat příslušné soubory). Ikdyž teď si říkám, že v tom schematu pro běžnou trať asi ty zvuky míjejících souprav nejsou definovány (nebo možná jo, já už ani nevim, no prostě to uvidíš)
Snad v tom teď nemáš moc guláš(já se v tom orientuju, ale pro někoho to vysvětlení třeba nemusí být moc pochopitelné)