Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak už jezdím na okruhu do úplného uježdění stále do kola. Nic jsem nezměnil, jen jsem dosadil návěstidla. Nejprve jsem si po vjezdu na okruh musel cestu navekslovat a pak už jsem jezdil dokola, vyhýbky zůstaly jak jsou. Ale má to jeden vedlejší účinek. Bludný kruh se už nedá opustit, vyhýbky jsou po té nevunkční. Ale to není nic strašného. Okruh není pro aktivity, ale na testování vozidel. Hlavně, že MSTS nezamrzá. Ještě bych tam mohl nasimulovat smyčku malého okruhu.

Jinak okruh jsem opravdu neřešil, ale mohu prohlásit, že koleje mám přeskinovány ze Zábřehu až do Cerhenic. A to tak, že vlečky odbočující od koridoru jsou ze standartních pražců. (vlečka do cukrovaru v Cerhenicích je z kolejiva běžné tratě a vedle koridor, okruh a propojovací kolej s Velimí koleje běžné tratě). Nejhorší byly velké stanice jako Kolín, Pardubice a Česká Třebová
Jdu pokračovat. V Poříčanech odbočka na Nymburk a pak už konečně Praha.

Pěknej obrázek. A jen pro upřesnění - stačila by horní nebo dolní polovina vyhybek ale musí tam být i ty návěstidla. Základ testovací trati, kterou používám, vypadá obdobně akorát je trochu více promotanější. A těch okruhů respektive i smyček by se tam našlo vícero. A žádný servis nepotřebuju. Jezdím po něm s jedinou soupravou a zatím ani jednou jsem neměl problém. Takže z toho lze odvodit že pomyslný okruh lze za určitých podmínek v klidu i uzavřít a provozovat.

Pokud máš Zbyňku zájem tak ti sem hodím obrázek z AE té testovací trati. Nechci to tady ale zbytečně zaplácávat.

A k té Velimi - zkus tam přidat ještě 1-2 návěstidla/úseky. Vypadá to že se honíš těsně za svým zadkem co se týče zabraných úseků návěstidly.

Pane Šemora, nepusíte se k dodání angličanů do velkých stanic, když už meníte pražce v těchto stanicích? Jen se ptám :)

To Ppoollll
Původně jsem Zbyňkovi poslal obrázek okruhu,kde byla jen pravá půlka a nalevo jen zatáčka, ale protože to podle něj nefungovalo, tak jsem dal na levou stranu stejné výhybky jako vpravo.

Zbyněk Šemora Zaslal: st září 28, 2005 10:20 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Tak už jezdím na okruhu do úplného uježdění stále do kola. Nic jsem nezměnil, jen jsem dosadil návěstidla. Nejprve jsem si po vjezdu na okruh musel cestu navekslovat a pak už jsem jezdil dokola, vyhýbky zůstaly jak jsou. Ale má to jeden vedlejší účinek. Bludný kruh se už nedá opustit, vyhýbky jsou po té nevunkční. Ale to není nic strašného. Okruh není pro aktivity, ale na testování vozidel. Hlavně, že MSTS nezamrzá. Ještě bych tam mohl nasimulovat smyčku malého okruhu.
Aha tak to je mi uz jasne, proc pri jednom velkem okruhu na WE7 zamrzly po jeho vytvoreni a naslednem projeti vyhybky. Delal to okruh o priblizne velikosti 30 - 40 km. Dejme tomu jako Praha - Kolin. Mezilehlych stanic (a tim i useku - semaforu) bylo hodne.
Tenkrat jsem se pokousel z "bludneho" kruhu dostat ruzne. Jednou ze snah bylo i odcouvat okruh zpet a tam se odpojit. Vyhybky na dvou (tri nebo vicekolejce) byly funcni krome tech umoznujicich vyjezd z kruhu. Za jistych oklonosti (snaha o unik prez odstavne koleje) mne to hazelo k Billovi. Vzhledem k tomu, ze jsem si pouze hral, tak jsem si statistiku nepsal.

Jinak otazka: Je mozno udelat servis tak, aby automaticky vracel vyhybky do zakladniho stavu?

Libor

Wiff napsal:
Pane Šemora, nepusíte se k dodání angličanů do velkých stanic, když už meníte pražce v těchto stanicích? Jen se ptám :)

Já budu rád, když se mi za těch několik desítek hodin práce podaří přeskinovat všechny pražce. Ale update stanic vidím asi takto. Nejprve dokončím Kolín - Pardubice a tím většina tvůrců aktivit se soustředí na 010/270. A s update stanic bych začal nejprve v úseku Brno - Kúty. Je to nejstarší část stavby a je tam nejvíce nepřesností. I proto jsem tento úsek netexturoval. Až bude hotovo, tak pak teprve opravím Pardubice a Českou Třebovou. Tady je problém, že jakákoli změna v kolejích rohodí všechny aktivity.

Zbyněk Šemora napsal:
Wiff napsal:

Já budu rád, když se mi za těch několik desítek hodin práce podaří přeskinovat všechny pražce. Ale update stanic vidím asi takto. Nejprve dokončím Kolín - Pardubice a tím většina tvůrců aktivit se soustředí na 010/270. A s update stanic bych začal nejprve v úseku Brno - Kúty. Je to nejstarší část stavby a je tam nejvíce nepřesností. I proto jsem tento úsek netexturoval. Až bude hotovo, tak pak teprve opravím Pardubice a Českou Třebovou. Tady je problém, že jakákoli změna v kolejích rohodí všechny aktivity.

Určite veľmi racionálna úvaha...Ja tiež čakám kým bude krajina Pardubice - Praha v ako-takom stave aby človek nezblbol pri jazde holou krajinou...

Zvuk přejezdů

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné nějakým zpsůbem snadno odstranit zvuky přejezdů, nebo je v ideálním případě ztlumit?
Přijpadají mi ve srovnání s ostatními zvuky simulátoru příliš hlasité, možná až nepříjemně, když MSTS hraju na vyšší hlasitost.
Navíc, jestli se nepletu, tak při stažených závorách ty zabezpečovací zařízení jen blikají...???

VáclavS napsal:
Rozhodně zavory, zvoní jen blikače.

V Povrlech zvoní i závory. :lol:

To Ricchie:
Hlasitost zkus upravit přidáním položky Volume ( xx ) do oddílu Stream v souboru crossing.sms v adr. Sounds u trati BP Hodnota xx je od 0 do 1. Tady jsem to nezkoušel, ale mohlo by to fungovat.

Během odpoledne nakopíruji BP61. Má 25 mega. Jsou tam změny ve všech čtvercích od Prahy až do Zábřehu. Tam, kde to bylo potřeba je přeskinované kolejivo a od Romana máme nové podjezdy, tak jsem je na mnoha místech povyměňoval. Když už zásah, tak jsem i v tomto úseku zaoblil ostré hrany terénu. Krajina nyní vypadá mnohem lépe.

Chci se zeptat, abych v tom měl jasno. Co se týče pražců (nově), tak na nekoridorových tratích jsou staré betonové pražce a na výhybkách dřevěné, pokud jsem si tedy správně všiml. Ale někde v těchto úsecích mám místa, kde se vloudí koridorové pražce, hlavně v Libni a na Hlavním. Je to chyba u mne, nebo to jsou jen detaily, které se vloudily? Nemůže to být tím, že používám na základní kolejivo (tj. koridor) acleantrack1/2.ace ze sady textur ze stránek http://sweb.cz/greenery (nyní http://www.virtuallandscaping.net/mstsg/mstsg.htm)?

Naposled editoval moderátor:
nazdar
pane semoro chci se vas zeptat co mam delat v trainsoru kdyz,vyberu si treba stanici letohrad spustim msts a pak tam se mi neobjevi co mam delat??????je to u vic stanic dik za odpoved
Tom

dave01 napsal:
Chci se zeptat, abych v tom měl jasno. Co se týče pražců (nově), tak na nekoridorových tratích jsou staré betonové pražce a na výhybkách dřevěné, pokud jsem si tedy správně všiml. Ale někde v těchto úsecích mám místa, kde se vloudí koridorové pražce, hlavně v Libni a na Hlavním. Je to chyba u mne, nebo to jsou jen detaily, které se vloudily? Nemůže to být tím, že používám na základní kolejivo (tj. koridor) acleantrack1/2.ace ze sady textur ze stránek http://sweb.cz/greenery (nyní http://www.virtuallandscaping.net/mstsg/mstsg.htm)?

To samé je i u mě

Naposled editoval moderátor:
Kde jsou dynamické koleje, ty se nedají přeskinovat, tam se musí ručně dodat objekty pražců. Ale to je možné jen u krátkých úseků a na venkově. V Praze je problém s počtem objektů a také s dlouhými vytvarovanými kolejemi. Tady bude nutné postavit objekt přímo na míru. Snad nějaký modelář překvapí.

Tom napsal:
nazdar
pane semoro chci se vas zeptat co mam delat v trainsoru kdyz,vyberu si treba stanici letohrad spustim msts a pak tam se mi neobjevi co mam delat??????je to u vic stanic dik za odpoved
Tom

Co, kdo se neobjeví????
Vše se normálně načítá, pokud se nevynechají žádné aktualizace.

V aktivitě LM_R973 po aktualizaci 61 se mi před Blanskem objeví chybová hláška "nelze otevřít soubor s texturou routes/Breclav-Praha/textures/snow/TUNEL_BE.ace" a potom ještě jedna "selhalo nahrání souboru s modelem RZed20m.s"...po odentrování jsem pokračoval v jízdě dál, pak opět na 13.37km před Brnem na mostě před stanicí Babice vyskočily hlášky o tunelu a RZedkoncL.s...potom už následoval pád MSTS. Po Load jsem už v klidu dojel až do Brna.

Amazon napsal:
V aktivitě LM_R973 po aktualizaci 61 se mi před Blanskem objeví chybová hláška "nelze otevřít soubor s texturou routes/Breclav-Praha/textures/snow/TUNEL_BE.ace" a potom ještě jedna "selhalo nahrání souboru s modelem RZed20m.s"...po odentrování jsem pokračoval v jízdě dál, pak opět na 13.37km před Brnem na mostě před stanicí Babice vyskočily hlášky o tunelu a RZedkoncL.s...potom už následoval pád MSTS. Po Load jsem už v klidu dojel až do Brna.

To ti jen proste PC nestihlo nacist objekt - me se to stava bezne .. Po Load uz je to v poradku = v trati chyba neni = Zbynek s tim nic neudela .. je to proste MSTS Artifical Inteligence :roll:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře