Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pánové, měl bych na vás dotaz, zda nemáte někdo použitelné foto nebo jaké koli materiály ( případně odkaz ) hraničního mostu přes Moravu u Brodského ? Já jen že by jsme pak měli ten přejezd ČR/SR s plnou parádou . Zbyněk bohužel nic kloudného nemá a já to mám přes celou republiku :cry: ...

Naposled editoval moderátor:
Roman napsal:
Pánové, měl bych na vás dotaz, zda nemáte někdo použitelné foto nebo jaké koli materiály ( případně odkaz ) hraničního mostu přes Moravu u Brodského ? Já jen že by jsme pak měli ten přejezd ČR/SR s plnou parádou . Zbyněk bohužel nic kloudného nemá a já to mám přes celou republiku :cry: ...

No dúfam že sa nájde nejaká "dobrá duša" a poskytne Romanovi tie podklady... :roll: Myslím že by tento symbol spojenia ČR/SR stál určite zato... :lol:

Trať se už rýsuje. Právě tvaruji krajinu u Lanžhota a za chvíli bude řeka Morava. Po aktualizaci to bude nebe a dudy. Sice hory tu nemáme, ale lužní lesy také mají své kouzlo.

Už se těším,budu moci pokračovat R 203 Chopin :bounce:
Zbyněk Šemora napsal:
Trať se už rýsuje. Právě tvaruji krajinu u Lanžhota a za chvíli bude řeka Morava. Po aktualizaci to bude nebe a dudy. Sice hory tu nemáme, ale lužní lesy také mají své kouzlo.

Nějaké fotky staničních budov (Malacky, Zohor apod.) jsou na http://rail.sk/arp/slovakia/history/h110-3.htm a přilehlých stránkách webu.
Jestli pojedu příští víkend ke tchánovum autem, tak zkusim ten hraniční most nafotit, jestli se k němu dostanu za nějakýho slušnýho počasí.

Dnes jsem jel aktivitu Singrovka od Kebarka a všiml jsem si jednoho detailu na trati Břeclav-Znojmo. Na budově čekárny na zastávce Sedlec u Mikulova je nápis Praha-Sedlec :wink:

Tepich napsal:
Nějaké fotky staničních budov (Malacky, Zohor apod.) jsou na http://rail.sk/arp/slovakia/history/h110-3.htm a přilehlých stránkách webu.
Jestli pojedu příští víkend ke tchánovum autem, tak zkusim ten hraniční most nafotit, jestli se k němu dostanu za nějakýho slušnýho počasí.

Když by se Ti to podařilo, tak by to byla paráda . Držím palce....

Pavlík napsal:
Dnes jsem jel aktivitu Singrovka od Kebarka a všiml jsem si jednoho detailu na trati Břeclav-Znojmo. Na budově čekárny na zastávce Sedlec u Mikulova je nápis Praha-Sedlec :wink:

JJ, Zbyněk už o tom ví, někdy před měsícem jsem to taky objevil a dal mu vědět. Máš ale dobrý oko. I když ono se to skoro nedá přehlédnout, strašně to bije do očí. :D

Pavlík napsal:
Ále to před půlrokem přijela omladina z Prahy Sedlece pro víno a tolik se ve sklípku zřídili, že v opileckém opojení přepsali cedule.
Ale pokud je mi známo, starosta obce to dal v aktualizaci 63 dopořádku.

Jinak s rekonstrukcí tratě jsem si dal. Teprve včera jsem napustil do nového koryta řeku Moravu. Už to není veletok Dněpr, ale skutečně Morava. Koryto jsem změřil na ortofotomapě. Přemostění dálnice, silniční komunukace. Ty mosty přes Moravu by to opravdu chtělo. Absolutně chybí mosty přes vodní toky. Ale ty se v případě zhotovení vymění. (jako současně vyměňuji silniční podjezdy a nemělo to konce)
Pak už jen Brodské a jsme v Kútech (kde mám zatím pouze zhlaví kam oko fotoaparátu tenkrát dohlédlo. Kéž by se narodil nějaký plánek)

Překlep, starosta Sedlece si také vypil vínka a do uzávěrky aktualizace 63 to nestihl, ale je to už dávno připraveno do aktualzace 64. Já to opravoval současně s výměnou pražců za nekoridorové. To v 63 asi také nebylo. Zkrátka nekoridorové pražce po Hustopeče - Šakvice jsem měnil na Zaječí - Hodonín. Mikulov/Lednice - Břeclav a samozřejmě Břeclav - Kúty - po rekonstrukci i Kúty - Holíč - Hodonín

Návěstidla v tunelu

Neplánujete někdo udělat vjezdová návěstidla do Prahy hl. n. (ty malé u zdi co jsou ve Vinohradských tunelech ) - jsou myslím stejného typu jako v pražském metru. A ještě něco k návěstidlům: první autoblokové za Libní, předvěst do Malešic a vjezdová do Běchovic jsou vzor AŽD a ne SSSR. Neberte to jako rejpání, jen chci autorům popsat skutečnost

Re: Návěstidla v tunelu

Kank napsal:
A ještě něco k návěstidlům: první autoblokové za Libní, předvěst do Malešic a vjezdová do Běchovic jsou vzor AŽD a ne SSSR. Neberte to jako rejpání, jen chci autorům popsat skutečnost
"Já vím, Bohumile, já vím" Ale když jsem tudy jezdíval, tak tam byli Rusi. Na Masaryčce v depu už také většina toho není a depo jako takové už neexistuje. Hold si budete si muset zvykat, že různé části trati mohou být z různých období přestavby. Není síly, která by stíhala vše aktualizovat. Na druhou stranu bych chtěl mnohé historické části trati zachovat.

Lidi to se opravdu nenajde nikde ani náčrtek ŽST Kúty???
Chtěli by jste koleje až do Vladivostoku, ale jaksi ŽSR je za železnou oponou, přes to zatím nejede vlak.
Díky moc Mirovi S, mám alespoň TTP, dle nichž a mých dřívějších fotek jsem si srovnal kilometry a obě zhlaví mám tedy přesně na metr. Jen mám několik otazníků ve vyhýbkách, kam oko objektivu tenkrát nedohlédlo. Dle Mirových podkladů bych mohl stavět ze Skalice až do Bratislavy. Ale bez plánků a kilometrických poloh návěstidel a vyhýbek ve stanicích to není možné. Břeclav - Kúty už je současně jiné kafe. Ale zdržuje to ten plánek. Marně si lámu oči nad ortofotomapou, detaily pražců jsou rozmazané.
Moc prosím, potřeboval bych to ještě dnes.

Simulátor ESA opravdu nepotřebuji, je nutný plánek nádražích. A kdyby byly i Sekule, nezlobil bych se, ať se svezete 140 i na Slovenské straně (na nekoridorové trati) Velké Leváre, pak "Išel macek do Malacek", Zohor, tam jsem se jednou probudil, když jsem cestoval vlakem z Prahy domů. Děvínská Nová Ves a jsme v Bratislavě. Alespoň položit koleje. Do Kútů už mám hotovo i s texturami povrchu. Dál je téměř rovina, to by mělo jít relativně rychle

Budú stačiť plány čo sú ako príloha staničného poriadku? Ešte som ich nevidel, tak neviem ako presne vyzerajú. Ale mali by tam byť zakreslené všetky kolaje a návestidlá.

Pokud je čistá instalace MSTS, tak je možné před instalací této tratě smazat složky Routes i Trains.
Já nyní mažu staré Kúty až mi srdce krvácí, kolik jsem na tom nechal tenkrát práce. Ale nově položené Kúty už budou lepší. Už tam mám několik angličanů, obloukové výměny, zkrátka technologie stavby jsou za ty tři roky na trochu vyšší úrovni. Jen ten ranžír dostavím, až bude plánek. Mám tam ještě několik otazníků.

Zbyňku

Ty na DVD máš i soubor DEFAULT.WAG v adresáři ...trains/trainset/default ? Pokud ne tak nemůžeš přece mazat adresář trainset jako celek! Bez tohoto souboru by MSTS kolabovalo! Pokud ho tam máš tak pak je to smazání celého adresáře možné. Takže jak to je s tou tvou instalačkou v tomto bodě?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře