Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: zvuky

Anonymous napsal:
Na odjezdu z TGM ve smeru na Negrelak jsou trosku spatne zvuky - kdyz se zacne najizdet do zatacky jeste v TGM, tak to zacne "vrzat" jako pri prujezdu zatackou, ale pak to vrzani pokracuje i na skoro celem Negrelaku, ktery je po rovine :-)

Paxem zjistil jeste jednu vec - v Poricanech asi chybi nadefinovane nastupiste - kdyz bych chtel, aby me v aktivite objel rychlik po prujezdne koleji smerem na Kolin, tak na koleji vpravo od ni (kde by mel zastavit Os) neni nastupiste a tudiz kdyz tam vlak poslu, tak mi to ani nenabidne zastavku ...

Když se couvá, tak couvají i zvuky, tedy se přehrávají jakoby o blok dál.
Nástupiště jsou jen tam, kde jsou zvýšené perony. Na nulté koleji se nikde nenastupuje, tak nejsou a ani nebudou takto označeny.

Zbyněk Šemora napsal:

Když se couvá, tak couvají i zvuky, tedy se přehrávají jakoby o blok dál.
Nástupiště jsou jen tam, kde jsou zvýšené perony. Na nulté koleji se nikde nenastupuje, tak nejsou a ani nebudou takto označeny.

Takze tomu mam rozumet tak, ze jsou ty zvuky na Negrelaku vyrobeny primarne pro prijezd DO TGM ze smeru od Bubnu a pokud jedu Z TGM na Bubny, tak vlastne "couvam" ?

Jenze v Poricanech to neni nutla kolej o ktere mluvim - prece u 1 nastupiste se da nastupovat ze dvou koleji - zleva a zprava a v MSTS je definovano nastupiste jen na jedne koleji, takze kolej ze ktere se da v realu nastoupi je jen prujezna jestli mne chapete :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Firlet napsal:
Takova mala poznamka - posledni navestidlo ve smeru Z TGM na vjezdu do Libne (je vyvysene ve strani, ne na zdi) neni urcite autoblok a nema na sobe "strelnici" - fyzicky je tam ve skutecnosti navestidlo AZD - se dvema pruhy dole + 5 (jestli se nemylim) barev .. Trat je skvela .. gratuluji :-)

Že by ten autoblok zbourali? Po nesprávné koleji směr Hrabovka je klasická předvěst, ale do Libně je autoblok v obou kolejích. Tedy obě předvěsti mají mezikruží.

Ano, autoblok tam skutecne je, ale konci uz o navestidlo drive - to posledni navestidlo, ktere je v MSTS pred mostem co vede z Krejcarku na Palmovku uz neni AB, je to vjezdove navestidlo .. je to proste o jedno posunute bo tam jedno chybi .. strelnice ma byt o navestidlo blize MasNe ...

Takze tomu mam rozumet tak, ze jsou ty zvuky na Negrelaku vyrobeny primarne pro prijezd DO TGM ze smeru od Bubnu a pokud jedu Z TGM na Bubny, tak vlastne "couvam" ?[/quote]

rozumíš tomu špatně.Zvuky nejdou nadefinovat jenom pro jeden směr. Když si navolíš trasu z Masaryčky na Negrelák a pojedeš popředu, tak zvuky budou v pořádku.Když např. za mostem zastavíš a začneš couvat, tak ty zvuky jsou slyšet jakoby ob jeden zvukovej odddíl.Proč to tak je nevím, ale vím, že po několika zvukových oddílech se to samovolně srovná. Stejně tak tomu bude, když pojedeš z mostu na Masaryčku a budeš couvat z Masaryčky na most. To pořadí je totiž úplně jedno.Je to zřejmě chyba MSTS

rozumíš tomu špatně.Zvuky nejdou nadefinovat jenom pro jeden směr. Když si navolíš trasu z Masaryčky na Negrelák a pojedeš popředu, tak zvuky budou v pořádku.Když např. za mostem zastavíš a začneš couvat, tak ty zvuky jsou slyšet jakoby ob jeden zvukovej odddíl.Proč to tak je nevím, ale vím, že po několika zvukových oddílech se to samovolně srovná. Stejně tak tomu bude, když pojedeš z mostu na Masaryčku a budeš couvat z Masaryčky na most. To pořadí je totiž úplně jedno.Je to zřejmě chyba MSTS[/quote]

No jo, ale o couvani jsem nemluvil - proste jedu z TGM do Bubnu, porad jednim smerem - na zacatku zatacky to zacne "vrzat" za zatackou je chvilku vypadek .. ale pak dela to i po rovine uz na moste .. smer nemenim ..

..tak potom nakapat trochu jemného oleje. Třeba to vrzat přestane. Ale je fakt, že to někde skřípe i tam kde to nemá. Přitom v editoru je to dobře. To už jsem řešil v jiném místě trati.

Jeste k tomu navestidlu pred Libni - tam fakt je ten autoblok spatne, protoze za nim uz neni zadne vjezdove navestidlo - jen cestove potom nekde v pulce kolejiste.
A pravidlo pravi, ze strelnice je posledni navestidlo automatickeho bloku trojznakoveho pred vjezdovym navestidlem stanice. :-) uff

tam mel bejt smejici se smajlik .. :D :eek:

Naposled editoval moderátor:
jestli tam současně něco změnili nevím, ale v každém případě je nejprve předvěst, pak vjezdové návěstidlo a teprve potom může být cestové. Vjezdové návěstidlo zrušit nelze. Jestli jej posunuli na úroveň bývalé předvěsti za účelem rekonstrukce pražského uzlu to už je jejich problém. Já stavím oblasti k určitému datu, nikoli že bych ihned reagoval na nejnovější změny. Dle fotek jsou obě předvěsti v oblouku v místech kde je mám osazené v MSTS. Kdysi jsem plánoval, že jestli se dostanu do Prahy, už bude nové spojení, ale jsem rád, že jsem se rozhodl pro původní verzi. Nové spojení by mi nic nepřipomínalo a stavění jako takové by nebylo ničím inspirováno.

Zbyněk Šemora napsal:
jestli tam současně něco změnili nevím, ale v každém případě je nejprve předvěst, pak vjezdové návěstidlo a teprve potom může být cestové. Vjezdové návěstidlo zrušit nelze. Jestli jej posunuli na úroveň bývalé předvěsti za účelem rekonstrukce pražského uzlu to už je jejich problém. Já stavím oblasti k určitému datu, nikoli že bych ihned reagoval na nejnovější změny. Dle fotek jsou obě předvěsti v oblouku v místech kde je mám osazené v MSTS. Kdysi jsem plánoval, že jestli se dostanu do Prahy, už bude nové spojení, ale jsem rád, že jsem se rozhodl pro původní verzi. Nové spojení by mi nic nepřipomínalo a stavění jako takové by nebylo ničím inspirováno.

Ja jsem samozrejme taky pro to, aby to v MSTS bylo v puvodni podobe .. nove spojeni me nelaka, ale tohle navestidlo o kterem se tu bavime uz tam tak je 5 let co kolem toho jezdim do prace do Prahy - pravidelne pro Os z TGM je na nem pomalu blikajici zelena, oranzova a zeleny pruh = 80, ocekavejte 80 .. takze to nemuze by ABL. Ja to snad dojdu vyfotit

:D

AB

Tak tyhle autobloky z fotky tam skutecne jsou. Navestidlo o kterem mluvim ja je za nimi ve smeru na liben vpravo ve strani = je vjezdove .. a ja ho v MSTS nemam .. mam tam az cestovku v mistech, kde se koleje s TGM sejdou s kolejema z HLN a Holesovic ...

Anonymous napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Ja jsem samozrejme taky pro to, aby to v MSTS bylo v puvodni podobe .. nove spojeni me nelaka, ale tohle navestidlo o kterem se tu bavime uz tam tak je 5 let co kolem toho jezdim do prace do Prahy - pravidelne pro Os z TGM je na nem pomalu blikajici zelena, oranzova a zeleny pruh = 80, ocekavejte 80 .. takze to nemuze by ABL. Ja to snad dojdu vyfotit

:D

Predvest = AB s tercem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://nick.borec.cz/temp/nav1_tn.jpg[/url]

Vjezdy do Libne:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://nick.borec.cz/temp/nav2_tn.jpg[/url]

AB ve funkci predvesti je v nezmenene podobe, vjezdove u prvni koleje je sundane ze strane bliz ke kolejim, stran byla nasledne odtezena.

Foceno za ucelem zachyceni profilu trate, dotycna navestidla jsou focena zezadu, ale snad z toho neco pujde poznat. Nahledy jsou odkazem na velkou fotku.

:-)

BRAVO Nickovi :-) tak to tam skutecne vypada .. a presne to druhe navestidlo - vjezdove, ktere je ted sundane ze strane ke sloupu TV ja v MSTS nemam .. :roll:

libenvjezd.JPG

A tohle je asi co???
Pravda, nemám jej na náspu, ale vjezdy do Libně osazené jsou od počátku.

Hernajs chlapi, pište sem jen věcné připomínky a ne jen takhle prudit a zdržovat mne od práce.

Hergot kluci jste jako malý:to pořád za každou cenu musíte hledat chyby,které vůbec nejsou?Místo toho tlachání radši pomozte Zbyňkovi s tratí!!Dotaz pro Dejva:plánuješ model panťáčku řady 451? :eek:

Nicku,když už prudíš,tak se alespoň nauč návěstidla :!: :!: Na dráze oranžová na klacku(návěstidle)nikdy nesvitila a ani nebude,protože je to žlutá!!

Anonymous napsal:
Nicku,když už prudíš,tak se alespoň nauč návěstidla :!: :!: Na dráze oranžová na klacku(návěstidle)nikdy nesvitila a ani nebude,protože je to žlutá!!
Aje, zase někdo nepozná rozdíl mezi citací a zprávou :roll:

Nekdo nepozna rozdil mezi citaci a zpravou .. o barvach navesti nepsal Nick nybrz ja .. a mam pravdu - prostuduj si predpisy CD podle kterych se uci firove navesti ! Byla tam, je a urcite vzdycky bude ORANZOVA .. Navic jsi asi barvoslepy, nebo jsi nikdy nevidel navestidlo ! Pripada ti snad napr. navest "dvakrat" jako dve zlute :eek:

Nechci se hádat,ale jako kontrolor dopravy mám znalost návěstních předpisů celkem zažitou..Odjakživa je to žlutá!Je vidět,že neděláš v provozu,protože tohle je základ..Podívej se do předpisů..

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře