Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mirec napsal:
Pán Šemora,

som rád že sa odstránila porucha.Chcel som sa len opýtať či v 56bptrat opravíte ten stĺp TV za Ústí nad Orlicí (smer Letohrad).Ešte jedna vec - po 55bptrat sa mi objavilo už viacej tankovacích boxov.Robíte to úmyselne, že po každej aktualizácii sa mi zobrazuje viac a viac tankovacích miest, alebo je to číra náhoda??? :roll: :roll: :roll:

Ten sloup už jsem opravil. Nová čerpací stanice je v Pečkách, ale ne od Johnze, protože je tam opravdu tankovací stanice taková malinká.
Pokud ten sloup je opět pod povrchem, tak jsou tam nějaké geologické propadání. Neměl bych tam dát pomalou jízdu?

Lord napsal:
:D :D :D Jestli se náhodou z nějakého vagónu neodloupla tepelná izolace? :D :D :D Jinak to, co popisujete, se mi začlo stávat u trati Gesause 2005, stojím ve stanici, proti jede po druhé koleji trafic vlak, který najednou začne vybočovat z kolejí, v klídku cigárko si dojede nad řeku, kde se zase trhnutím vagon po vagonu vrací zpět do nádraží. Jakoby tam byly neviditelné koleje. Celou trať jsem přeinstaloval, ale problém zůstal..........pravda je někde venku....... :D . Lord.
Tak přesně tohle mi dělalo taky.U PT4.Akorát s tím rozdílem, že, když se takhle"vrátil" poslední vagon, tak se to roztrhlo a nazdar. Stačilo přeinstalovat XTrack (tuším, že jsem tam dal rovnou novej) a bylo po problému.

Lord napsal:
:D :D :D Jestli se náhodou z nějakého vagónu neodloupla tepelná izolace? :D :D :D Jinak to, co popisujete, se mi začlo stávat u trati Gesause 2005, stojím ve stanici, proti jede po druhé koleji trafic vlak, který najednou začne vybočovat z kolejí, v klídku cigárko si dojede nad řeku, kde se zase trhnutím vagon po vagonu vrací zpět do nádraží. Jakoby tam byly neviditelné koleje. Celou trať jsem přeinstaloval, ale problém zůstal..........pravda je někde venku....... :D . Lord.

čau Lorde. Mě ta Gessause chodí bez problémů. Mám ale samostatný Global s Xtrackem (samo..posledním)

Lord napsal:

Tak toto vybočení jsem měl u nějaké italské trati.V editoru aktivity bylo vydět vybočení kolejí.V editoru trati bylo na pohled vše v pořádku,ale příslušná část koleje nešla označit ani smazat.Pomohla změna jiné verze složky Global.Žižkovský J.

Nasep

Měl bych jednu (asi hloupou) otázku: jde udělat v msts klasický násep? Tj. pruh kolejí a od nich dolu pod úhlem 45° svah? Teď jsem si toho všiml na výjezdu z Kolína, tam je ve skutečnosti cca 3 m vysoký násep, v msts jsou koleje na rovině a před Novou Vsí je terén kus od kolejí jakoby okousaný. Jak je řešený násep u zastávky v Adamově? Tam vypadá reálně. Šlo by použít stejnou techniku tvorby náspu i jinde? Tratě jsem nikdy nestavěl, nevím, jaké jsou možnosti msts, proto se ptám :wink:

Houstne, opět máme problém

Anlantis ještě nemůže vzlétnout.

Jinými slovy od rána připravuji update, jak jsem slíbil, ale opravdu se nikde neopaluji a snažím se vše nějak vyřešit.

Současně letí 350 s EC z Brna do Blanska 170km/h a zdá se že po 10 hodinách bádání to už bude OK. Ale já už jsem KO. Někdo kolabuje z vedra, se mnou to brzy šlahne z MSTS. Já nebyl schopen projet z Brna přes Maloměřice . Vždy Bill. Vypínal jsem všechno možné, odmazával zbytečné stromy a stále to samé. I tunely jsem vyměnil za původní.
Miksi mi poslal nákladní aktivitu z Brna do České Třebové a tím to začalo. S vlakem hráče jsem ujel 100m a před Židenicemi konec. Ale krátký vlak nebo solo mašina ve volné jízdě to projela.....
A nakonec jsem na to přišel. Dělaly to nové zvuky, co mi poslal Dejv. Já jsem zkušebně doplnil nový zvuk Běžná trať zatáčka za podjezd v Maloměřicích a zahlásilo mi to chybu překlad od Ppoolllla: "Příliš mnoho zvuků". Tak jsem to změnil na původní a už jsem dojel mnohem dál, ale pak mi to zamrzlo bez hlášení. Já nebyl schopen za celé dopoledne projet podjezdem. Vyhodil jsem tunelový portál, dal tam podjezdovou krychli s méně polygony a nic.
A až před chvílí jsem vyzkoušel nakopírovat Ttype.dat původní. A už to jede.
Takže nové zvuky budou muset počkat, dokud to neprokonzultuji s Dejvem, co se s tím dá dělat.
Testovací supercity svou 170km/h dojelo z Brna až do Svitav bez úhony, jen mne rozčilují ty zvonící závory, které nemají zvonit. Alespoň ne na stanovišti, protože šraňky zvoní, jen když jdou dolů, už jsem na to byl upozorňován. Pak je klid. Fíra je tedy nemůže nikdy slyšet. Nechce si s tím někdo opět pohrát? Respektive, jestl někdo bydlí u závor, zjistit, jak to je doopravdy?

No nic, počkám, až vlak projede kritickou Třebovou a dám ven aktualizaci. A konečně budu moci jít z práce domů. Bude to 4 hodiny přesčas.
Bude tam kromě vyřešení úseku Adamov - Blansko, výměna portálů v Třebovicích, a ještě nějaké drobnosti v Maloměřicích. Jako například kulminace rozvodněné Svitavy.

EC proletěl ČT 190km/h, tak jdu vytvořit soubory a po nakopírování vyhodím odkaz na 56 bptrat.

Pane Šemoro zjistil jsem že za zastávkou Blansko město směr Blansko je za závorama udělánej špatně podchod (patrně).Je to do profilu.Kdyby to tak bylo opravdově tak by tam vlak na tom vypadl.

Tak jsem si stáhnul 56 update a hned jsem objevil chybu v přiložené aktivitě. Když stojím ve Skalici nad SVitavou, čekám až kolem mne na druhé koleji projede vlak směr ČT, a okousek dál čeká k odjezdu Panťák, ale co mne dělalo za potíže, je, když ten vlak vedle mne míjel, tak u posledního vagónu se MSTS zaseklo, a musel jsem restartovat MSTS.
A proč musím ve Skalici na Svitavou uložit hru ?

Upraveno
-----------
Tak teď jsem se ještě na to podíval a už vím, kde byla chyba, MSTS se zaseknul proto a nevím proč, jelikož kolem mne míjel vlak a já jsem otáčel kamerou pomocí kurzových šipek, to mělo za následek zamrznutí, tak jako když v průběhu jízdy, zmáčknete klávesu F9. Teď po uložení a znovunačtení jsem zůstal v klidu na stanovišti, vlak kolem mne projel a vůbec se mi to neseklo. Ale na co jsem přišel při pozorování na závory, jakmile poslední vagón rychlíku projel závorou, který jel směrem na ČT, tak to vypadalo, jako kdyby si s těmi závorami někdo hrál, šli rychle dolu, nahoru, dolu, nahoru a nemohly se rozhodnout, jak dál.

Milánek napsal:
Pane Šemoro zjistil jsem že za zastávkou Blansko město směr Blansko je za závorama udělánej špatně podchod (patrně).Je to do profilu.Kdyby to tak bylo opravdově tak by tam vlak na tom vypadl.

Ano, k tomu se taky připojuju. Je to detail, ale působí to zvláštně a když teď budujete na té Moravě, tak by to stálo za to posunout.

Stanley napsal:
Milánek napsal:

Ano, k tomu se taky připojuju. Je to detail, ale působí to zvláštně a když teď budujete na té Moravě, tak by to stálo za to posunout.

Máte pravdu, to isté je v zastavke Žabčice (smer do Hrušovan u Brna).

Milánek napsal:
To jsem rád, že to není nic horšího. Hlavně že se kola točí. Ale kouknu na to. Jinak kvůli zápasu s odstraněním závady v trati jsem měl v práci takové zpoždění, že jsem šel dnes z práce domů až po 20. hodině. Jinak bych se z toho nikdy nevymotal.

Už jsem to opravil. Tady byl problém v tom, že původní model podchodu byl poloviční. PaV mi poslal zdrojáky a Michal model zvětšil. Po update se takto podchod nafoukl všude, kde je osazený. A to já už zapomněl, kam jsem jej všude dával.

Posílám odkaz na žhavou novinku od p. Jana Švece. Cituji:

Je to nákladní aktivita se 163kou, poměrně dost posunování, ale i delší jízdy, hodně traffic, ... vše ve snaze o zachování reality a zároveň hratelnosti. Celkem 2:40hod, 37kB v APK...a 3 měsíce práce.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/KONCILA_MI_SICHTA.apk

Ještě jsem ji nerozbalil, ale je autorem testovaná trainsetem BP.

Naposled editoval moderátor:
To Jiři:
V Skalici n. S. je hustá doprava a MSTS to nezvláda. Aspoň mne vypisovalo chybu, že niektoré vagóny nemôže zapísať do Worldu. Doporučujem po zastavení v stanici save (F2), vyskočiť z aktivity a znova nahrať. Ale toto patrí do inej témy.
Pravidlo hrania aktivít: "SAVE" SAVE" "SAVE"...
Mikši

mikši napsal:
To Jiři:
V Skalici n. S. je hustá doprava a MSTS to nezvláda. Aspoň mne vypisovalo chybu, že niektoré vagóny nemôže zapísať do Worldu. Doporučujem po zastavení v stanici save (F2), vyskočiť z aktivity a znova nahrať. Ale toto patrí do inej témy.
Mikši
Jenomže mě to zvládne načíst zezačátku panťák a potom by měl následovat nějaký rychlík, ale to už nezvládá, takže skončím dost rychle :cry: A to mám poměrně slušný PC. Bude to ovlivněno i novou vegetací, délkou soupravy hráče ......, protože i při explore route mám s tou soupravou v tom místě tak 20 snímků/sec.

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem to opravil. Tady byl problém v tom, že původní model podchodu byl poloviční. PaV mi poslal zdrojáky a Michal model zvětšil. Po update se takto podchod nafoukl všude, kde je osazený. A to já už zapomněl, kam jsem jej všude dával.

To určite nebude až taký problém, veď jazdí dosť ľudí a tak určite dajú vedieť.Ale viem čo už opravovať nemusíte - ten stĺp TV za Ústí nad Orlicí... :D Už môžem do Ústí vchádzať s otvorenými očami.... :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Posílám odkaz na žhavou novinku od p. Jana Švece. Cituji:

Je to nákladní aktivita se 163kou, poměrně dost posunování, ale i delší jízdy, hodně traffic, ... vše ve snaze o zachování reality a zároveň hratelnosti. Celkem 2:40hod, 37kB v APK...a 3 měsíce práce.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/KONCILA_MI_SICHTA.apk

Ještě jsem ji nerozbalil, ale je autorem testovaná trainsetem BP.

No dobré. Soupravu odpojím v Chocni, zajedu těsně za rezervní bod, dostanu informaci, že můžu začít couvat a pak najednou - Úkol nesplněn! A pak mi to napsalo: Jedete chybnou trasou. Špatně se přehodila vyhýbka. Pravděpodobně jste nezměnili směr jízdy ve správném místě těsně za rezervním bodem. :mad: Ale já jel asi tak 10 km/h a jakmile jsem dostal informaci, že můžu začít couvat, tak jsem hodil zpátečku a poslalo mě to asi tam, kam nemělo :cry:

Naposled editoval moderátor:
Boby napsal:
mikši napsal:
To Jiři:
Mikši
Jenomže mě to zvládne načíst zezačátku panťák a potom by měl následovat nějaký rychlík, ale to už nezvládá, takže skončím dost rychle :cry: A to mám poměrně slušný PC. Bude to ovlivněno i novou vegetací, délkou soupravy hráče ......, protože i při explore route mám s tou soupravou v tom místě tak 20 snímků/sec.

Tak to já mám taky nejnovější počítač a grafickou kartu, a taky mi to ukazuje FPS 20, ale jsou místa, kde mi to ukazovalo od 10 do 27 FPS. Tak jsem během jízdy zkoušel odpojovat postupně vagóny až jsem jich měl jen 20 a fps se trošku zlepšilo.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře