Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Roman: také na to koukám a žádné válce tam nevidím. Hranoly, hranoly.
Ale ta nádražní budova, kterou jsi mi před chvílí poslal je opravdu pěkná, asi to bude chtít další aktualizaci, ať jsou Úvaly komplet. To je škoda nechat ležet v šuflíku.

Roman napsal:
Anonymous napsal:
Tak nevím, znovu jsem prohlédl fotografie které mám a sloupy tam jsou takové jaké jsem vymodeloval......... :?
To jsem psal já

Romane, uz treti den se ti marne snazim psat na tvuj mail, ktery jsi mi poslal - porad se mi to vraci s chybou, ze je to nedorucitelne - nevis cim to je .. ? Diky

VáclavS napsal:
A můžeš mi ukázat fotografie, které používáš?

Lidi uvědomte si, že jsme stále jenom v MSTS a ten je o simulaci práce strojvedoucího. Pro autentičnost se tvoří reálné okolí, které musí být v poměru realita/hratelnost. Proto všechny objekty musí být maximálně zjednodušené s minimem polygonů.
Vlaštovky v Úvalech dle fotek jsou hranaté, ale ikdyby byly kulaté, tak pro hratelnost v MSTS musí být stejně hranaté, jak to tady vysvětloval Miran.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/59bptrat.exe

další aktualizace.
Roman mi večer poslal nádražní budovu v Úvalech. Jelikož mne ani ve snu nenapadlo, že Úvaly budou v originále, tak jsem nyní musel přizpůsobit vyhýbku mezi 3.a 5. kolejí. Proto raději dávám hned ven aktualizaci, kdyby někdo stavěl aktivitu kde je v Úvalech předjíždění a využívá 3. kolej, kterou v tomto případě bude nutné natrasovat znovu.
V rozestavěných úsecích raději manipulační koleje moc nepoužívejte nebo s vědomím, že může být nějaká změna.
Týká se to dále vyustění z Prahy do Vršovic, do Vysočan, z Libně na Malešice, Běchovice jsou jasné, Velim směr okruh, v Kolíně směry na Osek a hlavně už konečně mám další dokumentace na Kutnou Horu. Tam mne nejvíc bolí nereálný oblouk vlevo za peronama (kutnohorské zhlaví). Zkusím to tam lépe srovnat. Zhlaví se úprava nedotkne. Další zakázanou oblastí je Brno Maloměřice - Královo Pole, tam to příjde celé postavit znovu a pak dál na Tišnov....
Dokud nedostavím rozestavěné, tak jiné úpravy nebudou. Až bude vhodná doba a nálada, provedu rekonstrukce stanic, kde je použito staré kolejivo bez angličanů. Jelikož to pak naruší komplet aktivity, budu se muset domluvit i se všemi autory o jejich opravě a také budu muset přestavět vše najednou v rámci jedné aktualizace, což nebude nic jednoduchého. Proto na tohle zatím nespěchám.

Naposled editoval moderátor:
Projel jsem Úvaly a budova vypadá opravdu dobře(dík Romane).
Jinak se mi zdá šturcová kolej (3a?) na straně u budovy příliš dlouhá(v reálu je ukončena před stavědlem)a není až k přejezdu.

zdravím tak jsem si stáhnul ty doplňky a co jsem si všimnul tak ty modely by si podle mě zasloužili větší péči zejména na textůrách :-(

to víte jsem zviklí na lepší kvalitu z TRSka kde se textůrám věnuje 80% práce objektu :-)

LukasX napsal:
zdravím tak jsem si stáhnul ty doplňky a co jsem si všimnul tak ty modely by si podle mě zasloužili větší péči zejména na textůrách :-(

to víte jsem zviklí na lepší kvalitu z TRSka kde se textůrám věnuje 80% práce objektu :-)

Tak ja ti poslu fotodokumentaci a muzes zacit ... :twisted:

LukasX napsal:

A pred tim, nez zacnes si dej nekde kurz cestiny ... :lol:

Firlet napsal:
Roman napsal:
Anonymous napsal:
Tak nevím, znovu jsem prohlédl fotografie které mám a sloupy tam jsou takové jaké jsem vymodeloval......... :?
To jsem psal já

Romane, uz treti den se ti marne snazim psat na tvuj mail, ktery jsi mi poslal - porad se mi to vraci s chybou, ze je to nedorucitelne - nevis cim to je .. ? Diky
Jo mám to nějaký zaflákaný, musím se na to kouknout. Pošli soukromou zprávu...

LukasX napsal:

Co je platná vysoká kvalita textur objektů, když se pak nedá jezdit. Na TRS si postavíte modelové kolejiště, sem tam baráček a vysoký počet polygonů to unese. Ale stavět reálnou trať, kde bych měl takových objektů stovky tak se ve hře nehne ani kolo....
Toto téma zde už několik let probíráme. Ale když je někdo i zvyklý v tomto slově používat měkké "i", to je potom těžko něco vysvětlovat.

no myslím že TRS vs MSTS má nějaké své výhody a nevýhody.

no zvyklí jsem z TRS na kvalitnější modely ale nechci se srát k MSTS jen jsem nakouknul a toto jsem uviděl no ale dost těch věcí stejně když se jede vlakem tak se okolí moc nesleduje :-) ale staniční budovy a nástupiště celkem ano

Firlet napsal:
Tak ja ti poslu fotodokumentaci a muzes zacit ... :twisted:

no myslím že už mám svých plánů dost hodlám vytvořit většinu objektů co jsou ve stanici Česká Třebová včetně nádražní budovy a jejího okolí :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Co je platná vysoká kvalita textur objektů, když se pak nedá jezdit. Na TRS si postavíte modelové kolejiště, sem tam baráček a vysoký počet polygonů to unese. Ale stavět reálnou trať, kde bych měl takových objektů stovky tak se ve hře nehne ani kolo....
Toto téma zde už několik let probíráme. Ale když je někdo i zvyklý v tomto slově používat měkké "i", to je potom těžko něco vysvětlovat.

no chtěl bych tě trochu poopravit :-) MSTS zvládne větší objem polygonů a zejména větší textury natož v TRS je to všechno opačné stavět s co nejmenším počtem poly a texturami pokud bych chtěl stavět reálnou trať ( už stavím v podstatě dvě 031 kde jsem před dokončením ale ani jedna budova není reálná tak tam se to dá projet jakž takž a pak stanici Česká Třebová kde mám postavenou zhruba 10% a tam už je to celkem obtížné ne že by tam bylo tolik objektů ale hra to hold nezvládá :-(

podle mě by tedy měli být kvalitnější modely spíše u MSTS než u TRS

Ale dost toho zase mě překvapil model toho nástupiště který se mi opravdu líbí :-)

Mam dojem, ze LukasovoX plkani a polemika s nim BP trat lepsi neudela, takze bych toho nechal bo nema to cenu. Howgh

Firlet napsal:
Mam dojem, ze LukasovoX plkani a polemika s nim BP trat lepsi neudela, takze bych toho nechal bo nema to cenu. Howgh

také si to myslím protože je lepší mít pořádné koleje a trať než okolní scénu baráčků. no ale poplakat jsem si musel :-(

LukasX napsal:
Firlet napsal:

také si to myslím protože je lepší mít pořádné koleje a trať než okolní scénu baráčků. no ale poplakat jsem si musel :-(

Ja teda nevim, ale simulator ma simulovat realitu - od toho to je simulator a ne pouha fikce. A k simulaci reality je potreba jak co nejrealnejsi trat, tak i co nejrealnejsi okoli. A vsichni, kdo se na tvorbe BP trati podili, tak musi hledat kompromis mezi tim, aby trat byla co nejrealnejsi, ale zaroven hratelna. A o tom to je .. Ne hledat a zkoumat kazdy polygon ..

LukasX:
Konec pláče, jestli chceš pomoci s modely, budu jenom rád. Česká Třebová je ale na hranici počtu objektů. Proto je nutné uvážit každý polygon. Staniční budova je slepenec několika německých budov. Kdyby byl orig model z jednoho kusu, jen to pomůže a mohou se dosadit další baráky. Musíš si uvědomit, že v tomto uzlu, když se potkají tři kvalitní modely vlaků a pěkně dlouhých, tak to zastavuje počítače. A to je právě to umění postavit pěkný model, ale aby příliš nezatěžoval počítač.

Pokud si myslíš, že MSTS utáhne víc než TRS, tak se to týká jen malých stanic a odlehlých končin. Ale velká města jsou problém. Jestli jsi z ČT, nezkusil by jsi vyrobit jednopolygonovou kulisu náměstí naproti nádraží? Tam je místa na objekty téměř neomezeno, jedná se jen o načítání z pohledu vlaku.

Zbyněk Šemora napsal:
LukasX:
Konec pláče, jestli chceš pomoci s modely, budu jenom rád. Česká Třebová je ale na hranici počtu objektů. Proto je nutné uvážit každý polygon. Staniční budova je slepenec několika německých budov. Kdyby byl orig model z jednoho kusu, jen to pomůže a mohou se dosadit další baráky. Musíš si uvědomit, že v tomto uzlu, když se potkají tři kvalitní modely vlaků a pěkně dlouhých, tak to zastavuje počítače. A to je právě to umění postavit pěkný model, ale aby příliš nezatěžoval počítač.

Pokud si myslíš, že MSTS utáhne víc než TRS, tak se to týká jen malých stanic a odlehlých končin. Ale velká města jsou problém. Jestli jsi z ČT, nezkusil by jsi vyrobit jednopolygonovou kulisu náměstí naproti nádraží? Tam je místa na objekty téměř neomezeno, jedná se jen o načítání z pohledu vlaku.

no staniční budovu hodlám nafotit až budu mít čas a bude vhodné počasí a ještě se poptám na nákres i když si myslím že zbytečně ale kdo ví když tak si to odměřím :-) no a co se týče tej kulisy toho náměstí tak tam nevím já to budu dělat jako jeden objekt poku si někdy byl v ČT ( což asi ano ) tak to hodlám udělat od Koráda ( no od prvního podchodu k druhému ) jako jeden objekt včetně budov a nástupišť a podchodů v jednom objektu práci typuji tak na 3-6 měsíců s celkovým počtem kolem 10-15 000 poly ale kdo ví třeba to bude míň nebo víc .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře