Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Firlet napsal:
Mam dojem, ze LukasovoX plkani a polemika s nim BP trat lepsi neudela, takze bych toho nechal bo nema to cenu. Howgh

Také mám takový pocit. Myslím, že jsou osazeny mnohem vznešenější modely než nádražní budova v České Třebové a rozhodně se na ně půl roku nečekalo. Kdo měl chuť a elán model dodal bez velikářských keců maximálně do několika týdnů (půl roku to nebylo nikdy). Otočme stránku, jen ztrácíme drahocenný čas. Snad se někdo časem najde, kdo s nadšením objekty v ČT vymodeluje a bez zbytečných okecávaček. Perony už máme z Polska, ty bych nechal být, dokud nebude rekonstrukce kolejiště nádraží, jinak je to zbytečná práce. Pak se to může dodatečně eventuelně upravit. Vemte si příklad z Michala, Romana i Firleta. Z ničeho nic se mi ozvali, že mají pro mou trať baráčky a průběžně mi dodávají další.

Já jinak dávám dohromady materiály natočené minulý víkend. Jde to velmi pomalu. Jeden plný DVD disk, po 80-90 minutách záznamu se renderuje ze střižny přes 5 hodin. Každý tedy celý jeden večer. Už mám tři, další dva během zítřka dám dohromady. Pak budu moci začít dokončit koleje směrem na Vršovice - ONJ a zpět, na Smíchov a začít stavět Brno - HavlBrod - Kolín a současně dodělávat Praha - Pardubice, které jsou na DVD také. To se tvoří právě teď. Je toho až až.

Zbyněk Šemora napsal:
Také mám takový pocit. Myslím, že jsou osazeny mnohem vznešenější modely než nádražní budova v České Třebové a rozhodně se na ně půl roku nečekalo. Kdo měl chuť a elán model dodal bez velikářských keců maximálně do několika týdnů (půl roku to nebylo nikdy). Otočme stránku, jen ztrácíme drahocenný čas. Snad se někdo časem najde, kdo s nadšením objekty v ČT vymodeluje a bez zbytečných okecávaček. Perony už máme z Polska, ty bych nechal být, dokud nebude rekonstrukce kolejiště nádraží, jinak je to zbytečná práce. Pak se to může dodatečně eventuelně upravit. Vemte si příklad z Michala, Romana i Firleta. Z ničeho nic se mi ozvali, že mají pro mou trať baráčky a průběžně mi dodávají další.

No tak si skus postavit cca 40 baráčků, poštu, nádražní budovu, autobusové nádraží , polikliniku, dva podchody, 4 nástupiště, hotel a mezitím všechen terén ( silnice , stromky, kopečky, parkoviště .... ) za týden či měsíc s pořádnýma texturama a stavět tak denně 2-3 h myslím že bys postavil maximálně tu staniční budovu :-) ale kdo ví nevím zda vůbec stavíš modely :-)

no když nechcete nechte beji já si to dám do své mapky v TRS a bude to :-)

LukasX napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

No tak si skus postavit cca 40 baráčků, poštu, nádražní budovu, autobusové nádraží , polikliniku, dva podchody, 4 nástupiště, hotel a mezitím všechen terén ( silnice , stromky, kopečky, parkoviště .... ) za týden či měsíc s pořádnýma texturama a stavět tak denně 2-3 h myslím že bys postavil maximálně tu staniční budovu :-) ale kdo ví nevím zda vůbec stavíš modely :-)

no když nechcete nechte beji já si to dám do své mapky v TRS a bude to :-)

:mad: Kdyby měl Zbyněk ještě modelovat objekty, tak se motá pořád někde mezi Břeclaví a Brnem :mad:

Naposled editoval moderátor:
Já nechci 40 baráčků. Bavili jsme se jen o tom, co je hotové do TRS, že by se vyexportovalo do MSTS. Stavět další budovy by už záleželo na vlastním uvážení. Ale dokud někdo jen plánuje a slibuje rovnou velkoměsto, nevím nevím.

Zbyněk Šemora napsal:
Já nechci 40 baráčků. Bavili jsme se jen o tom, co je hotové do TRS, že by se vyexportovalo do MSTS. Stavět další budovy by už záleželo na vlastním uvážení. Ale dokud někdo jen plánuje a slibuje rovnou velkoměsto, nevím nevím.
no ty objekty co už mám postavené mohu poskytnou v tom bych problém neviděl ( možná v textůrách nevím zda MSTS podporuje násobení textůr vedle sebe to by se muselo vyzkoušet nebo někdo kdo stím má zkušenosti v MSTS poradit.

ztak jsem se nato kouknul stáhnul jsem si exportní prográmek do gmax ale nemuhu nikde najít něco co my převede textůry z bmp do Ace :-( kde to prosím najdu :-) díky

no a ještě bych potřeboval struční návod co a jak mám udělat po exportu co a kam mám dát a podobně :-)

LukasX napsal:
ztak jsem se nato kouknul stáhnul jsem si exportní prográmek do gmax ale nemuhu nikde najít něco co my převede textůry z bmp do Ace :-( kde to prosím najdu :-) díky
Použij Route Ritter,ten obsahuje všechny potřebné programy pro práci s MSTS,na převedení textur můžeš použít AceIt anebo TGATool2

Petr Novák: sorry, ale takáto rada ver nestojí ani za deravý groš ...

LukasX: stiahni si toto http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/Route_Riter/files/RRit6_2_55full.zip a nainštaluj to (ani to nemusíš zapínať) v adresári kam si to nainštaloval nájdeš inštalák AceIt!, nainštaluješ aj ten a pustíš to ... do horného obrázka dáš zdrojový súbor (.tga, .bmp, .jpg) a do vystupu zvolis cestu k vystupnemu suboru ... obsah polozky Format je schopny program zistit auto ... s položkou MIP filter je niekedy záhodno trocha zaexperimentovať a vyskúšať viacero možností ... niečo vyzerá lepšie tak, niečo inak ... no a už stlačiť len AceIt!

JOHNZ napsal:
Petr Novák: sorry, ale takáto rada ver nestojí ani za deravý groš ...

jj taky si myslím :-)

JOHNZ napsal:
LukasX: stiahni si toto http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/Route_Riter/files/RRit6_2_55full.zip a nainštaluj to (ani to nemusíš zapínať) v adresári kam si to nainštaloval nájdeš inštalák AceIt!, nainštaluješ aj ten a pustíš to ... do horného obrázka dáš zdrojový súbor (.tga, .bmp, .jpg) a do vystupu zvolis cestu k vystupnemu suboru ... obsah polozky Format je schopny program zistit auto ... s položkou MIP filter je niekedy záhodno trocha zaexperimentovať a vyskúšať viacero možností ... niečo vyzerá lepšie tak, niečo inak ... no a už stlačiť len AceIt!

nno tak jsem to stáhnul a pokusil se o export v Gmaxu ale nějak mi to nejde a navíc je to všechno naruby oproti TRSku ( všechno vypadá skoro jinak a pořád to hlásí nějaké chybky :-) no aspoň poskytnu zdrojové soubory aby to někdo udělal za mě :-) proto bych od vás chtěl jednoho človíčka který je spolehlivý a byl by ochoten to předělat do MSTS a mohl by potom taky poskytnout něco na oplátku :-)

Jak sa jedná o búdu pod 3000 polygónov (pevne v to aj verím) tak to všetko zattachuj do jedného objektu (Gmax automaticky k tomu vytvorí 1 multitextúru) ... potom zapneš MsTS export plugin a klikneš na ten jeden objekt stlačíš + a on sa ti tam pridá ... napíšeš do kolónky distance napor.250metrov potom stlačíš ešte raz + napíšeš napr.800 potom prejdeš do editácie polygónov a uvalíš všetky čo tam nemajú byť to isté sprav ešte raz a do vzidalenosti nabetón napíš 2000 ... uval všetko okrem bokov strechy a bočných stien ... a potom to exportni ... pochybujem že to nebude fungovať ... jedno upozornenie: ANI ZABOHA OKNO MSTS EXPORTERA NEZATVARAJ A NEPRIRABAJ NOVE OBJEKTY inak by to PADLO

Pane Šemora, nechtěl byste v nejbližší možné době postavit koleje do Olomouce? Já je tam taky dotáhnu a pak by se mohlo jezdit z Žiliny až do Prahy :P

Pha-Za

Tak na tento okamžik už asi čeká spousta nedočkavců.
To bych si pak mohl nostalgicky zajet svojí oblíbenou šichtu Košičana přes Vítkovice. (Ale kde na to mám brát čas? A ještě to jet zadarmo! Za to jsem býval docela slušně placen.)

Stavitelxx napsal:
Pane Šemora, nechtěl byste v nejbližší možné době postavit koleje do Olomouce? Já je tam taky dotáhnu a pak by se mohlo jezdit z Žiliny až do Prahy :P

Je to v plánu, ale nelze to mávnutím proutku. Nyní mám plené ruce práce s úsekem Praha - Pardubice. Také mne tam silně motivují už tři modeláři objektů a to se úplně jinak staví. Je to stejně zajímavé, že veškeré aktivní modeláře budov máme pouze z Prahy a okolí. Z Moravy je Starý a Dejv. PaV Východní Čechy. Ozval se tu jeden z České Třebové, ale jeho první otázka je, co z toho bude mít. Zatím ale v MSTS nic nedokázal kromě mnoha pravopisných chyb zde v diskusi. Pro jeho info. Všichni co modelujeme do MSTS máme z toho dobrý pocit, že jsme něco dokázali a líbí se to všem ostatním. Samozřejmě každý kdo přispívá baráčky, objekty, materiály, není problém abych zdarma poslal DVD s aktuální tratí. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl.

Stavitelxx používá XTracks...
Ale neměl jsem namysli spojit tyto dvě tratě, jenom protáhnout koleje u obou tratí do stanice Olomouc.

A jinak bobe57, klidně bych to jel i zadara, kdyby mi svěřili Košičana 8)

Stavitelxx napsal:

No tak to dotahnete i Vy az do Zabrehu a bude po problemu :-) Ted uz jen pockat, zda-li vyjde slovensky projekt 120/180 a budete ho mit komplet :-) I kdyz ja bych radsi treba komplet Vindobonu (ono stejne uz chybi jen malo, usek z Vidne do Breclavi, 090 je ve stavbe (a podle naznaku p.Semory o videu z Pendolina o tom uvazuje take ?), Decin - Dresden stavi nemecky nadsenec a zbytek je v PT :-))

AndrewM. napsal:
Stavitelxx napsal:

No tak to dotahnete i Vy az do Zabrehu a bude po problemu :-) Ted uz jen pockat, zda-li vyjde slovensky projekt 120/180 a budete ho mit komplet :-) I kdyz ja bych radsi treba komplet Vindobonu (ono stejne uz chybi jen malo, usek z Vidne do Breclavi, 090 je ve stavbe (a podle naznaku p.Semory o videu z Pendolina o tom uvazuje take ?), Decin - Dresden stavi nemecky nadsenec a zbytek je v PT :-))

Máš odkaz na toho nadšence - Decin - Dresden ???

---------------------
Zdeněk Itterheim

Jo v Olomouci se bude přestupovat. Každopádně je to pokrok, vzpomeňte pánové na legendární RAILSIM, tam se přestupovalo v každém městě...

A do Zábřehu to stavět nebudu, je to zbytečné, když to Zbyněk někdy do toho Olomouce postaví. No a do té doby bude mezi Olomoucem a Zábřehem třeba Náhradní autobusová doprava, co se dá dělat :wink:

V Railsimu se muselo přestupovat na trase Praha- Bohumín čtyřikrát (v Kolíně, V České Třebové, v Olomouci a v Přerově), takhle se bude přestupovat jen jednou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře