451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
1.Zadní pohled,2.Dohoda ze sleziny

1.
For ALL.

Nikde jsem nikoho nenabádal na to,aby nějakým způsobem modifikoval soubory.Jen jsem chtěl naznačit cestu jak Hawk při svých nastaveních msts může jev ,který se vyskytnul i u mne potlačit.

O situaci a tom co jsem zjistil jsem informoval autora a zaslal mu i screeny.I přesto,že by Hawk situaci vyřešil dle toho co jsem mu poradil nepředpokládám,že by to někde vystavoval.

Readme soubor jednotky 451 jsem četl a rozumím tomu co znamenají licenční ujednání a věřím,že se jimi budou všichni řídit.

2.
Dohoda a zrcadlo trainsetu BP.

Je sice hezké,že se tu píše o dohodě a zrcadlech,ale ten server se připravuje z dat,která připravuji já a já jsem se na ničem s nikým nedohodnul a nic na tom nemění,že proběhla slezina.Trainset zveřejněný na msts.sinus.cz bude komplexní a použitelný pro všechny dostupné tratě nikoliv jen pro BP.Samozřejmě bude takový a v takovém značení,které mi dovolují dohody s autory a jejich licenční ujednání.

T.

Musím se všem omluvit za zdržení zveřejnění 452. Nestíhám. A musím také i spát abych přes den nepadl na ústa. Takže snad dnes večer.

Na zveřejnění modelu 452 se už moc těšíme.

Naposled editoval moderátor:
Včera jsem zase čekal do noci a dnes ráno si přivstal, ale 452 ještě venku nebyla....každopádně se na ní moc těšíme a chápeme časovou tíseň!

-Možná je trošku škoda, že 451/452 nevyšla i v HighRes verzi s fototexturami Každopádně 452 ještě nevyšla...jaké vlastně rozdíli budou na 452 oproti 451?

Hawk napsal:
Včera jsem zase čekal do noci a dens ráno si přivstal, ale 452 ještě venku nebyla....každopádně se na ní moc těšíme a chápeme časovou tíseň!

-Možná je tršoku škoda, že 451/452 nevyšla i v HighRes verzi s fototexturami Každopádně 452 ještě nevyšla...jaké vlastně rozdíli budou na 452 oproti 451?

Možná postačí fotogalerie http://eso.ts-web.info/

Uff...asi budem muset vyhlásit soutěž o to kdo najde více rozdílů:-).....já nenašel zatím žádný až na sériové odlišnosti... :roll:

Hawk napsal:
Uff...asi budem muset vyhlásit soutěž o to kdo najde více rozdílů:-).....já nenašel zatím žádný až na sériové odlišnosti... :roll:

Hele Hawku,

víš ty co? Trhni si nohou, až něco dokážeš, tak tady můžeš něco prohlásit, já se ti taky neseru do tvých aktivit, tak laskavě drž hubu a vypadni z debaty o 451.... Jasný? A odeber se do svého bydliště: 3tí únikový východ v tunelu Pražského hl.n., a pokud možno tam už zůstaň a nevylézej na veřejnost.

Pokud někdo má konstruktivní připomínky k modelu, tak ty beru, ale Hawkovy zvratky nikoliv.... Slušní uživatelé föra prominou, bohužel blbec zůstane blbcem, i kbyby hromy bily...

2 Miran> klid.......ale mohl jsi mi spíš napsat jeslti jste jako vyšší hlavy uvážili, že je to zbytečné nebo nebyl čas pokud mluvímě o textuře, kterou jsi, ale nequotoval...potom, ale nechápu co tě, tak naštvalo na dotazu na rozdíl mezi 451 a 452.....pokud chceš abych se sem nevyjadřoval, tak klidně nebudu, ale docela by mě to mrzelo......tak promiň, ale já jen položil dotaz....chápu, že tě mohl vytočit, ale taky jsi mi mohl odpovědět!

Tak už je venku i 452....pánové smekám.....projel jsem se už i s 452 a fakt nádhera...už jsem našel i ty rozdíly:-).......Dobrá práce!

Tax napsal:
Čím sa líši rada 452 od 451 okrem označenia a roku výroby ???
Z pohledu běžného člověka má 452 nad stanovištěm strojvedoucího odpojovačě a uzemňovače.....toť asi jediná viditelná změna.....další rozdíly jsou spíše technologického rázu, které nejsou viditelné.....o tom by mohl napsat spíše Bob57_cz

Martens napsal:
Tax napsal:
Čím sa líši rada 452 od 451 okrem označenia a roku výroby ???
Z pohledu běžného člověka má 452 nad stanovištěm strojvedoucího odpojovačě a uzemňovače.....toť asi jediná viditelná změna.....další rozdíly jsou spíše technologického rázu, které nejsou viditelné.....o tom by mohl napsat spíše Bob57_cz
Nejsem sice vševědoucí a špičkový strojvedoucí BOB57, ale rozdíly mohu vyjmenovat:
-odpojovače na střeše
-stěrače ne na vzduch, ale na motorek, který dělal šílený kravál
-novější kompresor, který dával méně vzduchu a byl šíleně hlučný, proto jsme dávali dílenským na pivo, aby nám kompresory vyměňovali z bouraných 451.
-dlouho měly otáčecí sedačky, přezdívaná zubařská křesla, ve kterých jsme trpěli stejně jako u zubaře. V místě dosednutí kostrče se nacházel železný otáčecí kloub, aby sedačka šla sklápět. A pokud nefungovala aretace, tak jsi se za jízdy otáčel jak na kolotoči.
-červené sedačky v oddílech
-napájení zářivek ve voze z baterek. 452 měla na rozdíl od 451 baterie v každém voze. Proto zářivky v interiérech svítí i po stažení sběračů
-451 měly uvnitř většinou modrý umakart, 452 světle krémový.
Jinak výkon a maximální rychlost stejný, po elektrické stránce jen drobné změny, které laik nepozná. Novější měřáky, od počátků brzdič DAKO,...
Na podvozku v motoráku měla 451 mazničku se šroubovacím víkem a měrkou, 452 měla klapačku na křídlovou matku. Stav oleje jsme měřili prstem, ale většinou to byly dva kelímky od piva.
452 byla o nějako desítku tun těžší (asi ty baterie)
Další rozdíly si nevzpomínám, Bob 57 rád doplní.

Dikes za obsiahle vysvetlenie ... už som trochu múdrejší ... teda klasický komunizmus, keď je niečo dobré a funkčné, tak v rámci úspor a racionalizácie výroby to pokazíme, nech má personál viac roboty a menej pohodlia, keď ho už platíme.

Zdar pánové. Dovolím si jen skromně poděkovat všem autorům tohoto skvostu za naprosto úžasný zážitek z jízdy a vynikající model, který nadchnul nejenom mne, kluka (kterého jsem nemohl večer dostat do postele, řka, že musí projet ještě tuhle trať a tohle nádraží a pod...) ale kupodivu i ženskou část naší domácnosti, která užasle civěla na monitor. Takže opravdu velké poděkování , obrovské uznání a neskonalý obdiv. Aniž bych se chtěl někoho dotknout (a vynikajích modelů v poslední době stále přibývá, viz nedávná hvězda parní sekce či Bobina), za naší rodinu hlásím, že je to zatím nejlepší model, který jsme v MSTS kdy měli, a který nás rozhodně potěšil ze všeho nejvíc !!!!!!!!!!!!! Ještě jednou DĚKUJEME !

tata22 napsal:
Zdar pánové. Dovolím si jen skromně poděkovat všem autorům tohoto skvostu za naprosto úžasný zážitek z jízdy a vynikající model, který nadchnul nejenom mne, kluka (kterého jsem nemohl večer dostat do postele, řka, že musí projet ještě tuhle trať a tohle nádraží a pod...) ale kupodivu i ženskou část naší domácnosti, která užasle civěla na monitor. Takže opravdu velké poděkování , obrovské uznání a neskonalý obdiv. Aniž bych se chtěl někoho dotknout (a vynikajích modelů v poslední době stále přibývá, viz nedávná hvězda parní sekce či Bobina), za naší rodinu hlásím, že je to zatím nejlepší model, který jsme v MSTS kdy měli, a který nás rozhodně potěšil ze všeho nejvíc !!!!!!!!!!!!! Ještě jednou DĚKUJEME !

Díky, já to autorům vyřídím.... :lol: :lol: :lol:

bob57_cz napsal:
Zbyňku, smekám, klobouk dolů! Opravdu vyčerpávající popis. Ostatní už jsou jen maličkosti: Byly jiné pakeťáky v meziuličce pod relátky, trošku jiné zapojení nouzového napájení/přepojení baterek, kontrolka zapnutého pom.kompresorku, jinak indikované signály na kontrolky pultu (B1/B2 - Bvlastní/Bsousední), jiné kontrolky na "televizi" u stropu nad hlavou.
Pro fungování v MSTS je naprosto jedno, jestli budu mít kabinu 1/2, ze zadní mašiny mi stejně porucha EDB nepůjde.
Tak vidíš, že jsem nebyl tak špatnej mechanik, ještě stará škola. Zacvičovat by jsi mne už nemusel.
Jen dotaz, cituji:
451 jsem proháněl při testování betaverze na Martinově trati 321 a musím podotknout, že jsem s ní jezdil stejně jako v reálu.
Nějak mne nejde dohromady ten reál. S 451 by jsi se dostal maximálně z Prahy do Šumperku (za našich let)
Jen je škoda, že jsi své připomínky nezadal, když se ladil eng. Přece jen já už 10 let pryč, ty sice také, ale více hlav.....a určitě jsi za tím seděl déle než já, ale já i jako mechanik jsem to neprochrápal, ale všimal jsem si, takže i tak je to téměř reálné. Ale myslím si, že pro tebe není problém si vyjednat povolenku a svézt se na tom. Stopky, poznámkový blok a bude eng 100%

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak vidíš, že jsem nebyl tak špatnej mechanik, ještě stará škola. Zacvičovat by jsi mne už nemusel.
Jen dotaz, cituji:
451 jsem proháněl při testování betaverze na Martinově trati 321 a musím podotknout, že jsem s ní jezdil stejně jako v reálu.
Nějak mne nejde dohromady ten reál. S 451 by jsi se dostal maximálně z Prahy do Šumperku (za našich let)
Jen je škoda, že jsi své připomínky nezadal, když se ladil eng. Přece jen já už 10 let pryč, ty sice také, ale více hlav.....a určitě jsi za tím seděl déle než já, ale já i jako mechanik jsem to neprochrápal, ale všimal jsem si, takže i tak je to téměř reálné. Ale myslím si, že pro tebe není problém si vyjednat povolenku a svézt se na tom. Stopky, poznámkový blok a bude eng 100%
Za tvých let... Já 451 zažil ještě na své původní trati, kdy jezdila Bohumín-Olomouc a Žilinu.
Nemysli si, že jsme to nekonzultovali. Pro zapnutí součinování do eng je tam ještě pořád jedno ALE, a pustit to s tím ALE, tak nám budou fírové lát.
Postupně se bude dolaďovat, verzi na testování 1.01 a 1.02 jsi už spolu s ostatními zapojenými autory dostal, tak testuj a připomínkuj.
A co bych měl s těmi stopkami stopovat? Já to mám pořád v hlavě i ruce, to metro je podobné, jen trochu ostřejší.

No Bobe, tak to by mne tedy zajímalo v kterém roce to tehdy bylo? Já už jezdil jako kluk v letech 1975 s rodiči za babičkou do Havířova ( to mi bylo 5 - pamatuju si to přesně, protože od té doby, co jsem jako malý poprvé vlezl v Havířově na mašinu zvědavý jako vopice, tak od té doby tahle stará láska nerezaví) a to už tehdy jezdily nynější 460 (EM 488)....

bob57_cz napsal:
No to já jezdil s tetou k druhé tetě z Poruby do Olomouce a jezdili jsme tam osobákem s přestupem v Přerově, ale zpět jsme se vozili pravidelně přímým pantografem s úvratí přes Přerov. Bylo to nasazeno jako novum ihned po výjezdu ze Studénky, takže roky 196x.
Jako fíra jsem s tím jezdil jen kolem Prahy (nepsal jsem,že bych to na téhle štrece 321 fíroval v reálu), štreku 321 zase znám ze svých turnusových šichet Pha-Za, vozili jsme ráno brněnský rychlík z Přerova do Bohumína a osobák Bohumín - Žilina, střídání na ose Za a mašina jela Lv do Martina pro R540 Detvan.
Bobe, který jsi ročník? Jestli 57, tak jsme stejně.
Ihned po absolvování průmyslovky, jsem nastoupil do lokomotivního depa Praha střed jako kandidát a šoupli mne do dílen na ONJ a přesně v tu dobu přišly lochnesky jak z Košic, tak z Bohumína, kde se nasazovaly EM488. Neříkej, že jsi hned po průmce měl zákonité. Rok v dílnách a v provozu depa (šatna, úklid, vozmistři, myčka,...) platil pro všechny kandidáty stejně.
Ohledně brzdění, kdy jsi to tam napral přesně u tabulky před zastávkou a na konci péronu jsi přesně zastavil, to je také blbost. Možná klasická souprava, ale u pantografů se na brzdu šlo hodně daleko za prknem před zastávkou, jinak by jsi byl krátkej. Fírové měli poznávací znamení stromy nebo objekty u trati, odkud se nejpozději muselo začít brzdit.

Back
Nahoře