tata22 napsal:Miran napsal:Díky, já to autorům vyřídím....![]()
![]()
![]()
Omlouvám se Miranovi, poděkování patří samozřejmě jemu !
Omluva se nepřjímá
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
tata22 napsal:Miran napsal:Díky, já to autorům vyřídím....![]()
![]()
![]()
Omlouvám se Miranovi, poděkování patří samozřejmě jemu !
bob57_cz napsal:Skoro... Ty jsi začátek a já konec, takže jsem přišel později až 1977.Zbyněk Šemora napsal:Bobe, který jsi ročník? Jestli 57, tak jsme stejně.
2roky vojna, 40 týdnů dílna EKV Libeň - revize 451/2, 40 týdnů +- pomocník, vozáci a jiné, ZZ-E 30.4.1981, ZZ-ES 1987,(ZZ-metro1994).
Jasněže když tam nacpeš hned všechno, tak jsi krátký. Navíc nejsou všechny stejné. V MSTS je nastavena B2 na 100% jakoby B3, zkusím ještě poladit i na rozdělené B2 a B3.Zbyněk Šemora napsal:Ohledně brzdění, kdy jsi to tam napral přesně u tabulky před zastávkou a na konci péronu jsi přesně zastavil, to je také blbost. Možná klasická souprava, ale u pantografů se na brzdu šlo hodně daleko za prknem před zastávkou, jinak by jsi byl krátkej. Fírové měli poznávací znamení stromy nebo objekty u trati, odkud se nejpozději muselo začít brzdit.
bob57_cz napsal:Na počtu animačních kroků nezáleží, animace zůstává na pozici předchozí, dokud není dosaženo komparační hodnoty pro další snímek, třebaže mezi snímky je dalších 10 výkonových kroků.Martens napsal:Bobe, jenomže B3 dle Tvých slov v reálu zapínala automaticky podle rychlosti a tohle bohužel MSTS neumí......takže mimo jakoukoliv realitu tam budeš muset B3 sázet ručně, čímž rozhodíš animaci kontroleru tak, jako se Ti to stalo u vyrušení "druhé nuly" u EDB......takže se Ti tam budou sypat brzdy a shunty, aniž by se na pultu něco hnulo......
Takže pak by se na to hodil spíše statický cab.......
IMHO, když jsem nakousnul ty Tvoje rozdělené shunty.....jak se to chovalo v reále, když jsi byl na shuntech a jel si z výkonu?
Stupně lze nastavit B3-B2-B1-0-M-S-P-I-II-III-IV-V
snímky animace tučné.
Závislost na rychlosti nejde, zatím to neumíme.
Pokud se ptáš na zvuk zkrokování u verze 1.02, tak to je dáno jiným posazením M 44%/25%. Úpravu zvuku umí posunout Dejv.
Zbyněk Šemora napsal:To už jsem psal 100x,
Shunty, jak je tam nasypeš, už odebrat nejdou, musíš úplně zkrokovat do 0. A to samé platí i P a S.
Po přestavení z CH na M se nic neděje, až přestavíš kolo na 0, tak to zkrokuje
B3 byl za bolševika TZV zlepšovací návrh, ale od kterého roku nepovím. Napřed se to zkoušelo a pak postupně dosazovalo na všechny jednotky.Martens napsal:Zbyněk Šemora napsal:To už jsem psal 100x,
Shunty, jak je tam nasypeš, už odebrat nejdou, musíš úplně zkrokovat do 0. A to samé platí i P a S.
Po přestavení z CH na M se nic neděje, až přestavíš kolo na 0, tak to zkrokuje
Zbyňku a brzda B3 fungovala na všech strojích?
Bobe, asi vím, jak docílit toho, aby ta B3 mohla fungovat automaticky co možná nejreálněji.....zkusit změnit křivku brzdového proudu tak, aby se po dosažení určité rychlosti pokles proudu zastavil (viz nedělní večer)....
čéče, to zanedlho budeš konkurovať Matuzalémoviok1dnh napsal:... Jsem asi poněkud starší než ty a Zbyněk, rok 1951 co jsem otevřel oči ... Karel
Ked si taký odborník na motorky, môžeš prísť vycentrovať mi koleso a narovnať prednú vidlicu, nech môžem začať na jar zas jazdiť na lov fotiekHawk napsal:2 ok1dnh a bob57_cz> No koukám, že je to pěkně zapeklitý...tak já budu studovat......
P.S.: Motorky jsou jednodušší i když dokáží být taky pěkně složitý
Většina lidí asi nějaké readme.txt nečte, ale když si přečteš readme od Martense ke Cabu, tak tam něco málo o těch písmenkách je.... :study:Hawk napsal:2 ALL> PLS help....vaše debata mě velmi zajímá, ale jaksi nestíhám pojmy jako "shunt" či polohy P,S,M,0...to je řeč o polohování výkonové páky? Díky!
Hawk napsal:Bobe díky....tak jsem si to přečetl a jsem o něco chytřejší.....ale né o moc...jsou tam na mě asi moc technické termíny....ale zní to profesionálně a dost reálně 8)
CB sice hlásí "WARNING: NON DRIVEABLE ENGINE!", je to ale jen upozornění na neřiditelnou loko. Uložit mi to jde a v simulátoru se to chová zcela korektně...Syrda napsal:Chtěl jsem si vyrobit Berounku v CB, vložím čelní 451031/452017, vložím 051/052, ale po kliknutí na zadní 451032/452018 (ve všech variantách) mě CB hlásí "WARNING: NON DRIVEABLE ENGINE!" a odmítá sestavu uložit. Kde je problém?