451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
tata22 napsal:
Miran napsal:
Díky, já to autorům vyřídím.... :lol: :lol: :lol:

Omlouvám se Miranovi, poděkování patří samozřejmě jemu !

Omluva se nepřjímá :lol: :lol: :lol: , dílo bylo vytvořeno kolektivní spoluprací všech spoluautorů a tak jako celek to poděkování bylo napsáno správně. To bylo jen takový malý přátelský komentář. Tax to vystihl naprosto správně.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, který jsi ročník? Jestli 57, tak jsme stejně.
Skoro... Ty jsi začátek a já konec, takže jsem přišel později až 1977.
2roky vojna, 40 týdnů dílna EKV Libeň - revize 451/2, 40 týdnů +- pomocník, vozáci a jiné, ZZ-E 30.4.1981, ZZ-ES 1987,(ZZ-metro1994).
Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně brzdění, kdy jsi to tam napral přesně u tabulky před zastávkou a na konci péronu jsi přesně zastavil, to je také blbost. Možná klasická souprava, ale u pantografů se na brzdu šlo hodně daleko za prknem před zastávkou, jinak by jsi byl krátkej. Fírové měli poznávací znamení stromy nebo objekty u trati, odkud se nejpozději muselo začít brzdit.
Jasněže když tam nacpeš hned všechno, tak jsi krátký. Navíc nejsou všechny stejné. V MSTS je nastavena B2 na 100% jakoby B3, zkusím ještě poladit i na rozdělené B2 a B3.

Bobe, jenomže B3 dle Tvých slov v reálu zapínala automaticky podle rychlosti a tohle bohužel MSTS neumí......takže mimo jakoukoliv realitu tam budeš muset B3 sázet ručně, čímž rozhodíš animaci kontroleru tak, jako se Ti to stalo u vyrušení "druhé nuly" u EDB......takže se Ti tam budou sypat brzdy a shunty, aniž by se na pultu něco hnulo......
Takže pak by se na to hodil spíše statický cab.......

IMHO, když jsem nakousnul ty Tvoje rozdělené shunty.....jak se to chovalo v reále, když jsi byl na shuntech a jel si z výkonu?

Včera jsem jel z Libně domů a jako náhrada 471 jela tlama. Koukal jsem na spoje mezi vložáky a ty opravdu nemají žebříky na střechu -> na 051/052 se při případném update zase nějaké ty polygoníky ušetří...

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Bobe, jenomže B3 dle Tvých slov v reálu zapínala automaticky podle rychlosti a tohle bohužel MSTS neumí......takže mimo jakoukoliv realitu tam budeš muset B3 sázet ručně, čímž rozhodíš animaci kontroleru tak, jako se Ti to stalo u vyrušení "druhé nuly" u EDB......takže se Ti tam budou sypat brzdy a shunty, aniž by se na pultu něco hnulo......
Takže pak by se na to hodil spíše statický cab.......
IMHO, když jsem nakousnul ty Tvoje rozdělené shunty.....jak se to chovalo v reále, když jsi byl na shuntech a jel si z výkonu?
Na počtu animačních kroků nezáleží, animace zůstává na pozici předchozí, dokud není dosaženo komparační hodnoty pro další snímek, třebaže mezi snímky je dalších 10 výkonových kroků.
Stupně lze nastavit B3-B2-B1-0-M-S-P-I-II-III-IV-V
snímky animace tučné.
Závislost na rychlosti nejde, zatím to neumíme.
Pokud se ptáš na zvuk zkrokování u verze 1.02, tak to je dáno jiným posazením M 44%/25%. Úpravu zvuku umí posunout Dejv.

Nejde mi o posun zkrokování.....jde mi o to, jak se chová reálná lochneska při sjíždění z výkonu, kdy jsi na shuntech? Shazuješ je jeden po druhém nebo spadnou až při sjetí na 0 všechny?

To už jsem psal 100x,
Shunty, jak je tam nasypeš, už odebrat nejdou, musíš úplně zkrokovat do 0. A to samé platí i P a S.
Po přestavení z CH na M se nic neděje, až přestavíš kolo na 0, tak to zkrokuje

Zbyněk Šemora napsal:
To už jsem psal 100x,
Shunty, jak je tam nasypeš, už odebrat nejdou, musíš úplně zkrokovat do 0. A to samé platí i P a S.

Zbyňku, tak se nečil, jde jenom o to, že při roztrhání shuntů na jednotlivé stupně tak, jak to upravil Bob, to pak znamená, že ty shunty taky budeš muset po jednom shodit......

Tak v tom případě je IMHO lepší nechat je tam taky nasypat všechny na jednou, protože takhle se to chová celé i v reálu......snahou do docílené maximálně reálného chování v jednom směru se z toho stane unreal chování v jiné části......viz shunty a B3.....

Zbyňku a brzda B3 fungovala na všech strojích?

Bobe, asi vím, jak docílit toho, aby ta B3 mohla fungovat automaticky co možná nejreálněji.....zkusit změnit křivku brzdového proudu tak, aby se po dosažení určité rychlosti pokles proudu zastavil (viz nedělní večer)....

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
To už jsem psal 100x,

Zbyňku a brzda B3 fungovala na všech strojích?

Bobe, asi vím, jak docílit toho, aby ta B3 mohla fungovat automaticky co možná nejreálněji.....zkusit změnit křivku brzdového proudu tak, aby se po dosažení určité rychlosti pokles proudu zastavil (viz nedělní večer)....
B3 byl za bolševika TZV zlepšovací návrh, ale od kterého roku nepovím. Napřed se to zkoušelo a pak postupně dosazovalo na všechny jednotky.
Jinak si také myslím, že dělit Shunty pro potřeby MSTS je hloupost.
Na tratích kde se jezdilo 100, se to sypalo vždy najednou. Když byla traťová 80, tak se zařadil maximálně paralel. Když se jelo z Čerčan do Senohrab (zastávka Čtyřkoly ještě neexistovala) V obloucích (do kopce) byla rychlost 80 a vycházelo to na Paralel přesně 80 až k rovince před Senohraby, kde je 100. Tam se jen zashuntovalo (vše najednou) a na tom kousku se 100 jelo a pak se opět muselo brzdit na 70 na zhlaví do stanice.
Shuntování po jednotlivě se používalo na rozjezd na rychlost 90, kdy se tam jeden shuntíček zařadil.

2 ALL> PLS help....vaše debata mě velmi zajímá, ale jaksi nestíhám pojmy jako "shunt" či polohy P,S,M,0...to je řeč o polohování výkonové páky? Díky!

to Hawk: No vidíš, a už máš důvod šmejdit po Inetu a studovat, o čem že se ti chlapi baví. Je silně jednoduchý jen napsat otázku, což tomu trochu dát ze sebe a najít si informaci ? Já vím, mě se to kecá, dráteník, exfíra. Nicméně, pokud trochu zapátráš, dozvíš se například, že seriové motory mají vlastnost, že v minimálních otáčkách mají největší (no nazvu to tak) sílu, se stoupajícími otáčkami jejich (hledám slovo pro laika, tak se omlouvám za tu sílu) síla klesá a je zapotřebí vykrátit část vinutí, aby se poněkud změnily vlastnosti elektromagnetického pole a tím se opět zvětšila síla motoru. Ci fix, koukám, že napsat to bez technických slov je poněkud složité. Také by jsi se asi časem dozvěděl, že shunty (bočníky) se používají i u diesselelektrických lokomotiv, protože se tam opět používají seriové stejnosměrné motory atd. atd.
Karel

Člověče Bobe57_cz, teď jsem si vzpoměl, že já bych někde měl snad ještě liniová schemata T478, T669 atd. To schema třeba pro Bardotku slepené do jednoho kusu mělo délku asi 12m :-). Možná bych ještě někde vyštrachal knížky o mašinách (jak se to jmenovalo již nevím, ale na titulní straně obalu byl čmelák). Ježííš to byly doby. Jsem asi poněkud starší než ty a Zbyněk, rok 1951 co jsem otevřel oči.
Karel

ok1dnh napsal:
... Jsem asi poněkud starší než ty a Zbyněk, rok 1951 co jsem otevřel oči ... Karel
čéče, to zanedlho budeš konkurovať Matuzalémovi :wink: :lol: 8)

Naposled editoval moderátor:
2 ok1dnh a bob57_cz> No koukám, že je to pěkně zapeklitý...tak já budu studovat......
P.S.: Motorky jsou jednodušší i když dokáží být taky pěkně složitý

Hawk napsal:
2 ok1dnh a bob57_cz> No koukám, že je to pěkně zapeklitý...tak já budu studovat......
P.S.: Motorky jsou jednodušší i když dokáží být taky pěkně složitý
Ked si taký odborník na motorky, môžeš prísť vycentrovať mi koleso a narovnať prednú vidlicu, nech môžem začať na jar zas jazdiť na lov fotiek

Hawk napsal:
2 ALL> PLS help....vaše debata mě velmi zajímá, ale jaksi nestíhám pojmy jako "shunt" či polohy P,S,M,0...to je řeč o polohování výkonové páky? Díky!
Většina lidí asi nějaké readme.txt nečte, ale když si přečteš readme od Martense ke Cabu, tak tam něco málo o těch písmenkách je.... :study:

Bobe díky....tak jsem si to přečetl a jsem o něco chytřejší.....ale né o moc...jsou tam na mě asi moc technické termíny :) ....ale zní to profesionálně a dost reálně 8)

Hawk napsal:
Bobe díky....tak jsem si to přečetl a jsem o něco chytřejší.....ale né o moc...jsou tam na mě asi moc technické termíny :) ....ale zní to profesionálně a dost reálně 8)

V tom případě bych doporučoval si ty termity :lol: nastudovat, bohužel tyto termíny jsou profesionální a pronáší je profesionál, a s tím nikdo nic nenadělá.....

Zlobí mě CB u 451/2

Chtěl jsem si vyrobit Berounku v CB, vložím čelní 451031/452017, vložím 051/052, ale po kliknutí na zadní 451032/452018 (ve všech variantách) mě CB hlásí "WARNING: NON DRIVEABLE ENGINE!" a odmítá sestavu uložit. Kde je problém?

Re: Zlobí mě CB u 451/2

2 Syrda> Je to nějaká divná chyba..... Když se pokusíš do services hráče v aktivitě vložit CONSIST s 451031+2x051 a zadek a potvrdíš to, tak ti tento services zmizí z nabídky pro hráče....je tam nějakej králik, kterej tam zlobí.....když si smažeš Consisty "_ms"mimo službu" a "_por"porucha" tak ti to půjde normálně! Nějak se tam pere model normálního řiditelného vozu a těch neřiditelných.....každopádně Pppooollll na jistý problém o těchto typech modelu (ms a por) upozorňuje na webu, ale jestli je to přímo tento problém, to nevím, ale platí to jak u 451, tak u 452.

Re: Zlobí mě CB u 451/2

Syrda napsal:
Chtěl jsem si vyrobit Berounku v CB, vložím čelní 451031/452017, vložím 051/052, ale po kliknutí na zadní 451032/452018 (ve všech variantách) mě CB hlásí "WARNING: NON DRIVEABLE ENGINE!" a odmítá sestavu uložit. Kde je problém?
CB sice hlásí "WARNING: NON DRIVEABLE ENGINE!", je to ale jen upozornění na neřiditelnou loko. Uložit mi to jde a v simulátoru se to chová zcela korektně...
Co ti CB napíše za hlášku při pokusu o uložení?

Back
Nahoře