ČD 680 Pendolino

Pro Pendolino by šlo v nastavení zvýšit toleranci, o kolik lze maximální rychlost překročit. Spočítat parametr pro 30km/h, větší rozdíl snad není (110/140). Až osadím rychlostníky, tak to otestuji.

Zbyněk Šemora napsal:
Pro Pendolino by šlo v nastavení zvýšit toleranci, o kolik lze maximální rychlost překročit. Spočítat parametr pro 30km/h, větší rozdíl snad není (110/140). Až osadím rychlostníky, tak to otestuji.
Zatím co jsem viděl je největší rozdíl v oblouku třebovského zhlaví v Opatově. Klasika 100 km/h, Pendolino 140 km/h. V oblouku svitavského zhlaví stanice Opatovje pro Pendolino 130 km/h.
Pak Zboněk 90km/h / 120 km/h => + 33%

Pravda pravda. Takže někdo přepočítejte rozdíl 40km/h na m/s a to dosadíme do engu.
Začal jsem osazovat rychlostníky na 260 směrem od Brna, ale jde to dost pomalu. V oblasti Brna Maloměřic mne terén vybuchnul asi 6x po sobě, než jsem to tam zredukoval, což mne zdrželo. Už aby tam byla rekonstrukce nádraží a tím se zredukoval počet objektů. Pendolinové a kulaté rychlostníky mám zatím do Adamova. Je zajímavé, že tam kde je 80km/h Pendolino má 90, ale v Adamově, kde začíná 75, Pendolino má 95km/h. Pak bude následovat 110, 115, ale to až někdy příště.

Jen ty rychlostníky jdou pomalu. Včera jsem osadil za večer Adamov - Blansko. Nejen pro bimbadlo, ale i kulaté a je to úplná věda. V Novohradském tunelu to má každá kolej jinak a opět se člověk diví. Od Adamova levá kolej má 100, pravá 80. Koukám do novějších dodatků, že by rychlost zvedli na 85?. Pendolino má vlevo 115km/h vpravo 105km/h,
V Blansku mám další otazník. Na 70 má bimbadlo 90 a od vyhýbek 120. Ale v Blansku ve 2. koleji je kousek 85. Nechce to někdo vyfotit, kde ta 85 přesně je?
A za Blanskem, kde je traťová 120 má Pendolino 140.

No s těma Novohradskýmy tunelama bzlo je a bude v reálu ještě starostí. Rozdílná rychlost vaplývá ze směrových poměrů. Starý je v přímé a novější je v takovém S-ku. Ten novej tunel je celej slušně řečeno pomrdanej. Pri výstavbě bylo užito stejného systému ostění tunelu jako u metra (tzv tibingy). celý tunel má průřez tak tak akorát. vzhledem ke geologickým poměrům nemohl být veden souběžně se starým a tak vzniklo to co vzniklo. Ty oblouky a hlavně převýšení v nich bylo velkým problémem aby se tam ten průjezdnej profil vůbec poskládal a vlak se neotíral o stěny. No a pak si ještě vymyslely že tam natahají dráty. Honily se tam fakt milimetry a proto je na jediném míste na korydoru užito kolejnic S49 oproti standartním UIC60 je to kůli výšce (S49 143 mm vasoká a UIC60 180 mm). Jináč by se dam dalo jezdit jen 60 Km/h.
Občas to není peříčko něco stavět. Zlatej MSTS Editor.

Nemáte někdo doma soukromou noční kabinu Pendolina? Přece jen u aktivity od Karlece SC pendolino se v noci s tou denní opravdu nedá jet. Pak je tu druhá varianta, kabinu na pendolino použít z 380 (upravená 471). Tam je i noční verze. Ale lepší by byl originál.
Musím se rozhodnout do týdne, než vydám aktualizaci jak trati, tak Trainsetu.

pomožte prosím,kde může být chyba že mi pořád píše když chci jet pendolinem u některé trati že mi tam chybí soubor eng.sms a eng2.sms.A přitom tam je.A nakonec mi napíše špatný cabview a spadne to do Windowsu.Poraďte pls. :cry:

Tipnem: Chýba ti kabína a zvuky ... choď si ich ku Zbyňkovi (odkaz je tu hneď nad tvojím príspevkom (ikonka WWW Zbyňkovho príspevku) stiahnuť ...

tipuješ špatně,obojí tam mám a píše mi to stejně a nejsem bohužel jediný komu to dělá

Hamr napsal:
tipuješ špatně,obojí tam mám a píše mi to stejně a nejsem bohužel jediný komu to dělá
Tak skús sťiahnuť pinďo od p.Šemoru ešte raz ... Starý adresár cd_680 vymaž a nahraď novým.Mne pinďo šlape bez akýchkoľvek problémov ...

Hamr: Tak tipnem druhýkrát ... máš ich stiahnuté, ale:

A) Nemáš ich nahraté tam kde majú byť
B) Máš ich síce tam, kde majú byť, ale je na ne zlý odkaz z .eng súboru

Mirec napsal:
No myslím si, že keby sa Pendolíno v MSTS ešte aj naklápalo, to by sa MSTS zavaril ... :lol: To by už asi bolo nad možnosti MSTS ... Veď už teraz sú niektoré veci také dobré, že v Kuju a u Billa môžu len s otvorenou hubou pozerať ... :eek:
ta tvoje stranka je naka OUT :?

Naposled editoval moderátor:
uz ste stim nekdo jezdil???jestli jo tak napiste jaky to je??? dik

Naposled editoval moderátor:
Hamr napsal:
pomožte prosím,kde může být chyba že mi pořád píše když chci jet pendolinem u některé trati že mi tam chybí soubor eng.sms a eng2.sms.A přitom tam je.A nakonec mi napíše špatný cabview a spadne to do Windowsu.Poraďte pls. :cry:

Zdravím. Včera jsem si také stáhl model Pendolina ze stránky od Pana Šemory. Ale taktéž mi to hází chybu, jako je zde. Nevím čím to může být - tyto soubory v počítači mám - ve složce snd680 kterou jsem si taktéž stáhl ze stránky Pana Šemory. Z toho co tady je, nejsem moc chytrý. Má se to někde zkopírovat, nebo v čem je chyba?

Děkuji moc. Petr

Hamr: Chýba ti kabína a zvuky ;)

ryba: snd680 treba skopírovať do adresára common.snd v adresári TRAINSET, dtto cab680 je treba skopírovať do common.cab v adresári TRAINSET ... a nadôvažok si môžete otvoriť .eng a .wag súbory a skontrolovať cesty ku súborom ...

Děkuju moc za rady, ale stále mi to nechce fungovat... :( Nevím čím to může být neboť:
Ze stránky Pana Šemory jsem si stáhl jak samostatný vlak, tak i cab a sound. U mě jsem vložil do Trainsetu samostatný vlak a do složky s vlakem i cab a sound. Když potom chci pustit hru s Pendolinem - napíše mi to, že to nemůže najít eng a waw atd soubory - které ovšem ve složce snd mám. Pak mi to zahlási selhalo vytvoření pohledu z kabiny pak to spadne. Tak jsme ty soubory zkoušel různě všude zkopírovat, ve složce Pendolina jse uděla složky common.snd a cab, do kterých jsem následně zkopíroval složy se zvukem a cab. Ale hází mi to furt. Tak teda nevím čím to může být...
díky moc za radu.

Zdravím,
"rybo",složku "cd_680" přesuň do složky "TRAINSET",složku "cab680" do složky "common_cab" a složku "snd680" do složky "common_snd".Jestliže Ti to nepojede ani potom,je pak už každá rada drahá. :wink:
V žádném případě nekopíruj složky cab a snd do složky s modelem /"cd_680"/. :!:

David

Back
Nahoře