Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kebarko napsal:
K aktivite KE_Let_ECHVA:

Celkom by ma zaujímalo aké skúsenosti s touto aktivitou mali aj iní užívatelia, či tiež mali problémy.

Ahoj,tak sem si ji teď projel,nejdřív sem si tady přečet jakej je v tom čert a pak sem vyrazil.Projel sem to s jednou chybou(mojí),v UO sem překročil 30,hodilo mě to tam záchranou brzdu a už sem se nerozjel,takže znova ze sejvu a pak až do konce to bylo v pohodě.Rozjezdy na 80 procent s pískem jinak by se to asi nestíhalo,ale vUO sem měl posun hotovej před 7:47.Docela good aktivita :)

Aktivita KE_Let_ECHVA

Keď sa blížim k otočnému bodu tak znížim rýchlosť a idem pomaly. Keď bod zmizne, tak priamočinnú brzdu dám na 100%. A stíham to ubrzdiť. Ako ďaleko je kontrolný bod je to subjektívne. Ale mohol byť aj ďalej, prípadne tam nemusel byť vôbec. Ale je tam a treba ho rešpektovať. Je to aj o náročnosti aktivity. Môže byť vzdialený aj 10km, časy príjazdov s 10minútovou rezervou a aktivitu označím ako "Voľná jazda".
Úsek Pardubice - Přelouč je jednoduchý - stačí sa len rozbehnúť a udržiavať max. povolenú rýchlosť.
A čo sa týka hlášok aktivita sa dá vyhláškovať aj každých 100 metrov. Ja som dal hlášky tam, kde som uznal za potrebné. Myslím si, že je ich dostatočné množstvo. Mňa osobne veľké množstvo hlášok otravuje. Nechcem byť vedený pri hre úplne "za ručičku".

jeffer napsal:
pieskovanie pri spiatocke - nedivil by som sa keby nefungovalo podobne ako elektrodynamicka brzda. alebo si snad o EDB myslis, ze v MSTS funguje ked cuvas.
EDB při couvání funguje, musí to být ale nadefinováno v eng souboru vozidla.

Tak jsem si konečně projel opravenou aktivitu Pendolina od Karlece.
Spíše jsem na ní testoval nově vyladěné pracovní soubory.
Aktivita je spestřena v některých úsecích jízdou na blok za jiným vlakem, čímž jízda není tolik monotoní a hráč má alespoň nějakou práci navíc. Kladně hodnotím i skutečnost, že mi hra ani jednou nespadla. Autor sice upozorňuje, že mu to padá u Ústí nad Orlicí, ale já na tuhle skutečnost zapomněl. Hra nezamrzla opravdu nikde. Mile mne překvapilo, když jsem za Klánovicemi předjel 451, která se také snažila ujíždět, jak jen to šlo.
V Holešovicích jsem přešel na druhou stranu. Je vhodné hru uložit a načíst, aby se rozsvítila všechna návěstidla na opačné straně, protože už je tma jak v tunelu a zadní reflektor zatím není zprovozněn. Ale se slepeckou holí jsem "úspěšně" přijel na ONJ, vlastně díky tmě jsem přehlédl, že Indiáni vytrhali koleje a já v oblasti Vršovic vykolejil.
Také to tam budu muset někdy dostavět.
Chyby v aktivitě jsou jen na straně provizorní soupravy Pendolina a nedostavění trati na ONJ na straně mé. Ale vše časem bude.

Amazon napsal:
Myslim že aktivita má atribut "střední obtížnost". Já jsem to v ÚnO nestihl, chybělo mi asi 100 metrů k zapojení vagonů dovezených z Letohradu. Dále bych hctěl vědět kde se dá stáhnout loko 708? Nahradil jsem jí 704-kou, ale rád bych jí v trainsetu měl.

http://msts.webz.cz/

Naposled editoval moderátor:
k aktivitě Ku_Let ECHVA:

tak jsem si tuto misi včera projel, ale nepodařilo se mi odšibovat ani na 6. pokus, čímž ji řadím do řady dalších typu "jeď co to dá". Ono (obecně) rozjíždět se na 100 % s pískem, regulovat rychlost jen stahováním pantografu, nebo brzdit přídavnou na 100%, případně jet aspoň o 3 km nad max rychlost, to s realitou nemá nic společného. Nemluvě o časech než fíra zamkne brzdič, přejde na druhé stanoviště, odemkne brzdič, než vl. četa přivěsí vozy, než lokomotiva dofouká vozy - ještě jsem neviděl u posunu, že by to někdo rval zabržděné. Ať jsem byl v zácviku kdekoliv, vždycky mi říkali "NIKDY nespěchej u posunu, jinak jsi krůček k průšvihu.
Nechci ale kritizovat, nebýt tohoto, je to výborná mise.

Jacek napsal:
Nemluvě o časech než fíra zamkne brzdič, přejde na druhé stanoviště, odemkne brzdič, než vl. četa přivěsí vozy, než lokomotiva dofouká vozy

Realita a MSTS sú dve rozličné veci. Ja keď sa vyberiem na stanicu (napr. fotiť) tiež sa v pohode posadím a sledujem prevádzku na stanici. Keď napríklad zostavujú vlak, rušeň nájde na vozne, pospájajú vlak, urobia skúšku bŕzd, poklepom odskúšanú všetky nápravy, atď, atď. Fíra si pokecá, posunovacia čata tiež, ... V pohode ubehne polhodina až hodina a vôbec sa nenudím. Neviem si ale toto predstaviť v MSTS. Pripojím vlak a odskúšam brzdy - to nech trvá asi tak 5 minút a neviem si predstaviť že by som ďaľších 30 minút sedel pred monitorom (na ktorom by sa nič nedialo) len aby som bol v súlade s realitou.
Niečo sa nasimulovať dá ale niečo nie.
Takže keď v aktivite stanovím na posun cca 10 minút tak je to aj o zručnosti hráča MSTS. Ináč keď idem aktivitu na piaty krát dosahujem iné času ako keď ju idem prvý raz. A pri odlaďovaní aktivity kým ju dám do konečného tvaru zaručene si ju prejdem aj 20 krát kým som s ňou spokojný.

Pri tvorbe ďaľších aktivít budem samozrejme prihliadať na tu spomenuté názory, tak aby aktivita vyhovovala čo najširšiemu okruhu hráčov.

Kebarko napsal:
Realita a MSTS sú dve rozličné veci. ....

Tak to už je druhý extrém. Půl hodiny stát by bylo na nic, ale po desáté honit sekundy u posunu a rvát s prokluzem zabržděné vozy s tím, že teď to možná stihnu je taky na nic, to je pak jen pro silné nervy pořád ukončovat a načítat hru. To se pak přibližuje tou (ne)realitou defaultním vozidlům s nereálnými vlastnostmi, kde 50-vozový vlak odbrzdil za sekundu. Když pojedu proti Stůj, tak to taky nebudu hnát stovkou s tím, že tam možná už skočí Volno a pak bych neztratil sekundy při rozjezdu. Chce to kompromis.
No nic. Nervy jsem si vyléčil u Tvé mise s M 240 do Mikulova.
V každém případě přeju hodně elánu do tvorby nových misí.

Měl bych jej jednu připomínku. Nahradit low-polys modely těmi z trainsetu BP, pokud se tak již neučinilo.

Re: pád do Win

Jan Švec napsal:
dusanh napsal:
Zdravím, po spuštění aktivity LM_Sp1907 následuje pád do Win (spouštěno přes Trainstore, ten nehlásil žádné konflikty). Rozběhne se MSTS, po zadání startu aktivity následuje konec...

Zůstala tam, myslím, po rekonstrukci zhlaví jedna nefunkční-chybná trasa pro trafik v Pardubicích. Musíš aktivitu otevřít v editoru aktivity a tuhle path opravit.

Tak to se omlouvám za svoje neznalosti, ale bohužel mi je Vaše rada k ničemu. S edotiry neumím, takže mi nezbývá, než počkat, až to někdo opraví a zveřejní. Nicméně děkuji.

dusanh napsal:
Zdravím, po spuštění aktivity LM_Sp1907 následuje pád do Win (spouštěno přes Trainstore, ten nehlásil žádné konflikty). Rozběhne se MSTS, po zadání startu aktivity následuje konec...
Aktivitu máte z môjho balíku Acitivitypack_71bptrat? Ešte otázka - akú máte verziu trati? Aktivita bežala na 100% pod 71 (7.6) a beží aj pod najnovšou pracovnou aktualizáciou 71.1 z 26.6.2006.

KE_Let_ECHVA

Ešte k realite aktivity KE_Let_ECHVA:

Našiel som si článok (http://www.spz.logout.cz/zabezpec/echva_zz.html) v ktorom je popísaný spôsob dopravy uhlia do Rečan. Vozí sa 30 naložených Eas vozňov, ktoré ťahá rušeň radu 122. Ja som použil v aktivite rušeň radu 182, ktorý ťahá 27 naložených Eas vozňov. Porovnajme si niektoré údaje:

Pre 122:

Vmax: 90 kmh
Max. ťažná sila: 224 kN
Max. výkon: 2040 kW
Usporiadanie náprav: Bo Bo

A teraz pre 182:

Vmax: 90 kmh
Max. ťažná sila: 345 kN
Max. výkon: 2790 kW
Usporiadanie náprav: Co Co

Z týchto základných údajov vidno že 182-ka nemôže mať problém s prepravou 27 Eas vozňov s uhlím. Pokiaľ to tak je tak je to jednoznačne chyba zle nadefinovaných vlastností tohto rušňa v súbore eng.

Len toľko som chcel uviesť k problémom s preklzom, ťažnou silou a nestíhaním časov v tejto aktivite!

Aktivitu máte z môjho balíku Acitivitypack_71bptrat? Ešte otázka - akú máte verziu trati? Aktivita bežala na 100% pod 71 (7.6) a beží aj pod najnovšou pracovnou aktualizáciou 71.1 z 26.6.2006.[/quote]

Děkuji za upozornění, po instalaci nejnovější verze aktivity už MSTS nepadá do Win jen tak, nýbrž s hláškou o selhání vytvoření Cab view. Totéž při nejnovější aktivitě EC171 (loko 380)...

Re: KE_Let_ECHVA

Kebarko napsal:
..... Len toľko som chcel uviesť k problémom s preklzom, ťažnou silou a nestíhaním časov v tejto aktivite!

V tom by problém nebyl, ale asi těžko nějaký fíra bude rozjíždět vlak tím, že při stání šlápne na písek a kontrolér hodí nadoraz. To pak dopadá jako vozidlo pod mým jménem.
Jízdní doby není problém stihnout, odšibovat ale nelze pokud nenajíždím na vozy nárazem na hranici vykolejení a následně je nervu smykem až se "kouří z trakčních motorů". Chyběla mi vždy tak půlminuta.
Pokud jde o reálné chování vozidel - ty používám vyladěné z http://www.train-sim.cz, možná správně nastavené doby odbržďování jsou toho příčinou, v trainsetu BP jsou ale tuším stejné, jen přejmenované. Ale v každém případě NIKDY nespěchat u posunu -
Vzhledem k "nervově vypjaté situaci" (honem, honem) jsem měl sklony k chybám, buď jsem nedobrzdil nebo jsem přebrzdil a pochopitelně už nemělo "cenu" se znovu rozjíždět o pár metrů a ztratit tak těch pár sekund.

Naposled editoval moderátor:
CHTĚL JSEM SI ZAHRÁT AKTIVITU Pn65212 Letohrad - Pardubice spustil jsem ji a napsalo mi tohle Plassetss (uid:200176) umístění at-5501+14850:+150.8+1.5+564.4 selhalo.Příliš daleko od tratě!
Co s tím!!!!!

Pn65212

No asi nic než předělat path tohoto vlaku nebo spíše podbíječky.To se stává,když přicházejí nové aktualizace tratě a některé aktivity nejsou dle těchto aktualizací upraveny a koleje v danou chvíli můžou být už někde jinde.Prostě je autor tratě při rekonstrukci přemístil.

Řešení je následující.
A.Aktivitu otevřeš v editoru.Poté si nalezneš v Trafic ten vlak(podbíječku) a opravíš path.
B.Aktivitu otevřeš v editoru.Poté si nalezneš v Trafic ten vlak(podbíječku) a tento vlak jednoduchým kliknutím z trafficu smažeš.
C.Požádáš autora aktivity,zda-li u něho v pc neexistuje aktualizovaná varianta ve vztahu k aktualizaci tratě tedy v nynější chvíli aktivita,která bude chodit pod aktualizací BP71.

dusanh napsal:
Aktivitu máte z môjho balíku Acitivitypack_71bptrat? Ešte otázka - akú máte verziu trati? Aktivita bežala na 100% pod 71 (7.6) a beží aj pod najnovšou pracovnou aktualizáciou 71.1 z 26.6.2006.

Děkuji za upozornění, po instalaci nejnovější verze aktivity už MSTS nepadá do Win jen tak, nýbrž s hláškou o selhání vytvoření Cab view. Totéž při nejnovější aktivitě EC171 (loko 380)...[/quote]

A máš kabiny u těchto lokomotiv.

Mě to taky píše,že nemůže vytvořit kabinu.. Všechny soubory jsou na svém místě.. Nevím,co jsem zkoušel za aktivitu,ale u mě je to loko 350.014.. soubory eng,cab,a cesty vnich souhlasí..

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře