Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Update aktivity!

Ďalšou opravenou aktivitou prispel Poison, a to konkétne aktivitou Ex 532 Budvar. Aktivitu si môžete (klasicky) sťiahnuť priamo (opätovne kliknúť na odkaz pri aktivite na mojom webe), alebo priamo tu : Ex 532 Budvar

let-echva

mirec teda kebarko mozno upravil aktivitu let-echva, ale prepocitaval jazdne doby na to, ze clovek ide so 183 a vmax=75 (a podla instrukcii podla gulatych rychlostnikov) a nie so 163? presiel som ju asi na 20. pokus (obvykle smrt v UnO pri posune kde sa to s rakanou nedalo stihat)

podobne do prelouce som prisiel davno po exprese ktory ma mal obiehat (kedze je to tam otocnym bodom tak som len zastavil a zas isiel, ale aj tak)
a cely cas kontroler na nepresmykujuce maximum, casto aj s pieskom.

jeffer: Pri odlaďovaní tejto aktivity som ju prešiel veľa krát a nikdy som nemal problém stíhať príchody do stanic. Išiel som samozrejme so 182 a dodržiaval som nie len vmax 75 km/h ale aj guľaté rýchlostníky, ktoré ma často obmedzovali len na 70 km/h.
Nevznikli tvoje prolémy pri posunoch s nákladnými vozňami? Nestrácal si pri posune potrebný čas?

jeffer napsal:
a cely cas kontroler na nepresmykujuce maximum, casto aj s pieskom.

Toto mi pripadá ako nie príliš vhodne vyladené engy a wagy.

aktivita let-echva

kebarko ja trochu podozrievam nizke fps (v UnO do 10, skor aj do 8), ale aj tak to bolo riadne o hubu.
naviac: kontrolny bod v Letohrade je prilis tesne za otocnym bodom. ked tak ho posun az niekam k priecestiu - asi raz alebo dvakrat ma vyhodilo ked som s masinou vybiehal na zhlavie (a nedosiel som ani po modry kolik).

naviac na zaciatku aktivity chybaju instrukcie (nieco ako "posun povoleny") - sice nieco napise, ale nie je jasne, ze ma clovek zacat posunovat. obvzlast ak ho potom na zhlavi tesne za otocnym bodom vyhodi s tym, ze necakal na povolenie od vypravcu - to si potom mysli, ze fakt posunovat nemal :(

masinu mam poslednu ver z trainsetu BP (nedavno som ho cely stahoval za co mam evidentne ban na msts.tyk0kso.sk - neviete plz. kontakt na spravcu?) :(((( ale viac ako 40% na tej rakani nemozem dat bez piesku kym sa nerozbehnem aspon na nejakych 50 km/h bo presmyk. obvzlast v UnO je to problem, kontrola (location) za otocnym bodom na tej vytaznej je prilis daleko - raz som vozne stihol pripojit asi 5s pred limitom a aj tak ma vyhodilo a to ver ze som riadne nadaval! + ta vytazna kolaj tam klesa - ked zabrzdim a zacinam tlacit spat na supravu ktoru som dotiahol z letohradu tlacim do kopca a to chudak rakana ma riadny problem rozbehnut bo skoro nastava presmyk.

ked napises, ze posun treba stihnut do 7.49:00 a vyhadzujes uz 7.48:30 tak to tiez nie je pekne.

konkretny priklad: z pardubiek rozbieham tak, ze ma na zhlavi obieha vlak smer rosice a hradec po tom co som pustil NEx (k cervenej na vjazde som dobrzdoval ked skocila na volno a protiiduci hasek sa prehnal okolo). cely cas tocim maximum (vykonu) ktore ta rakana dava bez presmyku, obcas pridavam a prihadzujem piesok + dodrziavam stahovanie medzi parnou a neparnou v pardubkach + tesne za stanicou stahovacku. do prelouce prichadzam s asi +4 az +5. (v tomto useku mam fps 12-25). v prelouci je samozrejme Ex uz davno prec a tak mi hned po zastaveni stavia cestu na recany.

Nějak nevím. Kebarko, vezmi si vozy z Trainsetu BP (žádné doma dolaďované) a zkus si to projet. Jezdíval jsem na šestikoláku, řekl bych že ho znám. Přeci jen by si měl s těmi pár vozy do Ústí poradit lehčeji. Ano, ten použitý je z té sorty, co nesměl cejtit levej oblouk a nebo vodu z řeky a byl v luftě, ale přeci jen...... Jeffer má pravdu, moc pentlit při rozjezdu to nemůžeš kvůli prokluzu a jsou opravdu v UnO starosti. Dá se to odjet, ale chce to mít již něco odježděno. Je to taková aktivita z řady "vyšší dívčí".
Karel

ok1dnh napsal:
Nějak nevím. Kebarko, vezmi si vozy z Trainsetu BP (žádné doma dolaďované) a zkus si to projet. Jezdíval jsem na šestikoláku, řekl bych že ho znám. Přeci jen by si měl s těmi pár vozy do Ústí poradit lehčeji. Ano, ten použitý je z té sorty, co nesměl cejtit levej oblouk a nebo vodu z řeky a byl v luftě, ale přeci jen...... Jeffer má pravdu, moc pentlit při rozjezdu to nemůžeš kvůli prokluzu a jsou opravdu v UnO starosti. Dá se to odjet, ale chce to mít již něco odježděno. Je to taková aktivita z řady "vyšší dívčí".
Karel
Nemá náhodou táto aktivita atribút "Tažká"??? Preto bude asi určená ľudom čo už majú niečo odjazdené ...

aktivita let-echva

mirec tazka je spravne, aj ked mne pride skor ako uroven impossible. presne tak ako som to pisal v predchadzajucom prispevku.

hlavne chcem aby sa k spominanym problemom vyjadril kebarko

To si Jeffer zapomněl dodat, že v UO na té výtažné koleji když začneš couvat nefunguje pískování. Aspoň mě ne. Takže tam dám leda 47% a modlím se ať to stihnu. Ale aktivita je super. Na takové mašině jet s tímto vlakem bez jakékoli nápovědy je docela dost husty.

Myslim že aktivita má atribut "střední obtížnost". Já jsem to v ÚnO nestihl, chybělo mi asi 100 metrů k zapojení vagonů dovezených z Letohradu. Dále bych hctěl vědět kde se dá stáhnout loko 708? Nahradil jsem jí 704-kou, ale rád bych jí v trainsetu měl.

Amazon napsal:
Myslim že aktivita má atribut "střední obtížnost". Já jsem to v ÚnO nestihl, chybělo mi asi 100 metrů k zapojení vagonů dovezených z Letohradu. Dále bych hctěl vědět kde se dá stáhnout loko 708? Nahradil jsem jí 704-kou, ale rád bych jí v trainsetu měl.
708-ka bola u F.Havla.Ja ju ešte mám v Trainsete, preto aktivita prešla testom.Takže moja chyba ... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Mirku tak se zkus domluvit s autorem a se Zbyňkem jestli by jí nedal na svoje stránky nebo k Marianovi na download :P

Amazon napsal:
Mirku tak se zkus domluvit s autorem a se Zbyňkem jestli by jí nedal na svoje stránky nebo k Marianovi na download :P
Ale ja si už nepamätám kto bol autor.Ale ak tú 708-ku chceš, pošlem ti ju.

model 708.001

2mirec v archive so 708.001 je prilozeny readme.html kde je jasne napisane, ze autorom modelu Vrbam a pomahal mu Pikku + mailadresy

K aktivite KE_Let_ECHVA:
Na začiatku aktivity stojí hráč v šturci a príde hláška: "Odveziete vlak Pn 47644, ktory stoji na 7. kolaji. ...". Podľa mňa logicky to znamená, že idem pripojiť vlak, ktorý stojí na 7. kolaji. Môžem ísť len jedným smerom a to dopredu až po otočný bod. Keď otočný bod zmizne na TM, tak zmením smer jazdy a nacúvam k vlaku. Po pripojení sa príde ďaľšia hláška o skúške brzdy a čakaní na súhlas k odjazdu. Po jej vykonaní teda čakám na príkaz k odjazdu od výpravcu.
Podľa mňa je toto logický sled úkonov! Samozrejme pokiaľ prejdem kusisko za otočný bod, alebo ho nedosiahnem tak naruším aktivitu. Treba vždy sledovať otočný bod na TM a podľa toho sa riadiť.
Podľa mňa je úplne mimo reality keď šestikolák nie je schopný pri výkone 40% ísť bez preklzu. Pieskovanie pri spiatočke nevidím dôvod aby nefungovalo. Ja som sa s takým javom ešte nestretol.
Tú kontrolu o 7:49:00 čo vyhazduje 7:48:30 som pri odlaďovaní prehliadol a nezjednotil som to. Malo by to byť 7:49:00. Tento čas som stanovil s rezervou a ja som to vždy stihol, takže som na to ani nenarazil a tým pádom som to prehliadol.
Počas ďaľšej jazdy až do ECHVY si myslím, že je tam primerané množstvo hlášok teda pomoci čo človek má robiť. Samozrejme nákladné aktivity si vyžadujú iný prístup ako osobné aktivity.
Celkom by ma zaujímalo aké skúsenosti s touto aktivitou mali aj iní užívatelia, či tiež mali problémy.

Kebarko napsal:
K aktivite KE_Let_ECHVA:
Treba vždy sledovať otočný bod na TM a podľa toho sa riadiť.
TM přece není podmínkou funkce simulátoru. Reálnější je jízda bez TM.
Například Zbyněk měl v "Náročné službě" ohláškované i otočné body.
TM má sloužit jako pomůcka pro fíry "bez seznání trati", fírové znalí traťových poměrů jezdí bez TM - itineráře.

kebarko kontrolny bod v letohrade je TESNE za otocnym! ked som isiel 30 a priamocinnou (zatiahnutie cez 50%) som zacal brzdit ked mi otocny bod zmizol z TM, dosiel som na hlasku, ze som neposluchol vypravcu.

dalej sprava "odveziete vlak" je nieco ine ako sprava "posun povoleny"

pieskovanie pri spiatocke - nedivil by som sa keby nefungovalo podobne ako elektrodynamicka brzda. alebo si snad o EDB myslis, ze v MSTS funguje ked cuvas.

presmyk rakane pri vykone 47% a viac je kruta realita. pozeral som, hmotnost ma nastavenu spravnu (120t) otazka je, ci je 0,18 realny koef. smykoveho trenia.

a co hovoris na usek pardubice-prelouc?

imo mam pocit, ze aktivita ostala postavena na persing abo na nejaku super-duper raketovu rakanu.

jeffer napsal:
kebarko kontrolny bod v letohrade je TESNE za otocnym! ked som isiel 30 a priamocinnou (zatiahnutie cez 50%) som zacal brzdit ked mi otocny bod zmizol z TM, dosiel som na hlasku, ze som neposluchol vypravcu.

dalej sprava "odveziete vlak" je nieco ine ako sprava "posun povoleny"

pieskovanie pri spiatocke - nedivil by som sa keby nefungovalo podobne ako elektrodynamicka brzda. alebo si snad o EDB myslis, ze v MSTS funguje ked cuvas.

presmyk rakane pri vykone 47% a viac je kruta realita. pozeral som, hmotnost ma nastavenu spravnu (120t) otazka je, ci je 0,18 realny koef. smykoveho trenia.

a co hovoris na usek pardubice-prelouc?

imo mam pocit, ze aktivita ostala postavena na persing abo na nejaku super-duper raketovu rakanu.

Co takhle vyzkoušet moje aktivity ? Viz Burza

Pískování při couvání funguje, proč by nemělo? Ale nefunguje správně prokluz - mašina začne táhnout dopředu. Chyba MSTS.
Na šipky TM se nespoléhám (jezdím zásadně bez něj), pokud je ve stanici více otočných bodů už to nemusí fungovat. Typický příklad je mise "končila mi šichta". Pokud tam člověk nezastaví přesně tak potom jede úplně jinam. Prostě není nad to hodit za reverz hlášku a je to.

Alespoň v mých aktivitách funguje textová hláška,že fíra přejel reverzní bod. Totiž v mých aktivitách musí všemi dostupnými prostředky fíra zastavit loco když mu naběhne textová zpráva informující o překročení reverzního bodu. Jakmile zastaví dál, může se dostat na jinou kolej. V mých aktivitách při použití reverzní bodu se stává, že na TM neuvidí přehozenou vyhybku. Ta vyhybka se totiž přehodí na poslední chvíli, jakmile je vyhybka pod lokomotivou a ze stanoviště na to není vidět, naštěstí se dostane tam,kam chce autor aktivity.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře