Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Zpozdeni jako horm

Martens napsal:
Jacek napsal:
Mimochodem track monitor požívám snad jen při absenci těch hlášek, protože jeho zapnutí mi občas způsobí pád do Windows. Stává se to někomu?
Jo, tohle se mi taky stává, ale jenom u Zbyňkovy trati.....dokonce mi to zahučí ia na F9 - zobrazení soupravy....

Já mám taky občas tyto problémy a taky jenom u trati BP. Většinou mi to dělá F4, F9 a mám pocit, že jednou i F10 (jízdní řád), ale to si teď nejsem jistej.

Re: Zpozdeni jako horm

Martens napsal:
Jacek napsal:
Mimochodem track monitor požívám snad jen při absenci těch hlášek, protože jeho zapnutí mi občas způsobí pád do Windows. Stává se to někomu?
Jo, tohle se mi taky stává, ale jenom u Zbyňkovy trati.....dokonce mi to zahučí ia na F9 - zobrazení soupravy....

Track monitor mám zapnutý stále a pád po stlačení F9, F11 som už občas zažil ale to je asi 0,01% všetkých pádov. Väčšinou mi to padne bez výstrahy pre traffic, v poslednej aktivite Mirec & Poison som mal velké problémy v Břeclavy. Niektoré úseky som musel mať zapnutý bočný pohlad do kabíny vľavo, ale aj tak sa to párkrat v Břeclavy zosypalo a cestou do Brna ešte párkrat na trati. Ale napríklad Saxoniu som prešiel celú asi 1-2 pádmi a to až za Kolínom. Takisto v aktivite Bardotka mi to padlo tuším iba raz. Občas pri nejakých zložitejších aktivitách po nejakom čase MSTS zblbne a miesto jazdy vpred ide vysokou rýchlosťou opačným smerom. :x ( Nejedná sa o problém motorákov s mech. prevodvkou, robí to na hocičom.)

Jazda vysokou rýchlosťou opačným smerom: konštantne sa mi to stáva keď mám zaradenú spiatočku a preženiem to s pridávaním ...

padanie aktivity pri F4,F9 a F11 je spôosobené:

F4 - vysoký počet Paths
F9 - vysoký počet consists
F11 - to isté čo F9

a preto používajte Train Store alebo nejaký iný spôsob na redukciu počtu súborov týchto druhov naraz sa vyskytujúcich v MsTS ...

JOHNZ napsal:
Jazda vysokou rýchlosťou opačným smerom: konštantne sa mi to stáva keď mám zaradenú spiatočku a preženiem to s pridávaním ... ..

no neviem ci je to u mna prehnaným pridávaním, jednoducho niekedy ( naštastie stáva sa to len občas ) sa loko úplne zblbne a rozbieha sa na ten smer ktorý je Billovi bližší....Ale vždy lepšie ako pád do okien :twisted:

Existuje stránka, kde by byli pohromadě aktivity na trat Praha - Břeclav a byly by průběžně aktualizovány? Pár stránek, okud jsem čerpal bylo zrušeno.

Hamik napsal:
Existuje stránka, kde by byli pohromadě aktivity na trat Praha - Břeclav a byly by průběžně aktualizovány? Pár stránek, okud jsem čerpal bylo zrušeno.

No na každých najdeš něco...nejnovější, jedny z nejlepších atd.atd. najdeš nejspíš tady http://www.mireck.ic.cz. Jinak centrální web s aktivitami by měl být zde http://www.cbox.cz/semora/MSTS/breclav_praha.htm v sekci Aktivity BP, ale není to už v podstatě aktualizované, takže spíš Mirecovi stránky!

Jinak centrální web (stránka) s aktivitami pro trať vzniká tady, ale započalo se to teprv nedávno, takže jich tam moc neni. Burza/Aktivity k trati Kůty-Brno-Praha

Však autoři aktivit můžou tento seznam udržovat průběžně......nemusím tam všechno datlit sám.....:( princip je ten, že info o aktivitách je zde, ale aktivity můžou být fyzicky umístěny kdekoliv.....
Jinak těch webů je strašná spousta....já sám vím asi o 6......

2 MartenS> No právě, akorát jde o to aby jsme se dohodli jestli to tam má dávat někdo kdo na tu novou aktivitu někde narazí nebo jenom samotní autoři těch aktivit....

Hamik napsal:
Spíše je problém, aby nové aktivity někdo průběžně vytvářel, eventuelně přizpůsoboval změnám a rozšiřování trati. A také, pokud se něco zveřejní, aby to odpovídalo Trainsetu BP, jinak to nemá smysl.
Po update BP 64 vše od České Třebové na jih bude nefunkční. Otázka je, jestli autoři budou ochotni své aktivity obnovit. Změny v trati ale budou stát za to a aktivity pak budou mnohem hodnotnější.

Zbyněk Šemora napsal:
Hamik napsal:
Spíše je problém, aby nové aktivity někdo průběžně vytvářel, eventuelně přizpůsoboval změnám a rozšiřování trati. A také, pokud se něco zveřejní, aby to odpovídalo Trainsetu BP, jinak to nemá smysl.
Po update BP 64 vše od České Třebové na jih bude nefunkční. Otázka je, jestli autoři budou ochotni své aktivity obnovit. Změny v trati ale budou stát za to a aktivity pak budou mnohem hodnotnější.
No od toho se tam uvádí i verze aktualizace trati, se kterou je to kompatibilní....pokud někdo updatne aktivitu na aktualizaci 64, tak se to dá aktualizovat i tady

Tak jsem koněčně rozchodil připojení vozů na přední spřáhlo u Šlechtičny. Problém nebyl u nastavení spřáhel, ale v nastavení Bounding boxu v .sd souboru. Nejsem na to žádnej machr takže netvrdím, že je to na webu nastaveno špatně. Jenom tvrdím, že mně to nefungovalo. Přišel jsem na to po hodinovém martyriu s nastavováním spřáhel až sem si vzpomněl na kombinaci Ctrl+plus. A ejhle za tendrem je všechno košer, ale při spojení na přední spřáhlo jsou boxy přes sebe. Podle návodu pana Frinty jsem nastavil box ( hodnoty použité samozřejmě ze souboru .eng ) a je po problému. Nikdo z vás s tím problémy neměl? Vozy jsem měl od Ppoolllla a ty si troufám tvrdit jsou bez problémů.

Pelikán: Víceméně omýláno snad 100x: Ač se mnohde uvádí, že přední spřáhlo funguje, nikdy nebude fungovat korektně. :!:

A ke Šlechtičně - Tax a spol. odvedli skvělou práci, model je nádherný, ale když tvrdí, že je chování nastaveno na 30cm (čili default), tak to bohužel není pravda. :cry:

To vím, že nefunguje korektně. Ale mělo by fungovat aspoň nějak a ne nijak. Nehodlám polemizovat o tom co kdo jak udělal. Ptám se tedy do fóra. Měl někdo z vás problémy právě s nastavením Bounding boxu ( či jak se jmenuje ta položka ) v souboru .sd?

Pokud myslíš aktivitu od Kebarka, tak tam se mi spřáhla rozchodit nepodařilo. Mohl bych poprosit nějaký návod, jak na to? Když jsem v conbuilderu Šlechtičnu obrátil :) bylo vše v poho, na předek ani ťuk.

Pelikán napsal:
To vím, že nefunguje korektně. Ale mělo by fungovat aspoň nějak a ne nijak. Nehodlám polemizovat o tom co kdo jak udělal. Ptám se tedy do fóra. Měl někdo z vás problémy právě s nastavením Bounding boxu ( či jak se jmenuje ta položka ) v souboru .sd?

Tiež mi to nejde, zaújmavé je že keď som použil iné vagóny tak som sa pripojil. Ale keď som si stiahol požadované vozne tak sa mi pripojiť nepodarilo. :( . Skúšal som aj nastavenie spriahadiel na 30 a 80 cm a nič. Ako upraviť ten Box netuším....

Citace ze stránek PPoolllla http://www.train-sim.cz/ z návodu pana Frinty:
Zde platí, že je-li „Size ( X (šířka) Y (výška) Z (délka) )“, pak „ESD_Bounding_Box“ je:

„ESD_Bounding_Box ( -X/2 0.5 -Z/2 X/2 Y Z/2)“

(Hodnotu 0.5 je třeba brát jako konstantu - jde o mezeru mezi zemí /temenem kolejnice/ a spodkem vozu. Pokud zde necháte „správnou“ hodnotu vygenerovanou modelovacím programem, tak sice máte nadefinovanou přesnou spodní hranici modelu, ale v některých případech pak model „zakopne“ o některé objekty zasahující do průjezdného profilu.)

Je tam celý návod nastavení spřáhel a vřele doporučuju každému celé přečíst. Určitě to stojí za to a ušetříte si tím spoustu starostí.

PS: V případě šelchtičny nepochybuji o nastavení size v .eng souborech. Mělo by stačit změnit ESD_bounding_box v .sd souboru, kde jsou cifry jiné než je zde , ve vzorečku, uvedeno.

Upozorňuji že uvedená citace v předešlém příspěvku je do jisté míry vytržená z kontextu a nemusí být všem jasné o co jde a jak určit správnou délku. Ta není v MSTS definována krajními rozměry modelu tak jak je ukazuje Shape View. Proto je nutné si přečíst CELÝ NÁVOD jak je naznačeno v předešlém příspěvku.

A jinak si dovolím na tomto místě malou poznámku k jinak velmi dobře vypadajícímu modelu. Byl jsem kontaktován jedním (nebo více? už si toto nepamatuji) uživatelem v souvislosti s jinde proběhnuvší diskusí o nevycentrování modelu a dotazován zda u tohoto modelu nejsou nárazníky nějak moc dlouhé. Mohu zcela zodpovědně prohlásit že co se týče délky tak jsou dlouhé okolo 62 cm což odpovídá reálu. Přesto ale tento dojem model vzbuzuje. Toto je dáno poněkud tenčím průměrem válcové části nárazníků než na jaký jsme zvyklí u jiných modelů. Zda je to chyba či nikoliv nevím. Reálnou předlohu jsem neměřil.

Ta citace je myšlena pouze na tento konkrétní případ. Tj. na problémy při spojování vozů v Kebarkově aktivitě Šlactična na přední spřáhlo. Určitě všem VELMI doporučuju si návod celý přečíst.

Pelikán napsal:
Ta citace je myšlena pouze na tento konkrétní případ. Tj. na problémy při spojování vozů v Kebarkově aktivitě Šlactična na přední spřáhlo. Určitě všem VELMI doporučuju si návod celý přečíst.

A jak se ubránit tomu, když se připojuju k traffic vlaku, tak aby mě to neposlalo k billovi?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře