Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aj mne to šlape v pohode.Žiaden pád, na hl.n. je tuším len jeden traffic.To by mal zvládnuť aj slabší PC.Ale nejde mi do hlavy ten pád na konci bez akejkoľvek hlášky.Ostatné aktivity vám šlapú???

Mirec napsal:
Aj mne to šlape v pohode.Žiaden pád, na hl.n. je tuším len jeden traffic.To by mal zvládnuť aj slabší PC.Ale nejde mi do hlavy ten pád na konci bez akejkoľvek hlášky.Ostatné aktivity vám šlapú???

Nó šlapů/nešlapů...

V tvé aktivitě Príliš vela 350 v Břeclavi mám jedu do Rohatce, mám navěštěno 60 a odbočku. Ale jakmile přejedu návěstidlo, tak se postaví napřímo a jsem v koncích. Jedu pozdě??? Jestli jo, tak proč byla v Hodoníně na vjezdu výstraha a 120??? Jenom mě to zpomalilo.

Mě osobně šlape všechno v pohodě,ani s načítáním trafic není problém,k pádu taky nedšlo takž jsem to dojel až dokonce v pohodě.Jestli to nebude spíš nastavením grafiky.

Pánové, děkuji.
Doma mám procesor 2600 Athlon, 512 RAM, zbytek bych musel dohledat (odborníci prominou).
Všechny aktivity mi šlapou bez nejmenších problémů.
Už jedu směr Zábřeh. Vzhledem k tomu, že jsem nenašel žádné rozumné vysvětlení pádu aktivity, posunul jsem časy načítání servisů na Hlavním
a v Libni na 6, 4, a 2 sekundy před start simulace (původně jsou minutu před, což mi připadalo zbytečné) a náhle je vše v pořádku.
Jo, i MSTS má své dny.

Pavlík napsal:
Nó šlapů/nešlapů...

V tvé aktivitě Príliš vela 350 v Břeclavi mám jedu do Rohatce, mám navěštěno 60 a odbočku. Ale jakmile přejedu návěstidlo, tak se postaví napřímo a jsem v koncích. Jedu pozdě??? Jestli jo, tak proč byla v Hodoníně na vjezdu výstraha a 120??? Jenom mě to zpomalilo.
Pomaly nejdeš, lebo za tebou ide EC a keby si išiel pomaly tak ti napáli do zadku ... Ale ako je možné, že máš 60 a voľno a nejdeš do odbočky? :roll: A ešte k tej výstrahe v Hodoníne - na diskusii som písal že sa tu objavuje tzv. Blanský syndróm - vchodové návestidlo je na výstrahu, po jeho prejdení naskočí na opakovači voľno a a na odchodovom je takisto voľno.Ale medzi týmito návestidlami musíš ísť max. 120 km/h.V Blansku to až tak nevadí, ale v Hodoníne už áno, nakoľko sa tam jazdí 160-kou.Ale musí to byť v poriadku, lebo ja som s týmto nedobrovoľním spomalením pri tvorbe aktivity rátal ... :wink: Ja to neovplyvním, ešte som to napísal aj do správy pred odchodom z Břeclavi, prípadne Rohatca.

Snížení rychlosti návěstidlem neznamená, že jedeš do odbočky. Jestli do Hodonína jedeš na výstrahu, tak MSTS nestíhá a je nutné omezit linkování vjezdového návěstidla. Z které strany to dělá? Zjednoduším to.

Zbyněk Šemora napsal:
Snížení rychlosti návěstidlem neznamená, že jedeš do odbočky. Jestli do Hodonína jedeš na výstrahu, tak MSTS nestíhá a je nutné omezit linkování vjezdového návěstidla. Z které strany to dělá? Zjednoduším to.
Z obidvoch ... :lol: Preto v Břeclavi aj v Rohatci vypíše správu že "možno" bude na vchodovom (prípadne vchodovom zo strany Rohatca) výstraha ...

Jacek napsal:
Při spuštění aktivity Kebarko_Pn_44721 jsem měl určité obavy u toho použitého postrku coby trafficu. Tyto obavy se mi taky potvrdily. Jízda až do stanice, kde je posun proběhla bez problémů, ale po přivěšení postrku se MSTS stal značně nestabilním. Buď spadl hned po hlášce o přivěšení, nebo po přivěšení mašiny hráče na vozy i soupravu nebo kdykoliv. Ze stanice se mi na 10. pokus podařilo dojet jen kousek za vjezd.
Krom toho začnou blbnout zvuky (spouští se opakovaně, následuje pád nebo nefungují při vnějším pohledu)
Dál po přivěšení postrku nejde nahrát uložená aktivita - hláška "inicializace terénu selhala"
Má někdo podobný problém?

Moje veľké obavy sa teda nepotvrdili, aj keď v Devínskej ma to raz poslalo k Billovi. Zaujímavé že to bolo keď som sa pripájal na tie odstavené cisterny. Inak som žiadny problém nemal. Dvakrát sa mi podarilo dôjsť bez problémov do Lamača, ale časovo mi to nevyšlo. Tretí krát mi to asi v polovici cesty pred Lamačom spadlo, ale takým spôsobom, že som si myslel, že vypli prúd :mad: . Počítač sa normálne úplne vypol, ako keby som vytrhol kábel zo steny. Doteraz som nič také nazažil. Po tomto výpadku sa už aktivita nedá nahrať - "Inicializace terénu selhala". Dovtedy žiadny problém s nahrávaním nebol a to ani po pripojení postrku.

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
... sa už aktivita nedá nahrať - "Inicializace terénu selhala"...
Akože sa nedá hrať ??? Loaduješ ju od začiatku, či zo savepointu? Lebo ak zo SP tak sa tým "výpadkom prúdu" mohlo stať že je sav súbor poškodený (zle uložení) a tudiž nefunkčný ...

Nejde nahrať žiadny SP po pripojení postrku, pred tým som to ešte neskúšal. Ale pred týmto "pádom" nebol problém ani s niekoľkonásobným "Loadom" z hociktorého SP.

KE_Pn44721

Pred pripojením postrku je potrebné urobiť SAVE aktivity. Po jeho pripojení sa už zbytok aktivity musí prejsť na jeden krát až do konca. Pokiaľ z akejkoľvek príčiny sa aktivita neukončí až do konca musíme sa vrátiť až do bodu pred pripojením postrku.

nebulus napsal:
Nejde nahrať žiadny SP po pripojení postrku...

Tak som to úspeňne nahral, zaujímavé je že všetky SP až do do odjazdu s postrkom, boli vlastne bez postrku. Pretože ten sa pripojil, až keď som cúvol s celou súpravou. Zaujímavé bolo odpojenie postrku v Lamači :wink: . Všetko som to prešiel na prvý pokus bez problémov. Akurát nešiel vonkajší zvuk vlakovej mašiny a ani postrku. Ešte by som mal menšie pripomienky k trafficu: 754 slúžia v Bratislave iba na vozbu Os a R vlakov. Na nákladoch ich nevidno. Ešte ma aj celkom zaskočila súprava CD 810 + Bix v Bratislave...Ale inak dobrá aktivita.

Ja používam svoj vozový park a pri vydávaní aktivity preklápam consisty do Trainsetu BP. Niekedy problém vzniká vtedy keď sa moje použité vozidlo nenachádza v Trainsete BP. V tomto prípade sa tak stalo, že Trainset BP neobsahuje žiadnu ZSSK 751 ani 011. Preto boli tieto vozidlá nahradené tak ako boli. Nebola to ale tá najšťastnejšia varianta. Ale ak by sa niekedy v budúcnosti táto aktivita upravovala tak by som to zmenil. Zatiaľ to bude tak ako to je.
P.S.: Niekedy sa v reáli vyskytujú aj takéto divoké kombinácie: http://www.vlaky.net//upload/online/diskusia/070236-3.jpg .

Autoři aktivit, používejte prosím pro tuto trať vozidla výhradně z Trainsetu BP.
Už mne nebaví zával emailů, že si odemne objednali DVD a po nainstalování dalších aktivit od Vás ostatních MSTS zkolabovalo.
Cituji z právě dorazivšího emailu. Podobných mi chodí mraky.
1.) proč nelze spustit aktivita (teď nevím přesně, jak se jmenuje, nejsem u svého PC) myslím EC Hungaria?Je to z Bratislavy do Prahy. Vůbec k ni neni přiřazena lokomotiva...?
2.)Stáhl jsem si další aktivity pro tuto trať. Nevím už přesně z jaké stránky (R "Galán", "Vysočina"...., je jich tam asi 15). Pochopím, že nespustím aktivitu Praha-Žilina, KV-Bratislava... Ale proč když chci spustit např. ČT-Brno (myslím) z Trainstoru, hned mi to píše, že se vyskytla chyba, a když pokračuji dál naběhne MSTS, zvolím si tu jednu aktivitu, nabíhá to dál a pak to ukazuje opět chyby v nějakých souborech (*.wag) a poté celé MSTS spadne. Má to nějaké dočinění s Vašimi novinkami na Vašich stránkách? Mají se nějak stáhnout a přepsat? Ale kde přepsat? Je nějaký návod? Nebo nějaký odkaz, kde bych se o tom dočetl?

Autoři zmiňovaných aktivit, vyjádřete se.

Podle názvu a počtu aktivit pisatel asi stahoval z http://www.aktivity-pro.wz.cz
Ty už ale nesjou dávno obnovované a tudíž se tam může vyskytovat mnoho chyb.
Každopádně mojí aktivitu R 672 Vysočina (s tou x let starou z výše jmenovaných stránek nemá nic společného) jsem zkontroloval a jednu chybu jsem našel, CB hlásil že nemůže najít CDvagZaes.wag u kterého bylo v rámci vylaďění změněno jméno. Opravu za chvíly nahraji na web.

Jedná se o variantu A, varianta B je po zařazení nového cd_Bee zbytečná. Na stránkách mám snad trochu srozumitelný návod pro ty, kteří mají problémy se spuštěním aktivit z důsledku chybějících vozidel.

Měl bych jeden zoufalý dotaz - může mi prosím někdo poradit, proč jsou na některých staničních kolejích (např. Brno 3. a 4. nást. směr Chrlice) trvale blokovány AI vlaky? AI vlak má celou trasu má naprosto volnou a na klacku je přesto stůj po celou dobu aktivity (simulace v editoru i přímo v aktivitě).

Radim napsal:
Měl bych jeden zoufalý dotaz - může mi prosím někdo poradit, proč jsou na některých staničních kolejích (např. Brno 3. a 4. nást. směr Chrlice) trvale blokovány AI vlaky? AI vlak má celou trasu má naprosto volnou a na klacku je přesto stůj po celou dobu aktivity (simulace v editoru i přímo v aktivitě).
Vyskúšal som a sedí to ... V AE je červená, ale vlak hráča v MSTS prejde aspoň na TAB-ko.Traffic má smolu.Možno sú zle nalinkované návestidlá? Ale k tomu sa musí vyjadriť p.Šemora.A ešte mám otázku - čo je "AI"?

Mirec napsal:
Vyskúšal som a sedí to ... V AE je červená, ale vlak hráča v MSTS prejde aspoň na TAB-ko.Traffic má smolu.Možno sú zle nalinkované návestidlá? Ale k tomu sa musí vyjadriť p.Šemora.A ešte mám otázku - čo je "AI"?

AI je anglická zkratka pro umělou inteligenci. Měl jsem tím na mysli počítačem řízené vlaky-traffic je to správné slovo (když jsem to psal, byl jsem kapku vytočenej a moc nad tím nepřemýšlel).
Traffic má smolu a ja též. Když mi v Brně na hlavním stojí od začátku aktivity až do konce souprava (242+5 Bdmtee), je to na výkonu počítače docela znát.

Radim napsal:
Mirec napsal:

AI je anglická zkratka pro umělou inteligenci. Měl jsem tím na mysli počítačem řízené vlaky-traffic je to správné slovo (když jsem to psal, byl jsem kapku vytočenej a moc nad tím nepřemýšlel).
Traffic má smolu a ja též. Když mi v Brně na hlavním stojí od začátku aktivity až do konce souprava (242+5 Bdmtee), je to na výkonu počítače docela znát.
Tak obíď MSTS tak, že daj pred loko pár servisov (tak aby čelo vlaku bolo už za návestidlom) a vlak na nástupišti zdríž buď cestujúcimi alebo vyčkávacím bodom.VB je to rýchlejšie a servisy zariadia to že vlak už nebude mať čo blokovať.

Mirec napsal:
Tak obíď MSTS tak, že daj pred loko pár servisov (tak aby čelo vlaku bolo už za návestidlom) a vlak na nástupišti zdríž buď cestujúcimi alebo vyčkávacím bodom.VB je to rýchlejšie a servisy zariadia to že vlak už nebude mať čo blokovať.

Dobrý nápad. Díky za pomoc.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře