Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Problém s opravou aktivity

Ahoj, mám problém. Opravuji své aktivity pro BP na aktualizaci 70.5, kde by měli být koleje hotové. Když jsem přetahal ty červené body na výhybky a ukončil a uložil úpravu cesty a znovu ji pustil, tak bylo vše OK (start, trasa, výhybky, konec–všechno zelené, jako u normální nové aktivity; překontroloval jsem vše 3×). A když to uložím tak to stejně hlásí, že to nejde. (A taky nejde přehazovat výhybky). Prosím poraďte, co s tím. Díky

Pokud se tohle nepodařilo, tak druhá nejrychlejší varianta je si původní Paths obkreslit a nadefinovat znovu. Já to zatím nezkoušel, ještě jsem se k tomu nedostal, stavím, ale vyhýbky jsou nahrazovány angličany, jestli i tohle nemůže dělat problém.
Ale je mi také známo, že pokud se nedodrží poředí vyhýbek při opravě paths, tak se oprava správně neuloží. Mě se to kdysi také podařilo až na druhý pokus. Takže záloha a zkus to celé znovu.

Re: Problém s opravou aktivity

Petr napsal:
A když to uložím tak to stejně hlásí, že to nejde...
U čeho ti to hlásí? Zkontroluj si pořádně zblízka tu opravenou cestu. Já když včera cesty opravoval, tak "zvrchu" vypadalo vše v pořádku - výhybky zelené a stejně to pak hlásilo chybnou path. Až když jsem si mapu hodně přiblížil, tak jsem si všimnul jedné opomenuté výhybky v místě, kde se posunovalo. Někde jsem musel chybné body vymazat, protože byly zbytečné - nešly umístit na žádnou výhybku a někde si je naopak "udělat" a dát je správně (to bylo myslím v Č. Třebové - tam mi scházel jeden bod na angličana).
A opravená aktivita mi najela úplně normálně.

Aktivity jsou upravené tak, že není potřeba stahovat žádné dodatečné vozy, vše je na aktuálním vyladěném Trainsetu BP. Až bude vypuštěna aktualizace BP, hodím je na web.

Také jsem cvičně opravoval jednu aktivitu (MTdemo1), nejprve chyba, protože jsem spletl bod vyhýbky, ale na druhý pokus brnkačka. Takže nezoufejte, jde to, jedna aktivita 5 až deset minut práce. V České Třebové je angličan navíc (proti staré verzi), tak je problém, jak říká Kank, ale je zřejmě šikovnější, umí si s tímto poradit. Pokud se jednalo o traffic, nadefinoval jsem jej raději znovu.
Kank: Kolik aktivit jsi opravil a které? Aby několik lidí nedělalo totéž. Stálo by za to zveřejnit seznam.

Opravoval jsem své aktivity, které mám na webu. Jedná se o tyto:

Os 9341/9344 (Praha - Kolín - Praha)
R 672 Vysočina (Kutná Hora - Praha)
Os 9360 (Poříčany - Praha)
Vn 47371 (Praha - Kolín)
Vn 47371 - od VáclavaS (Praha - Pardubice)
IC 147 Hradčany (Praha - Zábřeh na Moravě)

U těch "středočeských" to byla víceméně brnkačka, změny poze v Libni (nový oblouk musím pochválit, už se nebojím, že tam vyletím z kolejí :-)).
IC 147, tam už bylo změn hodně. Práce mi zabrala zhruba 2 hodiny, ale to jsem ještě opravoval chyby vyvolané vyladěným trainsetem (cd_Raj na cd_Uacs apod.). Takže po zveřejnění nové aktualizace by měly být plně funkční bez jakéhokoliv upravování.

Mě už to také jde. Dělám to na velké přiblížení, kde je něco červeného a postupně od začátku cesty až na konec. Vše OK. Akorát mě štve, že musím dělat znova celý JŘ! :(

Pánové, nevíte, kde končí Pendolíno, které přijíždí jako poslední do Prahy, zda zůstane stát v Holešovicích, nebo někam odjede na noční servis. Děkuji.

alcapone napsal:
Pánové, nevíte, kde končí Pendolíno, které přijíždí jako poslední do Prahy, zda zůstane stát v Holešovicích, nebo někam odjede na noční servis. Děkuji.
Však jej zavez mimořádně na Vítkov, než se postaví ONJ (ale jestli se tam vejde).

Zbyněk Šemora napsal:
alcapone napsal:
Však jej zavez mimořádně na Vítkov, než se postaví ONJ (ale jestli se tam vejde).
Jestli myslíš na EKV, tak 4 vozy v hale, zbytek čučí venku. Nenapsal, jestli to chce do aktivity, či jej to jen tak zajímá. Oběhy jsou sice zpracované, ale záměna souprav mezi rameny Ov a Br je dle potřeby.

Ano do aktivity, ja jsem zajel jenom na vedlejší za Holešovice směr Děčín, ale určitě jede někam jinam, jde o SC 510, příjezd do Prahy ve 21:15, to EKV je kde, nejsem nadražák, tak mě poraďte, přesně kam.

alcapone napsal:
Ano do aktivity, ja jsem zajel jenom na vedlejší za Holešovice směr Děčín, ale určitě jede někam jinam, jde o SC 510, příjezd do Prahy ve 21:15, to EKV je kde, nejsem nadražák, tak mě poraďte, přesně kam.
To asi odstavuješ v Bubenči za Holešovicema. Pro jízdu na Vítkov bys musel jet zpět (couvat) jako do Libně, na Rokytce odbočit doprava na kopec směrem k hlaváku. Na Vítkově zase změnit směr a sklouznout doprava za depo do haly EKV. Ale co by dělalo kyvadlo na Vítkově, když se tam nevejde ? Jinak normálně to projede Vítkovem do tunelu, pokračuje na hlavák, odtud levým nebo prostředním vinohradským tunelem do Vršovic a na ONJ. Route BP zatím končí za tunelem před vjezdem do Vršovic.

EC 171

Zdravím,jel sem aktivitu EC 171,blížím se k Zámrsku,cca 4 bloky před stanicí výstaraha,tak zpomalím na cca 100,výběhem jedu na předvěst stanice (poslední blok),volno,tak za to vezmu,vlítnu do Zámrsku na volno cca 140 a na zhlaví přes námezník konec nákladu,takže sem to nemohl dobrzdit,rána a vysypal sem celý EC po stanici....Je to supr zase to bylo zajímavý,ale asi by to takhle být nemělo že?Zajímá mě jestli se to někomu takhle stalo?

Jinak velý dík všem autorům za všechny aktivity.

to se mi taky stalo musíš jezdit pomalu ten jízdní řád je asi dělany na 151 a ona zrychluje pomaleji než 380 a ten náklad to musíš přibrzdit až na cca 80km/h a on popojede.. :lol:

Re: EC 171

753006 napsal:
Zdravím,jel sem aktivitu EC 171,blížím se k Zámrsku,cca 4 bloky před stanicí výstaraha,tak zpomalím na cca 100,výběhem jedu na předvěst stanice (poslední blok),volno,tak za to vezmu,vlítnu do Zámrsku na volno cca 140 a na zhlaví přes námezník konec nákladu,takže sem to nemohl dobrzdit,rána a vysypal sem celý EC po stanici....Je to supr zase to bylo zajímavý,ale asi by to takhle být nemělo že?Zajímá mě jestli se to někomu takhle stalo?

Jinak velý dík všem autorům za všechny aktivity.

Mrkni na toto (pár príspevkov dozadu, tuším str.37) - :wink:

Mirec napsal:
No veď som to na webe písal - ísť pomaly, aby ten náklad zmizol a ide to.Asi z neho niečo zasahuje to prechodového prierezu vlaku hráča.A čo sa týka Brna - to som tam tiež písal - znížiť grafiku (kľudne aj na minimum), síce to bude vypadať ako v Černobyle, ale hlavne že prejdeš.Potom za výhybkami SAVE, zdvihni grafiku, LOAD a hotovo ... :wink:

P.S.:Ale aj tak máš asi prvú verziu, lebo Jozef nato vydal druhú kde boli tieto nedostatky odstránené.Ale v súčastnej dobe je aktivita neprístupná.

jj,díky,zpomalím si,pročítal sem to zpěta,leč sem tu odpověď přehlédl...

díky a těším se na další aktivoty a překvapení...

Ke mně na stránky jsem hodil upravené aktivity fungující pod BP 71. Jedná se o tyto:
Os 9341/9344 (Praha - Kolín - Praha)
R 672 Vysočina (Kutná Hora - Praha)
Os 9360 (Poříčany - Praha)
Vn 47371 (Praha - Kolín)
Vn 47371 od VáclavaS (Praha - Pardubice)
IC 147 Hradčany (Praha - Zábřeh na Moravě)

problém s consistem lm_ec pn9.con

Zdravím,

po instalaci nejnovějších aktivit mám problém s tím, že trainstore nemůže najít 182.048 v rámci aktivity EC Smetana I.díl. Pokusil jsem se v consistu tuto lokomotivu nahradit nějakou jinou, ale chyba je stále stejná, vždy hláší, že tu lokomotivu nemůže najít. Chybu hlásí consist lm_ec pn9.con.

Je hodně pravděpodobné, že tato lokomotiva je použita i v jiném consistu a proto ji to stále hledá. Model 182 od JOHNZE byl do TS BP doplněn a tudíž je tu možnost, že jej ve svém trainsetu nemáš. Nejsnadnější řešení je klepnout na tento odkaz a model stáhnout.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_182.rar

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře