Ovládanie lokomotív

For ramelow: úplně nejlepší by bylo, kdyby ses dohodl s fírou svezení na nějaké 150/151/350 a koukal se jak s tím jede. Tam dát plný knedlík z místa, tak mašina stojí na zadních

Naposled editoval moderátor:
no ano, najlepsie by bolo keby som to videl v praxi, mam ale smolu, lebo moja mama je sice obvodna zeleznicna lekarka, ale pacientov ma samych posunovacov, vlakvedúcich a pod. tusim iba jedného strojvodcu :D tak jedine, ze by ma ten zviezol :D

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ... nedá se nějak upravit v engu lokomotivy ... aby při stavu Závěrná poloha brzdila pomaleji ... je to tím že to chcu mít reálnější ... jakmile jezdím s peršingem nebo esem ... tak vždycky jak brzdí tak brzdy slyšet jdou a brzdí pomalu ne jak ve hře ... Díky

Neo151 napsal:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ... nedá se nějak upravit v engu lokomotivy ... aby při stavu Závěrná poloha brzdila pomaleji ... je to tím že to chcu mít reálnější ... jakmile jezdím s peršingem nebo esem ... tak vždycky jak brzdí tak brzdy slyšet jdou a brzdí pomalu ne jak ve hře ... Díky
Rozhodně to nastavit jde, ale raději se v tom nevrtej, to umí jenm pár lidí (já mezi ně rozhodně nepatřím)

Neo151 napsal:
V reále dáš brzdič na peršingu do záveru tak na dve sekundy a na bežné spomalenie, alebo zastavenie to stačí. V simulátore to je vcelku podobné, akurát odbrzdenie sa mi niekedy vidí moc rýchle, ale vtedy dosť závisí na naladení bŕzd súpravy.

hmm ... já to ovládat umím ... jenom jsem chtěl nastavit ... aby to tak hned nepřestalo vypouštět jak říkal Nebulus ...

ak máš elektriku skontrolovať či máš hore pantograf (ak nie P zdvíha). Potom prehodiť smerový radič dopredu (W). Potom treba odbrzdiť priebežnú brzdu (ô) potom treba odbrzdiť priamočinnú brzdu na mašine (ú). A potom pridávať regulátorom výkon (A). A hurá do neznáma ...

Míval jsem spolužáka na mašinách, jezdíval hlavně nexáky, nebo postrk. A ten doporučoval před úplným zastavením uvolnit vlakovou brzdu, vlak podle "fírů" dopluje k nástupišti bez cukání. Jinak brždění je dobré si odzkoušet podle tlakoměrů (každá mašina má vyprazdňování potrubí nastaveno různě a reakční doba je tedy různá). Po několika zabržděních si už uděláš obrázek jak intenzivně je nutné brzdit a na jaké vzdálenosti vlak zastaví. Pokud jsou brzdné účinky nastaveny na vozech dobře, není brzdná dráha již tolik ovlivňována počtem vagónů.
Aspoň tak to dělám já.

A ještě jedna věc. Na současných typech pneumatických brzd není možné postupně odbržďovat (je to proto, aby nepoklesl tlak v brzdných válcích). Vždy je nutné brzdy úplně uvolnit (a to chvíli trvá) a pak teprve nastavit nový brzdný tlak. Takže s bržděním opatrně, raději postupně zvyšovat brzdný tlak.

Možno ste niektorí zaregistrovali, že ruskí kolegovia dávnejšie vypustili skin stroja ČME3T s EDB a práve EDB je problematická, pretože nereaguje na klávesu a vydáva zvuk, ako keby bola blokovaná. Môže sa na to niekto pozrieť ?

Chtěl bych se zeptat, potřebuju zlikvidovat u 162 záchranou brzdu protože mně to už docela točí. Ve skutečnosti to taky nedělá. Kam mám dát nuly aby ta zách. brzda nefungovala. Když tak jestli to máte někdo už udělaný tak mi to sem dejte já si to zkopíruju do engu. Díky moc

EmergencyStopMonitor (
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 0 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 0 )
MonitoringDeviceResetLevel ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 0 )
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed ( 1 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 1 )
)
VigilanceMonitor (
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 20 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 10 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 0 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 1 )
)
OverspeedMonitor (
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 5 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 90 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 89.9 )
MonitoringDeviceAlarmTimeBeforeOverSpeed ( 10 )
MonitoringDeviceDoesSuppressionReset ( 0 )
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 250 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed ( 1 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin ( 1.39 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 0 )

Být tebou tak to nedělám, já jsem tu brzdu vypl a když jsem jel a měl jsem jiný pohled než z kabiny tak lokomotiva začala spomalovat.

Ondra.H napsal:
Být tebou tak to nedělám, já jsem tu brzdu vypl a když jsem jel a měl jsem jiný pohled než z kabiny tak lokomotiva začala spomalovat.

No já když jedu tak prakticky žádný pohledy nepoužívám jenom jsem pořád v kabině já nepotřebuju koukat z okna nebo na vlak jak projíždí.

Byl bych rád kdyby mi to jsem někdo zkopčil protože mne opravdu nebaví v Praze jezdit na náv. kde je limit 0,0. rozjedu se a zase záchranka to mě přestává bavit.

Pokud si chceš zaneřádit trainset a vypnout monitory, stačí do řádku monitorů v souboru eng ktery obsahuje v části svého význanu slovíčko Applies na konec mezi závorky místo ( 1 ) napsat ( 0 ). Tím příslušný monitor vypneš. A kromě toho máš asi blbou verzi Binu, jinak by se ti tam limit ( 0 ) neměl vyskytovat.

Miran napsal:
Pokud si chceš zaneřádit trainset a vypnout monitory, stačí do řádku monitorů v souboru eng ktery obsahuje v části svého význanu slovíčko Applies na konec mezi závorky místo ( 1 ) napsat ( 0 ). Tím příslušný monitor vypneš. A kromě toho máš asi blbou verzi Binu, jinak by se ti tam limit ( 0 ) neměl vyskytovat.

Tak to jsem přesně udělal a přestal mi fungovat rajčák mašina nešla do výkonu.

Jonáš napsal:
Tak to jsem přesně udělal a přestal mi fungovat rajčák mašina nešla do výkonu.

Pošli mi příslušný soubor eng a cvf od mašiny, bůhví co jsi tam kde natropil.....

To je vše úplně zbytečná práce. Po dalším update trainsetu, se všem, kteří si jej nainstalují takové individuální úpravy vrátí zpět. Doporučuji jednodušší řešení. Naučit se jezdit.
Jinak pro úpravy platí obecně: Jak se dočítám, různě se tu šíří individuální úpravy a opravy, aniž by mne kdokoli informoval. (mám s tímto dočinění kvůli šíření na centrální web aktuálního trainsetu a zajištění kompatibility všech vozidel) Viz 842, kterou jsem náhodou objevil. V jiném případě po 4. update by se všem uživatelům nastavení vrátilo do původního stavu.
Ale už se na to několikrát upozorňovalo. Žádné šíření individuálních úprav. A navíc se dotyční ani do engu nepodepíší a pak už nikdo nepozná, který eng je ten správný.
Pro vlastní potřebu si samozřejmě vše upravujte jak chcete, ale pak se zde neptejte, proč to nefunguje.

Proc mi pise po ukonceni aktivity s duhovkou (den blbec), ze jsem zpusobil vypadnuti, nebo jak to je presne,trakcnich motoru na vic mistech? Je to tim, ze se nesmi brzdit s komb. ovladacem v zap. hodnotach a normalni brzdou vlakovou? Kdyz dodrzuji stahovacku, pri stahovani pantaku mam vykon na nule, co delam tedy spatne?

Back
Nahoře