Problémy exportom modelu do MsTS

Není to zbytečná práce? Databázové tunelové tubusy udělal Roman, tak stačí jen modelovat portály. Pokud by tunelová kolej nebyla databázová, tak by v takovém tunelu nepřepínala světla na noční osvětlení.

No to neviem, asi je ten tunel špecifický. To je ale skôr otázka na staviteľa trate. Ja som dostal iba takúto požiadavku: "Komplet tunel na dve kolaje 1000r5d ktore su ale od seba asi 1m."

nebulus napsal:
No to neviem, asi je ten tunel špecifický. To je ale skôr otázka na staviteľa trate. Ja som dostal iba takúto požiadavku: "Komplet tunel na dve kolaje 1000r5d ktore su ale od seba asi 1m."
To asi bude nějaká početní chyba ( nebo pokus o splítku ).
Námezník se dával ( dnes to může být třeba poupraveno novější normou ) při souběhu kolejí do místa, kde se osy kolejí přiblížily na 3150mm, za touto hranicí se již průjezdné profily ( i obrys ) prolínají, takže 3150-1435 je pořád víc než 1m. :wink: Současná jízda vozidel po obou kolejích je vyloučena !

bob57_cz: Tiež sa mi to nezdá, ten 1m asi autor myslel ako vzdialenosť medzi podvalmy oboch koľají. Aj keď skôr to vidím na aspoň cca 1.5m.

Ahoj!

mám problém, vymodeluju si tabulku, otexturuju, chci to převést do .s souboru a po převedení se mi v shape wieveru ukáže jenom bílej kvádr, kterej má tvar a je otočenej a dokonce umístěnej tak, jak jsem ho vkládal. Zbytek editací se jakoby nepřevede. Co s tím. už sem z toho na nervy. Jsem si zcela jist že všechno dělám správně. Svůj postup jsem si zkontrolovat s tutorialem od Michala Tučka. Vše OK, takže já už fakt nevím. Ještě dodám, že používám Gmax 1.2

Mně se občas stane, že nemám texturu přesně čtvercovou, prostě se přehlídnu.
Nebo nemá rozměry 2^n, ale jiné čtvercové. Pak proběhne export v pohodě, ale v SV se textura nezobrazí.

Zdravím, potřeboval bych pomoc s tímto problémem. Mám skupinu objektů, kterou jsem spojil funkcí attach vpravo v nabídce Gmaxu. Ale po pokusu přenosu do msts mi to napíše: (error during statistics enumeration) An object in the lod tree has been removed/corrupted. The LODs may need rebuilding. Co s tím mám dělat? Vidím to poprvé.

Píše ti to, že máš znovu vytvořit LODy. Nejsem si jistý, jestli jsem se s touto hláškou setkal, ale vím, že mi dělal problém export, kde jsem v LODech vymazal vertexy. Vždy jsem musel umazávat jen polygony, ale vertexy ne.

Setkal jsem se s novým problémem s 3DSmaxem. Model jde normálně exportovat do souboru 3DS, z formátu 3DS jde bez problémů převést do souboru s, model s se dokonce dobře zobrazuje v RouteRiteru v ShapeWiveru. Model ale nejde osadit v editoru MSTS (objeví se hláška: selhalo nahrání modelu, případně mě to pošle k Billovi).
Testoval jsem to a myslím, že je problém v multimateriálu. Používám jeden jediný multimateriál se všemi texturami. Když je počet textur v multimateriálu nad 6, tak to začne zlobit. Nesouvisí to s alfakanálem. Nesouvisí to se složitostí modelu, zlobí to i v případě jedné krychle. Nepoužil jsem ani více LOD. Díky za radu.

Taky bych se přikláněl k překročení počtu polys na jeden materiál. Když ale píšeš, že zlobí i krychle (tedy pokud má 12 polygonů), tak to je divné. Počtem submateiálů to nebude. U Easek tam těch materiálů mám 8 na jedné kouli a nejsou žádné problémy.

Počtem polygonů to nebude, zkoušel jsem i malé objekty (okolo 20-30 polygonů). Včera jsem rozdělil všech 9 použitých textur na dva multimateriály (na dvě "koule") a zobrazení v MSTS je hned v pořádku.
Ale jakmile překročím 6 textur na jeden multimateriál, tak se objekt v MSTS nezobrazí a hází to chybovou hlášku. Textury mám označené jednoduše písmeny A až H. Možná zkusím poslat zdroják, jestli byste na to mrkli.

Jan Švec napsal:
Počtem polygonů to nebude, zkoušel jsem i malé objekty (okolo 20-30 polygonů). Včera jsem rozdělil všech 9 použitých textur na dva multimateriály (na dvě "koule") a zobrazení v MSTS je hned v pořádku.
Ale jakmile překročím 6 textur na jeden multimateriál, tak se objekt v MSTS nezobrazí a hází to chybovou hlášku. Textury mám označené jednoduše písmeny A až H. Možná zkusím poslat zdroják, jestli byste na to mrkli.
Tak tohle je divný. Já mám na Masaryčce na jedné kouli 10 submateriálů a každý má svoji texturu a vše je O.K. V jaký verzi 3ds to děláš? MasNa je v 3dsmax5. Na vyšší jsem nepotřeboval jít. Ten zdroj můžeš poslat. Jo a ještě mne napadá jakou verzí conv3ds to překládáš? Je potřeba používat tu starší, ne tu co přišla s MSTSUpdate.

A jak máš pojmenované jednotlivé materiály v multimateriálu? Není bota právě tam??

Zdravím, nedaří se mi srkz nějakou chybu o které jsem se tady již zmiňoval dodělat jedna konkrétní stanice, byl by někdo ochoten se na to podívat, kdybych mu to poslal? vyhodí to chybu při pokusu o export. Nevím co s tím a to se vracím postupně do všech uložených pozic. Byl bych velice vděčný (jde o Gmax)

Error during statistics enumeration. An object in the LOD tree has been removed/corrupted. The LODs may need rebuilding. Ty věci o kterých mluvíš tak o nich ani nevim. :o(

Soubor, který hlásí tuto chybu, je třeba načíst jako Merge,
pak uložit pod původním jménem a vyexporovat znovu.
Je dobré si původní soubor předem zálohovat pod jiným jménem.

A kde v postupu je chyba? Navíc mi při otevírání souboru začal gmax házet hlášku "can´t open file or file has no audio streams" která se normálně neobjevuje (alespoň myslim). Některý jednoduchý modely jdou udělat normálně a u některých se mi začnou objevovat tyhle hlášky, vůbec nevim čím to.

Taky jsem se nazlobil s LODs, a to mi padla i SV. Zkus jednotlivé vrstvy vyexportovat odděleně, ověřit a teprv potom dohromady.

Back
Nahoře