G
Guest
Host
Jaky je rozdil mezi tim, jestli ma vuz texturu 512x512 nebo 1024x1024 pro uzivatele ? Lze obe pouzivat soucasne nebo se to vylucuje ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
JOHNZ napsal:Technologicky ziadny rozidel nie je ... skin s 512*512 texturou sa da pouzit aj s 1024*1024 texturou a naopak. Zakladny rozdiel je v kvalite, pri 512*512 je pochopitelne nizsia, horsia je citatelnost napisov, takisto je to viac kostrbate a lepsie vidno raster (teda je to kockate). Vyhoda 512*512 textur (najma pri alfakanale, je ovela mensia vypoctova narocnost, teda vyssie fps). Naraz sa obe pouzit nedaju, len jedna. Ak si chces zmenit texturu z 1024*1024 na 512*512 tak pouzi TgaTool2 a postupne si v nom vyexportuj do editora hlavnu texturu, aj alfakanal a zmeni ich z 1024*1024 na 512*512. Texturu si ale odzalohuj, zmena spat na 1024*1024 by potom priniesla velku kvalitativnu stratu.
AndrewM. napsal:JOHNZ napsal:Technologicky ziadny rozidel nie je ... skin s 512*512 texturou sa da pouzit aj s 1024*1024 texturou a naopak. Zakladny rozdiel je v kvalite, pri 512*512 je pochopitelne nizsia, horsia je citatelnost napisov, takisto je to viac kostrbate a lepsie vidno raster (teda je to kockate). Vyhoda 512*512 textur (najma pri alfakanale, je ovela mensia vypoctova narocnost, teda vyssie fps). Naraz sa obe pouzit nedaju, len jedna. Ak si chces zmenit texturu z 1024*1024 na 512*512 tak pouzi TgaTool2 a postupne si v nom vyexportuj do editora hlavnu texturu, aj alfakanal a zmeni ich z 1024*1024 na 512*512. Texturu si ale odzalohuj, zmena spat na 1024*1024 by potom priniesla velku kvalitativnu stratu.
No nejsem si jist jestli jsem to dobre pochopil, nebo jestli jsme se dobre pochopili, tak to radsi upresnim. Dnes jsem si stahoval spoustu nakladnich vozu z cele Evropy, abych si doplnil trainset a rada vozu ma prave textury 1024x1024. Jde mi o to, jestli je lze normalne radit do soupravy s vozy textur 512*512, nebo je potreba mit celou soupravu (misi) bud v 512 nebo 1024. Z toho co jste napsal jsem pochopil, ze ne, ale radsi se ptam (mohlo to byt mineno i tak, ze u jednoho vozu nelze mit textury obou vozu (napr.bok 512 a podvozek 1024). Dik moc
Miran napsal:AndrewM. napsal:JOHNZ napsal:Technologicky ziadny rozidel nie je ... skin s 512*512 texturou sa da pouzit aj s 1024*1024 texturou a naopak. Zakladny rozdiel je v kvalite, pri 512*512 je pochopitelne nizsia, horsia je citatelnost napisov, takisto je to viac kostrbate a lepsie vidno raster (teda je to kockate). Vyhoda 512*512 textur (najma pri alfakanale, je ovela mensia vypoctova narocnost, teda vyssie fps). Naraz sa obe pouzit nedaju, len jedna. Ak si chces zmenit texturu z 1024*1024 na 512*512 tak pouzi TgaTool2 a postupne si v nom vyexportuj do editora hlavnu texturu, aj alfakanal a zmeni ich z 1024*1024 na 512*512. Texturu si ale odzalohuj, zmena spat na 1024*1024 by potom priniesla velku kvalitativnu stratu.
No nejsem si jist jestli jsem to dobre pochopil, nebo jestli jsme se dobre pochopili, tak to radsi upresnim. Dnes jsem si stahoval spoustu nakladnich vozu z cele Evropy, abych si doplnil trainset a rada vozu ma prave textury 1024x1024. Jde mi o to, jestli je lze normalne radit do soupravy s vozy textur 512*512, nebo je potreba mit celou soupravu (misi) bud v 512 nebo 1024. Z toho co jste napsal jsem pochopil, ze ne, ale radsi se ptam (mohlo to byt mineno i tak, ze u jednoho vozu nelze mit textury obou vozu (napr.bok 512 a podvozek 1024). Dik moc
V tomto případě je to naprosto jedno, já např dělám skříň vozu 1024 x 1024 a podvozek třeba i 256 x 256. Na funkci MSTS to má vliv pouze ve výpočetní náročnosti. V soupravě můžeš mít vozy v libovolné kombinaci.
Pokiaľ je mi známe, tak na jeden malý štvorec ... keď je správne vygenerovaný terén, tak 125x125 m ... ale môžbyť, že sa mýlimnebulus napsal:Takáto otázka tu už možno padla, ale zatiaľ som nenašiel odpoveď :
Na akú veľkú plochu sa "naťahuje" textúra terénu "TERRAIN.ACE"?
Miran napsal:Obrázek na kterém je textura musí být čtverec o rozměrech 64x64, 128x128, 256x256 nebo 512x512 pixelů.
JOHNZ napsal:V každej textúre je tzv. alfa kanál. Ten rozhoduje o tom, ktorá časť bude priehľadná a ako. Keď si tú textúru ukladal, uložil si ju bez neho a tak sú okná nepriehľadné. Na prácu s textúrou s alfa-kanálom treba použiť Tga-tool, alebo program, ktorý vie priamo pracovať s alfa kanálom v .tga súbore (napr. photoshop).
bob57_cz napsal:Nejprve edituješ svoji texturu, otevřenou zkopíruj ctrl+c, poté ji zavři a v TGAtool, otevři alfu do grafického editoru ( je to o řádek níže, než jsi otevíral z TGA texturu do editoru grafiky ) a vlož ctrl+v . Bude to jen černobílé. Co má být průhledné načerni, ostatní vše na bílo. Uložit, zavřít editor, v okně alfy vpravo TGA bude vidět nový alfakanál. Uložit texturu s AK. Hotovo.Čouda napsal:JOHNZ napsal:V každej textúre je tzv. alfa kanál. Ten rozhoduje o tom, ktorá časť bude priehľadná a ako. Keď si tú textúru ukladal, uložil si ju bez neho a tak sú okná nepriehľadné. Na prácu s textúrou s alfa-kanálom treba použiť Tga-tool, alebo program, ktorý vie priamo pracovať s alfa kanálom v .tga súbore (napr. photoshop).
Lehce jsem na to koukala zjistil jsem následující: (používám TGA tool2) po načtení souboru s patřičnou texturou se mi v okně alfa kanál nezobrazí nic a to i když dám vytvořit nový.