Textury

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Vitas napsal:
Tak jsem zjistil, že nevim jak na to. :D

Když to udělám podle tvého popisu tak to napíše:
For this operation to work, select s.t. or w. files in the left hand file window and select destination in the right hand directory window.

To jsem ale udělal. Mám to takhle: Vlevo-(dole v řádku C:/Documents and settings/....../Plocha/CD_Bex.s.s (nevim proč jsou ty s 2, a lomitka samozřejmě naopak) Pravo-C:/Download/MSTS/Ostatní.

Kde je problém teď?? Děkuji

Tak sice mě to napsalo to co jsem psal ,ale uložilo se to takže jště jednou dík!

Jinak doporucuji naskinovat novy B ( je na strankach O. Janise) - je hezci a ma vetsi rozlseni textur...akorat nejdou predelat stare texutry s povodniho modelu na novy

Vitas napsal:
....Dělal jsem to z repaintu od Kanka (tímto tě prosím o povolení :) ) ....
Mno budiž, máš svolení, jen si mi to mohl poslat jako SZ nebo mailem, páč takto jsem si toho ani nemusel všimnout (poslední dobou plyne čas nějak rychleji a nestíhám vše sledovat :) ).

Fabio napsal:
Jinak doporucuji naskinovat novy B ( je na strankach O. Janise) - je hezci a ma vetsi rozlseni textur...akorat nejdou predelat stare texutry s povodniho modelu na novy
Myslím že aj nový model má textury 1024x1024 jako původní. A co jsem koukal, tak staré skiny půjdou celkem dobře předělat, neboť je to snad jen jinak rozmístěné a něco je nového.

Fabio napsal:

No, na foru jsem četl, že má nějaké problémy s chováním. Skin mám hotový na ten starý z TBP. Dělal jsem ho z repaintu od Kanka(ten s vyklonem) A ten má velké rozlišení, takže s texturama problém neni.
Snad sem do konce týdne hodím nějakej screen.

Kank napsal:
Myslím že aj nový model má textury 1024x1024 jako původní. A co jsem koukal, tak staré skiny půjdou celkem dobře předělat, neboť je to snad jen jinak rozmístěné a něco je nového.
Ono to je totiž jedno, jaké textury měl nebo má původní model. I když ten původní měl třeba 512x512 tak můžeš použít nové textury 1024x1024 a vše bude sedět, jen musíš dodržet poměry rozmístění.

Miran napsal:
Kank napsal:
Ono to je totiž jedno, jaké textury měl nebo má původní model. I když ten původní měl třeba 512x512 tak můžeš použít nové textury 1024x1024 a vše bude sedět, jen musíš dodržet poměry rozmístění.

Přesně tak, jenže když zvětšim původní 512x512 na 1024x1024 tak je textura samozřejmě rozmazaná.

Re:

Vitas napsal:
Miran napsal:
Kank napsal:

Přesně tak, jenže když zvětšim původní 512x512 na 1024x1024 tak je textura samozřejmě rozmazaná.

To je pravda, ale já jsem v mé odpovědi nepředpokládal že někdo bude dělat takové kraviny jako zvětšovat původní nekvalitní texturu, ale že na správné místo v nově větší textuře položí kvalitnější obrázky.

Já zkouším taky reskinovat a mám problém z neprůhlednýma oknama a už jsem z toho zoufalý,že už nevím kudy kam.Popis od boba57 jsem dost dobře nepochopil,protože každý nový otevření souboru ace. je alfa kanal jen bílá plocha.Je zde dobrá duše která mi to dokáže polopatě vysvětlit.Používám tgatool a photoshop.Bylo by škoda,abych ztroskotal tak brzo.Díky moc

Pokud vytváříš novou alfu, tak asi takhle:
1. Otevřít v TGAtool texturu *.ace, zatím je bez alfy.
2. Na horní liště Image/send main image to editor - textura se otevře v Malování jako *.bmp.
3. Celý obrázek označ a zkopíruj přes ctrl+C do schránky.
4. Vpravo klikni na volbu Create alpha channel.
5. Nahoře na liště Image/send alpha channel to editor.
6. Otevře se alfa - všude bílo. Teď babo raď, jak trefit okna...
7. Takže ctrl+V a do alfy se nahraje obrázek textury. Teď stačí okna vybarvit černě a zbytek bíle, uložit, zavřít Malování.
8. Nahoře na liště Export/ace (trans), uložit.

Jestli děláš reskin:
1. Původní texturu otevřít, Image/Send alpha channel to editor a alfu si někam ulož bokem
2. Až budeš ve tvé reskinované textuře dělat novou alfu, postup je stejný jako u výše zmíněného návodu,
jen nemusíš nic kreslit a alfu, kterou jsi si před chvílí uložil tam rovnou zkopíruješ. Pak zase export, uložit....

Pawlik napsal:
Není jednodušší klepnout na Create alpha template? Textura pro alfakanál se vytvoří z použité standardní textury jejím převedením do odstínů šedi.

Kank napsal:
Pawlik napsal:
Není jednodušší klepnout na Create alpha template? Textura pro alfakanál se vytvoří z použité standardní textury jejím převedením do odstínů šedi.
Kanku, mi se osvědčilo, dělat si alfu na kopii základní textury v plném barevném rozlišení, protože tam si můžu líp ohraničnit místa, která chci do alfy, třeba nějakými jedovatými barvičkami a pak to jednoduše vyplním nějakým odstínem šedi.

Do výsledného odstínu šedi to převádím až nakonec ve finále.

Kank napsal:

Tak to je pro mě novinka. Já to říkám pořád, že jsem hrozný patlal :-).

Pawlik napsal:
Kank napsal:
Tak to je pro mě novinka. Já to říkám pořád, že jsem hrozný patlal :-).
Těžko se budeš orientovat mezi šedou a ještě šedivější. Martensův postup je lepší, taky to tak dělám.

A já dělám celou texturu i s alfakanálem přímo ve Photoshopu. Uložím to do tga a předhodím některé z konverzních utilitek.

Mě se také stávalo díky jiné menší hloubce šedi, že se třeba tmavě šedá nebo naopak světle šedá, převedly na černou nebo bílou a tak alfa nenaplnila moje očekávání.

Vrbam napsal:
Mě se také stávalo díky jiné menší hloubce šedi, že se třeba tmavě šedá nebo naopak světle šedá, převedly na černou nebo bílou a tak alfa nenaplnila moje očekávání.
Mirku, tohle běžně dělával makeace, který tuším rozlišoval alfu jen na bitové úrovni - černá bílá.
Až AceIt uměl pracovat s alfou v odstínech šedi.

Martens napsal:
Vrbam napsal:
Mirku, tohle běžně dělával makeace, který tuším rozlišoval alfu jen na bitové úrovni - černá bílá.
Updated MakeAce robí alfakanál pri rozlíšení 1024x1024 v jednobitovej farebnej hĺbke ( čierna - biela ), 512x512 už zvláda 256 odtieňov šedej - preto používame ( Ondra J. Pikku, Tax ... ) na okná textúru 512x512 pix, rozlíšenie 1024x1024 používame na také textúry, kde nemusí byť alfakanál s obmedzenou priehladnosťou - perforované plechy, rebríky, zábradlia a pod. ... Ondra J. to používa aj na okná, aby ich nemusel vyrezávať, ovšem potom nastupuje ten známy jav preblikávania textúr modelu pri farebnej hĺbke 16 bit. AceIt mňa osobne nejako zvlášť neoslovil, preto ho jaksi nepoužívam.

Tax napsal:
Martens napsal:
Vrbam napsal:
Updated MakeAce robí alfakanál pri rozlíšení 1024x1024 v jednobitovej farebnej hĺbke ( čierna - biela ), 512x512 už zvláda 256 odtieňov šedej
A to je právě ten důvod, proč třeba u cabů nelze reálně makeace použít - front v rozlišení 512x512 by asi nevypadal moc hezky.....asi tak jak závěr znělky dnes již historického pořadu "Cvičme v rytme".....tam ty kostičky nevadí :lol:

Kde je, prosím, ten Updated Makeace k sehnání. Před časem jsem to zkoušel vygooglit, ale našel jsem jen ten na stránkách Microsoftu. Datum vytvoření souboru bylo ale stejné jako je v instalačce na CD k MSTS. Takže zatím se mi export textur 1024x1024, kde je alfa v odstínech šedé, nedaří.

Pawlik napsal:
Kde je, prosím, ten Updated Makeace k sehnání. Před časem jsem to zkoušel vygooglit, ale našel jsem jen ten na stránkách Microsoftu. Datum vytvoření souboru bylo ale stejné jako je v instalačce na CD k MSTS. Takže zatím se mi export textur 1024x1024, kde je alfa v odstínech šedé, nedaří.
Pawliku, Updated MakeAce v 1024x1024 256 odtieňov šedej neurobí, len bielu a čiernu ... Keby si nemal Updated MakeAce, tak by si nevedel vytvori ace súbor väčší než 512x512 pix. Keďže robíš textúry 1024x1024, to značí, že ho máš :wink:

Back
Nahoře