Textury

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Ten navod je zbytocne komplikovany. Sice v case ked vznikal bol in, ale teraz komprimovat pomocou ffedit a prikazoveho riadku je starozitnost. Ja pouzivam ShapeShifter ktory uz ma ten prikaz v sebe a pohodlne cez rozhranie programu dvoma tlacitkami prevediem s do txt a spat...... Odporucam.....

Ad bob57: ked uz davas radu ako na to tak nedavaj tu najstarsiu a najtahsiu. Existuju ine moznosti.

dem napsal:
... Ja pouzivam ShapeShifter ktory uz ma ten prikaz v sebe a pohodlne cez rozhranie programu dvoma tlacitkami prevediem s do txt a spat...... Odporucam ...
Prečo sem teda nedáš link, odkiaľ sa to dá sosnúť ? :?:

Neviem kde som to nasiel minule, ale teraz sa mi to nepodarilo.

Takze som to hodil ku mne na server. Je to Free program tak by nemal bit problem s tym...

http://duuso.demmsts.sk/jaro/SS_MSTS.zip

Vynatok z Licence file: You are also free to upload
this program to any other site that does not charge a fee for access
or for downloads

dem napsal:
Neviem kde som to nasiel minule, ale teraz sa mi to nepodarilo.

Takze som to hodil ku mne na server. Je to Free program tak by nemal bit problem s tym...

http://duuso.demmsts.sk/jaro/SS_MSTS.zip

Vynatok z Licence file: You are also free to upload
this program to any other site that does not charge a fee for access
or for downloads

Johnííkovi jsem to udělal,takže vyřešeno. :cool:

Nie je vyriešené. Je to aj pre ostatných. Neexistuje tu len Johníík. Pokial máte záujem si uľahčiť robotu s konverziou tak ťahajte kým to zo servra nezmažem.

Dem mockrád ďakujem. Jednoduchá utilita. Teda rozbalit .s jsem veděl za chvilinku, ale delší dobu mě trvalo jak nazpátek. Parkrát jsem si zničil .s ale naštěstí mě napadlo do horního řádku dát .txt a hned se to převedlo do .s Ještě jednou díky. Csd_La a csd_btme již dle značení BP. Jdu na další. Jinak kdo je majitelem toho osobáku. Rád bych ho dal ke stáhnutí na muj web. csd_La je předělávka z německého.

dem napsal:
Nie je vyriešené. Je to aj pre ostatných. Neexistuje tu len Johníík. Pokial máte záujem si uľahčiť robotu s konverziou tak ťahajte kým to zo servra nezmažem.

Omlouvám se :cry:

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
Ad bob57: ked uz davas radu ako na to tak nedavaj tu najstarsiu a najtahsiu. Existuju ine moznosti.
Je zde na foru jiný návod ?
Já sám používám SS pár let, ale pro ten tu návod tak čistě není.
Navíc se jedná o komplexní návod a ne o to, kterou utilitkou provedu konverzi, takže link na návod je v pořádku. Netřeba se vzrušovat.

bob57_cz napsal:

Ja sa nevzrušujem.
Len potom nechápem keď poznáš utilitu S S a vieš že je to o mnoho jednoduchšie prečo si ho odkázal na návod , ktorý je dovolím si tvrdiť pre konverziu ten najzložitejší? Však si mu to mohol uľahčiť keď ten program poznáš....Už aj Route Ritter to robí ľahšie... K tomu návodu ..... táto utilitka návod asi ani nepotrebuje. Je to naozaj jednoduché ako facka...toť všetko.

dem napsal:
bob57_cz napsal:
Ja sa nevzrušujem.
Len potom nechápem keď poznáš utilitu S S a vieš že je to o mnoho jednoduchšie prečo si ho odkázal na návod , ktorý je dovolím si tvrdiť pre konverziu ten najzložitejší? Však si mu to mohol uľahčiť keď ten program poznáš....Už aj Route Ritter to robí ľahšie... K tomu návodu ..... táto utilitka návod asi ani nepotrebuje. Je to naozaj jednoduché ako facka...toť všetko.
Zajímavé je, že někomu vadí mnou vložený odkaz na slušný návod a přitom mu nevadí Dominikův nepřehledný ani poloviční návod.
Jenže tím hlavním předmětem není ten konverzní převod, ale samotná práce uvnitř souboru.s. Tam je to důležité, co je nutno změnit, aby to fungovalo s jedinečným pojmenováním - xxx.ace .
Žádná z těch utilit tě nedovede k tomu odstavci v souboru.s .
Navíc ten soubor bude plně funkční i bez konverze, jen zabere na disku více místa. Spousta souborů.s je v textovém formátu nepřevedeno i v origo msts.

RE: Nočné zimné textúry

Chtěl bych se zeptat, co znamenají v .sd souborech objektů čísla v řádku Alternative_Texture ( x ). Zatím jsem zjistil, že číslo 1 je pro použití jen jedné textury a 257 pro denní, noční a zimní texturu. Kombinací je údajně 16

RE: Nočné zimné textúry

Jacek napsal:
Chtěl bych se zeptat, co znamenají v .sd souborech objektů čísla v řádku Alternative_Texture ( x ). Zatím jsem zjistil, že číslo 1 je pro použití jen jedné textury a 257 pro denní, noční a zimní texturu. Kombinací je údajně 16

Ja viem, že okrem dennej textúty, ktorá je povinná platí toto:
0 - nočnú textúru si spraví MSTS,zimná nie je.
1 - nočnú textúru si spraví MSTS, zimná užívatelská
257 - nočná a zimná textúra je vytvorená užívatelom

252 = všechna roční období ale bez noční
256 = denní + noční, ale místo sněhové je dobré vložit do snow denní, protože MSTS má tendeci ji hledat v Globalu.

S jinými než 0, 1, 252, 256 a 257 jsem se nikdy v praxi nesetkal.

No mám budovy s normální, noční, zimní texturou. A pak mám ještě textury zimní, více zasněžené pro WinterSnow třeba, místo nich se ale načtou zimní.

Jacek napsal:
No mám budovy s normální, noční, zimní texturou. A pak mám ještě textury zimní, více zasněžené pro WinterSnow třeba, místo nich se ale načtou zimní.
To pak bys musel použít 252 a do podzimních a jarních textur dát tu základní denní = letní. Ale pak nebude fungovat ta noční. Jenže takto Ti budou dost narůstat MB tratě.
Ta 252 je udělaná pro vegetaci. Možná, že teoreticky existuje ještě jiné "číslo", kde by ta noční fungovala spolu se všemi ročními obdobími, ale nikdy jsem to neviděl ani v návodech ani v přímo v sd souboru.

Zdravím,opäť tú mám jeden podivný problém a neviem ako naň.Stalo sa niekomu z vás,že textúra ktorá má hociakú veľkosť,napr.2 Mb,sa po otvorení objavila v TGAtool prázdna ?? V zložke s texturou sa nachádza komplet .s,.sd,.eng (v podstate kompletne mašina)a Shape Viewer mi tiež ukazuje prázdnu plochu...Vedel by niekto prosím vás poradiť ? Absolútne neviem čo s tým je.Ďakujem

Rocker napsal:
Zdravím,opäť tú mám jeden podivný problém a neviem ako naň.Stalo sa niekomu z vás,že textúra ktorá má hociakú veľkosť,napr.2 Mb,sa po otvorení objavila v TGAtool prázdna ?? V zložke s texturou sa nachádza komplet .s,.sd,.eng (v podstate kompletne mašina)a Shape Viewer mi tiež ukazuje prázdnu plochu...Vedel by niekto prosím vás poradiť ? Absolútne neviem čo s tým je.Ďakujem
Ulož si tú textúru ako nekomprimovaný 24 bitový TGA súbor a ten potom spracuj vTGA Tool.

Tax,a to sa stane takto z ničoho nič že je to prázdne ? Keď si tu textúru dám na pracovnú plochu a otvorím ju,tak vidím čo v nej je,nejaví sa ako prázdna.Chyba bude u mňa ale nemám poňatia v čom,možno,že som niečo zaklikol omylom...

Rocker napsal:
Tax,a to sa stane takto z ničoho nič že je to prázdne ? Keď si tu textúru dám na pracovnú plochu a otvorím ju,tak vidím čo v nej je,nejaví sa ako prázdna.Chyba bude u mňa ale nemám poňatia v čom,možno,že som niečo zaklikol omylom...
Nuž rád by som videl tvoje pracovné postupy. Vlastne ani neviem, či pracuješ s formátom BMP alebo s formátom TGA. Ak s TGA, tak musíš si predmetnú textúru uložiť nekomprimovanú - to sa nastavuje vo vlastnostiach tvojho grafického editora pri ukladaní ( teda aspoň u mňa to takto funguje ). Pri spracovaní ACE súboru už môžeš tú textúru exportovať v skomprimovanom tvare, tomu MSTS rozumie a vie to spracovať, takisto aj Sview. Ale do TGA Tool ju musíš každopádne vopchať ako nekomprimované TGA - ak nevieš, ako zistiť, či je TGA komprimované alebo nie, zistíš to jednoducho - nekomprimovaný súbor 1024x1024 pix má okolo 3 a viac MB, skomprimovaný má menej, asi tak 1,5 - 2 MB, záleží od množstva farieb - čím jednoduchšia textúra, tým menšia bitová veľkosť obrázku.
S BMP formátom nemám skúsenosti, nepoužívam to.

Nerobím dlho s textúrami,začal som v podstate toto leto.Ale robím prevažne stále s bmp.Tu je moje babranie :lol:
Otvorím si ace súbor,dvojklikom na jeho obsah sa mi v skicári (Malovaní) otvorí ako BMP.To si uložím na plochu a následne otvorím vo Photoshope a pracujem.Po ukončení práce to uložím na to BMP,otvorím si pôvodný ace,dvojklikom sa mi otvorí malovanie,vložím bmp z Photoshopu,uložím,tým pádom sa mi to zobrazí v ace a už dám len Export - Ace (Alpha alebo bez Alphy) a je to. Ak myslíš Targa image a podobne,to som pomaly ešte neskúšal. Idem teda premýšlať :lol:

Back
Nahoře