Ešus 471

bob57_cz napsal:
To přece není tak hrozné - udělám upravený eng,pojmenuji jej stejně jako původní a přidám mu do jména rozlišení (např cd471015.eng na cd471015autorupravy.eng)
upssss, Bobe, už tady je potřeba zdůraznit, že tohle nestačí...pokud by to někdo pochopil tak, jak píšeš, tak ještě musíš přejmenovat položky Wagon ( je tam 2x) a Engine stejně jako se jmenuje daný eng...jinak TI začne padat Activity Editor při pokusu o vytvoření nebo modifikaci consistu

bob57_cz napsal:
Pokud budu mít aktivity spravované Martensovou utilitkou,tak nehrozí ve volné jízdě dvojí zobrazení vozidla.
Tady by IMHO dvojí zobrazení vozu nehrozilo.....a to i bez té utilitky....

bob57_cz napsal:
To přece není tak hrozné - udělám upravený eng,pojmenuji jej stejně jako původní a přidám mu do jména rozlišení (např cd471015.eng na cd471015autorupravy.eng),vložím do adresáře s vozidlem, potřebnou úpravu udělám ve stejném smyslu i v conzistu,který bude mít dle značení jméno trvalé platnosti změněno na jméno pro aktivitu (cd471015.con na trat_autor_aktivita_cd471015.con) a tento bude v aktivitě použit.
Pokud budu mít aktivity spravované Martensovou utilitkou,tak nehrozí ve volné jízdě dvojí zobrazení vozidla.
Ja si dokonca myslim že nieje potrebna žiadna utilitka. Stačí zálohovať niekam bokom originál a dať tam ten upravený eng s rovnakým názvom ako originál ktorý v riadku
Name ( "471 015-8 CD celni" ) bude zmenený napr. na:
Name ( "471 015-8 CD celni_upravený" ) A to isté aj pri riadiacom vozni.
Nemôže vzniknuť žiadny bordel a už vôbec nie dvojté zobrazenie. Tá zmena name je len kvôli tomu aby každý vedel či tam má origoš alebo upravu. A nemusí sa premenovávať nič ostatné.

dem napsal:
Ja si dokonca myslim že nieje potrebna žiadna utilitka. Stačí zálohovať niekam bokom originál a dať tam ten upravený eng s rovnakým názvom ako originál ktorý v riadku
Nemôže vzniknuť žiadny bordel a už vôbec nie dvojté zobrazenie. Tá zmena name je len kvôli tomu aby každý vedel či tam má origoš alebo upravu. A nemusí sa premenovávať nič ostatné.
Zkoušel jsi to, že to opravdu funguje?..otázka, jak dáš do jednoho folderu dva stejně pojmenované engy?

Martens napsal:
dem napsal:
Zkoušel jsi to, že to opravdu funguje?..otázka, jak dáš do jednoho folderu dva stejně pojmenované engy?
Bob_57_cz to vystihol dobre. Ja som nehovoryl že tam budu dva na raz. Mimochodom to nie je riešenie pre mna ale pre tých čo majú problémi s MSTS. Pre mňa nie je problém kompletne premenovať všetko aj z názvami textúr a s. a sd. súborov keď bude treba. Ja len hladám jednoduché a rýchlé riešenie pre tých čo len začínajú s MSTS. Ale vidím že sa to pekne zamotáva a tak asi bude napokon predsa len najlepšie to čo napísal Miran.

Já jsem v příspěvku 29.7. v této diskusi nabízel Dejvovi upravené .eng a .wag soubory, kde na čelních jednotkách jsou spřáhla Automatic a uvnitř nerozpojitelné BAR, t.j. celé jednotky mezi sebou lze spojit/rozpojit, uvnitř soupravy nikoliv. Byl jsem odmítnut (prozatím).

Dále byla diskutována možnost úpravy nějakého - třeba Es - vozu jako spojovacího, t.j. na jedné straně klasické Chain, na druhé Automatic, pro odvoz neschopné jednotky. V tom případě už by to zase chtělo vytvořit celou jednotku mimo službu..... což znamená zásah do .s souboru.....

Koukám, co se tady rozběhlo za diskusi. Skutečně, já jsem měl na mysli obyčejné uživatele, kteří si stáhnou aktivitu a chtějí jezdit. To co se děje uvnitř je jim doslova ganc egál. A tihle uživatelé tady skutečně jsou schopni natropit pěknou paseku. Když jim někdo řekne, že si mají otevřít eng, tak jsou schopni si tak maximálně otevřít pivo, ale eng? Co to je, kde se to otvírá? A jsme zase tam, kde jsme, tedy u nějakých pravidel. Krucinál, dívejte se na to ne jako autoři, kterým je všechno jasné, ale jako obyčejný BFU, který nemá o nějaké struktuře adresářů v MSTS ani páru. On si hru v lepším případě koupil, a podle návodu nainstaloval. Potom si u Zbyňka koupil BP, spustil instalaci a chce si hrát. A nezlobte se, on na to má dokonce právo. Nechytejte mne za slovo, nemám na mysli paragrafy jako takové. On má právo na to, abychom my jako autoři, ať modelů, tratí nebo aktivit mu to jednoduše umožnili. To že to funguje na poprvé, by měla být vizitka naší práce. Že to děláme ve svém volném čase a v podstatě zadarmo je vedlejší. Budiž nám odměnou ten dobrý pocit, že jsme něco dokázali. Ano můžu udělat suprovej model, trať nebo aktivitu, ale pokud zapomenu na maličkosti, jako je instalační program, nebo nějaké jiné drobnosti, kvalitu toho mého výtvoru tyhle maličkosti velice rychle pošlou do kytek. A oni si to uživatelé řeknou: "Ty hele tamhle je suprovej model, ale nestahuj ho, já jsem se s instalací sral tři dny" no a reputace autora je v pr....

No nic, tak jsem si tady vylil srdíčko a půjdu něco ještě dělat....

Kluci omlouvám se, chtěl jsem vědět jestli to jde nebo nejde, de to, ale. Vzhledem k tomu,že patřím mezi analfabety :eek: , tak nerad vrtám v modelech, ještě k tomu, když nejsou moje. Chtěl jsem připojit v Pardubicích soupravu a jet dále na Prahu. Já jsem rád, když jse mě povede křižování. Ten zbytek hold někdy.

Naposled editoval moderátor:
Vzory pro úpravu spřáhel jsou tady (pokud nebudou připomínky, tak tato spřáhla budou v nové verzi):

Wagon ( 471015
Type ( Engine )
WagonShape ( 471015.s )
FreightAnim ( strojved.s 0.1 0.1 )
Size ( 2.95m 3.8m 25.54m )
CentreOfGravity ( 0m 2.25m 0m )
Mass ( 65t )
WheelRadius ( 0.46m )
InertiaTensor ( Box (2.95m 4.8m 25.54m) )
Coupling (
Type ( BAR )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e6N/m )
Damping ( 2e6N/m 2e6N/m )
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Buffers (
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e6N/m/s )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5m )
Radius ( 1m )
Angle ( 0.5deg )
)

Wagon ( 471015rv
Type ( Engine )
WagonShape ( 471015rv.s )
Mass ( 65t )
WheelRadius ( 0.46m )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( BAR )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Buffers (
Spring (
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5m )
Radius ( 1m )
Angle ( 0.5deg )
)

Wagon ( 971015
Type ( Engine )
WagonShape ( 971015.s )
Mass ( 50t )
WheelRadius ( 0.46m )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( BAR )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Buffers (
Spring (
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5m )
Radius ( 1m )
Angle ( 0.5deg )
)

Wagon ( 971015rv
Type ( Engine )
WagonShape ( 971015rv.s )
FreightAnim ( strojved.s 0.1 0.1 )
Mass ( 50t )
WheelRadius ( 0.46m )
Coupling (
Type ( BAR )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Buffers (
Spring (
r0 ( 80cm 150cm )
)
Centre ( 0.5m )
Radius ( 1m )
Angle ( 0.5deg )
)

To Bob: jen bych upřesnil - nebyl jsi odmítnut, pouze jsi nebyl kontaktován. A to z toho důvodu, že v době Tvého příspěvku už jsem měl úpravu spřáhel skoro hotovou, takže už jsem to nepovažoval za nutné.

To all: chápu, že možná někoho zdržuju od práce, ale kromě spřáhel řeším i světla a zvuky a na tom to všechno stojí. Spřáhla v updatu určitě budou. Prostě ale msts momentálně nevěnuju tolik času, jak by si někteří přáli.

To dejv: Ja som tam jasne písal že to je len vzor ako sa to da riešiť aby nevznikali stale ine verzie engu. Nikde som nepísal že prave takto to je spravne. Tam išlo o princíp ako dať každému kto stiahne aktivitu vedieť že čo
s engom. Nabuduce čítaj pozornejšie.

To Dejv: OK, nic se neděje. :wink: Jen bych měl 3 dotazy: :?:

- Hodnoty Damping a Break máš takto schválně nastaveny, aby bylo spřáhlo tuhé a "netrhací"?

- Proč úplně nevyhodíš odstavec "Buffers"? Je zcela zbytečný. :idea:

- Proč není na čelech Automatic? :?: V běžném provozu mi přece na zdechlou jednotku nenajede Eso, či cokoliv jiného a neodtáhne mi ji do pryč. Vždy musí přijet jiný Ešus nebo loko se spešl nástavcem popř. ochranným vozem. :!:

Bob napsal:
To Dejv: OK, nic se neděje. :wink: Jen bych měl 3 dotazy: :?:

- Hodnoty Damping a Break máš takto schválně nastaveny, aby bylo spřáhlo tuhé a "netrhací"?

- Proč úplně nevyhodíš odstavec "Buffers"? Je zcela zbytečný. :idea:

- Proč není na čelech Automatic? :?: V běžném provozu mi přece na zdechlou jednotku nenajede Eso, či cokoliv jiného a neodtáhne mi ji do pryč. Vždy musí přijet jiný Ešus nebo loko se spešl nástavcem popř. ochranným vozem. :!:

Do prvních dvou bodů se radši nebudu plést, ale s třetím plně souhlasím!

Bob napsal:
Tyto hodnoty jsem obšlehnul z Frintova návodu pro spřáhla. Je na tom něco v nepořádku? Jen se ptám.
Bob napsal:
- Proč úplně nevyhodíš odstavec "Buffers"? Je zcela zbytečný
Je o tomto odstavci někde nějaké pojednání? Nestíhám všechny debaty sledovat, takže mně možná něco uniklo.
Bob napsal:
- Proč není na čelech Automatic?
Na tuto otázku žádné rozumné vysvětlení nemám. Těžko říct, asi mně to tehdy přišlo jako dobrý nápad. Nebo možná nějaké chvilkové pomatení smyslů, co já vím.
Btw je vůbec nějaký funkční rozdíl mezi spřáhly chain a automatic? Kdysi jsem slyšel názor, že je to uplně jedno.

To Dejv:

Z Frintova návodu v.2.0:
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )

Dále:
Poznámka: celá část „Buffers“ není MSTS používána a lze ji smazat.

Rozdíl mezi Automatic a Chain je. Automatic - něco jako automatické spřáhlo SA3 na ruských kotlech, amerických vozech apod. Chain - to je klasická šroubovka, mmch v návodu p.Frinty také popisováno.

Kde je ke stažení ta verze 2.0? Já mám asi nějakou starší (září 2004). Tam o výrazu "buffers" není ani zmínka a rozdíl mezi auto/chain jsem tam taky nenašel

Dejv

Sekce Buffers není v MSTS používána. Původně byla u KUJU určena pro šroubovku (čímž by došlo k rozdílům v chování mezi automatikou a šroubovkou) ale když to převzal Bill a jeho parta tak toto už nedotáhli.

Jinak krom tohoto nerealizovaného výstřelku (buffers-vím k čemu to mělo být) mezi šroubovkou a automatikou není žádný funkční rozdíl. Akorát se nedaj spojit navzájem.

Tohle je jen malinkatý obsahový výtah z toho návodu o spřáhlech.

Tento link http://www.train-sim.cz/Navody/Sprahla/Navod_naraznik_naraznik_obec_V2.htm#Popis_parametru_coupling odkazuje přímo na konkrétní parametry kde hned pod příkladem uvádím tu poznámku o nepoužívání sekce BUFFERS - aby jste to nemuseli všichni hledat.

Bob57_cz

Fiktivní - jako neviditelný? Nebo jak?
Orientace levopravá a pravolevá?

Nějak nechápu. :eek:

Jinak pokud by to mělo odpovídat reálu tak by tam musel být ten ochraný vůz. Jinak já osobně jsem viděl kdysi jako dítě redukci na spřáhlo pro 451 v činosti. Už nevím co se tehdy stalo (asi nějaká napěťová výluka) ale ten panťák plnej lidí táhnul sergej a byl mezi nima ten kus železa dlouhej asi metr. A byl to docela macek.

Bob57_cz

Už je mi jasné proč jsem nechápal. Ty se orientuješ podle editoru soupravy a já podle modelu. Po mém by to bylo předozadní. :lol:

All

Pokud by někdo dodal podklady k tomu nouzovému spřáhlu tak pak jeho vymodelování již není problém. Já sem ho viděl opravdu jen jako dítě a to už je mnoho let nazpátek a tak dokonalou paměť nemám.

Kdo ma knizku od M-Presse tak v dile El. jednotky a vozy je fotka Ctyrkolaka se soupravou 451/2 pri napetovce.

PS: Ty smajlici jsou super!

Back
Nahoře