Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak nevím co se děje, ale za Frýdlantem nad Ostravicí, když jsem jel mne to po výjezdu poslalo k Billovi.

Zbyněk Šemora napsal:
Jednoduchá odpověď. Ve hře máš vzdálenost do příští stanice (pokud si F10 aktivuješ jízdní řád. Tak si opiš kilometry a porovnej s tištěným jízdním řádem. Ale jinak rychlost v MSTS je zkreslená, někdo to už změřil že 109 odpovídá 120 ve skutečnosti. Také závisí na FPS počítače. Čím vyšší, tím se jede rychleji.

to jsem byl já, co to měřil. Na úsecích rozestavěné trati, kde je fps kolem 50 musím jet 120, když chci, aby to odpovídalo rychlosti 140 km/h. Pak mě napadlo, jestli jsou v MSTS skutečně kilometry, jestli to nejsou půlmíle, zhruba 800m...??? To by to taky vysvětlovalo, ale třeba to někdo vyvrátí, kdo to víc zná.

Pokud by jste se řídili dle kilometrovníků v mé trati, ty jsou osazeny ručně a někde jsou zkreslení. Hlavně v obloukových úsecích, kde se vzdálenost špatně odpočítává. Pokud to někdo chcete přesně, tak doporučuji Kúty - Bratislava, tam by to mělo být úplně přesně, plus minus metr. Ale kilometry se lomí v Kútech a Devínské Nové Vsi. Na trati Olomouc - Žilina, zde nevím. To Vám vysvětlí Martin.

Jiří napsal

Jiří napsal:
Tak nevím co se děje, ale za Frýdlantem nad Ostravicí, když jsem jel mne to po výjezdu poslalo k Billovi.
Jaký používáš global.... Mě to dělalo totéž ve stejném místě a měl jsem nainstalován global s xtracks 3.14....Nainstaloval jsem xtracks 3.16 a ve Frýdlantu to již nepadalo, ale stejně něco nebylo v pořádku protože mě to posílalo k Bilovi vždy při opouštění tratě. Proto jsem použil global stavitele-xx, který byl součástí zaslaného CD a vše je v pořádku. To vše začalo až po aktualizaci č.2 a tam se do globalu instalovalo nějaké kolejivo. Pravděpodobně to bude souborem tsection.dat. Soubor tsection.dat dodávaný s tratí na CD asi obsahuje nějaké kolejivo, které není součástí standartního xtracks. Zkus použít originální global, nebo přeinstaluj celou trať od začátku znovu, protože mě to začlo pořádně chodit až po instalaci originálního globalu a kompletní přeinstalaci tratě. Přitom jsem aktualizoval ve správném pořadí a před aktualizací č.2 to bylo v pořádku. Ale kompletní reinstal tratě pomohl tak jsem rád a i když originální global je o dost větší než standardní+xtracks tak to na něm funguje a to je hlavní.

Re: Jiří napsal

Jaroslav Stárek napsal:
Jiří napsal:
Jaký používáš global.... Mě to dělalo totéž ve stejném místě a měl jsem nainstalován global s xtracks 3.14....Nainstaloval jsem xtracks 3.16 a ve Frýdlantu to již nepadalo, ale stejně něco nebylo v pořádku protože mě to posílalo k Bilovi vždy při opouštění tratě. Proto jsem použil global stavitele-xx, který byl součástí zaslaného CD a vše je v pořádku. .

Ne nadarmo píšu v návodu na CD a taky na stránce Tratě 321, abyste zásadně pro tuto trať používali Global k této trati určený! ! ! ! !
S jiným Globalem tato trať NEBUDE fungovat správně, na některých místech budete posíláni k Billovi, na jiných místech úplně vykolejíte, nebudou správně vyznačené tunely, návěstidla budou blikat na červenou ještě před projetí vlakem, vzniká nesoulad silnic s železnicí na přejezdech a nevím co ještě, prostě je nutné používat Global, který k této trati dodávám na CD, v návodu je to jasně napsané.
A pokud někdo hraje Trať 321 se špatným Globalem a poté nahraje Global správný, tak trať taky nebude fungovat správně (už se to stalo více lidem).
Takže nejdříve použít správný Global a teprve potom spustit trať, kdo to udělal opačně, tak ať raději celou Trať 321 smaže a nainstaluje znovu, už se správným Globalem.

No pokud jsem to pochopil, tak trať nemusím mazat, ale jen nahradit adresář Global. Já ho mám snad 5x na množený ( 1x 3.12 + 1x3.12a + 1x3.14a + 1x3.15a + 1x3.16a ), takže smažu celý Global a dám tam nižší verzi Xtracks. A co se týče Zbyňkovy trati, tak ten Global mám zase jinde a mám ho standartně nainstalovaný s originálními tratěmi.

Nejlepší je nainstalovat tuto trať na čistou instalaci MSTS, vyměnit původní Global za ten, který je dodávaný na CD, naistalovat MSTS Patch (kvůli zimním aktivitám), doinstalovat aktualizace a musí vám to jet.

Aby bylo jasno, když jsem chtěl provozovat v MSTS trať 321 měl jsem nainstalovanou složku GLOBAL, která na disku zabírala místo 814 MB a měl jsem nejnovější xtracks 3.16. Jakmile jsem extrahoval složku Global z RAR archívu na instalačním CD disku od Martina, do složky C:\temporary všiml jsem si, že složka GLOBAL zabírá místo na disku jen 79,4 MB a co se týče souboru Tsection.dat, tak v té složce Global, která zabírá přes 800 MB má velikost 3,57 MB, ( a tento soubor byl vytvořen 31.října 2005 ) a po otevření ve wordpadu byl tento údaj

INFO ( Build 00031 )
_INFO ( Created by Tsect.exe, V1.2 on 30/09/2005 )

Jakmile jsem otevřel soubor tsection.dat od Martina, tak velikost souboru je 3,28 MB a po otevření ve wordpadu byl tento údaj

_INFO ( Build 00027 )
_INFO ( Created by Tsect.exe, V1.2 on 11/14/2004 )

Jinak původní složku Global, která má přes 800 MB jsem přejmenoval na složku Global 3.16 a do adresáře C:\Program Files\Microsoft Games\Xtracks\ jsem extrahoval celý Global z Martinova instalačního CD RAR archívu, takže má velikost jen 79,4 MB . Chci se zeptat Martina, jestli tato velikost stačí, nebo jestli naopak chybí některé soubory ve složce Shapes ? A jestli mi to už nebude dělat problémy při odjezdu z Frýdlantu atd.

Martinova trať se tedy nachází v adresáři C:\Program Files\Microsoft Games\Xtracks\Routes\Trat 321

V adresáři C:\Program Files\Microsoft Games\Xtracks\ mám pochopitelně zkopírovány i soubory potřebné ke spuštění simulátoru jako například train.exe či launcher.exe a další soubory zkopírované ze složky Train Simulator.

Zbyňkova trať se tedy nachází v adresáři C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\Breclav - Praha a rovněž v adresáři Routes se nachází ostatní originální tratě od Microsoftu a také tratě, které nevyžadují Xtracks, tedy traťě Luhačovice, Trať 236 atd.

Zálohované Globály s různými verzemi Xtracks mám na disku F:\

Ty v tom máš ale pěkný nepořádek! Takhle ti ta trať nikdy nepojede!!! V adresáři C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\ musíš mít buď jen trať Břeclav-Praha anebo jen Trať 321. Jinak to opravdu fungovat nebude! Tohle umístění C:\Program Files\Microsoft Games\Xtracks\Routes\Trat 321 je naprosto špatně. Doporučím ti přeinstalovat Train Simulator a původní Global si zkopíruj do C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Global_Original a původní Global smaž! Pak do C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes rozbal Trať 321 a Global z CD dej do C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\GLOBAL. Trať už musí fungovat!

P.S.: Je dobré si zkopírovat i C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Sounds do C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Sounds_Original aby ti neblbly zvuky. A hlavně - na co máš proboha XTracks 3.16??? Pokud vím, tak ho žádná trať nevyžaduje, pokud takovou nestavíš.Takže neistaluj žádný XTracks!!! Je to pro tuto trať zbytečné!

Všeobecně:

Já mám např. jen jednu instalaci MSTS a mám v C:\Hry\Train Simulator složky GLOBAL, GLOBAL_Original a GLOBAL_321. A také SOUND, SOUND_Original a SOUND_321. Výchozí složky SOUND a GLOBAL mám teď přířazeny k trati Břeclav-Praha.Kdybych chtěl spustit Martinovu trať tak budu mít složky GLOBAL, GLOBAL_Original a GLOBAL_BP.A také SOUND, SOUND_Original a SOUND_BP. Výchozí složky SOUND a GLOBAL jsou teď přiřazeny k Trati 321. Složku GLOBAL jsem přejmenoval na GLOBAL_BP a složku SOUND na SOUND_BP. Složku GLOBAL_321 jsem přejmenoval na GLOBAL a SOUND 321 jsem přejmenoval na SOUND.Když budu chtít instalovat jinou trať, která vyžaduje XTracks, tak použiji jako defaultní složky GLOBAL_Original a SOUND_Original.

Myslím že kdo si poctivě přečte návod přiložený na zasílaném CD a řídí se podle něho, tak nemůže mít žádný problém se spuštěním Tratě 321.
Jenže kdo to hold nečte a nebere vážně, tak potom vymýšlí blbosti jako vkládání nějakých 800 MB Globalů apod...........Proč??? :?:

Tak teda ještě jednou pro lidi, kteří nechápou návod na CD:

1, Odstranit ze složky "Train Simulator" složku GLOBAL a vložit GLOBAL z CD, nic jiného nedoplňovat, žádné XTracks, Shapes, prostě vložit jenom GLOBAL z CD, nic víc, nic míň.

2, Složku SOUND z CD taky vložit do "Train Simulator", ale původní složku SOUND neodstraňovat, protože na CD jsou jenom doplňené některé soubory, není to kompletní složka SOUND.

3, Vložit složku TRAT 321 do ROUTES

4, V nastavení MSTS zapnout zobrazení textury oblohy a už se může hrát.

Tímto postupem musí Trať 321 spustit každý! ! !
A pokud náhodou někdo ne, tak má v počítači takový guláš, že doporučuji přeinstalovat celý MSTS, pak už to jít musí.

Jinak pokud spouštíte Trať 321 na daném počítači poprvé, tak můžete hrát volné jízdy bez aktivit, stačí mít nějaký PATHS. Ale pokud už jste v počítači Trať 321 měli a nahrajete ji znovu, tak by se měla vytvořit aspoň jedna aktivita, jinak to při spuštění posílá k Billovi...

Jde o to, že některé zahraniční tratě fungují na Xtracks 3.16 nebo 3,15, proto musím mít všechny Xtracky nainstalované bokem, takže na druhé diskové jednotce F:\ Mám několik Globálů, protože některé tratě jsou kompatibilní jen s některými Xtracky verzi 3.09, 3.12 nebo 3.16 a pokud už mám verzi 3.12a, tak musím mít i verzi 3.13a nebo 3.14a, ale nemůžu mít 3.14, když jsem před tím měl 3.13a.

Jinak jsem si trošku v počítači vygruntoval a celou 800 MB složku Global přejmenoval a doplnil celou složku Global od Martina. Pak jsem zapnul simulátor, jenže než se to naloadovalo, tak mne to poslalo k Billovi, jelikož jsem měl v adresáři Routes zahraniční tratě, které vyžadují Xtracks 3.15 nebo 3.16, nakonec v tom adresáři zůstali tratě 321, Lite verze Vysočina, a ukrajinská trať Fastov - Kijev a pak už to fungovalo a dostal jsem se i za Frýdlant nad Ostravicí.

Jinak jsem se chtěl zeptat Stavitelxxe, když vjíždím do stanice Ostravice, tak po levé straně vidím velký kopec a na něm jakýsi hrád či zámek možná je to nějaký kostel, chci se zeptat, co to tam stojí ?

Jinak já mám víc instalací, a když si chci zajezdit po trati 321 nebo po Zbyňkové trati, tak nemusím žádné adresáře přejmenovávat, jednoduše, si otevřu adresář a kliknu na train.exe a pak už jedu.

V úterý 3. 1. 2006 bude na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz vydána Aktualizace 3. Vzhledem k velmi rozsáhlým úpravám na celé trati nebudou v této aktualizaci žádné nově postavené úseky, už tak bude velikost obrovská.
Obsahovat bude zhruba toto:

Kompletní výměna návěstidel na celé trati

Kompletní přestavba krajiny v úseku Ostrava Svinov - Havířov - Český Těšín

Částečná úprava kolejiště v úseku Ostrava Svinov - Havířov - Český Těšín

Částečná úprava krajiny v úseku Český Těšín - Žilina

Změněny vozidla v silniční dopravě

Přidány odjezdové tabule v Ostravě hl. n. a Bohumíně

Do třetice postavená krajina mezi Ostravou hl. n. a Ostravou Střed :mad:

Změněny textury některých mostů z bílé barvy na barvu železa

Přemístění Trianglu v Žilině

Úpravy na úseku Frýdlant nad Ostravicí - Ostravice

Drobné úpravy v okolí Ostravy Svinova, Ostravy hl. n., Olomouci a Frýdku Místku

V některých stanicích doplněny chybějící sloupy TV

Na mnoha místech upraveny železniční přejezdy, aby silnice nebyla pod štěrkovým ložem

Doplněny cestující na perony do stanic Olomouc a Bohumín

Upraveny posunové návěstidla (umístění na správnou stranu koleje)

Doplněna chybějící předvěst pomalé jízdy ve Vendryni

+ další drobné úpravy...

Velikost této aktualizace zatím sám nevím, ale uvedu ji v úterý na své stránce vedle odkazu na Download.

POZN: Kdo jste si objednali CD s Tratí 321 mezi 16. 12. 2005 a dneškem, obdržíte jej tento týden včetně Aktualizace 3.

Přeji pěkný večer.

Martin

Naposled editoval moderátor:
Ve Svinově jsem si všiml takové malé chyby. Stavědlo na bohumínském zhlaví je až za koleji vedoucí na Opavu, ne mezi hlavni trati a opavskou koleji. Ale je to jenom takový malý detail, jinak je trať super. A posunová navěstidla neexistují, říká se jim seřaďovací.

Stavitelxx: Uprav si prosím na svých stránkách nový odkaz na toto fórum ať nemateme nové příznivce MSTS a tvojí super trati. Díky :wink:

Jiří:

a nechcete to raději řešit v diskusi o aktivitách? Tady to akorát zbytečně zabírá místo...

Naposled editoval moderátor:
Aktualizace 3 je na stránce Tratě 321 (velikost 58 MB), kromě toho i nová aktivita R 423 CASSOVIA, kterou vytvořil autor Luděk.

Stavitelxx napsal:
Aktualizace 3 je na stránce Tratě 321 (velikost 58 MB), kromě toho i nová aktivita R 423 CASSOVIA, kterou vytvořil autor Luděk.
Notykokso ... kde si vyhrabal tie Wartburgy ??? Super ... :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře