Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stavitelxx napsal:
Aktualizace 3 je na stránce Tratě 321 (velikost 58 MB), kromě toho i nová aktivita R 423 CASSOVIA, kterou vytvořil autor Luděk.

Já teď dělám již několik dní aktivitu EC121 Košičan a chci se zeptat, zda-li ta aktualizace číslo 3 bude mít citelný vliv na tu moji aktivitu ?

Jiří:
Dělal jsem úpravy kolejiště pouze v úseku Ostrava-Kunčice - Havířov. EC 121 Košičan tím úsekem nejezdí, takže to žádný vliv na tvou aktivitu mít nebude.
Akorát možná budeš mít trochu nepřesné časy, protože rychlosti na některých vyhybkách byly změněny ze 40 na 50 km/h, ale to jsou jenom malé věci....

Tak jsem tedy provedl aktualizaci a něco mi to rozhodilo. Protože když si chci načíst aktivitu EC121 Košičan, tak mi to v AE hlásí Servis OS 2819, trasa "Ostrava Svinov - Mosty u Jablunkova ", po nahrání nelze nastavit a teď jsem si uvědomil, že to má vliv na moji aktivitu, jelikož jsem si nastavil traffic osobní vlak ( Panťák ) jedoucí z Ostravy svinova do Mostů přes Havířov.

Teď to budu muset znova natrasovat, snad už to nebude dělat problémy.

Na stránce Tratě 321 jsou upravené aktivity Os3138 a Pn60050/Os3137 aby byly kompatibilní s Aktualizací 3. Upravil Luděk.

Mám jednu technickou poznámku pro Stavitelexx:

Trať č. 324 Frýdlant nad Ostravicí-Ostravice je tratí se zjednodušeným řízením drážní dopravy, pokud se nemýlím (podle předpisu D3, sídlo dirigujícího dispečera je Frýdlant nad Ostravicí). Tak proč na mě svítí při vjezdu do Ostravice návěstidlo??? Jde o technický problém nebo jsi na to zapomněl?

Příští týden vydám svojí první aktivitu pro tuto trať, bude to rychlík EC Košičan. S troškou hořkostí musím říci, že to nebude aktivita podle mýho gusta, nebude to aktivita, kde bude hodně trafficů, loose consistů, bude hodně odlehčená od mé původní představy. Nejhorší je to, že když ve dvou městech umístím celkem 8 vagónů jako consist, tak při načítání aktivity v simulátoru mne to posílá k Billovi a začíná mne to posílat i při trafficu. Bohužel v tom má prsty i Martin,který nainstaloval až příliš panáčků jako kulisu na nádraží a ti poměrně zatěžují FPS. Než je instaloval před aktualizací 3, tak to byla paráda.I tak jsem nastavil horší rozlišení monitoru co se týče rozměrů a viditelnost jsem dal na 1000 metrů. Zkrátka, MSTS potřebuje renovovat, aby zvládnul tak silný traffic.

2 Jiří>
Půlka tvýho příspěvku je blbost....nemůžeš namáznout do aktivity 10 trafficů naráz a k tomu 8 loose consistů...to prostě MSTS neutáhne a panáčci na to nemají opravdu vliv ani trochu!
Jde především o zastaralý engine hry! Nevím jak by jsi ho chtěl renovovat....??? :idea:

Je to divné, ale už mám finální verzi mé aktivity, jen jsem si to chtěl zkusit testnout, jenže tím, že jsem změnil rozlišení samotné hry, tedy změnil jsem viditelnost, kvalitu textur a samotné rozlišení monitoru jsem snížil z 1280 x 1024 s barevnou hloubkou 32 bit na 1024x768 s barevnou hloubkou 32 bitl, a když jsem si spustil aktivitu, tak mi to sice jelo dobře, ale je zajímavé, že po výjezdu z Grygova směrem na Brodek mi zmizela krajina, jako po atomovém výbuchu ( přesně stejný nebo podobný efekt je u Zbyňkové trati, když jedu z České Třebové směrem na Prahu, tak tam je ta kritická rovnoběžka ). Uložil jsem si to, chtěl jsem si aktivitu znovu načíst, a už se vůbec nenačetla, a vyhazovala spoustu chyb.
Tak jsem tedy chtěl spustit aktivitu znovu od začátku a už zase vyhazovala chyby o tom, že inicializace terénu selhala a podobné hlášky.

A teď to zajímavé. Když jsem restartoval MSTS, znovu jsem spustil MSTS, tak nejdříve jsem si spustil Explorer Route a tam už to šlo bez problému, simulátor se mi načetl, pak jsem chvíli jezdil po tom kritickém úseku a zajímavé bylo, že krajina za Grygovem byla normální, nedotčena. Tak jsem tedy nevypínal MSTS a chtěl znova aktivitu spustit, aktivita se spustila, jedu tím Košičanem, a až teď je všechno O.K. Jedu za Grygov směrem na Brodek, a krajina je v pořádku, průběžně ukládám a už jsem se dostal k Hranicím a žádná chybička.
Mám jen velkou obavu, že když teďka ukončím MSTS a znovu ho spustím, opět mi ta aktivita bude blbnout, tak já opravdu nevím, já už tomu MSTS skoro nerozumím, on se chová asi podle dobré nálady či na heslo. :roll:

2 Jiří> kdyby na heslo:-))........ Jde o to, že v té aktivitě máš prostě moc loose consistů a trafficu...podle mě hra neví co načítat dřív a tak radši vyhodí chybu:-).....když jede jenom tvoje souprava v explorer route, tak je to o.k. protože tam nejsou další vlaky.....co máš za setavu PC?

Loose consisty radšej nepoužívať, moc zaťažujú PC. Radšej zablovaný, alebo veeeelmi pomaly sa pohybujúci sa traffic zobrazený iba na nevyhnutný čas.

Hawk napsal:
2 Jiří> kdyby na heslo:-))........ Jde o to, že v té aktivitě máš prostě moc loose consistů a trafficu...podle mě hra neví co načítat dřív a tak radši vyhodí chybu:-).....když jede jenom tvoje souprava v explorer route, tak je to o.k. protože tam nejsou další vlaky.....co máš za setavu PC?

Počítač mám dobrý, 3Ghz procesor, 1024 MB RAM ( operační paměť ), a teď nevím, jak silnou mám grafickou kartu, ale je to Geforce6600 a je zajímavé, že PC hry staré 5 až 7 let mi jedou bez problému a přitom mám XP. Jen ten MSTS mi dělá problémy. Jinak teď když jedu tím Košičanem tak mám FPS kolem 20, ve stanicích kolem 10. Ale jestli to také není tím modelem ? Když totiž stisknu 3 a podívám se na celou soupravu, tak mi klesne FPS na 6, takže ty vagony a lokomotiva hodně zatěžují, proto je asi lepší v aktivitách se dívat jen z lokomotívy, zbytečně nepřepínat kamerový pohled, a neotáčet kamerou Up,Down,Left,Right.

Trať 321 je hardwarově velmi náročná, ale o to více kvalitní, je to lepší lepší než aby bylo FPS na 50 a kolem trati bylo jen sem tam nějaký strom a města vypadaly jako opuštěné vesnice... A myslím, že není třeba v aktivitách používat velké množství trafficu, i bez nich se dají vytvořit skvělé aktivity, pokud se traffic dobře zpracuje, viz aktivity od Luďka - SUPER!!!

Na to jsem se chtěl zeptat, jak je to s tím trafficem, jestli má smysl ho programovat po celé délce trase ? Například, když jedu tím Košičanem a chci se křižovat s Pendolinou, tak pak zadávám mu výjezd z Ostravy v 9:45 hodin a já se stejně s ním křižuji v úseku Prosenice - Lipník nad Bečvou, jestli třeba má smysl ho dat jenom v úseku Hranice - Olomouc ?
A také se chci zeptat, jestli je to pravda, že když startuji aktivitu,a než se mi ta aktivita nastartuje, tak simulátor automaticky prožvýká i ty trafficy, které jsou naprogramovány v délce úseku, nebo jen přežvýkává, soupravu hráče a consisty ? Protože stejně, když dochází ke křižování vlaků, tak simulátor jakoby se na vteřinu zapauzoval, takové malé ztuhnutí.

Nééé!!! Jestli např. stojíš v Olomouci a chceš aby tam přijel nějaký vlak ze směru Ostrava, tak mu naplánuj trasu Grygov - Olomouc, vytvářej jim co nejkratší trasy, ale musíš to mít perfektně propočítané, aby se nestalo, že nějaký traffic před očima zmizí, nebo se objeví...
O tom přežvýkávání při spouštění nevím, to ti poradí někdo jiný

Úseky traffic vlaků se zadávají VŽDY pouze v místě, kde máš vlak potkat. Je nesmysl, abys hnal Pendolino z Ostravy do Olomouce. Dej ho cca 3 minuty před Prosenice a kousek za ně (v případě potkávání se v Prosenicích). To samé u všech ostatních vlaků, pak máš na trati najednou mnoho vlaků a pro MSTS je to záhul. Nejlepší je mít najednou tak 3-4 vlaky.

Tomes napsal:
Úseky traffic vlaků se zadávají VŽDY pouze v místě, kde máš vlak potkat. Je nesmysl, abys hnal Pendolino z Ostravy do Olomouce. Dej ho cca 3 minuty před Prosenice a kousek za ně (v případě potkávání se v Prosenicích). To samé u všech ostatních vlaků, pak máš na trati najednou mnoho vlaků a pro MSTS je to záhul. Nejlepší je mít najednou tak 3-4 vlaky.

Jenže může se taky stát, že ten vlak nabere zpoždění, a když bych se s tím vlakem chtěl křižovat, tak mi jednoduše ujede. Typický příklad je v Ostravě Svinově, když zastavím vlak a na druhé koleji chci, aby se rozjel osobní vlak do Havířova. Když přijedu pozdě, už ho ve stanici nevidím.

Ještě taková kuriozita. Je zajímavé, že podle mne, a zkoušel jsem to víckrát vždycky dojedu do Ostravy Svinova +- 11:15 hodin, protože dodržuji maximální rychlost, nejedu příliš pomalu. Ale když to nechápám projet v AE, tak mi to ukáže, že vlak hráče se dostane do Suchdolu v 11:15, ale ve skutečnosti jsem v Ostravě. Čím to je ? To samý se mi stalo u jedný zahraniční tratě. Dal jsem v AE simulovat jízdu a tam mi vyšlo, že v tolik a tolik hodin se budu křížit s vlakem ve stanici po jednokolejný trati, ve skutečnosti to bylo úplně jinak. Ta vlaková simulace v Aktivitivy Editoru je úplně na nic než ve skutečné aktivitě.

Stavitelxx napsal:
Nééé!!! Jestli např. stojíš v Olomouci a chceš aby tam přijel nějaký vlak ze směru Ostrava, tak mu naplánuj trasu Grygov - Olomouc, vytvářej jim co nejkratší trasy, ale musíš to mít perfektně propočítané, aby se nestalo, že nějaký traffic před očima zmizí, nebo se objeví...
O tom přežvýkávání při spouštění nevím, to ti poradí někdo jiný

Tak to s tím mizením a objevování jsem měl jednu nemilou a asi už těžko opakovatelnou příležitost. Ještě když jsem měl v počítači tu starou verzi tratě 321, tak jsem si naprogramoval jízdu z Českého Těšína do Svinova přes Havířov, a nějak jsem to asi dělal zbrkle, protože, když jsem vjížděl do stanice svinov k nástupišti, asi 10 metrů přede mnou se objevila souprava, která se hned rozjela a došlo k čelní srážce. Asi tam nebylo návěstidlo, ale jednou a zatím naposledy se mi to přitrefilo. Bylo to tím, že jsem jel rychleji než je zdrávo. Původně jsem měl čekat u vjezdu.

Jiří napsal:
Ještě taková kuriozita. Je zajímavé, že podle mne, a zkoušel jsem to víckrát vždycky dojedu do Ostravy Svinova +- 11:15 hodin, protože dodržuji maximální rychlost, nejedu příliš pomalu. Ale když to nechápám projet v AE, tak mi to ukáže, že vlak hráče se dostane do Suchdolu v 11:15, ale ve skutečnosti jsem v Ostravě. Čím to je ? To samý se mi stalo u jedný zahraniční tratě. Dal jsem v AE simulovat jízdu a tam mi vyšlo, že v tolik a tolik hodin se budu křížit s vlakem ve stanici po jednokolejný trati, ve skutečnosti to bylo úplně jinak. Ta vlaková simulace v Aktivitivy Editoru je úplně na nic než ve skutečné aktivitě.

Bohužel je to tak, že hodiny v AE jdou jinak než v simulátoru :( a průšvih je na cestě. Tohle se tady už někde řešilo. Je to jedna z mnoha chyb MSTS (nebo že by vlastnost, jakse u MS někdy vymlouvají :lol: ). Důsledkem je taky to, že se ti do příjezdů a odjezdů ve hře zapisuje jiný čas nežli vidíš na hodinách.

K těm krátkým cestám - myslím, že na týhle trati to není potřeba. Je asi nesmysl dělat path OL-Žilina, ale proč ne OL-Ostrava? Jak napsal Jiří, může dojít k časovýmu posunu a vlak prostě nepotkám. Důležitý je, aby každej vlak trafficu zmizel. Někdy se stává, že zůstane stát před nějakým návěstidlem. AE by to měl ukázat.
K těm časům - záleží, jak je udělaná path. Někdy stačí bod startu posunout o kousek jinam a najednou začnou vlaky jezdit tak, jak maj. Chce to zkoušet. Jak synchronizovat skutečný čas s časem MSTS, bohužel nevím, někdy to prostě dělá, někdy ne.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře