Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
U aktivity 321_vl_R_600 mi nejde tuto ukládat. Vždycky při stisku F2 mně to pošle k Billovi. Aktivia se přesto uloží, ale při pokusu o spuštění mi to napíše, že chybí nějakej konsist a ať to rozjedu znova. Nematé někdo obdobnou zkušenost?

Trocha podobný problém som mal aj ja, ale na inej trati. Jednalo sa o dve aktivity od toho istého autora. V prvom prípade to aktivitu bez odvrávania uložilo, ale pri pokuse o nahranie ma to poslalo k Billovi. V druhej aktivite mi to pri pokuse o SAVE občas vypisovalo " Aktivitu nelze uložit. " Po prejdení zopár sto metrov už SAVE fungovalo normálne. Aktivity sa odohrávali na rôznych miestach a boli vydané s polročným odstupom. Okrem týchto dvoch prípadov som nič také nezažil. Čo bolo príčinou dodnes neviem. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Můžu vás ubezpečit, že v tom nejste sami. Dělají mi to všechny Vladovy aktivity. Co ty na to Vlado?

Tak to opravdu netuším, kde je zakopaný pes, jeliokž mně mé aktivity ukládat jdou a to bez problémů. Takže vám asi v tomto vážně nemohu pomoci.

Vlado napsal:
Tak to opravdu netuším, kde je zakopaný pes, jeliokž mně mé aktivity ukládat jdou a to bez problémů. Takže vám asi v tomto vážně nemohu pomoci.

Mě jdou uložit taky bez problémů. Mimochodem R 600 ve třetí verzi je už opravdu velmi slušná mise. I když ta první verze taky byla dobrá a hlavně byla první. :P

Boby: Hehe, tak to moc díky!!!! :lol: Uvažuju, co teďka budu dělat... Sháním co nejobsáhlejší dokumentaci o tramvajových tratích v Ostravě, něco chystám, tak aktivity budou teď vznikat s většíma odmlkama.

U aktivity 321_vl_R_600 mi nejde tuto ukládat. Vždycky při stisku F2 mně to pošle k Billovi.

Včera jsem zkusil tuto aktivitu nainstalovat.Po úpravě consistů a kontrole zda nic nechybí,jsem aktivitu spustil.Po chvíli jsem chtěl uložit,ale MSTS spadlo.Takže jsem aktivitu odevřel v editoru a zjistil jsem,že u třech servisů např. u 321_vR_R-600(OS-3305) není uvedena žádná vlaková souprava.Po doplnění této soupravy a uložení aktivity,jsem ji znovu spustil a po chvíli uložil a už to bylo v pořádku.Také jsem zjistil,že mi chybí consist,na který je odkaz v souboru 321_vl_r_600(os_2815).srv..Je to 321_163046+BDT(4x).Přitom při kontrole aktivity v ConBuilderu nebyl vůbec požadován,ani nebyl v příslušné složce MSTS..Ale v editoru aktivit byl uveden, při otevření v editoru neobsahoval žádne vozy ani loko.Když jsem ho chtěl upravit,nepodařilo se mi to,takže jsem pro tento servis použil novou soupravu z jiným názvem.Dále jsem nad tím zatim nebádal.Je možné,že chyba vznikla při stahování,protože někomu aktivita jde ukládat bez problému.Mně až po této úpravě.

Tady bych asi viděl problém proč nejdou aktivity uložit. Závorky v názvu Consists by neměli být použity protože MSTS (alespoň starší verze) je nedokáže někdy načíst ani v AE. ConBuilder je přečte bez problému a tak se zdá že je vše v pořádku.

Nevím jestli to tady ještě nezaznělo, ale chtěl jsem se zeptat Stavitelxx-e, když jezdím po jeho trati, jestli mohu mít zapnuté vykolejení a nebo jestli vykolejeni musí být vypnuté ?

PuDr. Matějko napsal:
Nevím jestli to tady ještě nezaznělo, ale chtěl jsem se zeptat Stavitelxx-e, když jezdím po jeho trati, jestli mohu mít zapnuté vykolejení a nebo jestli vykolejeni musí být vypnuté ?

Doporučuje se mít vykolejení raději vypnuté. Jak píše Stavitelxx na svých stránkách: - Při hraní doporučuji mít vypnutou možnost vykolejení.

(netestoval jsem trať se zapnutým vykolejením)

Příště se Pudře pořádně podívej, než sem zase něco plácneš :roll:

myslím si, že je na každom, či si vykoľajenie zapne, alebo nie. Ja ho mám zapnuté, patrí to k reálu, tak prečo nie :twisted: Nie je bohviečo, ak sa ženiete z kopca 120km/h a povolená je 80km/h :roll:

Tady jde spíš o oblouky. Někde chybí výstraha. Nebo jsou možná špatně položeny? Už se mi párkrát stalo, když jsem trať projížděl volnou jízdou, že jsem skončil bez zjevného důvodu mimo koleje. Některá aktivita tedy jde zajet s vykolejením zapnutým, ale někde se musí vypnout.

Problém s ukládáním aktivity 321_vl_R_600

Takže jsem si stáhnul tuto aktivitu znovu.Situace s aktivitou byla úplně stejná jako minule(viz můj minulý příspěvek o něco výše).Opět chyběly vlakové soupravy u těchto servisů:
321_vl_R_600(Os_3305).srv 321_162011+Bdt(2)+Bte(1)+Bdt.con
321_vl_R_600(Os_2815).srv 321_163046+Bdt(4x).con
321_vl_R_600(Os_2904).srv 321_162011+Bdt(2)+Bte(1)+Bdt.con
soupravy do prvního a třetího .srv se dali bez problému doplnit z rozbalovacího seznamu v editoru aktivity.Ovšem souprava 321_163046+Bdt(4x).con byla sice v seznamu čtyřikrát sice bez (4x),ale při vybrání kteréhokoliv ze seznamu a potvrzení,se napsalo něco ve smyslu chybí max velocity.To byl ovšem v tomto případě nesmysl.Příčina byla jinde,editor totiž nedokázal tuto soupravu načíst.Při otevření okna úpravy soupravy bylo okno prázdné,obsahovalo jenom název.Jestliže jsem soupravu znovu vytvořil,při potvrzení bylo napsáno,že souprava s tímto názvem již existuje.Abych to zkrátil,celý problém je v závorkách v názvech!!!!!!Jakmile jsem je odstranil bylo po problému .V seznamu je jenom to co tam má být a jednou.Takže jsem odstranil všechny závorky v názvech .con .srv .pat i uvnitř všech těchto souborů,kde jsou odkazy.

Luděk vytvořil aktivitu EC 121 KOŠIČAN složenou ze dvou částí, první část se odehrává v úseku Olomouc - Bohumín, druhá část s jinou lokomotivou Bohumín - Žilina. Aktivita je ke stažení na stránce Tratě 321, akorát jsem ji ještě netestoval, takže je možné, že bude potřeba doplnit ještě jiné vozy, než ty vypsané.

.....už aby se skládala i ze třetí části: Praha - Olomouc :D :roll:

2 Stavitelxx> no a jak jste s tratí vlastně daleko směrem ku praze, aneb kde je nejzápadnější bod trasy? :)

MSTS 321 OL-ZA

Tak dnes som si nainštaloval 321. Celkom spoznávam úseky, ktoré som už reálne prešiel, ale veľmi ma mrzí FPS, ktoré sa hýbe len okolo 4-5 po takmer celej slovenskej strane, čo je veľká škoda. Keď som pozeral počet objektov vo štvorci, takmer všade presahuje 1000, niekedy možno zbytočne. Kroviny a stromy robia svoje. Inak sa mi trať veľmi páči, no škoda, že ak bude tak husto zastavaná, zrejme mi skackanie vlaku neprinesie ten SIMULATOR efekt...

Tak to máš hodně slabý počítač :eek:
FPS je sice nízké na většině trati, ale o tom to je, já si dávám záležet na krajině. A bude to ještě horší, slovenská krajina je hodně výrazná, už si začínejte shánět lepší stroje :D

Jinak pokud máš FPS 4-5, tak nechápu proč si neubereš detaily v nastavení MSTS??? To by bylo rozumnější, než tady psát, že mám bohatou krajinu...

Naposled editoval moderátor:
321

Ja som nemyslel bohatost krajiny ako kritiku. Chcel som tým povedať, že existujú textúry, objekty, ktoré nezaberajú toľko miesta, nie sú tak náročné a
sú rovnako verné. Napríklad existuje jedna Alpská trať medzi Talianskom a Rakúskom, členitá, bohatá na objekty, ale FPS okolo 12-13. Neútočím - iba diskutujem a hodnotím svoje skúsenosti. Je jasné, že môj 5-ročný stroj nie je ideál, ale tiež nemáme všetci týždňové stroje.
Ale opakujem trať sa mi páči

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře