Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
AndrewM

PetrSv napsal:
K těm krátkým cestám - myslím, že na týhle trati to není potřeba. Je asi nesmysl dělat path OL-Žilina, ale proč ne OL-Ostrava? Jak napsal Jiří, může dojít k časovýmu posunu a vlak prostě nepotkám. Důležitý je, aby každej vlak trafficu zmizel. Někdy se stává, že zůstane stát před nějakým návěstidlem. AE by to měl ukázat.
K těm časům - záleží, jak je udělaná path. Někdy stačí bod startu posunout o kousek jinam a najednou začnou vlaky jezdit tak, jak maj. Chce to zkoušet. Jak synchronizovat skutečný čas s časem MSTS, bohužel nevím, někdy to prostě dělá, někdy ne.

Jake zpozdeni ? Aktivita je nejak udelana a na tento konkretni stav udelam traffic. Pokud tvorim podle GVD, traffic vetsinou tvorit tak, aby tam byla rezerva +/- 5 min (resp. v pripade nejrychlejsiho projeti aktivity aby se objevila tesne pred potkanim a nasledne je tam rezerva cca 7-10 min). Kdyz si zkusebne projedu aktivitu, zkontroluji si potkavaci casy a pripadne casy drobne upravim. Nedokazu si predstavit, jak v jedne a te same aktivite muze dojit mezi hraci k rozdilu vetsimu nez cca 10 minut. Ostatne to lze osetrit nasledne kontrol.body. Pokud udelate u vsech potkavanych vlaku celou delku trasy a zaroven silnou dopravu, tak se dostavate na hranici toho, co pocitac unese (nemluve o slabsich pocitacich nebo dokonce stanicich). Je to zbytecne a slozite.

Takže pánové, dneškem nastaly změny v distribuci Tratě 321.
Už nemíním déle přihlížet tomu, jak si někdo objedná trať formou dobírky, odeslanou zásilku si nevyzvedne a ta se mi vrátí zpět, čili tím zbytečně vyhazuju peníze z okna a navíc ta drzost, že takoví lidé nedokážou ani odpovědět na e-maily a svůj nepochopitelný čin vysvětlit!!!
No nebudu už to řešit, jednoduše ruším zasílání formou dobírky, trať budu posílat pouze po platbě předem. Bohužel tím zkazím dobrou náladu mnoha poctivých lidí, ale nebudu se nechávat ojebávat několika jedincema, kteří nesahají slušným lidem ani po kotníky... :mad:

A abych tu dneska nepsal jenom špatné zprávy, tak Luděk mi poslal předělané aktivity Ex 141 DETVAN a R 1540 - kompatibilní s Aktualizací 3, už jsou dostupné na stránce Tratě 321.

Naposled editoval moderátor:
A chci se zeptat, jestli budeš Martine posílat lidem o kterých víš, že jsou poctivý, že si vyzvednou dobírku na poště opětovně ? Například, kdyby náhodou někdo ztratil originální CD, že by si nechal zaslat znovu, nebo kdyby náhodou, poškodil médium či ztratil z počítače aktualizace ?

Jinak mne to mrzí, že někteří si objednají a pak nezaplatí, škoda, že nejsi nějaká velká firma, protože jednou jsem si objednával na internetu DVD film a tam mají v podmínkách upozornění, že pokud do 14 dnů si adresát na poště nevyzvedne dobírku, takže na něho pak uvalí sankce případně ho mohou poslat k soudu, navíc oni si můžou takto sankcionovat, protože je to s.r.o. a ještě k tomu posílají doporučený dopis.

Jiří napsal:
A chci se zeptat, jestli budeš Martine posílat lidem o kterých víš, že jsou poctivý, že si vyzvednou dobírku na poště opětovně ? Například, kdyby náhodou někdo ztratil originální CD, že by si nechal zaslat znovu, nebo kdyby náhodou, poškodil médium či ztratil z počítače aktualizace ?

Jinak mne to mrzí, že někteří si objednají a pak nezaplatí, škoda, že nejsi nějaká velká firma, protože jednou jsem si objednával na internetu DVD film a tam mají v podmínkách upozornění, že pokud do 14 dnů si adresát na poště nevyzvedne dobírku, takže na něho pak uvalí sankce případně ho mohou poslat k soudu, navíc oni si můžou takto sankcionovat, protože je to s.r.o. a ještě k tomu posílají doporučený dopis.

Chtěl bych vidět, jak ta velká firma pošle k soudu někoho, kdo jí dluží za nevyzvednutou zásilku 80 Kč?
Ale chci hlavně říct, že je to jedno, že se to nebude posílat na dobírku. Martinovi snad všichni můžeme věřit a v pohodě mu poslat předem peníze třeba na účet a on nám potom pošle svojí trať. To by si snad Martin nemohl dovolit potom neposlat svojí trať :D . Takže je to podle mého názoru úplně jedno a spíš je výhoda v tom, že bude menší poštovné, protože dobírka je tak o 40 - 50 Kč dražší! :)

No já zas nemám takové zkušenosti, ještě nikdy v životě jsem nikomu nic neposílal na dobírku, jen obyčejné balíky. Chci se zeptat Martina,kolik člověk musí vrazit České Poště za to, že něco odesílá na dobírku. Česká pošta to ještě má nějak diferenciované, neboť velké firmy posílají dobírku jako Obchodní balík a tam je to ještě dražší.

To bych si samozřejmě nedovolil, někomu neposlat zaplacené CD. Jednak mám svoji čest a svědomí a taky kdyby se takový můj čin dostal na veřejnost, tak bych jako stavitel totálně skončil... takže se nemusíte obávat, že bych někomu neposlal předem zaplacené CD, to bych si kopal vlastní hrob! :wink:

Pokud si trať bude chtít objednat na dobírku někdo, s kým mám z dřívějška dobré zkušenosti, tak vyhovím, to určitě ano.

No a s těma velkýma firmama nevím, jestli by někoho mohli pokutovat nebo udat k soudu za to, že si nevyzvedl na poště zásilku. Přece tu zásilku může objednat za někoho i někdo jiný, přes internet, to je jako kdybych třeba já objednal DVD film na adresu nějakého pana X, ten nic netušící chudák si to samozřejmě nevyzvedne a oni ho za to pošlou k soudu??? Já jsem se s tím teda zatím nesetkal, takže nevím jak to přesně funguje, ale nedává to smysl, firma nemůže vědět, jestli si to ten člověk doopravdy objednal.

Jiří: Poště zaplatíme 62 kč za odeslání dobírky do ČR. Ale záleží to i na hmotnosti zásilky.

Stavitelxx-i, mohu ti poslat emailem ke zveřejnění moji aktivitu EC 121 Košičan ? Zatím to bude jen ( jak to mám nazvat :?: ) betaverze, odladěná s minimálním trafficem k vůli častým výpadům MSTS. Dělal jsem to precizně a už nastaly problémy při výjezdu z Těšína, naprogramoval jsem osobák do Frýdku Místku, a když jsem dostal odjezd, začal mi MSTS vyhazovat hlášky o chybějících shapes souborech, a nebo mne to rovnou poslalo k Billovi, možná je to tím, že ta samotná souprava hráče podle reálu má 14 vagónů zatěžuje MSTS a navíc je to dlouhá trasa z Olomouce až do Žiliny. Taky to může být tím, že jsem umístil poziční body a omezenou rychlost jako úloha. Každopádně já to mám zazálohovaný a ještě tu aktivitu mohu časem zdokonalit nebo upravit, ale i tak to vypouštím na veřejnost jako betaverzi odlehčenou s minimálním počtem trafficů i také k vůli tomu, že ne každý má silný PC.

Tak stahovat můžete již nyní http://www.megaupload.com/?d=3TGGINOK
K aktivitě budete potřebovat červené K2Brat ( jako Bratislava ) a modré tramvaje do MSTS K2-Ostrava ( modré si můžete stáhnout zde http://aktivity321.wz.cz/vozy/K2-ostrava.zip
Sice nevím, kdo je autorem tramvaje K2Brat, ale pokud mi to dovolí, tak mohu zájemci poslat url link ke stáhnutí či mu to poslat přes úschovnu.

Jiří napsal:
...že ta samotná souprava hráče podle reálu má 14 vagónů zatěžuje MSTS...
Košičan a 14 vagonů? :eek: Podle řazení na Želpage jsem napočítal 8, ostatní jsou buď podle potřeby nebo jen v určitý dny nebo jen do Bohumína. Takže bych to klidně zkrátil, těch 14 je fakt šílený.

Dobře, tak ještě jednou a pomaleji :D
První vagon jede podle potřeby a pouze do Bohumína, dalších 8 jede v úseku Praha - Košice, denně, další 2 pouze v pondělí a sobotu a ještě v nějaký dny, další 2 (CDBmee) pouze v pátek a neděli a jen přes léto, poslední (CDBmee) jede podle potřeby a jen v úseku Praha - Bohumín.
Stejně tak lok - do Bohumína CD151, z Bohumína ZSSK163.

Jiří napsal:
Kdepak, opravdu 14 vagónů a pokud se v Bohumíně odpojují vagóny, tak to jsem nevěděl, ani jsem to nemohl zadat do aktivity, ale zde na stránce http://www.zelpage.cz/razeni06.php?vlak=121&sprava=cd&zeme=cr je skutečný počet vozů 14.

Skutečný počet vozů je 8! Některé vozy jezdí pp (podle potřeby), některé jen v pondělí a některé zase jen v pátek. Nikdy tam nemůže být 14 vozů! Je to fakt blbost :mad:

Stavitelxx napsal:
Na stránce Tratě 321 je nová aktivita od autora Josefa Karlece, večerní jízda SC 510 PENDOLINO.

Omlouvám se všem co nemají model 043, který se momentálně nedá nikde stáhnout (možná), vyměňte si ho prosím třeba za 042-BTN.

Jinak ostatní vagóny jsou u Zbiňka.

alcapone napsal:
Stavitelxx napsal:
Na stránce Tratě 321 je nová aktivita od autora Josefa Karlece, večerní jízda SC 510 PENDOLINO.

Omlouvám se všem co nemají model 043, který se momentálně nedá nikde stáhnout (možná), vyměňte si ho prosím třeba za 042-BTN.

Jinak ostatní vagóny jsou u Zbiňka.

Zbynek je s tvrdym a vuz 043 sel stahnout s Vrbamovych stranek http://msts.webz.cz/ nebo uz nejde ?

Co se týče tý aktivity Pendolino, tak autor odkazuje na CDvagRils\CDvagRils_plny.wag ale já to tak nemám. Mám originální trainset a žádný vag uprostřed nemám mám jenom CD_Rils. Takže si to ten autor aktivity musel doma popředělávat, ale já to tak nebudu předělávat.

Jediné řešení zbývá upravit veškeré con soubory v textovém editoru, které se nainstaluji při rozbalení aktivity. Například já mám 842 ale nemám 843 + některé wag soubory ( CD_843+043+943\CD043013.wag )

A nebo zkopírovat adresář CD_Rils do té samé složky Trainset a přejmenovat to na CDvagRils a nějaký wag soubor uvnitř přejmenovat na CDvagRils_plny.wag

Jiří napsal:
A nebo zkopírovat adresář CD_Rils do té samé složky Trainset a přejmenovat to na CDvagRils a nějaký wag soubor uvnitř přejmenovat na CDvagRils_plny.wag
Přesně tak to taky dělám, když nějaký vůz nemůžu sehnat :roll:

Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:
Přesně tak to taky dělám, když nějaký vůz nemůžu sehnat :roll:

No jo, ale to ten trainset taky potom vypada. Pritom v Conbuilderu je to otazka chvile to opravit bez naroku na dalsi MB pameti.

Přesně tak, je pitomost přepisovat vozy, podstatně jednodušší je upravit consisty v ConBuilderu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře