Autor aktivit Luděk mi dnes poslal nové aktivity pro Trať 321, už jsou zveřejněné na stránce
http://www.trat321.webzdarma.cz.
Jedná se o jízdu osobního vlaku 3138 z Ostravy hl. n. do Ostravice a jízdu vlaku EC 104 SOBIESKI z Přerova do Petrovic u Karviné v zimním období. Dále byly opraveny aktivity Ex 141 DETVAN a Pn 60050 / Os 3137 aby byly kompatibilní s aktualizací 2.
Bohužel jsem při hraní aktivit zjistil, že mi v trati chybí některé zimní textury, pokusím se je všechny doplnit v aktualizaci 3, prozatím ty chybové hlášky odklikejte.
A taky jsem zjistil nemilou věc, že mezi Ostravou hl. n. a Ostravou Střed není žádná krajina. V tomto úseku jsem krajinu poctivě vytvořil (při tvorbě aktualizace 2), ale po nějaké době jsem se na toto místo v editoru opět vrátil a nestačil jsem valit oči, krajina byla pryč! Všechno zmizelo, domy, stromy, mosty, cesty......zůstaly jenom koleje. No s nechápavým výrazem v obličeji jsem krajinu opět vytvořil a doufal, že už to bude v pořádku, jenže dnes při testování aktivit jsem zjistil, že krajina opět zmizela. Vůbec to nechápu, je to tam asi nějaký začarovaný úsek...
Takže při projíždění tohoto úseku přivřete obě oči,ať se nemusíte koukat na tu holou pláň, znovu už tam tu krajinu tvořit nebudu, stejnak by to zase zmizelo.......
A jinak myslím, že v lednu už bych mohl vydat aktualizaci 3, moc nových kilometrů tam nebude, spíš jsem se teď zaměřil na úpravu starších úseků.
Byla například kompletně předělaná okolní krajina mezi Ostravou Svinovem - Havířovem a Českým Těšínem (na některých místech upraveno i kolejiště), částečně byla upravena krajina mezi Českým Těšínem a Žilinou, v Žilině změněno umístění Trianglu, a pak nějaké drobné úpravy, doplněny sloupy TV v některých stanicích, doplněny odjezdové tabule v Ostravě hl. n. a Bohumíně, upraveny některé návětstidla na Ostravsku, a mnoho dalších úprav.