Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Děkuji za uznání skvělé práce.
A mimochodem pro Šneka, určitě je přepřah ze 162 na 151 + několik dalších vozů právě v Bohumíně? Nevím jestli to teď změnili s novým jízdním řádem, ale doposud byl přepřah vždy v Ostravě hl. n.

AndrewM

Stavitelxx napsal:
Děkuji za uznání skvělé práce.
A mimochodem pro Šneka, určitě je přepřah ze 162 na 151 + několik dalších vozů právě v Bohumíně? Nevím jestli to teď změnili s novým jízdním řádem, ale doposud byl přepřah vždy v Ostravě hl. n.

S vyjimkou Prahy a po dokonceni rekonstrukce Bohumina se preprahy IC vlaku vraci zpet do Bohumina

Přepřah je od nového GVD opravdu v Bohumíně a v úseku Praha – Bohumín jezdí řada 151 a Bohumín – Košice jezdí řada 162 depa Žilina. Vozy se už pravidelně neodvěšují ani nepřidávají.

Na Želpage je informácia, že prvý vozeň ČD Bmee a posledný ČD Aee jazdia iba v úseku Bohumín - Praha hl. n..

Ale oba vozy jsou řazeny do vlaku pouze podle potřeby a pravidelně jezdící vozy jezdí v celém úseku Praha – Košice. Já teď dělám aktivitu Košičana s Olomouce do Žiliny, která bude rozdělena na dvě části (v Bohumíně přestup na jinou lokomotivu) a vůz Aee jsem tam použil aby byl v Bohumíně nějaký posun.

Mám problém so spúšťaním trate. Všetko sa nčíta v pohode, ale pri kliku na DRIVE TRAIN ma pošle k Billovi. Inak skúšal som to aj s nanovao nainštalovaným MSTS a nič. Ten GLOBAL, ktorý je na CD s traťou je kompletný, alebo treba dodať ešte aj X-Tracks ???

Autor aktivit Luděk mi dnes poslal nové aktivity pro Trať 321, už jsou zveřejněné na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz.
Jedná se o jízdu osobního vlaku 3138 z Ostravy hl. n. do Ostravice a jízdu vlaku EC 104 SOBIESKI z Přerova do Petrovic u Karviné v zimním období. Dále byly opraveny aktivity Ex 141 DETVAN a Pn 60050 / Os 3137 aby byly kompatibilní s aktualizací 2.

Bohužel jsem při hraní aktivit zjistil, že mi v trati chybí některé zimní textury, pokusím se je všechny doplnit v aktualizaci 3, prozatím ty chybové hlášky odklikejte.
A taky jsem zjistil nemilou věc, že mezi Ostravou hl. n. a Ostravou Střed není žádná krajina. V tomto úseku jsem krajinu poctivě vytvořil (při tvorbě aktualizace 2), ale po nějaké době jsem se na toto místo v editoru opět vrátil a nestačil jsem valit oči, krajina byla pryč! Všechno zmizelo, domy, stromy, mosty, cesty......zůstaly jenom koleje. No s nechápavým výrazem v obličeji jsem krajinu opět vytvořil a doufal, že už to bude v pořádku, jenže dnes při testování aktivit jsem zjistil, že krajina opět zmizela. Vůbec to nechápu, je to tam asi nějaký začarovaný úsek... :eek:
Takže při projíždění tohoto úseku přivřete obě oči,ať se nemusíte koukat na tu holou pláň, znovu už tam tu krajinu tvořit nebudu, stejnak by to zase zmizelo....... :mad:

A jinak myslím, že v lednu už bych mohl vydat aktualizaci 3, moc nových kilometrů tam nebude, spíš jsem se teď zaměřil na úpravu starších úseků.
Byla například kompletně předělaná okolní krajina mezi Ostravou Svinovem - Havířovem a Českým Těšínem (na některých místech upraveno i kolejiště), částečně byla upravena krajina mezi Českým Těšínem a Žilinou, v Žilině změněno umístění Trianglu, a pak nějaké drobné úpravy, doplněny sloupy TV v některých stanicích, doplněny odjezdové tabule v Ostravě hl. n. a Bohumíně, upraveny některé návětstidla na Ostravsku, a mnoho dalších úprav.

Naposled editoval moderátor:
Já se taky přidám - opravdu pěkná práce. 400 km je 400km.
Prostě PAN Stavitel.
Těch chybějících objektů jsem si všiml, ale myslel jsem, že to je vpořádku - trať je ve výstavbě. Zimní textury? No tak to klikdě počká. Jsem naprosto spokojený s tím co je.
Projel jsem to několikrát ve volné jízdě a nic nepadalo, ani se nesekalo.
Testnul jsem i Vladovu fikci a taky ok. Schválně jsem čumněl po okolí a i při místy dost hustém trafficu vpohodě. Ani jeden pád.

Díky za aktualizaci, pěkně se povedla, nevím co bych dodal. Možná ostravský uhlobaron Viktor Koláček by nebyl rád, kdyby na trati mezi Karviná - Darkov až Louky nad Olší neviděl komíny dolů ČSM ( kde byl ředitelem před 16 lety ) a dolu Důl Darkov. :lol: Ještě štěstí, že uhlobaron Viktor Koláček nechodí zde na toto fórum, to by bylo kritiky, ale jinak ta krajina v tom úseku se dá oželet, hlavně ať je tam trošku přírody, když v reálu je tam kaliště a měsíční krajina. Jediné co bych vytknul autorovi, že se mu nepodařilo trošku napodobnit reálu ten nadchod v Ostravě hl.n.,v MSTS to vypadá trošku nevkusně. No nic, dále autorovi tratě přeji, hodně nervů se stavbou aktualizací a časem se dočkáme i rekonstrukce nadchodu v Ostravě hl.n.

To Stavitelxx, LM:
Ty aktivity-2 jsou otestované?
Zkoušel jsem Pn60050-Os3137 a z Frýdku jsem neodjel. Zůstal jsem viset na červenou u odjezdového návěstidla.

Nechybí jen zimní..... U stromů použitých ve forestu ti chybí alternativní textury ve všech podsložkách ( winter, autumn, autumnsnow.... )

Tak jsem si projel úsek Žilina - Bohumín - Ostrava. Sice mě to každou chvíli spadlo (asi měl moc loose consistů), ale jinak dobrý. Mám pár dotazů, ani ne snad na autora, spíš na ty, co to tam znají.
1. Proč je na SK-CZ hranici pomalá rychlost?
2. To se vážně v úseku Louky n.O. - Karviná-Darkov jezdí max. 50 km/h? :roll:

Boby napsal:
To Stavitelxx, LM:
Ty aktivity-2 jsou otestované?
Zkoušel jsem Pn60050-Os3137 a z Frýdku jsem neodjel. Zůstal jsem viset na červenou u odjezdového návěstidla.

Omlouvám se u této aktivity došlo k posunutí otočného bodu a já jsem si toho nevšiml. Už jsem to opravil a zítra to pošlu.

PetrSv napsal:
Tak jsem si projel úsek Žilina - Bohumín - Ostrava. Sice mě to každou chvíli spadlo (asi měl moc loose consistů), ale jinak dobrý. Mám pár dotazů, ani ne snad na autora, spíš na ty, co to tam znají.
1. Proč je na SK-CZ hranici pomalá rychlost?
2. To se vážně v úseku Louky n.O. - Karviná-Darkov jezdí max. 50 km/h? :roll:

1) Pokud vim tak ve skutecnosti tam zadna pomala rychlost neni
2) Jezdi se 50 protoze je to poddolovane. Je tam sice rychlost 50 ale zda se mi ze tam jezdi dokonce i pomaleji.

Ano v úseku Louky nad Olší - Karviná Darkov se jezdí max 50 km/h.
A na československé hranici je pomalá jízda 40km/h, teda nevím jistě, jestli tam je i teď, ale v době kdy jsem ten úsek stavěl v MSTS (duben 2005), tak tam ta pomalá jízda byla. A taky celé 2 roky zpětně, to jsem jezdil pravidelně každý týden z Ostravy do Žiliny a zpět a vždy tam vlak brzdil na pomalou jízdu 40 km/h.
Ale je jenom na jedné koleji, v obou směrech, druhá kolej má normální rychlost 80 km/h, nevím jestli to je kvůli špatnému stavu koleje, nebo kvůli hranicím... CR-SR ???

Stavitelxx napsal:
Ano v úseku Louky nad Olší - Karviná Darkov se jezdí max 50 km/h.
A na československé hranici je pomalá jízda 40km/h, teda nevím jistě, jestli tam je i teď, ale v době kdy jsem ten úsek stavěl v MSTS (duben 2005), tak tam ta pomalá jízda byla. A taky celé 2 roky zpětně, to jsem jezdil pravidelně každý týden z Ostravy do Žiliny a zpět a vždy tam vlak brzdil na pomalou jízdu 40 km/h.
Ale je jenom na jedné koleji, v obou směrech, druhá kolej má normální rychlost 80 km/h, nevím jestli to je kvůli špatnému stavu koleje, nebo kvůli hranicím... CR-SR ???
V úseku Louky nad.Olší-Kravina (opravuji Karviná) byla taky kvůli poddolování i 30 v mých studentských letech na Slovensku...to se těžilo daleko aktivněji.....

Na hranicích CR-SR kdysi bývala pomalá rychlost 30 km/h směrem do ČR....nebyly to přímo hranice, ale ta Z-tka byla těsně po zastávce Jablunkov (tuším), a byla tam celých 5 dlouhých let 1989-1993....vím to, protože jsme tam jezdili každý týden několikrát do Žiliny....náš vyučující kolejovým obvodům, nějaký ing. Kaleta tuto Z-tku občas využíval k výstupu - měl to blíž než z nádraží...... a tak se tomu říkalo "Kaletova třicítka".....

Stavitelxx napsal:
Jo jo, jenom na jedný koleji. Vcelku rovný úsek, žádný výhybky, proto mi to bylo divný.
Děkuji všem za odpovědi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře