Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
KaMat napsal:
To bude tím že se nejspíš začalo pracovat na holé placce. Jsem zvědavej jak si stavitel poradí s úsekem Třinec-Mosty u Jablunkova když je výškový rozdíl obou stanic asi 200m. Ale asi to bude na rovince.
Boby: Přez chotěbuz jezdí jenom 131 bez 181 protoze ji tam teoreticky nepotřebuje. 181 jezdí na pomoc opačným směrem na Čadcu aby vlak mohl překonat hory.
To jsem taky nevěděl,dík. Po předělání engu na původni byl ale ten postrk stejně houby platnej. Tak tam zatím nebudu zastavovat a je to :P

Hodně se mluví o přímo vražedném sklonu tratě za Chotěbuzem, je fakt že jsem to tam nevychytal... :eek:

Ale obávám se, že už se s tím nic nedá dělat, nemůžu to klesání opravit, protože vlivem mírnějšího klesání by se úsek protáhnul a už bych to s těží někde napojoval... Krom toho by se rozhodně musela posunout celá stanice Chotěbuz, pozměnit okolní krajina a kdo ví co ještě.....
Takže se nademnou slitujte a nad tímhle úsekem přivřete oči... :wink:

Krom toho nejsem žádný geniální stavitel, sice jsem se snažil, ale postavil jsem to co jsem postavil...
Pokud se vám trať líbí a takovéto nedostatky přehlížíte, je to fajn.
V opačném případě ji klidně smažte, však ji hrát nemusíte, nikdo vás přece nenutí...

Naposled editoval moderátor:
Ještě počkám na tu aktualizaci a prodloužení a uvidíme. Je fakt, že ty mezistaniční úseky mohly být delší... Zbytečně musím jet s vlakem tak pomalu, aby se jízda podobala realitě kvůli GVD... :roll:

Stavitelxx napsal:
Hodně se mluví o přímo vražedném sklonu tratě za Chotěbuzem, je fakt že jsem to tam nevychytal... :eek:

Ale obávám se, že už se s tím nic nedá dělat, nemůžu to klesání opravit, protože vlivem mírnějšího klesání by se úsek protáhnul a už bych to s těží někde napojoval... Krom toho by se rozhodně musela posunout celá stanice Chotěbuz, pozměnit okolní krajina a kdo ví co ještě.....
Takže se nademnou slitujte a nad tímhle úsekem přivřete oči... :wink:

Krom toho nejsem žádný geniální stavitel, sice jsem se snažil, ale postavil jsem to co jsem postavil...
Pokud se vám trať líbí a takovéto nedostatky přehlížíte, je to fajn.
V opačném případě ji klidně smažte, však ji hrát nemusíte, nikdo vás přece nenutí...

No jeste je jedna moznost, sice dost neprijemna, ale pokud opravdu usek z Cadce stoji za to, co ten soucasny postaveny usek vyrazne upravit (prestavet) i za cenu velkych komplikaci ... vim, ze je to asi dost nepravdepodobne, ale pokud se Vam opravdu bude darit, bylo by skoda mit treba za rok sto dveste ci vic kilometru trate a pritom tento usek, ktery se opravdu realite vzdaluje. Ale jinak jako prvotina je to velmi kvalitni, tedy pokud nejsem vylozeny detailista na realitu.

Naposled editoval moderátor:
StavitelXX: vravim ti, porozmyslaj nad tym, ci kvoli tomuto useku nevyjde nazmar praca na celej trati, lebo vravim ti, jak na ten usek s oboch stran nieco nadpojis uz to neopravis ani keby si bol svaty Anton ... bola by skoda, keby takato krasna trat ostala nepouzitelna kvoli 2 ale dost zavaznym chybam ...

Prestavat (hoci aj nanovo postavit) tych "par kilometrov" je predsalen nieco ine ako za rok kvoli tomu prerabat 100 alebo aj viac km!

AndrewM.:

Tak to je opravdu docela nepravděpodobné, že bych celý současný úsek předělával. To nejde předělat, to bych musel jedině postavit celou trať znovu.
Neříkám že to neudělám, ale rozhodně né teď.
Teď stavím dál až do Žiliny, pak nějaké jednokolejky a až tohle bude hotové, tak potom možná smažu celý ten úsek Český Těšín - Ostrava-Svinov a udělám ho znovu.
Záleží to na náladě, na volném čase a tak...
Takže to možná celé opravím, ale až potom, až budu mít dostavěné to co mám teď v plánu.

Jinak KaMat staví taky trať 321, možná ji zveřejní dřív, než já to opravím, takže si ji budete moct zajet v jeho provedení.

Stavitelxx napsal:
AndrewM.:

Tak to je opravdu docela nepravděpodobné, že bych celý současný úsek předělával. To nejde předělat, to bych musel jedině postavit celou trať znovu.
Teď stavím dál až do Žiliny, pak nějaké jednokolejky a až tohle bude hotové, tak potom možná smažu celý ten úsek Český Těšín - Ostrava-Svinov a udělám ho znovu.
Takže to možná celé opravím, ale až potom, až budu mít dostavěné to co mám teď v plánu.

Jinak KaMat staví taky trať 321, možná ji zveřejní dřív, než já to opravím, takže si ji budete moct zajet v jeho provedení.

No to predelavani nebude tak lehke. Kdyz budes delat usek Chotebuz az dejme tomu do Trince znova s dejme tomu realnyma sklonama tak ti ver tomu nebo ne nevyjde usek Trinec - Bystrice. No mozna jo kdyby byl v rovince. Nevim jak to mas postavene tak nevim.
Na mou verzi si jeste lidi musi nakej ten tyden pockat. Vcera jsem dostavel teprve Bohumin-Louky a opacnym smerem na Havirov a dale budu pokracovat asi za tyden.

KaMat napsal:
Stavitelxx napsal:
AndrewM.:

No to predelavani nebude tak lehke. Kdyz budes delat usek Chotebuz az dejme tomu do Trince znova s dejme tomu realnyma sklonama tak ti ver tomu nebo ne nevyjde usek Trinec - Bystrice. No mozna jo kdyby byl v rovince. Nevim jak to mas postavene tak nevim.
Na mou verzi si jeste lidi musi nakej ten tyden pockat. Vcera jsem dostavel teprve Bohumin-Louky a opacnym smerem na Havirov a dale budu pokracovat asi za tyden.

No a panove co spolupracovat ? Proc stavet dve stejne trate zaroven ? Nebylo by lepsi spojit sily, at je vice kilometru trate, skoda kazde duplicity :-) Jinak to samozrejme chapu, pokud by se pan stavitel pustil do predelani trate, byla by to asi komplet prestavba, coz by mozna byl dost opruz, ale pokud mate v umyslu stavet dal, byla by skoda mit skvelou trat s timto usekem. Ale je to jen a jen na Vas.

No pridat by se k nam mozna mohl ale nechtel by protoze 321 a 320 delam sam a on by se na ni chtel urcite podilet :-). A kdyby jsme delali spolu tak mame oba jiny vkus a jinak ztavime takze by to neklapalo.

To je právě ten problém společné práce, každý kdo staví má jiný vkus, jednomu se to líbí tak a druhému zase jinak a to není pro stavění moc dobré...
Je fakt, že by si měl každý stavět svůj úsek a taky je fakt, že jinou trať než 321 bych ani stavět nechtěl.
Vybral jsem si tuto trať, protože tady bydlím, přece nebudu stavět trať někde desítky km daleko, když mi vedou koleje za barákem......

Je jasné, že se vám zdá nesmyslné, že stavíme dvakrát stejný úsek, jenomže je to jenom část tratě, kterou máme stejnou. KaMat a spol staví mnoho kilometrů dál směrem na Přerov, tam já rozhodně stavět nebudu. A já zase stavím dál na Slovensko, takže tyhle dvě tratě budou dosti dlouhé a společný úsek zase tak dlouhý nebude. A navíc ten společný úsek (Svinov-Těšín) jsem zvoral, takže si to můžete vynahradit na trati od KaMata.

Vždyť i z Prahy směrem na Moravu staví dva stavitelé tu samou trať (p.Šemora a Vlastik) a je to mnohonásobně delší společný úsek, než tahle trať 321...

Stavitelxx napsal:
To je právě ten problém společné práce, každý kdo staví má jiný vkus, jednomu se to líbí tak a druhému zase jinak a to není pro stavění moc dobré...
Je fakt, že by si měl každý stavět svůj úsek a taky je fakt, že jinou trať než 321 bych ani stavět nechtěl.
Vybral jsem si tuto trať, protože tady bydlím, přece nebudu stavět trať někde desítky km daleko, když mi vedou koleje za barákem......

Je jasné, že se vám zdá nesmyslné, že stavíme dvakrát stejný úsek, jenomže je to jenom část tratě, kterou máme stejnou. KaMat a spol staví mnoho kilometrů dál směrem na Přerov, tam já rozhodně stavět nebudu. A já zase stavím dál na Slovensko, takže tyhle dvě tratě budou dosti dlouhé a společný úsek zase tak dlouhý nebude. A navíc ten společný úsek (Svinov-Těšín) jsem zvoral, takže si to můžete vynahradit na trati od KaMata.

Vždyť i z Prahy směrem na Moravu staví dva stavitelé tu samou trať (p.Šemora a Vlastik) a je to mnohonásobně delší společný úsek, než tahle trať 321...

No ta idea, kterou jsem prezentoval, nebyla stavet spolecne jednu trat, ale aby jste se oba domluvili, kde jeden skonci (druhy zacne), at neni zbytecne spolecny usek. Ale je mi jasne, ze ted uz je pozde a alespon bude co porovnavat. Byl to jen jakysi pokus o apel, ale na ten uz je stejne pozde :-)

Kaz deho bavi stavet to co zrovna stavet chce :D to znamena stavitel chce celou 321 a ja taky :-). A proc bys to zvoral na to ze si na tom cacinal je to dobre :-). Já na tom useku taky zacinal a uz ho stavim asi po 4te :-)

KaMat:

Po čtvrté, jo?? Tak to je dobrý, já už se hrozím z toho, že to budu dělat podruhé...... :)
Jinak bych docela rád viděl, jak stavíš, co kdybys mi poslal nějaké screeny z trati 321?

no jedstli chces. A jake konkretne ? Ja se totiz porad snazil delat to aby to vychszelo do terenu coz se mi porad nevedlo ale ted vim jak na to.

Jaktože nezačal, vždyť si psal, že si 321 dělal už po čtvrté...
Neříkej žes to smazal a budeš ji dělat po páté :D
Tak pošli screeny potom, až to budeš mít.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře