Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stavitelxx napsal:
Pro Jarka:

S těma zvukama jsem měl ten samý problém, při pohledu z lokomotivy se mi na výhybkách neměnily, ale stačilo přepnout do jiného pohledu a zpátky do lokomotivy a už to šlo, ale opět jenom ke hranici dalšího zvuku... Jenomže narozdíl od tebe, mi to dělalo na všech lokomotivách, teda aspoň všechny které jsem zkoušel, včetně i 350.
A můžu říct, že to není žádným souborem .sms, stačilo do Globalu vložit soubor SOUNDCFG.DAT od pana Šemory a všechny zvuky najednou jedou jako po másle :eek:
S tím jsem se trápil měsíc, několikrát jsem přeinstalovávat MSTS i Windows, než jsem přišel na to, že stačila udělat taková drobnost.......

Ta rovnoběžka na trati mi taky pije krev, hlavně to, že lepší místo už si ani vybrat nemohla... (přímo u vězdu do tunelu).

TOhle mne napadlo až po tomto příspěvku....MSTS má omezený počet zvukových streamů, které dokáže přehrát najednou....a to celkem včetně zvuků trati i lokomotivy.....tuším že default je 35 a u Zbyňkovy trati se to zvedlo na 64 streamů ( alespon tak nejak mi to vysvetloval Ppoollll nebo Dave, když jsem zápasil s originálními zvuky na M.131.), takže by to vysvětlilo ten problém se zvuky na trati 321.....

Naposled editoval moderátor:
Ja jedno riešenie mám (a úspešne som ho naaplikoval na Vysočine) ... v Programe Route Riter je balík TSUtils a v ňom jeda utilita, ktorá je schopná celú trať (vrátane úpravy všetkých .w .rxx .tdb .rdb. .trk .tit .rit, .pat .srv, ... súborov) posunúť o x štvorcov ľubovoľným smerom. Tým sa dá celá trať posunúť tak, že cez ňu ona rovnobežka neprechádza. Všetko je vyskúšané, spoľahlivé a funkčné. Jediná nevýhoda je v tom, že táto metóda je akosi nekompatibilná s metódou, akou Zbyněk stavia trať. Jedným z východísk by bolo, keby sa po dosiahnutí určitého stavu (kompletné vybudovanie a zakrajinovanie určitého súboru) zverejnili aj takto upravené súbory - tak aby si ich nemusel každý upravovať. (úprava trate cez TSutils v súčasnej podobe trvá cca. hodinu a pol). Následne by tí, ktorí preferujú jazdenie mali na určitú dobu zakonzervovaný stav, kedy by síce nemali aktualizácie, ale ani by im nič nikde nemizlo. Medzitým by sa aktualizovalo ďalej, a tí, ktorí preferujú aktuálnosť trate by zároveň robili akýchsi Beta - Testerov a ladili by ďalší úsek. Potom by sa zasa zaktualizovali aj posunuté súbory a "jazdiči by" mali ďalší úsek. Skúsenejší používatelia by zasa mohli mať nainštalovné obe verzie (normálnu aj posunutú). Skúšky potvrdili, že keď sa posúvajú dve rôzne verzie trate, tak rovnaká koľaj dostane rovnaké súradnice, takže paths v aktivitách ostanú funkčné.

JOHNZ napsal:
Ja jedno riešenie mám (a úspešne som ho naaplikoval na Vysočine) ... v Programe Route Riter je balík TSUtils a v ňom jeda utilita, ktorá je schopná celú trať (vrátane úpravy všetkých .w .rxx .tdb .rdb. .trk .tit .rit, .pat .srv, ... súborov) posunúť o x štvorcov ľubovoľným smerom. Tým sa dá celá trať posunúť tak, že cez ňu ona rovnobežka neprechádza. Všetko je vyskúšané, spoľahlivé a funkčné. Jediná nevýhoda je v tom, že táto metóda je akosi nekompatibilná s metódou, akou Zbyněk stavia trať. Jedným z východísk by bolo, keby sa po dosiahnutí určitého stavu (kompletné vybudovanie a zakrajinovanie určitého súboru) zverejnili aj takto upravené súbory - tak aby si ich nemusel každý upravovať. (úprava trate cez TSutils v súčasnej podobe trvá cca. hodinu a pol). Následne by tí, ktorí preferujú jazdenie mali na určitú dobu zakonzervovaný stav, kedy by síce nemali aktualizácie, ale ani by im nič nikde nemizlo. Medzitým by sa aktualizovalo ďalej, a tí, ktorí preferujú aktuálnosť trate by zároveň robili akýchsi Beta - Testerov a ladili by ďalší úsek. Potom by sa zasa zaktualizovali aj posunuté súbory a "jazdiči by" mali ďalší úsek. Skúsenejší používatelia by zasa mohli mať nainštalovné obe verzie (normálnu aj posunutú). Skúšky potvrdili, že keď sa posúvajú dve rôzne verzie trate, tak rovnaká koľaj dostane rovnaké súradnice, takže paths v aktivitách ostanú funkčné.

OK
o kolik čverců na jih je potřeba trať posunout, když by stačil posun o 2 stupně severní šířky na jih a ta zatracená 50 rovnoběžka navždy zmizí z libovolné trati na území ČR?

JOHNZ:

To je nějaké moc složité, já jsem rád, že dokážu základní věci v MSTS a vy tu po mě chcete posunovat trať a měnit úhlopříčky a kdo ví co ještě... Na to fakt nemám, rači si tu hru u té rovnoběžky uložím a znovu spustím....
A pokud to umí program Route Riter, tak to je další nevýhoda, protože ten program je pro mě totální TABU. :?

Jinak na návrh Zbyňka Šemory asi přistoupím a zkusím aktualizace umístit i na jiný server, než u pana Havla. Ale až o víkendu, teď na to nemám čas.

A zítra vydám ještě jednu aktualizaci, už jsou to poslední úpravy na původní trati, jedná se hlavně o rychlosti.
Hodně lidem vadí, že značky pomalé rychlosti (žluté "Z" a bílé "K") Train Simulátor nebere jako traťové objekty a tudíž je ani nezapočítává do jízdních řádů. Takže jsem tyto značky upravil, aby pomalé jízdy byly vidět i na traťovém monitoru a hlavně aby s nimi MSTS počítal při vytváření jízdních řádů v aktivitách.
Taky budou v aktualizaci chybějící soubory z Globalu (pro ty co používají XTracks 3.9 a položení kolejí o něco dál do vnitrozemí Slovenska)

Zdravím vás!!!!! Pokouším se vyhlásit něco jako anketu... Co byste si přáli jako další aktivitu??? Pokud by měl někdo přesnou představu a bylo by to v mých silách (nejsem totiž vševědoucí a všeumějící), rád bych vyhověl i ostatním lidem. Stačí napsat základní údaje a o co by v aktivitě mělo jít. Díky.

Chybí mi soubor Road2LStrt30m.s

Mám problém, ze stránek zelpage jsem si stáhnul i update tratě do Čadce, ale mezi zastávkami Vendryně a Bystřice nad Olší mi vyskočí hláška, že mi chybí v adresáři Shapes soubor Road2LStrt30m.s Dělal jsem vše podle návodu instalace a prostě mi ten soubor chybí. Nevíte jak ho tam dostat ? Dokonce jsem se pokusil zkopírovat soubor Road2LStrt100m.s a přejmenovat ho na Road2LStrt30m.s a na Road2LStrt30m.sd a přesto mi to tam hlásí, a udělal jsem to jak v adresáři Shapes ve složce s tratí, tak i ve složce Global.

Co teď ?

Re: Chybí mi soubor Road2LStrt30m.s

Jirka napsal:
Mám problém, ze stránek zelpage jsem si stáhnul i update tratě do Čadce, ale mezi zastávkami Vendryně a Bystřice nad Olší mi vyskočí hláška, že mi chybí v adresáři Shapes soubor Road2LStrt30m.s Dělal jsem vše podle návodu instalace a prostě mi ten soubor chybí. Nevíte jak ho tam dostat ? Dokonce jsem se pokusil zkopírovat soubor Road2LStrt100m.s a přejmenovat ho na Road2LStrt30m.s a na Road2LStrt30m.sd a přesto mi to tam hlásí, a udělal jsem to jak v adresáři Shapes ve složce s tratí, tak i ve složce Global.

Co teď ?

Podívejte se na předchozí stranu této diskuze.

Jirko:

Filip Havel už má Aktualizaci_2, jakmile ji umístí na stránky, stáhni si ji a žádné chyby nebudou...

KaMat a co třeba Excelsiorem z Chebu do Košic? Ale kdo to postaví, že? :D

Stavitelxx napsal:
Jirko:

Filip Havel už má Aktualizaci_2, jakmile ji umístí na stránky, stáhni si ji a žádné chyby nebudou...

KaMat a co třeba Excelsiorem z Chebu do Košic? Ale kdo to postaví, že? :D

A proč to nenahraješ Karlovi na jeho server
http://radios.ath.cx?

Já mám s tím nahráváním na servery docela potíže... Karle, jakmile to Havel umístí, tak si to nahrej na svůj server, dík :wink:

Protoze masinka radios.ath.cx ma preci jen pomale pripojeni (0.5Mbit), tak aktualizace trate 321 a aktivity jsou take na http://ama-cb.cz/msts/ , kde je rychlost podstatne vetsi. Z radios.ath.cx to bude automaticky presmerovavat na http://ama-cb.cz/msts ,nez si zvyknete na jinou adresu.
Tvurci aktivit i Stavitelxx si to budou ukladat primo na novou adresu, napisi jim mailem jak na pripojeni.
Karel

Naposled editoval moderátor:
Vlado vím že si měl předtím velké problémy se spuštěním mojí tratě. Jak si to vlastně vyřešil, že už ti to funguje?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře