Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stavitelxx napsal:
Vlado vím že si měl předtím velké problémy se spuštěním mojí tratě. Jak si to vlastně vyřešil, že už ti to funguje?

Vymazal jsem tu trať co jsem měl z CD, stáhnul a nainstaloval tu od Filipa Havla... :wink:

Prave jsem vypnul pocitac radios.ath.cx a vse je na http://ama-cb.cz/msts/
Nemá cenu aby to bylo duplicitně, navic na vyse uvedene adrese je to silne rychlejsi pro stahovani.
Karel

Naposled editoval moderátor:
Konec Trati 321

Zdravim, musím Vám oznámit, že se stěhuji od rodičů a tudíž budu nějakou dobu bez PC. Na internet se občas dostanu u kamaráda, ale musím dočasně pozastavit práce na Trati 321.
Nemám tušení, jak dlouho to bude trvat, každopádně se budu snažit brzo sehnat nový počítač.
Pěkný zbytek dne.

Může prosím někdo poradit v trati 321,když jedu z Čadce do Ostravy,tak hned za zastávkou Mosty(š49.96867 d10.8776)mi začíná najednou bílá krajina,stromy zelené a v jiné výšce jakoby pod kolejema další vrstva se stromy s bílou krajinou.V opačném směru mi to nedělá.Program RouteRiter nehlásí žádnou chybu.Dělá to i po instalaci druhého opravného souboru.

Anonymous napsal:
Může prosím někdo poradit v trati 321,když jedu z Čadce do Ostravy,tak hned za zastávkou Mosty(š49.96867 d10.8776)mi začíná najednou bílá krajina,stromy zelené a v jiné výšce jakoby pod kolejema další vrstva se stromy s bílou krajinou.V opačném směru mi to nedělá.Program RouteRiter nehlásí žádnou chybu.Dělá to i po instalaci druhého opravného souboru.

To bude asi ona kritická rovnoběžka, která to způsobuje... JOHNZ by Ti mohl poslat návod, jak se dá trať bez jakýchkoli komplikací posunout níže a tím by se tento problém odstranil.

Ten dotaz na bílou krajinu byl ode mne.Zapoměl jsem se přihlásit.Děkuji za rady ale to uložení jsem měl už vyzkoušený,stejně po novém načtení tam mám bílou plochu a návod na posunutí celé trati jsem tu někde četl,ale zatím se do toho nehrnu.Domnívám se že kdyby to bylo tou rovnoběžkou,tak se ozve více lidí.

Já ještě z Čadce na Třinec ani opačně nejel, takže těžko říct... Ale co nevidět se to změní, :D

Mates napsal:
Ten dotaz na bílou krajinu byl ode mne.Zapoměl jsem se přihlásit.Děkuji za rady ale to uložení jsem měl už vyzkoušený,stejně po novém načtení tam mám bílou plochu a návod na posunutí celé trati jsem tu někde četl,ale zatím se do toho nehrnu.Domnívám se že kdyby to bylo tou rovnoběžkou,tak se ozve více lidí.

Projížděl jsem tuto trať a po uložení a načtení to bylo v pohodě.Ukládal jsem až po vjetí do bílé části.

Tak chyba byla v tom uložení(ve mně).Já jsem ukládal ještě nežli jsem vjel do té bílé krajiny.Teď už to funguje,děkuji za rady.

Mohl by mi někdo napsat podrobný návod, jakým způsobem se dá posunout celá trať, aby nevedla přes onu kritickou rovnoběžku?
Děkuji.

Stavitelxx napsal:
Mohl by mi někdo napsat podrobný návod, jakým způsobem se dá posunout celá trať, aby nevedla přes onu kritickou rovnoběžku?
Děkuji.

Stačí se podívat o jednu stránku níž a najdeš tam údaj od JOHNZE že je to cca 150 čtverců na jih. Ale mám takový dojem, že kousek nad tím jsi se rozčiloval jak je to složité. Ono jde o to posunout jakoukoliv trať o 2 (slovy dva) stupně na jih a ta 50 rovnoběžka uteče na sever a je od ní pokoj. :lol: No a ty jako stavitel trati bys měl být schopen toto bezpečně a přesně spočítat. Stačí se jen podívat na souřadnice čtverců na kterých stavíš. A pokud nevíš je na to program RouteRitter od verze tuším 6... Ale pokud trať posuneš níže na jih, zaručeně se najde spousta rejpalů, kteří nepostavili nikdy nic, ale vybavení GPS a přesnými mapami tě prohlásí za blbce, protože jsou zeměpisné souřadnice posunuté na jih proti skutečnosti.
Jinak přeju hodně úspěchů při stavbě.

Předtím jsem se taky rozčiloval, když jsem nemohl přijít na to, jak se tvoří staniční cedulky....ale když člověk musí, tak příjde na všechno.
Nějak to posunutí zkusím, nejspíš u toho padne spousta nehezkých nadávek, ale výsledný efekt snad bude uspokojivý... :wink:

Jinak mě moc zeměpisné souřadnice nezajímají, KaMat má pravdu, že to stavím někde v Německu, ale tohle neřeším. Při jízdě to stejně nemá vliv, jestli je ta trať v Česku, nebo někde v Austrálii.....

Stavitelxx napsal:
Předtím jsem se taky rozčiloval, když jsem nemohl přijít na to, jak se tvoří staniční cedulky....ale když člověk musí, tak příjde na všechno.
Nějak to posunutí zkusím, nejspíš u toho padne spousta nehezkých nadávek, ale výsledný efekt snad bude uspokojivý... :wink:

Jinak mě moc zeměpisné souřadnice nezajímají, KaMat má pravdu, že to stavím někde v Německu, ale tohle neřeším. Při jízdě to stejně nemá vliv, jestli je ta trať v Česku, nebo někde v Austrálii.....

Ono to posunutí je velice jednoduché:
Spusť RouteRitter, zvol záložku TsUtils, vlevo nahoře vyber trať, kterou chceš posunout, růžovým tlačítkem Confirm ji potvrď, potom zvol Move a Route to new Lat/Long (Move). program se tě zeptá o kolik čverců a kam to chceš posunout (150 čtverců na jih v našem případě se zadá jako 0 -150) stiskneš OK a to je vše. Předtím si samozřejmě trať zazálohuj. Program přepočítá vše včetně aktivit. patřících k trati. Jo a pozor, pokud máš trochu slabší stroj, tak ten přepočet může trvat klidně i třeba hodinu a více.

Miran:

Díky, tenhle návod mi pomůže, to snad zvládnu.
Ještě bych potřeboval vědět jednu věc, nebude to mít negativní vlivy na aktualizace?
Protože když budu mít trať posunutou a vydám aktualizaci, tak bude to fungovat i ostatním, kteří trať posunutou nemají???

Tak jsem to posunutí zkusil, ale mám potíže.
Udělal jsem vše až po zadání počtu čtverců, napsal jsem 0 -150 a potvrdil. Rozběhlo se to, ale asi po 10 sekundách se objevila tahle hláška:

An error 429 occurred in subroutine ´Move a Route´ please advise virtualtrains@optushome.com.au with details of operation being processed.

Tak, a co s tím teď, co to znamená??? Je to nějaká chyba v trati, nebo v Route Ritteru?

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře