Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to tedy na CD? Ne na DVD. Já se radši ještě jednou zeptám, i když to vyplývá z předchozího příspěvku (držím se tohoto: dvakrát měř, jednou řež :D ).

Ja si myslim ze to zbytecne balis. Na CD se to nezabalene stejne vejde ne ? To rozbalovani taky dost dlouho trva.

Upřímně řečeno, já se tedy děsím, že je to zabalené ve WinRaRu, už se mi několikrát stalo a to i při stahování souborů z internetu, že archív RAR byl poškozen nebo nesouhlasila kontrola CRC.
Pokud je ta trať větší než ten WinRar archív, tak už doporučuji, raději DVD, navíc prázdné DVD nosiče nejsou tak drahé cca 20,- Kč a mají vyšší kapacitu.
Prosím autora tratě, pokud je to možné v jeho technických silách, aby trať nekomprimoval, ale rovnou celou trať přenesl na CD, pokud ne, tak raději na DVD.

Při stahování *.rar souborů se často stává, že se stahováním poškodí, ale na CD by se toto stát nemělo, mě se teda osobně ještě nikdy nestalo, aby se mi poškodil zabalený soubor a to je co říct, protože já většinu toho co mám zabaluju a vypaluju na CD.
Normálně by se trať na CD nevešla, velikost včetně Globalu a Soundu je kolem 1GB a vypalovat to na DVD není moc chytré, protože je spousta lidí, kteří DVD mechaniku nemají.
A taky je fakt, že ve složkách Tratě 321 je šílené množství malinkých souborků, to než by Nero načetlo a následně vypálilo, tak je rozhodně rychlejší tu trať vypálit zabalenou a potom rozbalit.
Navíc já to rozbalovaní hned po vypálení zkouším, abych náhodou někomu neposlal zmetek... takže se nemáte čeho obávat, posílám jenom to co sám odzkouším.

Tak jsem to zkusil otestovat, vypálení nezabalené tratě na DVD rychlostí 4x a následné zkopírování z DVD na harddisk trvá rovných 31 minut. Nejdelší je právě ono kopírování na harddisk (skoro 25 minut)
A vypálení zabalené tratě rychlostí 32x na CD a následné rozbalení na harddisk trvá 7 minut.
Když takto vypálím 50 DVD, tak na tom zbytečně ztratím 20 hodin času, což je hodně znatelné...
Takže je pro mě i pro Vás rozhodně výhodnější distribuovat trať zabalenou na CD, také to vyjde levněji, DVD je přeci jenom dražší, a navíc DVD mechaniku nemá každý.

Myslím že s distribucí na CD žádné potíže nebudou, když je tady otestuju (během sedmi minut) a půjde to, tak to musí jít i Vám doma.

Hm, a nebylo by lepší distribuovat trať podobným způsobem jako Zbyněk Šemora ? Tedy vytvořením instalátoru setup.exe a ono se to vše nainstaluje tam kam má, uživatel akorát zvolí při instalaci cestu. Myslím si, že Zbyňkova trať se z DVD instaluje do počítače cca do 5 minut.

Jo, instalace typu SETUP Vám překope SOUND, GLOBAL a budete v háji, když si to předtím zapomenete zálohovat, pochybuju že každý je tak poctivý, aby si před instalací studoval návod...
Ne ne, necháme to ve WinRaru, to je přehlednější a bezpečnější, než u instalací kde se jenom kliká na "dále, dále, dále" a přitom ani pořádně nevíme, co se vlastně děje....

Stavitelxx napsal:
Jo, instalace typu SETUP Vám překope SOUND, GLOBAL a budete v háji, když si to předtím zapomenete zálohovat, pochybuju že každý je tak poctivý, aby si před instalací studoval návod...
Ne ne, necháme to ve WinRaru, to je přehlednější a bezpečnější, než u instalací kde se jenom kliká na "dále, dále, dále" a přitom ani pořádně nevíme, co se vlastně děje....

Já ty setupy taky moc rád nemám, například u trati p. Šemory si aktualizaci stejně vždy rozbalím někam jinam, podívám se co tam je a pak to teprv nakopíruju do trati.

VolejnikTomas napsal:
Stavitelxx napsal:

Já ty setupy taky moc rád nemám, například u trati p. Šemory si aktualizaci stejně vždy rozbalím někam jinam, podívám se co tam je a pak to teprv nakopíruju do trati.
Takhle to delam i ja.

Po opravě svého MSTS jsem se rozhodl doinstalovat další trati a u téhle trati mi to při spuštění hlásí,že není možné otevřít soubor Global\Shapes\A2t1000r1d.s
Tenhle soubor nemůžu nikde najít,ani v aktualizacích není,co je to za model?Asi bude taky chybět příslušný *sd soubor? :cry:

Patřím mezi tu skupinku lidí, co tento týden poštou obdrželi na CD trať 321. Opravdu se mi moc líbí textury oblohy, blíž k realitě, ještě jsem zatím nevyzkoušel noční provoz, ale co jsem si vyzkoušel je projetí z Ostravy Svinova do Žiliny přes Havířov, jelikož jsem si chtěl jízdu otestovat, tak jsem zvolil solo motorový vlak 850 a kašlal jsem na rychlostní limity, jel jsem až 120 km/h a musím pochválit práci Stavitelxx-e. Nejvíce se mi líbila slovenská část, jelikož tu starou verzi 321 dobře znám, žádné změny a objekty mezi OS - Mosty u Jablunkova jsem nezaznamenal. Sice v Těšíně je už postavená Billa, přesto mi tam chybí autobusové nádraží, nebo, že by ho za tu dobu přestěhovali ? :lol: :lol: Velice se mi líbí okolí Žiliny, Kysucké Nové Mesto, a co je nového, jsou některé železné mosty, akorát jsem se trošku zklamal při výjezdu ze Žiliny směrem na Vrůtky, tedy na triangel, kdy vedle vlakového nádraží stála budova s nápisem Opatov, tato budova a některé objekty byly převzaty z jiných tratí.
Co jsem si ještě všiml, tak budova ve stanici Kysucké Nové Mesto je ta samá budova jako v Kútech na trati BP.
Ale některé modely jsou tam nové.

Malou skvrnou na kráse je rychlostní limit při průjezdem nádraží v Žilině, fíra musí jet jen 10 km/h, což je chyba, to už ten vlak stojí, Stavitelxx-i proč jste nedal rychlostní limit 40 km/h ? :?

Zatím jsem ještě neměl příležitost projezdit úseky na Frýdek Místek, na Zwardoň, protože mi chybí PATHS, to bych asi též vytknul Stavitelxx-i, že měl více přidat PATHS, tedy, aby se vůbec dalo jezdit, stačilo alespoň 6 položek :

Žilina - Ostrava Svinov
Ostrava Svinov - Žilina
Český Těšín - Frýdek Místek
Frýdek Místek - Český Těšín
Čadca - Zwardoň
Zwardoň - Čadca

Ostatní úseky ( Paths ) by si již dodělal uživatel MSTS v Aktivity Editoru.

Otázka pro Stavitelxx-e, budete ještě pokračovat ve výstavbě směrem na Bohumín ? Nemusíte spěchat, můžete v klidu stavět a všem majitelům vaší tratě byste dostavěný úsek Ostrava Svinov - Bohumín - Český Těšín přidal v aktualizaci jako vánoční dárek nebo až na nový rok. Byla by to škoda, kdyby chyběl tento železniční uzel.

To JendaBenda

Veď PATHS si behom krátkej chvíľky môže postaviť každý v Aktivity Editore. Koľko len chce a kde chce. Na to nemusím čakať na autora trate.

Kebarko napsal:
To JendaBenda

Veď PATHS si behom krátkej chvíľky môže postaviť každý v Aktivity Editore. Koľko len chce a kde chce. Na to nemusím čakať na autora trate.

Já vím, jenže, pokud nevytváříte aktivitu, tak to trošku zdržuje, já když si dělám PATHS tak s aktivitou a trafficem zároveň. Ale to je to poslední co by mi vadilo.

321

Taky mi to CD dneska přišlo a hned jsem jej prubnul. Je to pěkné,spousta chyb z předešlé verze je odstraněna,lecos se změnilo k lepšímu.
Taky mi vadilo, že chybí začátky a konce a taky jsem to prosvištěl rychlostí blesku. Do Žiliny jsem ale měl rychlostní limit 40 (ne 10 jako můj předpisatel). Před víc jak 10 roky jsem do Žiliny vozil rychlíky z Prahy a 10ka byla jen na spojce za depem při jízdě od Čadce na Púchov, moje dojmy z tohoto dílka jsou převážně kladné, ikdyž mi trochu vadí,že si autor nenechal z betaverze vymluvit napevno osazené pomalé jízdy a osadil je i zde. To se pak blbě přepočítávají jízdní doby v aktivitách a MSTS automaticky vygeneruje jízní dobu delší než by byla pravidelná bez PJ. To se pak tady jede pianko a zpoždění nevzniká.

Martine, až budeš dělat update, prosím, odbourej je, my si je pak do aktivity vrátíme, ale s pravidelnou jízdní dobou. Dík.

To JendaBenda:

Bože těch 10 km v Žilině, to je fakt strašná chyba!!! Mělo to být pouze na vlečku směrem na Púchov, ale asi se to nějak přichomýtlo i do hlavní trati. Za to se opravdu omlouvám a dám to do pořádku, jinak děkuji za upozornění.

No teď ještě čtu příspěvek od Bob57_cz a ten píše, že v Žilině je normálně 40, tak jak to tam teda je? No kouknu se na to, snad to bude v pořádku.
A bobe57_cz podle mě ty jízdní řády počítají s pomalými jízdami, mezi Ostravou a Čadcou je přesně na 11 místech pomalá jízda, většinou rychlost 30 km/h (všechny jsem do MSTS ani neumístil), kdyby se v jízdních řádech nebralo ohled na tyto pomalé úseky, tak žádný vlak nemůže nikdy jet na čas, to by nestíhal. Takže se s tím počítá, je to součást této tratě a proto je ani v MSTS nebudu rušit., nezlob se... :wink:

Jinak pokud někdo máte nějaké zvláštní přání na vylepšení, či upravení této tratě, jako např. udělat v Těšíně autobusové nádraží, nebo dálniční nájezd ve Svinově apod, tak mi to klidně napište. Aktualizace budou, takže se může spousta věcí ještě v původním úseku dodělat...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře