Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vlečka smer Púchov? Aká? Kde? 10 km/h je na spojke do zriaďovačky (kerú by bolo záhodno dorobiť, v súčasnej dobe takmer všetky náklady z Čadce chodia práve onou spojkou priamo do zriaďovačky, na osobnej sa rozraďuje len vlečková záťaž a potom Liptovský Mikuláš + Ruomberok, na Čadcu max. tak tranzit a bude sa to tam rušiť, lebo po dokončení sa bude tranzit aj Papier s drevom robiť v Tepličke) ... už tam vlastne neni 10km/h ale tuším už dokonca 20km/h (neviem, moc tadial nechodievam) na vjazde z CA do ZA os. je 40km/h

To JOHNZ:

Vlečka na Púchov, to beru zpět, to jsem špatně napsal. Je to vlastně spojka, neboli vlakové depo směrem na Púchov (aspoň je tam na ceduli napsané "hranica depa"). Zkrátka se jedná o tu jednokolejku, která z hlavní trati vybočuje hned za mostem přes řeku Váh, tam je ona rychlost 10 km/h.

Koknul jsem do editoru a taky jsem si i zkusil zajet úsek z Brodna do Žiliny a rychlost 40 km/h tam byla v pořádku...

pomalé j

To Stavitelxx
Martine, nesouhlasím. S pomalýma jízdama se při tvorbě GVD počítá jen v omezené míře a s ohledem na dlouhodobý plán výluk podle stavu trati a finanční (ne)dostatečnosti.
Například v GVD 1990/91 byly rychlíky v úseku ValMez-Olomouc zcela bez vaty a když jsem kopíroval rychlostníky, tak jsem stáhnul maximálně 1 až 2 minuty na tom celém úseku. Naopak při jízdě přes Čadcu a Havířov měl Košičan rezervu 25 minut. Ovšem v úseku Olomouc-Zábřeh nebyla v rezervě ani minuta a k uvolnění jízdních dob došlo až za další rok.
Dnešní stav tvojí trati odpovídá jejímu významu a financím, není koridorová, tak chátrá a dlouhodobě se zpomaluje. Nemělo by to tak ale být a v minulosti tomu ani tak nebylo. Rezerva v jízdních dobách okolo Ostravy počítala s přetížeností trati díky velkému objemu přepravy uhlí a byly tak zapracované jízdy odbočkou - pravidelně jsme jezdili po rovné jen ve Vítkovicích, Kunčicích a Havířově. Všude jinde se jezdilo 40kou okolo nákladu (úsek Polanka až ČTěšín). Bártovice se rovně nedaly projet nikdy, Albrechtice jen výjimečně. Zato z Třince až po KysuckéNM jsem odbočku zažil jedinkrát a to o výluce.

rychlost

Ještě jsem si vzpoměl, že na odjezdu z Třince se ukazovala na tr monitoru v levé koleji (pro nesprávný směr) nahoru správně rychlost 70,
ale ve správné koleji jsem měl limit ...113 Km/h !!!

Máte pravdu, že trať mezi Ostravou a Čadcou hodně chátrá, každou chvíli někam přidají další pomalou jízdu. A pokud to tak půjde dál, tak celá tato trať nejspíš bude jeden pomalý úsek... :?

O tom rychlostním limitu za Třincem (113 km/h) vím, ale nevím co s tím mám dělat, v editoru je všechno v pořádku, nepřišel jsem na to v čem je chyba a jak ji opravit...
Traťový monitor sice ukazuje na pravé koleji 113, ale maximální rychlost je zobrazena normálně na 70, takže to bude asi nějaká nevýznamná chybička.

Zdravíčko, jenom mě tak napadá, když se 113 km přepočte na míle, nedá to náhodou těch 70 ??? Sice jsem trať ještě nezkoušel, ale na první pohled to tak vypadá, bohužel neznám detaily... Mějte se. Lord.

Anonymous napsal:
Zdravíčko, jenom mě tak napadá, když se 113 km přepočte na míle, nedá to náhodou těch 70 ??? Sice jsem trať ještě nezkoušel, ale na první pohled to tak vypadá, bohužel neznám detaily... Mějte se. Lord.

Bingo, čteš mi myšlenky. Stačí zapomenout odzatržítkovat míle v nastavení rychlostníku a místo 70km/h se objeví 113. Také se mi to občas stalo....

321

Takže se budeme brzy těšit na první aktualizaci.
A pak průběžně ty další jako u Zbyňka.
Martin, nepolevuj a hrdě pokračuj.

Já nepolevuju a pilně pokračuju ve stavbě dalších úseků, ale zas moc brzo aktualizaci nečekejte. Bude až postavím aspoň dalších 100 km, přece nebudeme troškařit :wink:

Stavitelxx-i, doufejme, že také o vás uslyšíme v Reportu, jako o Zbyňkovi v České Televizi _ jihomoravský večerník,že jste tak dobrý jako Zbyněk, proto nepolevujte v práci, stavětě, dokud to jde a brzy se můžeme projet po celé Severní Moravě.

Tak jsem si celou trať projel křížem krážem a objevil jsem některé chybičky jako jsou například nefunkční zhaslá návěstidla, například jedno nefunkční návěstidlo při výjezdu z ČT směrem na Frýdek Místek, dále jsem objevil chybičky v položení železničních přejezdů, silnice která přechází přes koleje je mírně pod kolejema, to znamená, že řidič auta si pěkně zničí pneumatiky o kolejnice, ale možná je to chybou MSTS.
Rovněž další chybou je, že Stavitelxx postavil sídliště Dubina přímo v Ostravě - Střed, UAN je tedy pryč, a je tam jen budova připomínající supermarket Kaufland, rovněž je problém s " Frýdlantskými mosty, u nich se vytyčuje velká budova, ta tam chybí a dál už je asi vidět Ostrava Fifejdy.

Stavitelxx-i, že to při příští aktualizaci napravíte ?

Ještě připomínám, že v realu je u frýdlantských mostů, je to vidět i z vlaku ze směru Ostrava hl.n na Ostravu - Střed, vytyčující se velká žlutá budova přímo blízsko u UANu, jelikož nejsem z Ostravy, nevím co je v té budově, ale dá se tam dojít přímo podchodama na tramvajové zastávce Náměstí republiky.

Může mi prosím někdo poradit, mám potíže s návěstidlama. jde o oboustranný autoblok, zobrazuje se mi ve hře i v editoru pouze jedna strana tohoto návěstidla - viz. obrázek
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/navestidlo.JPG

Ale dělá to jenom v novém rozestavěném úseku, na starých úsecích je vše ok. Víte někdo co s tím je?? :cry:

Naposled editoval moderátor:
Chtěl jsem se zeptat,jestli je možné si zapůjčit webový prostor na ama-cb.cz moje vytvořené aktivity ?

Zapůjčení prostoru na ama-cb.cz je nutné domluvit s majitelem tohoto webu.

Jinak návěstidla už sou nejspíš v pořádku (snad to nezačne zase blbnout...) a taky jsem umístil na web Tratě_321 aktivity do této tratě.

Stavitelxx napsal:
Zapůjčení prostoru na ama-cb.cz je nutné domluvit s majitelem tohoto webu.

Jinak návěstidla už sou nejspíš v pořádku (snad to nezačne zase blbnout...) a taky jsem umístil na web Tratě_321 aktivity do této tratě.

A kdo je majitelem webu ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře