Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nazdar všetci!

Chcel by som verejne vysloviť autorovi trate 321 verejnú pochvalu, vyzerá to veľmi pekne,prajem veľa ďalších úspechov a trpezlivosti.

nová 321

Ahoj Stavitelxx . Dnes sa mi dostala do ruky tvoja nová verzia trate 321. Je velice pekne urobená. Škoda, že na ňu nemáš voľný webový priestor, kde by mohla byť k verejnému downloadu. Držím ti palce v jej ďalšom budovaní. Dúfam že k nej konečne niekto vymodeluje šesťkoláky rady 181/182/183 ... ( :wink: takisto to platí aj pre trať Zbyňka Šemoru ) - tie stroje sem nepochybne patria. No a snáď sa na túto túto trať dočkáme aj finálnej verejnej verzie bobiny 140. Tie stroje patria ku koloritu tratí okolo Ostravy a Žiliny. Máš moju pochvalu, ale aj morálnu podporu ... drž sa a len tak ďalej :lol:

Naposled editoval moderátor:
no tak

Jezdim trať Hranice - Dolní Lutyně poměrně často, ale i když jsem se smál projektu 270 směju se teď o to víc těm screenům, projeď si někdy tu trať protože Hl. Životice jsou v oblouku jako pro 80 a ne 140 a v suchdole je peron cca 5.5m a je tvých 9 nebo kolik jsi udělal a tak podobně ve studénce. PS: radši to předělej prosímtě. Jinak hodně zdaru.

Re: no tak

Nemmesis napsal:
Jezdim trať Hranice - Dolní Lutyně poměrně často, ale i když jsem se smál projektu 270 směju se teď o to víc těm screenům, projeď si někdy tu trať protože Hl. Životice jsou v oblouku jako pro 80 a ne 140 a v suchdole je peron cca 5.5m a je tvých 9 nebo kolik jsi udělal a tak podobně ve studénce. PS: radši to předělej prosímtě. Jinak hodně zdaru.

Cizi tvrde praci se smeje s prominutim jen idiot. Pokud mate pripominky, jiste je lze sdelit kultivovane. Byt autorem, tak za takove pripominky Vas vykazu do mist, kde zada ztraceji sve slusne misto.

Nemmesis napsal:
pochybuju ze je tam oblouk pro 80 kdyz se tam jezi 140 ty tlamo !!!!

KaMat napsal:
Nemmesis napsal:
Myslel jsem to tak, že ten jeho blouk vypadá jak na 80 i když se tam jezdí 140. Se na to podívej ty konkurenční staviteli.

Nemmesis napsal:
KaMat napsal:
Nemmesis napsal:
Myslel jsem to tak, že ten jeho blouk vypadá jak na 80 i když se tam jezdí 140. Se na to podívej ty konkurenční staviteli.
Teda 160 ne 140. a rekl bych ze je to oblouk 1500 ktery je na rychlost 160 takze to ma dobre. asi blbe vidis.

KaMat napsal:
Nemmesis napsal:
KaMat napsal:
Nemmesis napsal:
Teda 160 ne 140. a rekl bych ze je to oblouk 1500 ktery je na rychlost 160 takze to ma dobre. asi blbe vidis.

Kua chlapi, tož to vám ta slušnost k druhým moc dlouho nevydržela..... :eek:
A to platí i pro Nemmesis.....kdybys hnul zadkem a podíval se do této diskuse, tak bys věděl, že tam Martin ( Stavitelxx) jasně psal, že to není reálná trať přesně dle reality, ale že se jí snažil postavit co nejpodobněji......na to, že to staví sám, tak je ta trať velmi slušná.......

Díky Martens.

Pro Nemmesis:

Já jsem si tu trať prošel pěšky, takže jsem si zatáčky mohl prohlédnout daleko víc, než Ty z okna projíždějícího vlaku. A řeknu ti, že oblouk v Hladkých Životicích je skoro stejně prudký jako oblouky u Havířova, u Havířova se jezdí rychlostí 80 km/h, protože je to stará zchátralá trať, ale trať v Hladkých Životicích je nová koridorová a hodně klopená, umožňující rychlost 160 km/h.
A nesuď trať podle screenů, je to skreslené a při jízdě to potom vypadá jinak... Koukni třeba na tuto fotku:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321_Aktivity/PICT0024.jpg
Jak rychle tam podle tebe jezdí vlaky? Já bych to typnul tak maximálně na 100 km/h a přitom je tam 160 km/h, nebo tahle:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321_Aktivity/PICT0087.jpg
Tam je 120 km/h a podle fotky to vypadá tak na 60 km/h, ty koridory se fakt nezdají......

Jinak oblouk v Hladkých Životicích jsem postavil o poloměru 1000r s přechodnicí 1500r a už tak se mi to zdá hodně mírné...

Na stránce Tratě 321 bylo upraveno schéma této tratě, dále přibyly nové aktivity (formát *.apk) a původní aktivity byly upraveny a převedeny rovněž do formátu *.apk

Jinak se chci zeptat, je tu nějaký strojvedoucí, který jezdí i na Ostravsko?

Chci se zeptat, jak se podobá realitě výpravní budova v Sůchdolu nad Odrou ? Je stejná či podobná jak ji staví konkurence ?

Docela se i podobá...
A nemyslím si, že je správné označovat stavitelé Tratě 270 slovem "konkurence"
Vždyť o nic nejde, kdyby šlo o peníze, tak je to něco jiného, ale jsme jenom obyčejní fandové železnice, kteří staví stejnou trať a ještě každý svým stylem, to mi nepřipadá jako konkurence...

Pro Stavitelxx: Mirku (myslím, že se tak jmenuješ), jak je velká tvá trať 321 ? Já udělal nějaké změny u mého poskytovatele a momentálně je k dispozici 1.5GB místa na http://ama-cb.cz/msts
Tím chci říci, že jestli to má nějakých dejme tomu 500MB (neber to přesně, má-li to 700MB, nic se neděje), tak to tam šoupni.
Karel

Ahoj Karle, jsem Martin, né Mirek, ale to nevadí.
Jinak díky za nabídku volného místa na webu, jenže tu trať si už objednalo přes 70 lidí, bylo by to vúči nim hodně nefér, abych to umístil na web až teď, když oni už to museli zaplatit...
A taky mám pomalé připojení, bych to tam umísťoval měsíc.... :?
Každopádně díky za nabídku, určitě to využiji aspoň na Aktualizace.

Tak, tak Stavitelxx-i,když už někdo chce tu trať aťi si každý za ní zaplatí, těch 100,- Kč nikoho nevytrhne a navíc to má už předem zálohované na CD, kdyby to někdo stahoval z netu, může se mu zbortit počítač, stažený vir z internetu může zformátovat hárdisk a ten dotyčný je v p*****. A pak třeba net nebude fungovat aby si to stáhnul znova do PC.

JendoBendo: Doufám, že mne nepodezíráš, že ta nabídka byla ze zištných důvodů, to by zrovna mne rozesmálo. Když budu chtít novou verzi tratě 321, tak si ji v klidu koupím, mám již předešlou verzi.
A během psaní mne napadlo, že se mi to CD doma neztratí, takže si ji v klídku objednám.
Stavitelixx: Mou adresu znáš (je na webu), šoupni mi do obálky jedno CD s novou verzí tratě. Díky.
Karel

Tak během 20 dní bylo postaveno dalších 50 km tratě (úsek Ostrava-Hranice), teď ještě postavím úseky ČD 276, ČD 277, ČD 278 a ČD 279 (celkem cca 65 km) a potom bude první Aktualizace.

Ok1dnh: V pondělí CD fičí k tobě.

Stavitelxx: Už se moc těším na aktualizaci. Pro mě je Tvoje trať nejlepší ze všech ČD tratí. Opravdu skvěle udělané okolí a také skvěle vybraná trať, protože si myslím, že trať přes Jablunkov je jedna z nejhezčích v ČR a SR. Opravdu díky za skvělou práci :D !

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře