Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Stavitelxx napsal:
Chtěl jsem si spustit trať 150, ale při načítání se objevila chybová hláška "INICIALIZACE TERÉNU SELHALA" nevíte někdo co s tím?
To samé mi dělá i u trati 180... :x

Niekde sa tu už o tomto probléme písalo,asi to písal JOHNZ že musí byť v MSTS zapnutá textura oblohy.

JOHNZ napsal:
http://www.home.karneval.cz/00009012/download_files/fix/registr_fix.exe tu je rovno direct ... snad ma za to autori Vysociny nezabiju ...

Dik moc.

Jinak aktivity jsou velmi povedene, i kdyz me opravdu rozhodilo to houkani pred prejezdy ap. :-) Jenom u toho osobaku bych ve Zvolene trochu upravil provoz (opravdu je to dost narocne, zvladl jsem to s odrenyma usima s FPS skoro na nule) a dost zvlastni je i ten prujezd budovou v depu :-) Ale jinak opravdu zajimave aktivity na velmi kvalitni trati !

Dotaz autorovi : Vim, ze s dosavadnim usekem je jeste dost prace, ale predpokladam, ze se Vase uvahy posouvaji dal, jake mate plany pro dalsi prodlouzeni ? Jste spise pro trat na Zilinu, Kosice nebo trat Blava - Sturovo ? Predem diky za odpoved. Btw jeste jednou velmi kvalitni trat srovnatelna s BK, i kdyz je trochu jina, to okoli, hlaseni ve stanicich ap. je velke oziveni.

Dotaz autorovi : Vim, ze s dosavadnim usekem je jeste dost prace, ale predpokladam, ze se Vase uvahy posouvaji dal, jake mate plany pro dalsi prodlouzeni ? Jste spise pro trat na Zilinu, Kosice nebo trat Blava - Sturovo ? Predem diky za odpoved. Btw jeste jednou velmi kvalitni trat srovnatelna s BK, i kdyz je trochu jina, to okoli, hlaseni ve stanicich ap. je velke oziveni.[/quote]

Trať plánujem rozšíriť ďalej smerom Hr.Dúbrava-B.Štiavnica, s ktorej už mám všetky podklady okrem sklonových pomerov a fotografií staničných budov,ďalej je to Zvolen-B.Bystrica s ktorej mi ešte rovnako chýbajú sklonové pomery a video,ale na videu sa už pracuje a trať by mala viesť po tunel medzi B.Bystricou a Kostiviarskou a rovnako už sú podklady okrem videa s pokračovaním trate do N.Zámkov a triangel N.Zámky-Palárikovo-Šurany.Len rozmýšľam či dokončím kompletne najprv túto trať,alebo sa urobia ostatné trate rovnako,ako je to od N.Bane po Zvolen,aby sa dalo po nich jazdiť,hlavne sa jedná o B.Bystricu,kým nie je elektrifikovaná,aby sa mohlo jazdiť aj s motorákmi a v B.Bystrici je ešte ruská releovka,lebo potom to už nebude pravda,no a ďalej je to hudba budúcnosti ako sa vyvinie situácia,ale chcel by som ešte dorobiť Zvolen-Šahy,je to moja "materská" trať,len momentálne je nanej zastavená osobná doprava,tak zháňam cestičky ako sa dostať s kamerou na merací vlak a natočiť ju.

Omlouvám se všem, kterým nešla moje aktivita Gemeran z důvodu neexistence path R 803 doprava Zarnovica. Vše jsem opravil a teď už by měla být aktivita funkční. Pro ty z Vás kterým přišel mejl s aktivtou v podobě R 803 Gemeran.apk.DEFANGED a nějaky čísla zatím zkuste soubor upravit. A to tak, že ty bláboly na konci odmažete. Poslal jsem si mejl sám sobě, takže to bude dělat asi firewall nebo jiné zabezpečení na naší síti. Kdyby to nepomohlo zkusím to poslat třeba zazipované. Jinak mám zase až do neděle volno takže nebudu na mejlu. Už musím zase za pult. Pište prosím o aktivitu Jenemu. Nikdo se do teď neozval a já to poslal aspoň jemu ať to někdo má opravené. Doufám, že mně za to nezabije. No v nejhorším se na posílání vykašle :cry:

Podla mna je to super trat, ale ma zopar "much".
Zvucka vo Zvolene je len polovicna - neznie jej zaciatok. Dalej ked hodim klavesu F9, tak mam smolu, vyhlasi chybu a koncim s MSTS. Ozaj neviete, kedy vyjde nejaky patch?

Robo napsal:
Podla mna je to super trat, ale ma zopar "much".
Zvucka vo Zvolene je len polovicna - neznie jej zaciatok. Dalej ked hodim klavesu F9, tak mam smolu, vyhlasi chybu a koncim s MSTS. Ozaj neviete, kedy vyjde nejaky patch?

S tým problémom s klávesou F9 som sa ešte nestretol,najbližšia aktualizácia bude po dokončení po žarnovicu cca 1-2 mesiace.Cez víkend bude zverejnených zopár aktivít.

Odkaz pre Mirca:

Tie námety na tvorbu aktivít ešte dorábam,nakoľko ma napadlo pár zaujímavých vecí a nebudem Ti posielať predsa iba pár riadkov,takže chvílku strpenia a dorazí Ti to na email.

Dušan Gordík

duuso napsal:
Odkaz pre Mirca:

Tie námety na tvorbu aktivít ešte dorábam,nakoľko ma napadlo pár zaujímavých vecí a nebudem Ti posielať predsa iba pár riadkov,takže chvílku strpenia a dorazí Ti to na email.

Dušan Gordík

Fajn, nikam sa neponáhľam.

Rád bych znal nějakou reakci na mou aktivitu R 803 Gemeran. Jestli to většině fungovalo a za co to podle vás vůbec stálo. Jestli vůbec za něco. :?: Jinak beru náměty i na jiné aktivity a tratě. Já su nějak línej kde co vymýšlet. Nemám GVD. Tak eště jsem schopnej sehnat jízdní řády, ale to je tak všecko. Nejsem žádnej super železniční nadšenec, ale moc rád si nějakou pěknou aktivitu projedu. Tak proč taky nějou neudělat jestli má někdo nějaké přání.....

Pár lidí už mi psalo, že jim to hodně padá. Tady bych chtěl připomenout, že podobné problémy jsem měl asi před půl rokem na trati Zbyňka Šemory. Vyřešil jsem to tak, že jsem snížil dohlednost na 1km, zrušil stíny a snížil zobrazovací úroveň u vlaků i objektů na jedna. A to obě položky( bohužel si nepamatuju jak se jmenují). Příjde mi to takhle lepší než kvalitu mít naplno a snížit počet zobrazovaných objektů. Jinak mám Athlon 2400+ 768Mb paměti a ATI Radeon 9100 64MB.

Pelikán napsal:
Rád bych znal nějakou reakci na mou aktivitu R 803 Gemeran. Jestli to většině fungovalo a za co to podle vás vůbec stálo. Jestli vůbec za něco. :?: Jinak beru náměty i na jiné aktivity a tratě. Já su nějak línej kde co vymýšlet. Nemám GVD. Tak eště jsem schopnej sehnat jízdní řády, ale to je tak všecko. Nejsem žádnej super železniční nadšenec, ale moc rád si nějakou pěknou aktivitu projedu. Tak proč taky nějou neudělat jestli má někdo nějaké přání.....

Z tejto aktivity som prešiel len kúsok po Šurany.Teraz vôbec nestíham.Ale príjemná zmena bola "gorila" na rýchlíku v Šuranoch.Ale neboj sa, keď to prejdem tak ti určite "zdelím" svoje dojmy.

Len tak som urobil aktivitu MOs 7503 H. Dúbrava - Zvolen. Servis os. prepravy je podľa skutočnosti, ale náklad som si vymýšľal, lebo nemám ani šajnu čo tam piebehom toho jazdí. Aktivita je krátka, cca 10 min. Vytvoril som ju pre môj prvý stret s touto traťou,ale ak by mal niekto záujem, pošlem to Jenemu na stránku.

Robo napsal:
Len tak som urobil aktivitu MOs 7503 H. Dúbrava - Zvolen. Servis os. prepravy je podľa skutočnosti, ale náklad som si vymýšľal, lebo nemám ani šajnu čo tam piebehom toho jazdí. Aktivita je krátka, cca 10 min. Vytvoril som ju pre môj prvý stret s touto traťou,ale ak by mal niekto záujem, pošlem to Jenemu na stránku.

No jasně.....je to vítané....

Problém s klávesou F9 jsem měl i já.Začalo to tím že při načítání trati asi ve třičtvrtiny když píše že nastavuje uživatelské rozhraní najednou docházelo k pádu(trať Liptov,Opava,321,Zvolen)přestože před tím to fungovalo.Ale trať Břeclav,180,032 fungovala normálně.Začal jsem zkoušet a přišel jsem na to.že stačí ubrat consist(měl jsem jich asi 1300)a už to načte trať.Ale jelikož jsem zkoušel ubírat po deseti,tak jsem zjistil,že trať se sice načte,ale padá na F9,a pokud jsem ho nepoužil a dal jsem vypnutí tlačítkem ESC objevila se tabulka vypnutí bez textu,vypínal jsem po paměti.Postupným dalším ubíráním consist se začal objevovat text,a začalo fungovat i F9(to jsem se dostal asi na 1050consist).Jenže ouha,používal jsem soupravu 460,a když jsem ji zaměnil za soupravu IC,opět pád.Tak jsem ještě snížil na 1000consist,a už to šlo ve všech tratích.Takže nyní mám dvě složky consist,jednu pro mise(stejně je pouštím přes TrainStore,takže je asi jedno kolik jich tam je uloženo)a druhou pro volné prohlížení trati a v té se snažím aby byl zástupce každé lokomotivy jen jednou,což při mém počtu vychází současně na 547consistů.Neznám jednotlivé vazby,a jestli tento můj postup je ten správný,ale mě to nyní pomáhá.Jenom mě zaráží,že problém F9,jsem měl už možná před rokem,což jsem měl určitě i méně consist a nepamatuji se jak jsem se ho zbavil.Tenkrát jsem pracoval ale na slabším počítači.

Jsem na tom stejně..

Anonymous napsal:
Stavitelxx napsal:
Chtěl jsem si spustit trať 150, ale při načítání se objevila chybová hláška "INICIALIZACE TERÉNU SELHALA" nevíte někdo co s tím?
To samé mi dělá i u trati 180... :x

A stahnul jsi si ke 150 její Global?
K té 180. Taky typuji na problém v Globalu. Už si to přesně nepamatuji, ale u Havla byly opravy. Myslím, že se jednalo o dva soubory. Každému se to povedlo rozchodit s jiným. Postahuj to, vyzkoušej. Nezapomeň zálohovat! Jsou tam myslím i consisty k aktivitám a textura na 754. Příp. tam přes to zkus ještě nacpat XTracks 3.12, alespoň mě to na něm funguje.

Mám úplně stejný problém, navíc přo pokusu o stažení Globalu 150 z http://www.railman.motorhorse.net/ se dostanu do problému

Nebylo mozno stahnout soubor resp. precist adresar.
Server vratil tuto chybovou hlasku:
550 CWD failed. No permission

Je jetě jiná cesta jak Global 150, případně XTracks 3.12 dostat do PC...??

Naposled editoval moderátor:
Re: Jsem na tom stejně..

Martens napsal:
LS napsal:
Je jetě jiná cesta jak Global 150, případně XTracks 3.12 dostat do PC...??

Xtracks 3.12. byl a možná ještě je ke stažení na
http://trainsim.igames.cz a upravená verze 3.12a ( pozor viz readme v balíku 3.12a) je ke stažení na http://fhavel.zelpage.cz

Takže jsem Xtracks3.12a stáhnul, překopíroval do Globalu, nechal původní tsection.dat (12.3.2005) a přesto trať 150 a 180 nadále nechodí. Zajímavé je, že pod stejným Globalem ve stejném adresáři mám Vysočinu, OC - Opava, trať 321 a ty jdou bez problémů...

Řazení slovenských vlaků

Ahoj, nevíte, kde se dá sehnat řazení slovenských vlaků? Chci si udělat nějakou aktivitu do této trati.

Back
Nahoře