Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
projel jsem si trať po poslední aktualizaci a musím uznat, že teď už je to jinší kafe. S povděkem taktéž kvituji váš záměr vyměnit zbytky defaultní zeleně, neboť ta se mi zdála poslední vadou na kráse, této jinak velmi povedené trati.
Přeji mnoho úspěchů do budoucna. :salut:

Zdravím. Tak jsem si stáhl novou aktualizaci a chtěl si projet trať, ale mám problém. Můžete mi někdo poradit, pod který Global mám tuto trať zařadit? Když jsem ji zkušel pod starým, nic. A pod Globalem tratě 240, jak je uvedeno, že by měla fungovat, taky nic. A ještě, co se složkou Global v aktualizaci? Do kterého mám obsah nakopírovat? Díky předem za odpovědi.

Složku GLOBAL z aktualizace nakopíruj do původního k trati. Ono je to naopak, po nakopírování bude na tomto GLOBALu fungovat kromě 150ky i 240ka.

Dobry den.
Vcera som si stiahol prvy krat trat zo zvedavosti a naozaj je to super trat!!!
Zatial to mam na aktualizaciu 1.2 ale v niektorych usekoch mi to jednoducho padne do MS Win z nicoho nic.
Pouzivam global trate 321. Verzia 1.0 aj akt. 1.1 bezali v pohode bez problemov az na tuto akt. 1.2

LukyMichalovce napsal:
Dobry den.
Zatial to mam na aktualizaciu 1.2 ale v niektorych usekoch mi to jednoducho padne do MS Win z nicoho nic.
Pouzivam global trate 321. Verzia 1.0 aj akt. 1.1 bezali v pohode bez problemov az na tuto akt. 1.2

Nič v zlom, ale prikladaný global k trati asi nebude len tak zo srandy ...

Robo napsal:
LukyMichalovce napsal:
Dobry den.

Nič v zlom, ale prikladaný global k trati asi nebude len tak zo srandy ...
Přesně tak. Už se to tu psalo a myslím dokonce v tomto vlákně. Global 321 s touto tratí nefachá. Jsou místa, kdy to nemilosrdně padne do Win. :D Já to mám vyřešeno tak, že mám tratě společně ve složce routes, ale global měním s příslušnou tratí. :D
S pozdravem Dan. :D

Ahoj Jene, práve som si prešiel úsek zo Zvolena do Žiaru a fakt, je to proste nádhera, tá krajina, ako reál. To stúpanie zo Zv do HD pomýli, ale už to nechaj tak, za polročnú prácu to určite nestojí meniť. Radšej sa pober iným smerom, prípadne dotvor krajinu na B.Š.

Máš tam však niekde nepresnosti v rýchlostníkoch.
Pri vo Zvolene pri trolejároch smerom od nákl. stance ti chýba 80ka. Za Zvolenom pred mostom cez Hron je už 100vka a 90ka je až nikde medzi esíčkami za AH na Budči... atď

Ak by si chcel, popíšem ti presne, kde sa robili zmeny, alebo ak sa mi podarí zohnať aktuálny TTP, tak ti ho pošlem...

Ešte rovinka medzi Žarnovicou a výh. Voznicou je už na 100 a za Tlmačmi smer Kozárovce za tým závodom cez priecestie, kde je to zrkadlo, tam je 20. Ale len smerom na Kozárovce. Je tam raritka, kde je rýchlostník za priecestím "s mašinkou", kde sa môže zrýchlovať akonáhle prejde čelo vlaku okolo neho.

Dobrý večer,
mám menší problém s touto traťou. Trať v pohode funguje, dokiaľ nenainštalujem aktualizáciu číslo 3. Po aplikácii tejto aktualizácii je trať nestabilná, kdekoľvek len tak odrazu spadne (chcú sa odosielať data k Billovi - chybová hláška). Trať je jediná, ktorú mám stiahnutú, inak už mám len originálne trate od Microsoftu, ktoré prišli spolu s inštalačným CD. Naozaj už neviem, kde môže byť problém, keďže trať som skúšal na dvoch rôznych počítačoch a na oboch mi robí to isté (na jednom je XP, na druhom Vista, ani tam sa situácia nemení). Global pre túto trať som tiež stiahol. Jednoducho nedokážem tú trať rozbehnúť, nech sa akokoľvek snažím (a to sa veru snažím už vyše týždňa).

Ak ste sa niekto stretli s týmto problémom a máte riešenie, budem vďačný.

S pozdravom,
Miro

Miro22 napsal:
Dobrý večer,
mám menší problém s touto traťou. Trať v pohode funguje, dokiaľ nenainštalujem aktualizáciu číslo 3. Po aplikácii tejto aktualizácii je trať nestabilná, kdekoľvek len tak odrazu spadne (chcú sa odosielať data k Billovi - chybová hláška). Trať je jediná, ktorú mám stiahnutú, inak už mám len originálne trate od Microsoftu, ktoré prišli spolu s inštalačným CD. Naozaj už neviem, kde môže byť problém, keďže trať som skúšal na dvoch rôznych počítačoch a na oboch mi robí to isté (na jednom je XP, na druhom Vista, ani tam sa situácia nemení). Global pre túto trať som tiež stiahol. Jednoducho nedokážem tú trať rozbehnúť, nech sa akokoľvek snažím (a to sa veru snažím už vyše týždňa).

Ak ste sa niekto stretli s týmto problémom a máte riešenie, budem vďačný.

S pozdravom,
Miro

Máš nainštalovaný MSTS bin?

Ďakujem za pripomienky a chyby poopravujem ...je pravda že som už dávno nepozeral zmeny v tabuľkách..

Přeji všem pěkné Velikonoce.
Zkusil jsem dle ohlášení aplikovat GLOBAL ŽSR 150 po 3. aktualizaci na trať ČD 240. Global je použitelný po doplnění několika souborů do subadresáře SHAPES. Takže kdo chce používat Global shodně pro obě trati, musí jej doplnit o následující:
- A1t90mStrtconcrete
- A1t375r1dConcrete
- JP2Rd5mStrt_NA
- A1tY1Pnt6d
- A1t4_8mStrt
- A1t375r10dConcrete
- JP2Rd5mStrt
- Road2LStrt90m
- Road2LStrt80m
- Road2LStrt70m
- Road2LStrt60m
- Road2L20deg
- A1t375r5d_D
- A1t375r1d_D
- A1t3mStrtConcrete
Vše samozřejmě ve formátech *.s, *.sd, *.thm. :)
Doufám, že jsem na nic nezapomněl. :D Soubory jsou k dispozici v originálním globalu 240.
Jene, pokud budeš chtít, ozvi se, já ti chybějící soubory rovnou pošlu k doplnění nebo jako podklad aktualizace 3.1 (nemusíš je dohledávat). Můžeš se ozvat na SZ.

Soubory *.thm se doplňovat nemusí a můžou se klidně všude smazat. Jsou to jenom náhledy modelů pro Editor tratě.

Prosím vás predtým než som si nainštaloval aktualizáciu 3 tejto trate mi išla v pohode.Po nainštalovaní 3. aktualizácie keď si dám prehliadat trat tak mi to začne načítavať a po skončení načítavania sa počítač vždy reštartuje. :( Nemá niekto podobný problém alebo je niečo chybné u mňa prípadne čo pomôže? (Verziu MSTS Bin mám 1.7.081920)
Ďakujem za odpoveď

Robo napsal:
Zdravím. Pred chvíľkou som sa snažil urobiť screen "spod Zvolena" podľa skutočnej predlohy, ale narazil som na menší problém. Mám pocit, že koľaj smer BB uteká moc doprava.

Robo - a má to nějaký vliv na funkci rostlináře? :lol:

Robo - já to chápu. Ovšem pohybujeme se na platformě simulátoru, ne přesného trenažéru trati; většina z nás ovšem nemá ani možnost to zrevidovat... Já jsem proto trochu velkorysejší. Dokonce až tak, že jsem se např. vůbec neozýval, ač vím, že plzeňské nádraží ve 180/183 není vůbec plzeňské nádraží. Teda ozval - jako výzva pro modeláře je tato stavba excelentní.
Shrneme to - mít trati postaveny na 100% vč. objektů a každého keře je přeci nemyslitelné.
Jinak ti přeji pokojný a krásný den. :)

Venny napsal:
Robo - já to chápu. Ovšem pohybujeme se na platformě simulátoru, ne přesného trenažéru trati; většina z nás ovšem nemá ani možnost to zrevidovat... Já jsem proto trochu velkorysejší. Dokonce až tak, že jsem se např. vůbec neozýval, ač vím, že plzeňské nádraží ve 180/183 není vůbec plzeňské nádraží. Teda ozval - jako výzva pro modeláře je tato stavba excelentní.
Shrneme to - mít trati postaveny na 100% vč. objektů a každého keře je přeci nemyslitelné.
Jinak ti přeji pokojný a krásný den. :)
Udělat plzeňské nádraží by asi byl těžký oříšek i pro excelentního modeláře.

Back
Nahoře