lokomotiva 475.1 z TRS 2004

Spřáhla

Vzhledem k tomu, že jsme nepředpokládali že by někdo cpal šlechtičnu na konec vlaku jsme Hummuse už neotravovali. Kdo má spřáhla správně, nemusí dělat s lokomotivou vůbec nic.

Robo napsal:
Myslím si, že zvuky ktoré dostala, nebolo najlepšie riešenie aj keď viem, že reálne nemá
Já jsem se do těch zvuků tak nějak pustil, autentických nahrávek šlechtičny mám dost. Rozdíl mezi dvoj/troj válcem je celkem zanedbatelný, zvuk lokomotivě dává komín, u Kylchapu jsou to ostře "řezané" zvuky, které v MSTS nemá žádná lokomotiva.
Váznu ale na jedné "maličkosti". Jednen zvuk se 4 výfuky se musí několikrát nakopírovat a u každého změnit délku, přičemž obsah zůstane stejný, aby to odpovídalo různým rychlostem jízdy (jako obrázek, který se zmenší/zvětší). Neví někdo jakým programem to upravit? Stojí to jen na tomto.

Zvuky

No to je pěkné, originální zvuky pro dvouválec ! Zatím jsou hotové zvuky pro připravované tříválce (je to opravdu rozdíl, tříválec se jakoby hádá ve vyšších rychlostech) Hodně udělá také štěkání kylchapu, to je jisté. Zkus se spojit s naším dalším zvukovým kouzelníkem, určitě ti poradí.

Jacek napsal:
Robo napsal:
Myslím si, že zvuky ktoré dostala, nebolo najlepšie riešenie aj keď viem, že reálne nemá
Já jsem se do těch zvuků tak nějak pustil, autentických nahrávek šlechtičny mám dost. Rozdíl mezi dvoj/troj válcem je celkem zanedbatelný, zvuk lokomotivě dává komín, u Kylchapu jsou to ostře "řezané" zvuky, které v MSTS nemá žádná lokomotiva.
Váznu ale na jedné "maličkosti". Jednen zvuk se 4 výfuky se musí několikrát nakopírovat a u každého změnit délku, přičemž obsah zůstane stejný, aby to odpovídalo různým rychlostem jízdy (jako obrázek, který se zmenší/zvětší). Neví někdo jakým programem to upravit? Stojí to jen na tomto.

CoolEdit od Syntrillium, teď je to Adobe Audition 1.5 30 denní trial je tady: http://www.adobe.com/products/tryadobe/main.jsp#product=92
On umí i měnit délku a tím i rychlost beze změny výšky tónu.

Naposled editoval moderátor:
duuso napsal:
Tax-tie šlachtičné-perfektná práca,vďaka za všetkých ešte raz.
Duuso, ja som len distribútor, koordinátor a betatester - ďakuj všetkým, ktorí sa na tom podielali, hlavne Hummusovi, že to stvoril a vyexportoval to aj nám do MSTS. :lol:

Takže k problému spřáhel.

Pokud nebudou ze strany autorů modelu námitky tak jsem schopen libovolný model přesně vycentrovat. Toto mám již zvládnuto na 100 % s přesností dle potřeby. Má to ale význam pouze u modelů které jsou považovány za zcela dokončené neboť praciji pouze s "s" souborem v jeho textové podobě čili toto není zpětně dostupné autorům modelu.
V současné době jsem nápomocen při tvorbě jednoho nesymetrického modelu a mohu říct že zatím se autorovi nepodařilo dotyčný model dostat do požadované polohy. Stále někde něco utíká. Pokud se to nepovede tak pak budu muset tento model dostat do odpovídající polohy sám. Přesné vycentrování je pro mne otázka tak na 1/2 hodiny takže v případě tohoto modelu šlechtičny by to bylo během hodiny hotové. Toto budu dělat ale pouze v případě že bude u tuto "úpravu" projeven větší zájem ze strany uživatelů a v plné shodě s autory modelu.
Jinak přesné vycentrování je nezbytné pokud se mají spřáhla modelu chovat korektně na obou koncích modelu. U parních mašin toto není tak nezbytné ale pouze do okamžiku než bude potřeba se něčím připojit na čelo té páry. Tato potřeba ale může nastat v okamžiku kdy je zapotřebí spojit dvě mašiny do tandemu anebo při simulaci poruchy.

Vycentrovanie modelu pomocu programu Shape file Manager spôsobuje problém s animáciou kolies. Po vycentrovaní - posunutí - modelu os rotácie kolies sa nepresunie korektne a kolesá potom rotujú excentricky (ako vajce). Ak by sa toto malo upraviť musí sa ručne zasiahnuť do textového súboru.

Těch problémů tam je víc a vím o nich a umím se s nima vypořádat. Proto jsem psal že to mám zvládnuto na 100 %.

Ppoollll napsal:
Takže k problému spřáhel.

Pokud nebudou ze strany autorů modelu námitky tak jsem schopen libovolný model přesně vycentrovat. Toto mám již zvládnuto na 100 % s přesností dle potřeby. Má to ale význam pouze u modelů které jsou považovány za zcela dokončené neboť praciji pouze s "s" souborem v jeho textové podobě čili toto není zpětně dostupné autorům modelu.
V současné době jsem nápomocen při tvorbě jednoho nesymetrického modelu a mohu říct že zatím se autorovi nepodařilo dotyčný model dostat do požadované polohy. Stále někde něco utíká. Pokud se to nepovede tak pak budu muset tento model dostat do odpovídající polohy sám. Přesné vycentrování je pro mne otázka tak na 1/2 hodiny takže v případě tohoto modelu šlechtičny by to bylo během hodiny hotové. Toto budu dělat ale pouze v případě že bude u tuto "úpravu" projeven větší zájem ze strany uživatelů a v plné shodě s autory modelu.
Jinak přesné vycentrování je nezbytné pokud se mají spřáhla modelu chovat korektně na obou koncích modelu. U parních mašin toto není tak nezbytné ale pouze do okamžiku než bude potřeba se něčím připojit na čelo té páry. Tato potřeba ale může nastat v okamžiku kdy je zapotřebí spojit dvě mašiny do tandemu anebo při simulaci poruchy.
Takže takto: dohodol som sa s Hummusom, že tento problém vyrieši už v základe v zdrojáku - jednak to bude vodítko nápomocné pri stavbe ďalších modelov ( chýba ich ešte dosť ) a jednak sa prípadne môže doplniť samotná šlachtičná o nejaké drobnosti a malé odlišnosti - takže bude časom update modelu - chce to len trocha času a trpezlivosti

Taxi
Vycentrování modelu v modelovacím programu je to nejlepší řešení. To uvítaj všichni a dá to nejméně práce.

4 - hnaci napravy: 4
7 - max. rychlost: (7+3)*10 = 100km/h
5 - napravovy tlak: 5+10=15t

vse potrebne vyjadruje oznaceni

Robo napsal:
aký je prevádzkový tlak tejto rady ?
Až myslíš tlak pary, tak ten je 16 atmosfér, podobne, ako u všetkých "moderných" parných lokomotív vyrábaných po II. sv. vojne pre ČSD. V Nemecku sa pred vojnou u niektorých typov skúšobne použilo aj 18 a 20 atmosfér ... ( :lol: hehe, neviem koľko to je v nových jednotkách - už som zo školy dosť dlho preč )

Tax napsal:
Robo napsal:
aký je prevádzkový tlak tejto rady ?
Až myslíš tlak pary, tak ten je 16 atmosfér, podobne, ako u všetkých "moderných" parných lokomotív vyrábaných po II. sv. vojne pre ČSD. V Nemecku sa pred vojnou u niektorých typov skúšobne použilo aj 18 a 20 atmosfér ... ( :lol: hehe, neviem koľko to je v nových jednotkách - už som zo školy dosť dlho preč )

presne o to mi išlo, vďaka :lol:

Jezdíte někdo na manuálního topiče?
Mě se Šlechtičnu nedaří utopit. Jako zkušební vlak mám desetivozový rychlík a neudržím tlak. Rozjedu se na něco málo přes čtyřicet a tlak letí nekompromisně dolů. Připadá mi, že kotel je nastavený na malý vývin páry.

Petr Šimral napsal:
Jezdíte někdo na manuálního topiče?
Mě se Šlechtičnu nedaří utopit. Jako zkušební vlak mám desetivozový rychlík a neudržím tlak. Rozjedu se na něco málo přes čtyřicet a tlak letí nekompromisně dolů. Připadá mi, že kotel je nastavený na malý vývin páry.

Petře, a zkoušel jsi Šlechtičnu hodit do vody? Na suchu ji neutopíš! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

manuální topič

Málo házíš lopatou Petře, už jsi asi vyšel ze cviku Ale neboj, autor engu připravuje manuál pro správné řízení parní lokomotivy.

Back
Nahoře