lokomotiva 475.1 z TRS 2004

hummus

Začátečník
Tak jsem zacal prevadet "slechticnu" i do MSTS. Prevod do souboru *.s se mi po nekolika problemech podarilo uskutecnit,ale kdyz spustim hru a dam si explore route a moji lokomotivu,tak mi pri spousteni hry MSTS vyskoci a napise hlasku : can`t add car csd475 (uid:200000) to world.

nevite nekdo cim to je?
Model je v nahledu v shapevieweru v poradku.

hummus napsal:
Tak jsem zacal prevadet "slechticnu" i do MSTS. Prevod do souboru *.s se mi po nekolika problemech podarilo uskutecnit,ale kdyz spustim hru a dam si explore route a moji lokomotivu,tak mi pri spousteni hry MSTS vyskoci a napise hlasku : can`t add car csd475 (uid:200000) to world.

nevite nekdo cim to je?

Je to způsobeno příliš velikým počtem polygonů v objektu. V MSTS platí, že by počet polygonů v jednom objektu neměl překročit 3500. Model je tedy potřeba rozdělit na několik objektů vzájemně svázaných.

hummus napsal:
Tak jsem zacal prevadet "slechticnu" i do MSTS.....

Tak to jsi mne tedy prekvapil, necekal jsem, ze to bude tak rychle.
Tesim se veeeelmi. Jestli se ti to povede a model stroje v MSTS dosahne kvality, kterou jsem videl v TRS, budu ti velice zauzlen.... :!:

Trunda

hummus napsal:

nevite nekdo cim to je?

Ja to radeji spojuju do 2000 polygonu, kdyz tech casti bude vice tak se nic nestane.

PS: Jsem zvedav jestli vyuzijes ty fotky.

Problem2

Mam dalsi problem. Spustim MSTS a navolim trat a lokomotivu (475) tam se mi nacita mapa a tesne pred tim,nez se nacte a naskoci mapa mi hra spadne a hodi jen hlasku jestli poslat nebo neposlat chybove hlaseni na MS. Nevite nekdo cim to muze byt?

S pozdravem Milan.

Re: Problem2

hummus- napsal:
Mam dalsi problem. Spustim MSTS a navolim trat a lokomotivu (475) tam se mi nacita mapa a tesne pred tim,nez se nacte a naskoci mapa mi hra spadne a hodi jen hlasku jestli poslat nebo neposlat chybove hlaseni na MS. Nevite nekdo cim to muze byt?

S pozdravem Milan.
No chýb tam môže byť viacej, ale neboj, v 475.1 to neni, včera sme ju s Ondrom vyhulovali a funguje ... máš ešte furt ten defaultný eng ?.
Ináč hento vyzerá na chybu v Paths - ale samozrejme to môže byť aj čosi iné, napríklad chyba v consists ...

Re: Problem2

hummus- napsal:

S pozdravem Milan.

Pravděpodobně je problém někde v definici eng souboru...si tedy myslím....nevím, o jak starou verzi jde, ale mi se chová korektně.....

když tak, zkusíš mi ten eng poslat mailem?

Jedna se spis o to,ze jsem do modelu pridal nejake objekty a zacalo se to chovat takhle. Verze bez pridanych objektu jede bez problemu. Chyba bude urcite v modelu.

S pozdravem Milan.

Tak šlechtična funguje,mohli byste ji konečně hodit na web?Vy mlsní kocouři,máte ji jen pro sebe a plebs musí čekat,jest-li něco pro něj zbude... :cry:

Petr Novák napsal:
Tak šlechtična funguje,mohli byste ji konečně hodit na web?Vy mlsní kocouři,máte ji jen pro sebe a plebs musí čekat,jest-li něco pro něj zbude... :cry:

Petře, jak vidíš, tak se ještě ladí ......

Na ten odkaz jsem se díval,ale jelikož ještě pořád nemám kvalitní fotoaparát (ten co mám,je tak akorát na focení rodiny a to ještě s přihmouřeným okem).Pak bych mohl do Zlonic zajet,nemám ta zase tak daleko.Takže chuť by byla,ale čekám na kvalitní pracovní pomůcky.
Co se týče zveřejňování,tady je hlavní problém s tím,že se často model zneužije pro vlastní tvorbu a autora se nikdo neptá.V tomhle s tebou musím souhlasit,že pak autoři nejsou moc ochotni dávat své výtvory veřejnosti.Ale na druhé straně a už se tady o tom mluvilo v souvislisti s tratí p.Šemory,že více lidí pak může najít a opravit případné chyby.aby model byl co nejkvalitnější.Toto rozhodnutí je však plně na autorovi.Pokud nedá souhlas,je vymalováno.

Petr Novák napsal:
Na ten odkaz jsem se díval,ale jelikož ještě pořád nemám kvalitní fotoaparát (ten co mám,je tak akorát na focení rodiny a to ještě s přihmouřeným okem).Pak bych mohl do Zlonic zajet,nemám ta zase tak daleko.Takže chuť by byla,ale čekám na kvalitní pracovní pomůcky.
Co se týče zveřejňování,tady je hlavní problém s tím,že se často model zneužije pro vlastní tvorbu a autora se nikdo neptá.V tomhle s tebou musím souhlasit,že pak autoři nejsou moc ochotni dávat své výtvory veřejnosti.Ale na druhé straně a už se tady o tom mluvilo v souvislisti s tratí p.Šemory,že více lidí pak může najít a opravit případné chyby.aby model byl co nejkvalitnější.Toto rozhodnutí je však plně na autorovi.Pokud nedá souhlas,je vymalováno.
No vidíš: hráš to do autu. Neviem, či to u modelárov obstojí. Tam sa nespomínajú fotky na textúry, ale proste fotky podvozkov. To mám ísť do Zloníc ja? 500 km kvôli 3 fotkám? Tu v okolí, neni problém. Tax dal ten dotaz zrejme preto, aby tam nemusel tých 500 km cestovať.

Já to do autu nehraju,na to vezmi jed.Abych jel do Zlonic se starým křápem,který je přes 15 let starý a ještě je na kinofilm,to fakt nemá cenu.Nyní čekám na slíbené peníze,abych koupil slušný digitál a pak můžu do Zlonic zajet.Jen se nech překvapit,já držím slovo,zeptej se lidí,kteří mě opravdu znají.

hummus: tesne pred zobrazením mapy sa vykresľuje architektúra modelov. Musíš skontrolovať, či máš dobe zlinkované jednotlivé časti. Chybu by som rozhodne hľadal najprv tam ... ďalšia vec, skontroluj či žiadny objekt nemá viac ako 3000 polygónov a keď tak nejaké pozlučuj nech ich je tam čo najmenej

Petr Novák: Pozri sa na ten svoj príspevok poriadne ... TOTO, TOTO, TOTO a takmer len TOTO je dôvod prečo všetci modelári mlčia o tom čo robia a zverejňujú "jak sa im zachce" ... jakmile niečo pustia už "plebs" neustále otravuje ... kedy to bude, kedy to bude, zverejni to už ... hummus: jak chceš môžeš Petrovi tú "nefunkčnú" verziu poslať ... hádam to pochopí ...

Ad Duuso - myslim, ze prave Petr Novak patri k tej malej skupinke clenov, ktora nespamuje toto forum somarinami. Fakt nechapem, preco si ho tak podavate. Taxove reakcie ma neprekvapuju, ten brese na kazdeho (bez urazky, Taksi :D ), ale ze sa pridal aj Johnz a Dejv...

Ad Prinz Eugen - len pozor, aby som ta netorpedoval, chytracku :wink:

Chlapi pište už to radši do hydeparku, tohle už se šlechtičnou nemá nic společného.....

Podle cisla bude mit urcite jine kourove plechy.Ale muzou tam byt i jine vzhledove odlisnosti.

S pozdravem Milan.

Back
Nahoře