padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
Jarin napsal:
Jaryn jsi možná leda ty, ale nejsi ani to ty jsi leda tak nafoukaný, a arogantní člověk. Pokud vím, napsal jsem jasně, že jedna z příčin může být jak GK tak ovladače. Klidně může být na vině správa paměti, paměť sama, řadič disku či jiný. Co je, ale velice zajímavé, že si to vždy vybere dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou. Je také velice zajímavé, že tento problém mají počítače různě nastavených konfigurací. A ne jak ty ses mne snažil přesvědčit po testech, které jsi dělal, že je to v mém počítači. O pardon já jsem zapomněl, že jsi snědl, veškerou moudrost každý je u tebe debil co má nějaký problém co se týče Msts jen ty máš vždy pravdu. Jinak bobe_57.cz prosím tě nech mne laskavě na pokoji, pokud neumíš odpovídat normálně jen rejpavě a uštěpačně. Já na takové chování nejsem zvyklý, a vůbec zvědavý. Pokud uplatňuješ takovéto chování jinde tak je to jejich problém, že ti ho tolerují.
To, že to nepadá Zbyňkovi je velice možné také tím, že velice málo používá, kde jsou animované oba sběrače nadefinované. Nebo nepoužívá dieselové lokomotivy, pokud ji spojíš se s elektrickou, která má jak jsem již psal oba animované sběrače.
Snad aby sis znovu pomalu přečetl, co jsi napsal sám a co já, aby ti odešly ty červený kola z před očí :cry: .
Taky jsi mohl upozornit, že si občas měníš nick, nemusel jsem se s tebou bavit vůbec ( víme o čem to je, že ? ). Budeš to praktikovat často ?
Debila ze sebe děláš sám, já nic takové nenapsal. Mám velice rád lidi, co používají kategorismy "vždy" apod.
S testy jsi měl problémy právě ty na svém PC a u mne vyvolat nešly, jestli se nepletu, tak asi bude chyba v mém PC :lol: .

Ano budu si často měnit nick tak si dej na to pozor. Je to velice možné, že ho ze sebe toho debila dělám sám. Jak jsem již jednou napsal tak chytrý jako jsi, ty bohužel nemohu být. Protože kdyby tomu tak bylo, již dávno nejsem tam, kde jsem. Ano problém jsem měl já pravda, a mám ho do dneška, i když na jiném počítači, který je 1měsíc starý.

bobe, Jardo, nechcete se jít hádat někam jinam či si to žešit pomocí SZ :?:

Naposled editoval moderátor:
Edie napsal:
Já jsem také nikdy problémy s tímto neměl. Vždy když jsem to testoval (sice na trati 090), tak jsem měl ovladače které jsem měl přiložené ke GK na cd, pak jsem jeden čas měl aktualizované ovladače a to jsem nezkoušel. Tam byl akorát ptoblém u AE, že jsem musel LCD přepínat na 16b.
Edie to je stálá písnička od tebe pamatuj si ,že tě přitáhnu ke mne třeba i za uši .A ukážeš mne to jak to jde bez problémů. :lol:

Edie napsal:
bobe, Jardo, nechcete se jít hádat někam jinam či si to žešit pomocí SZ ?
Já nemám co řešit s tím pánem. Jedni se pokoušejí navést uživatele s problémem na možné ( ikdyž ne zaručené řešení ) a snad tím i pomoci a druzí se omezí jen na zpochybňování, aniž by sami nabídli alespoň náznak nějaké pomoci a ještě dělají pravidlo z nahodilosti. Já v tom vidím účelovou provokaci. Už tu asi byl dlouho nesnesitelný klid. Takový mi může ...

bob57_cz napsal:
Edie napsal:
bobe, Jardo, nechcete se jít hádat někam jinam či si to žešit pomocí SZ ?
Já nemám co řešit s tím pánem. Jedni se pokoušejí navést uživatele s problémem na možné ( ikdyž ne zaručené řešení ) a snad tím i pomoci a druzí se omezí jen na zpochybňování, aniž by sami nabídli alespoň náznak nějaké pomoci a ještě dělají pravidlo z nahodilosti. Já v tom vidím účelovou provokaci. Už tu asi byl dlouho nesnesitelný klid. Takový mi může ...
Bobe_57.cz opravdu hezký co jsi napsal, ale potřebuji vědět, kdy mám přijet do Prahy. Jak jsi napsal, cituji: Takový mi může… Tak napiš, já klidně přijedu nebo to počká do 29.5. až budu v Praze :?:

chtel bych se jenom zeptat zkusenejsich ve Vistach. Nedari se mne rozbehnout msts. porad to haze tuto hlasku "MSTS v1.4 has stopped working", potom cerna obrazovka a neco o tom ze wokna hledaji reseni problemu...
Nastavil jsem vse podle navodu pana Semory. predem diky.

Nevedel som kam dať moju otázku, tak skúsim sem: Stiahol som si súpravu CityShuttle OBB 8073+2075 zo stránky http://www.thetrain.de, rozbalil, nakopíroval do trainsetu, vytvoril súpravy s OBB 2016 a spustil MSTS. Pri alternatíve riadenia súpravy z Herkulesa (8073 len ako vozeň) nebol problém. Keď som ale chcel použiť 8073 ako riadiaci vozeň (verzia s ovládaním), pri načitavaní terénu mi MSTS prestane pracovať a končím. Tak neviem, či to robí Vista, alebo je nejaká chyba v .eng-u :study:

Naposled editoval moderátor:
Re: padání MSTS pri zobrazeni hlasenia

pridavam sa do zastupu tych, ktorym MSTS pada po zobrazeni hlasenia - teraz konkretne mi to robi v aktivite R750 na BP, ale problemy mi to robilo aj na 321 a aj na inych tratiach - po zobrazeni hlasenia odkliknem "OK" a nasleduje prebliknutie ciernej obrazovky ked LCD meni rozlisenie a uz len pozdrav od Billa (okamzity). Horsie je, ze v aktivite R750 v Tynisti nad Orlici to robi aj ked loadnem hru a zavriem uvodne okno (F11). verzia BIN 1.7.051922, MSTS spustam s -mem:768, resp. po novom -mem:1024 (nemalo vplyv na padanie, mam 2 GB pamati, k tomu ako poistka 3 GB pevny swap, takze gigo mozem MSTS kludne prepustit aj ked si na pozadi Firefox a WinXP vezmu svoje). any idea?

Mám podobnú skúsenosť ako jeffer. Akurát som pokusmi zistil, že pokiaľ hlášku nečítam a ihneď odkliknem, pád nenastane.

Zdravím
Mám tu jeden problém ale nenašiel som tu jeho riešenie.Pri pustení aktivity,keď sa finálne načíta a mala by spustiť aktivitu,ma pošle k Billovi.Explore Route ide bez problémov.Loose consisty som kontroloval a sú v poriadku.Aj samotná aktivita.Ale kvôli zopár vozňom mi aktivita padala a rád by som vedel prečo.(napr. Falls AX od duusa).Vie niekto prosím ako na tento problém? Neviem či je to s MSTS alebo len s Trainsetom.Vôbec si s tým neviem rady čo už robiť.Ďakujem

pitt85 napsal:
padá mi msts, keď zatiahnem záchrannú brzdu. Neviete pomôcť.

Moje problémy v MSTS - vyskytli sa naraz.

Nefunguje mi húkačka. Takmer pri žiadnej lokomotíve. Samostatný súbur mi spustí, ale v hre mi to nejde. To isté píšťala.

Keď zatiahnem záchrannú brzdu ma vypne

Keď ukončím aktivitu ma nevráti naspat do menu, ale k Billovi

Keď označím v úpravách terénu štvorec, amrzne mi MSTS

pitt85 napsal:
pitt85 napsal:
padá mi msts, keď zatiahnem záchrannú brzdu. Neviete pomôcť.
Moje problémy v MSTS - vyskytli sa naraz.
Nefunguje mi húkačka. Takmer pri žiadnej lokomotíve. Samostatný súbur mi spustí, ale v hre mi to nejde. To isté píšťala.
Keď zatiahnem záchrannú brzdu ma vypne
Keď ukončím aktivitu ma nevráti naspat do menu, ale k Billovi
Keď označím v úpravách terénu štvorec, amrzne mi MSTS
To zkoušíš na Vista ?! Jestli ano, prostuduj vlákno o MSTS ve Vista.
Pokud se tohle děje v XP, mohlo dojít k zásahu ochrany systému na NTFS, ( platí i pro Vi ) nutno odladit OS ( a případně výhodně přesunout MSTS na samotný oddíl s FAT32 ). Vše tu už bylo... :study: .

Mě poslední dobou na 321 to ukazuje chyby,selhalo vytvoření sms objektu.Buď to celé padne anebo po odklikání mi zmizí x... objektů v trati.Ještě je zajímavý,že většinou na jednom místě.Žilina.

Šnek napsal:
Mě poslední dobou na 321 to ukazuje chyby,selhalo vytvoření sms objektu.Buď to celé padne anebo po odklikání mi zmizí x... objektů v trati.Ještě je zajímavý,že většinou na jednom místě.Žilina.
To odpovídá výše popsanému.
Opět to už upadlo do zapomnění, tak tedy znovu "polopatě".
Může za to vynález MS, který se v "novějších" systémech NT stará o rychlejší vyhledávání souborů v počítači - je to indexování, které je po základní instalaci OS automaticky zapnuto. Zabere si nemalý servisní prostor na oddílu ntfs a tam shromažďuje data o souborech. Při volání nějakého souboru jde systém s dotazem nejdříve do těchto seznamů a podle výsledku pak na skutečné umístění hledaného souboru.
Při normálním používání PC to mělo údajně stačit, ale jaksi se nepočítá s instalací MSTS a jiných her pro win9x (, kde je i několik desítek tisíc malinkých souborů ) právě do ntfs a ještě k tomu do syspart. Prostě to ten systém díky vlastní správě a fragmentaci už z principu nezvládá. Příliš často dochází k zápisovým změnám do servisních souborů a občas i souběžným paralelním zápisům, což se nesmí, ale bohužel stává. Chyba MS. Není zápis o souboru v indexu, systém již dál nehledá v tabulkách disku a prohlásí soubor za neexistující - nelze načíst, ač soubor fyzicky na disku je a v pořádku.
Moje řešení tohoto problému je :
Instalace MSTS na samostatný disk (oddíl) s FAT32, v systému vypnuto indexování. Není-li indexování zapnuto, je systém nucen, aby soubory poctivě vyhledával v tabulkách disků postaru a jsou-li tam, najde a načte je.

( Dodatek pro oponenty, kteří tento problém dosud nepoznali a mají nutkání toto sděliní vetovat: buďte rádi, co není, může být.:cool: )

bob57_cz napsal:
... je po základní instalaci OS automaticky zapnuto. ...

Mám tomu rozumieť tak, že ak si podľa tvojej teórie vyrobím inštalačku XP, kde bude vynechaný systém indexovania súborov, tak sa tebou popisovaný nežiaduci jav nebude prejavovať ???

[quote='Tax]Mám tomu rozumieť tak, že ak si podľa tvojej teórie vyrobím inštalačku XP, kde bude vynechaný systém indexovania súborov, tak sa tebou popisovaný nežiaduci jav nebude prejavovať ???[/quote]Stačí tu službu po instalaci vypnout.
Potvrdilo se mi to na dvou cizích PC, kde jsem "můj" postup komplet aplikoval a dosud nemám jedinou "reklamaci" na toto chování.

bob57_cz napsal:
Šnek napsal:
To odpovídá výše popsanému.
Opět to už upadlo do zapomnění, tak tedy znovu "polopatě".
Může za to vynález MS, který se v "novějších" systémech NT stará o rychlejší vyhledávání souborů v počítači - je to indexování, které je po základní instalaci OS automaticky zapnuto. Zabere si nemalý servisní prostor na oddílu ntfs a tam shromažďuje data o souborech. Při volání nějakého souboru jde systém s dotazem nejdříve do těchto seznamů a podle výsledku pak na skutečné umístění hledaného souboru.
Při normálním používání PC to mělo údajně stačit, ale jaksi se nepočítá s instalací MSTS a jiných her pro win9x (, kde je i několik desítek tisíc malinkých souborů ) právě do ntfs a ještě k tomu do syspart. Prostě to ten systém díky vlastní správě a fragmentaci už z principu nezvládá. Příliš často dochází k zápisovým změnám do servisních souborů a občas i souběžným paralelním zápisům, což se nesmí, ale bohužel stává. Chyba MS. Není zápis o souboru v indexu, systém již dál nehledá v tabulkách disku a prohlásí soubor za neexistující - nelze načíst, ač soubor fyzicky na disku je a v pořádku.
Moje řešení tohoto problému je :
Instalace MSTS na samostatný disk (oddíl) s FAT32, v systému vypnuto indexování. Není-li indexování zapnuto, je systém nucen, aby soubory poctivě vyhledával v tabulkách disků postaru a jsou-li tam, najde a načte je.

( Dodatek pro oponenty, kteří tento problém dosud nepoznali a mají nutkání toto sděliní vetovat: buďte rádi, co není, může být.:cool: )
TAKHLE SE TO ZDÁ SRANDA,ale pro v tomhle směru naprostýho laika,to až zas tak srandovní nepřijde.Mám tedy MSTS nainstalovat na samostatný HDD.

[quote='Šnek]TAKHLE SE TO ZDÁ SRANDA,ale pro v tomhle směru naprostýho laika,to až zas tak srandovní nepřijde.Mám tedy MSTS nainstalovat na samostatný HDD.[/quote]Pokud si můžeš tento luxus samostatného disku s FAT32 dovolit ( já jich tu mám 12 ), tak stačí tam jen ten simulátor přesunout bez instalace. V registrech systému se pak jen musí přepsat v pár řádcích správná cesta. (Totéž platí pro externí utility.)

Back
Nahoře