Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
děkuji Tomimu za zveřejnění. Mě přestalo fungovat FTP připojení včetně stahování. Ani tento odkaz nestáhnu. Takže jsem jaksi mimo. Spojení mám, díky ultrapomalé práci Českého Telecomu při přeložení ISDN linky (barák, kde jsem působil je už na půl zbouraný, ale hoši z Telecomu mají stále hodně času), pouze přes mobil. Ale donedávna to tam bez problémů fungovalo.

Ohledně EC Praha jak mi popsal Miloslav Vlček jeho úpravy:
Popis:
>- prodloužení do Hoštejna
>- Pardubice přesné zastavení u peronu
>- Sedlišťka kontrolní bod času
>- Zámrsk přesné zastavení u peronu, předčasný odjezd
>- Ústí nad Orlicí kontrolní bod času
>- Dlouhá Třebová předčasný odjezd
>- Za Českou Třebovou jízda na blok
>- Krasíkov snížení rychlosti na 50 km/h
>- Tatenice zvýšení rychlosti na traťovou
>- Hoštejn kontrolní bod času (kdo nepřidá za Tatenicemi tak to nevyjede)
>Dále v hodně stanicích čilý traffic provoz, křižování protijedoucích >souprav.Opraveno mizení a zjevování traffic vlaků. Ty kontrolní časové body >jsou záměrně z důvodu toho, aby bylo vidět vše, co vidět být má.

Já opravil asi 73 chybových hlášek aby aktivita byla kompatibilní s posledním Trainsetem, vyměnil duplicitní řady lokomotiv a sestavil EC Praha dle reálu. Poslední problém byl, že po spuštění aktivity byla stržena záchraná brzda vlaku a nebylo pak možné stihnout kontrolní bod v Sedlíšťce. Po změně nastavení vstupní rychlosti vlaku hráče to už funguje.
Poslední info. Je to testováno na verzi ze včerejšího data. Ale odbočující trať 024 by neměla mít na tuto aktivitu vliv. Ale co kdyby.
Díky pomalosti Telecomu ani nebudu moci nakopírovat na web aktualizaci trati. Ale stejně ještě není hotovo. Nejdříve po víkendu. A do té doby snad zjistím, proč mi FTP nejede.

Šemora: A co tahle CDMA? ono to sice není žádná výhra, ale nejste v exponované oblasti, tak by to mohlo chodit celkem rozumně. Nebo co třeba Edge. Od TELECOMU co nejdál. :)

Michawel: to není tak jednoduché. Je fakt, že Telecom, jeho jednání se zákazníkem ohledně přeložení telefonní linky je hrůza a děs. Kdybych to dnes neurgoval, tak bych takhle ještě čekal měsíce , roky...hlavně že jim platím faktury. Někde jim to usnulo na mrtvém bodě. Ale alternativní připojení k internetu....já potřebuji telefonní linku pro tok dat s komunikací s bankou. To po internetu nelze. Sice existuje nějaký Servis 24 přes web, ale ten je podstatně méně bezpečný.
FTP mi přes mobil asi na půl hoďky fungovalo a to jen na některé adresy, ale po obědě je to opět komplet KO. Do toho mi sem chodí jacísi podvodníci, kteří nabízejí o třetinu levnější telefonování než Telecom a zajímá je hlavně můj účet od Telecomu. Asi se některá data dají zneužít. Poprvé se představili jako zástupci Telecomu a dnes jako nějaká cizí konkurenční společnost. Bacha na ně.

Ale dobrá zpráva, dnes mi přišly technické materiály pro trať Ústí - Letohrad a dále všemi směry, odesílateli děkuji. Tak alespoň profil trati 024 bych mohl přes víkend dotvořit. Také jsem vygeneroval zelenou placku do Řečan nad Labem a do Týniště nad Orlicí. Asi bych měl ty koleje už položit všude, abych nevyšel z cviku a když už tak rovnou do Kolína. Také jsem minule plánoval jen z Chocně do Zámrsku a ubrzdil jsem to až v Pardubicích. :lol: Ale uvidíme jak budu stíhat. Od té doby co Tsunami zrychlilo otáčení země a den se zkrátil, ....

Zbyněk Šemora napsal:
Michawel: to není tak jednoduché. Je fakt, že Telecom, jeho jednání se zákazníkem ohledně přeložení telefonní linky je hrůza a děs. Kdybych to dnes neurgoval, tak bych takhle ještě čekal měsíce , roky...hlavně že jim platím faktury. Někde jim to usnulo na mrtvém bodě. Ale alternativní připojení k internetu....já potřebuji telefonní linku pro tok dat s komunikací s bankou. To po internetu nelze. Sice existuje nějaký Servis 24 přes web, ale ten je podstatně méně bezpečný.
FTP mi přes mobil asi na půl hoďky fungovalo a to jen na některé adresy, ale po obědě je to opět komplet KO. Do toho mi sem chodí jacísi podvodníci, kteří nabízejí o třetinu levnější telefonování než Telecom a zajímá je hlavně můj účet od Telecomu. Asi se některá data dají zneužít. Poprvé se představili jako zástupci Telecomu a dnes jako nějaká cizí konkurenční společnost. Bacha na ně.

Ale dobrá zpráva, dnes mi přišly technické materiály pro trať Ústí - Letohrad a dále všemi směry, odesílateli děkuji. Tak alespoň profil trati 024 bych mohl přes víkend dotvořit. Také jsem vygeneroval zelenou placku do Řečan nad Labem a do Týniště nad Orlicí. Asi bych měl ty koleje už položit všude, abych nevyšel z cviku a když už tak rovnou do Kolína. Také jsem minule plánoval jen z Chocně do Zámrsku a ubrzdil jsem to až v Pardubicích. :lol: Ale uvidíme jak budu stíhat. Od té doby co Tsunami zrychlilo otáčení země a den se zkrátil, ....
To je omyl,já používám CDMA ke spojení s bankou už 4 měsíc a musím říci,že mi to jede v pohodě.V PC mám nainstalované internetové bankovnictví 3 bank - KB,ČSOB a GE Money Bank.Jen musím používat Internet Explorer verze 5.1 a vyšší,což mě dost štve,protože používám už dlouhodobě Operu.Co se týče ochrany,tak standartně se používá šifrování 128Bit šifrovací klíč,který nelze vzhledem ke krátké době spojení s bankovním serverem rozšifrovat.Já do banky chodím prakticky jen kvůli tomu,když potřebuji vybrat peníze na výplaty,jinak jedu 24 hodin přes web.V čem je tedy problém?

...problém je v tom, že se nejedná o internetové bankovnictví, ale o šifrovaný přenos dat přes modem bez připojení na internet. Také to umožňuje import a export dat do účetnictví. Ale to nesouvisí s MSTS. Celé to vzniklo tím, že mi nejde přes Eurotel data nonstop FTP připojení a Telecom není schopen ani do měsíce aktivně reagovat na přeložení telefonní linky. Haj...(záchodi) :mad: . Doma přes modem a spojení Telecomu to funguje bez problémů, jen za velmi nevýhodný poplatek(nejlevnější tarif).

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
...problém je v tom, že se nejedná o internetové bankovnictví, ale o šifrovaný přenos dat přes modem bez připojení na internet. Také to umožňuje import a export dat do účetnictví. Ale to nesouvisí s MSTS. Celé to vzniklo tím, že mi nejde přes Eurotel data nonstop FTP připojení a Telecom není schopen ani do měsíce aktivně reagovat na přeložení telefonní linky. Haj...(záchodi) :mad: . Doma přes modem a spojení Telecomu to funguje bez problémů, jen za velmi nevýhodný poplatek(nejlevnější tarif).
Nějak nechápu souvislosti,já používám přímo k přenosu dat do banky účetní program Money S3 ve verzi 10.011,ten mi vygeneruje příkaz k úhradě,pošle jej přes internet do banky (jak asi jinak?) a zpětně stáhne provedené příkazy,které hned zaúčtuje.Že by nějaká banka používala jiný typ připojení,např.WI-FI,mi není známo.Jenže posílání dat přes mobil je vlastně posílání dat přes internet,všechny servery bank jsou na Internet připojeny,jak mi řekla známá úřednice v bance.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:

Mne by úplne stačilo keby ste sa zastavili v Prahe, Olomouci a Bratislave.

Popoject dál na sever

A mě by stačilo a byl bych moc rád, kdy tu někdo nahlas začal uvažovat o trati na Děčín. Je klikatá pak rovná rychlá, pak zas klikatá a už jsem na "konečný", tedy v Dc. Z Ul do Dc je to samý oblouk, to se architekt zapotí. Párkrát jsem se svezl, naposledy cca 10 let nazpět, dá se reálně s IC jet za 1,25 h se zastávkou v Ul, jede fest nadoraz. Normálně se jezdilo tak 1,45 h.
Já jsem začátečník a zatím si netroufám. Už jsem tu na něco narazil, ale asi to usnulo. Ozve se někdo?

Stáhnul jsem si zobrazení a detaily abych mohl absolvovat aktivitu Bob_CV a od té doby mi zmizeli všechny komunikace okolo trati hlavně přejezdy, zbyly jen závory.Dnes jsem si vyrazil s aktuální aktivitou EC 107 v Uhersku jsem uložil a vrátil hodnoty nastavení zpět na vyšší.Ale co se nestalo pád k Billovi.Při nízkých hodnotách to šlape super při 1024x768/16 a chybách v terénu na 100 to padá přičemž to vždy šlo,až teď se cuká.Je to na reinstal trati?Díky :?:

Aktivita EC 107 new neobsahuje až na jeden žádné mrtvé consists, takže problém s padáním by už být neměl. Já osobně jsem aktivitu dojel v pohodě až za Českou Třebovou, pak na mne při jízdě na výstrahu kdosi promluvil na ICQ a já to k dalšímu oddílu s červenou neubrzdil a tím hra skončila. Ale to asi chyba MSTS nebyla. :lol:
Už mi konečně funguje FTP, tak je tato aktivita už také zařazena ke stažení z mých stránek.
Také si myslím, že během hry aktivity po SAVE není radno nic měnit v nastavení. Pokud změníte v aktivitě byť ten nejmenší detail, po Load se rozehraná aktivita už nemá šanci načíst.
Jinak nářky typu "kdyby někdo postavil trať XY" jsou k ničemu. Začněte stavět sami. Chce to jen trpělivost. Ale pokud vím, tak trať Děčín - Praha byla inzerována ještě před PaV 024. Jestli se na ní pokračuje nebo usnula na mrtvém bodě....
Mirec: Mě by stačilo, kdybych měl svou trať postavenu z Prahy do Bratislavy přes Havl. Brod, Svitavy i Přerov. Aktivita na 12 hodin. To by bylo poježděníčko. Ale to je zatím opravdu utopie.

Ohledně EC. V kolik musím být na Sedlíšťce abych neskončil?!? Jedu z PU na plný kotel 140 a stejně je to málo!

Anonymous napsal:
Ohledně EC. V kolik musím být na Sedlíšťce abych neskončil?!? Jedu z PU na plný kotel 140 a stejně je to málo!
Nejpozději 12:31:15, jinak úloha skončí. Lze to vyjet v pohodě. Rezerva je cca 30s, což je cca po 10.min jízdy myslím dostatečné.
milo :D

Anonymous napsal:
Přidej, já to stihnul asi o 4 sekundy. Na druhý pokus. Save jsem měl v Kostěnicích. Pak jsem to mydlil 140 nonstop (sem tam 141) :lol:

poison napsal:
Stáhnul jsem si zobrazení a detaily abych mohl absolvovat aktivitu Bob_CV a od té doby mi zmizeli všechny komunikace okolo trati hlavně přejezdy, zbyly jen závory.Dnes jsem si vyrazil s aktuální aktivitou EC 107 v Uhersku jsem uložil a vrátil hodnoty nastavení zpět na vyšší.Ale co se nestalo pád k Billovi.Při nízkých hodnotách to šlape super při 1024x768/16 a chybách v terénu na 100 to padá přičemž to vždy šlo,až teď se cuká.Je to na reinstal trati?Díky :?:

To si nemyslím....zkus snížit toleranci chyb v terénu......mi tohle pomohlo u šnekovy 180, kdy jsem taky tak laboroval a už jsem si nezajezdil....

A navíc, a to je asi hlavní důvod a platí pro všechny aktivity.....jak psal Zbyněk.....pokud změníš nastavení a chceš načíst rozehranou aktivitu, tak už to nejde.....

x tracks

Měl bych jednu věc. Stáhl jsem si LGVMed no a a bych ji mohl rozjet, tak jsem nainstaloval x tracks ve verizi 3.12. Pak jsem si spustil tuto trať a nestečím se divit. Všude změnený vyhýbky. Vypadají teď mnohem reálněji, ale mě vrtá hlavou jak se to stalo? Je to těmi X tracks?

Dajme tomu že na 99,99999% áno ... Xtracks je totižto súbor .s súborov koľají ... a keď sa autori X-Tracks rozhodli že vymenia aj originály tak ich proste vymenili ... takže čo sa divíš ... inak keď niečo mení adresár MSTS/GLOBAL/SHAPES na 90% robí niečo s koľajami ...

staniční provoz

Chtěl bych se zeptat stavitelů tratí, zda by nešel ve velkých stanicích udělat provoz vozíků na kufry. Líbilo by se mi, aby po příjezdu vlaku přijel tento vozík pro přepravované zboží. Mohlo by to fungovat na principu žel. přejezdu ovšem bez zvuku. milo

poison napsal:
Jen se přidám k ostatním. Mám vyzkoušenej postup: Save, potom změnit nastavení, ukončit MSTS, znovu pustit a jedu dál :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře