Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
livi napsal:
Ten Frintův algoritmus by se dal odvodit od velikosti modelu v .s souboru (pro nesymetrické modely nám ale problém zůstane), pak by to šlo udělat programově, ale nejsem programátor. Nějak to ale jít musí, když to SViewer umí (Ctrl+C).

Upravoval som jeden model na frintov system a mozem povedat ze aj ked bol model maximalne symetricky (odchylka 0,01mm najmensia aka moze byt) tak pri pouziti vzorca MinZ( z .s) - 0.8; MaxZ(z .s) - 0.8 a dlzka -MinZ(vysledne) + MaxZ(vysledne) a bola tam este asi 15 cm fuga ...

Nečte tuto diskusi někdo z Letohradu??? Nebo neznáte někoho?

Potřeboval bych náčrtek komunikací kolem nádraží. Turistická mapa, kterou používám 1:50000 absolutně nesouhlasí se sérií fotek pořízenou z vlaku. Silnice mi připadají úplně jinak, není se čeho chytit. Také nemám jistotu s vyústěním koleje na Týniště. PaV to má moc mírně, podle plánku to jde kolmo nahoru...
Dále potřebuji náčrtek kolejiště depa. Podle původní 024 se také není čeho chytit. Asi vydám aktualizaci jak to je a snad se někdo ozve...
Něco měnit až bude hotovo, zbytečná práce navíc.
Jinak jsem vydlabal z původní 024, co se dalo. Lepší originál budovy v horší kvalitě než nějaká kvalitnější náhražka. Ale upřimně řečeno, originál budovy z MSTS žádný kvalitativní zázrak nejsou.

Zbyněk Šemora napsal:
Nečte tuto diskusi někdo z Letohradu??? Nebo neznáte někoho?

Potřeboval bych náčrtek komunikací kolem nádraží. Turistická mapa, kterou používám 1:50000 absolutně nesouhlasí se sérií fotek pořízenou z vlaku. Silnice mi připadají úplně jinak, není se čeho chytit. Také nemám jistotu s vyústěním koleje na Týniště. PaV to má moc mírně, podle plánku to jde kolmo nahoru...
Dále potřebuji náčrtek kolejiště depa. Podle původní 024 se také není čeho chytit. Asi vydám aktualizaci jak to je a snad se někdo ozve...
Něco měnit až bude hotovo, zbytečná práce navíc.
Jinak jsem vydlabal z původní 024, co se dalo. Lepší originál budovy v horší kvalitě než nějaká kvalitnější náhražka. Ale upřimně řečeno, originál budovy z MSTS žádný kvalitativní zázrak nejsou.

Tuším som v zozname používateľov videl niekoho z Letohradu.Treba skúsiť.

Tak jsem zatím nahrubo dal 024 dohromady a projel ji žehličkou Ústí - Letohrad - Ústí. V Letohradě se dá souprava objet a v depu lokomotiva otočit. Zítra se pokusím dát ven aktualizaci, ale budu muset aktualizovat i aktivity. Asi je dám všechny do instalačky. V NS je jeden porušený Paths.
Rád vyslechnu připomínky, hlavně depo v Letohradě jestli je možno tak nechat včetně trianglu. Já si myslím že to vyšlo dobře, dá se projíždět i přes točnu ( a zkrz vrata dílen). Triangl je celkem nenásilně schovaný za budovami depa. Ale to už musí posoudit uživatelé. Je tam celkově ještě hodně práce, ale už se to rýsuje.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem zatím nahrubo dal 024 dohromady a projel ji žehličkou Ústí - Letohrad - Ústí. V Letohradě se dá souprava objet a v depu lokomotiva otočit. Zítra se pokusím dát ven aktualizaci, ale budu muset aktualizovat i aktivity. Asi je dám všechny do instalačky. V NS je jeden porušený Paths.
Rád vyslechnu připomínky, hlavně depo v Letohradě jestli je možno tak nechat včetně trianglu. Já si myslím že to vyšlo dobře, dá se projíždět i přes točnu ( a zkrz vrata dílen). Triangl je celkem nenásilně schovaný za budovami depa. Ale to už musí posoudit uživatelé. Je tam celkově ještě hodně práce, ale už se to rýsuje.
Už se moc těším. milo

Výlet do Letohradu v pracovní verzi je super!Malý dotaz může na 024 ČD 340 055?Je to tak troche zapomenutá loko,která vypadá fakt super.Měl bych scénář pro aktivitu.Dík :lol:

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Výlet do Letohradu v pracovní verzi je super!Malý dotaz může na 024 ČD 340 055?Je to tak troche zapomenutá loko,která vypadá fakt super.Měl bych scénář pro aktivitu.Dík :lol:

Taky jsem se projel, ale jen tak bleskově. Přesto, pěkné, zase kousek jednokolejky. :D

ČD 340 si rozumí pouze se střídavou soustavou (25kV50Hz a 15kV16,7Hz), takže severní polovina republiky je pro ni nevhodná (mimo ŽZO Cerhenice). :cry:

Dobrý den, co se to prosím píše o zvucích při instalaci 42. aktualizace? Nějak jsem to nepochopil.....

Já jsem v počátcích stavby nanakopíroval do složky Sound veškeré ruchy, zdroje zvuků. Zvukové sloupy jsem dosud nepoužil, ale uvažuji o tom. Dávat je do aktualizace nemá smysl, protože to má desítky mega a každý je má od počátků v počítači. Stačí složku Sound z jiné trati, např PaV024 nebo z původních tratí MSTS překopírovat do Breclav - Praha/Sound.
Ssource.dat jsem už aktualizoval v 42. Ale také by je stačilo překopírovat z jiné trati, kde jsou zvukové sloupy použity.

Ahoj

Ahoj, dneska jsem se zaregistroval :) Sice ještě nemám trať pana Šemory doma, ale objednal jsem si ji :lol: Po pravdě, už se nemůžu dočkat až ji vyzkouším :D Tak zatim....[/quote]

Re: Ahoj

Wiff napsal:
Ahoj, dneska jsem se zaregistroval :) Sice ještě nemám trať pana Šemory doma, ale objednal jsem si ji :lol: Po pravdě, už se nemůžu dočkat až ji vyzkouším :D Tak zatim....

Tak vitaj v klube!

Ad: Zvukové sloupy

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem v počátcích stavby nanakopíroval do složky Sound veškeré ruchy, zdroje zvuků. Zvukové sloupy jsem dosud nepoužil, ale uvažuji o tom. Dávat je do aktualizace nemá smysl, protože to má desítky mega a každý je má od počátků v počítači. Stačí složku Sound z jiné trati, např PaV024 nebo z původních tratí MSTS překopírovat do Breclav - Praha/Sound.
Ssource.dat jsem už aktualizoval v 42. Ale také by je stačilo překopírovat z jiné trati, kde jsou zvukové sloupy použity.

Koukal jsem do noveho ssource.dat, vsechny ruchy jsem nekde v zakladni instalaci MSTS nasel, až na:
Sound ( Name ( "Silniční přejezd AŽD" ) FileName ( "prejezd_AZD.sms" ) )
Kde ten mam najit? Trat PaV024 nevlastnim.
Abych po pristi aktualizaci nebyl prekvapenej :eek: .
Jinak samozrejme je cela trat super :wink: .
HPi

Re: Ad: Zvukové sloupy

HansPi napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Koukal jsem do noveho ssource.dat, vsechny ruchy jsem nekde v zakladni instalaci MSTS nasel, až na:
Sound ( Name ( "Silniční přejezd AŽD" ) FileName ( "prejezd_AZD.sms" ) )
Kde ten mam najit? Trat PaV024 nevlastnim.
Abych po pristi aktualizaci nebyl prekvapenej :eek: .
Jinak samozrejme je cela trat super :wink: .
HPi

Díval jsem se po zvukových souborech z ssource.dat, jsou ale v různých tratích MSTS, nebyla by vhodnější distribuce prostřednictvím intalačního .bat souboru, který by dokopíroval potřebné z defalutních adresářů MSTS?

Re: Prava

Anonymous napsal:
Zda se mi to, nebo tady nekdo furt vykrikuje, ze si musime jeho trat koupit, jinak je to piratstvi, ale v te trati se nachazi tolik piratskych odjektu, ze uz pak neni jasne kdo je vlastne pirat. :mad:

No zda se to byt jiz koloritem techto stranek ... Mel bych prosbu na vsechny zde ucastnene a dotcene, nekdy je lepsi mlcet a nereagovat, pak si takovi anonymove neprijdou na sve a casem daji pokoj a lze se venovat mnohem smysluplnejsim vecem, nez jsou tihle pseudospravedlivi anonymove.

PS : Uz nedavno jsem tu upozornoval na stranky http://www.trainsim.glt.pl/ , stranky jsou v posledni dobe velmi casto aktualizovane a to o velmi zajimave veci, zejmena pokud se tyka vychodnich zeleznic a to ve velmi slusne kvalite. Takze pokud nekdo jako ja stahuje osobni vozovy park okolnich zeleznic, urcite si prijde na sve. Btw nemate nekdo potuchu ci tip na kvalitni nemecke stranky, kde lze najit DB osobni vozy jak regionalni, tak EC a Nachtzug ? V posledni dobe zejmena marne hledam vozy jezdici na Kopernikovi a napr. polokupe poloprostor z EC 172/3. Dik predem

Už jsem tu asi "dlouho" nebyl přítomen. Jak se dočítám, další p***sové se zde dělají zajímavými. Hold někdo víkendový zabíjí čas provokacemi a ohání se právy nad nedokonalými modely z thetrain.de, které bez vlastního dotvoření nejsou provozuschopné, .......
Já mrazivý nevlídný čas využil jiným způsobem. Nikoli thetrain.de, ale Michal z Prahy mi poslal model nádražních objektů vlastní výroby z Řečan nad Labem a já mu vyjíc vstříc, začal pokládat koleje tímto směrem. A hádejte, kde jsem to ubrzdil. Asi 4 km za Kolínem, kde bude zatím konečná a já budu mít dalších několik měsíců na to abych to dal i krajinově dohromady.
Takže ten anonym, co nabízí za stovku muzeum mé trati, asi chudák neví o čem píše. Asi jeho ručičky ještě nepracovaly. Navíc jeho černé podnikání může zajímat finanční a živnostenský úřad. Ještě že nechal na sebe kontakt. (já vše do příjmů přiznávám, DPH odvádím )
Ale k trati. Z Řečan bude možné zajet až do Chvaletické elektrárny, Kolín bude na etapy. Zatím mám položeno kolejivo kolem 2. a 3. nástupiště, 1 a 1a. Chtěl bych poděkovat jistým lidem za video a další materiály, bez kterých bych koleje tímto směrem nepoložil. Za každou zatáčku ručím. Měl jsem ale problém. Trochu jsem zblbnul úsek Kojice - Záboří nad Labem, ale už je to OK. Kolín Pardubice je 42km, mě to nabobtnalo na 42,8. A to v úseku Řečany - Kolín. Na druhou stranu je to OK, protože Česká Třebová - Pardubice je 60 km a já to mám 59km. Takže se to srovnalo. Jinak nádraží Kolín je pěkná pakárna. Je v oblouku a tolik kolejí ohnout....Ale nácvik byla Přelouč. Tam ohnout X kolejí do oblouku, žádný med. Řečany také žádná legrace,...není nad Lanšperk u 024. :lol:
Zájímavá je zde i pestrost rychlostí. Kromě 160 je zde omezení na 150, 140 i 130. A v Kolíně samozřejmě přes křížení 50.

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem tu asi "dlouho" nebyl přítomen. Jak se dočítám, další p***sové se zde dělají zajímavými. Hold někdo víkendový zabíjí čas provokacemi a ohání se právy nad nedokonalými modely z thetrain.de, které bez vlastního dotvoření nejsou provozuschopné, .......
Já mrazivý nevlídný čas využil jiným způsobem. Nikoli thetrain.de, ale Michal z Prahy mi poslal model nádražních objektů vlastní výroby z Řečan nad Labem a já mu vyjíc vstříc, začal pokládat koleje tímto směrem. A hádejte, kde jsem to ubrzdil. Asi 4 km za Kolínem, kde bude zatím konečná a já budu mít dalších několik měsíců na to abych to dal i krajinově dohromady.
Takže ten anonym, co nabízí za stovku muzeum mé trati, asi chudák neví o čem píše. Asi jeho ručičky ještě nepracovaly. Navíc jeho černé podnikání může zajímat finanční a živnostenský úřad. Ještě že nechal na sebe kontakt. (já vše do příjmů přiznávám, DPH odvádím )
Ale k trati. Z Řečan bude možné zajet až do Chvaletické elektrárny, Kolín bude na etapy. Zatím mám položeno kolejivo kolem 2. a 3. nástupiště, 1 a 1a. Chtěl bych poděkovat jistým lidem za video a další materiály, bez kterých bych koleje tímto směrem nepoložil. Za každou zatáčku ručím. Měl jsem ale problém. Trochu jsem zblbnul úsek Kojice - Záboří nad Labem, ale už je to OK. Kolín Pardubice je 42km, mě to nabobtnalo na 42,8. A to v úseku Řečany - Kolín. Na druhou stranu je to OK, protože Česká Třebová - Pardubice je 60 km a já to mám 59km. Takže se to srovnalo. Jinak nádraží Kolín je pěkná pakárna. Je v oblouku a tolik kolejí ohnout....Ale nácvik byla Přelouč. Tam ohnout X kolejí do oblouku, žádný med. Řečany také žádná legrace,...není nad Lanšperk u 024. :lol:
Zájímavá je zde i pestrost rychlostí. Kromě 160 je zde omezení na 150, 140 i 130. A v Kolíně samozřejmě přes křížení 50.

Jednim slovem fantazie :-)

Semora: Tak co, uz jste sazel stromecky na 024? :)))))

S tim Kolinem to bude supr :) uz se tesim zacina to byt vice nez zajimave.

Z Anonyma si nic nedelejte. Takovych bylo.

Zbyněk Šemora napsal:

Tiež vravím jedna fantázia.Teší ma že na trati sa pokračuje a hlavne smerom na Prahu.Tiež chcem poďakovať Michalovi že svojou prácou podporil p.Šemoru ktorý sa rozhodol ísť smerom na Prahu.Ešte jeden dotaz na p.Šemoru:Nenechajte sa rozhodiť akýmsi niemandom, ktorý sa určite len vyťahuje a blafuje ako Beckham.Tímto tempom sa určite čoskoro dopracujete do Prahy, keď si spomeniem na 91 km medzi BR-ČT,alebo 60 km ČT-PA ktoré ste na výbornú zvládli za relatívne slušný čas tak som už optimistickejší.Takže hlavu hore, anonyma z hlavy a len tak dalej...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře