Už jsem tu asi "dlouho" nebyl přítomen. Jak se dočítám, další p***sové se zde dělají zajímavými. Hold někdo víkendový zabíjí čas provokacemi a ohání se právy nad nedokonalými modely z thetrain.de, které bez vlastního dotvoření nejsou provozuschopné, .......
Já mrazivý nevlídný čas využil jiným způsobem. Nikoli thetrain.de, ale Michal z Prahy mi poslal model nádražních objektů vlastní výroby z Řečan nad Labem a já mu vyjíc vstříc, začal pokládat koleje tímto směrem. A hádejte, kde jsem to ubrzdil. Asi 4 km za Kolínem, kde bude zatím konečná a já budu mít dalších několik měsíců na to abych to dal i krajinově dohromady.
Takže ten anonym, co nabízí za stovku muzeum mé trati, asi chudák neví o čem píše. Asi jeho ručičky ještě nepracovaly. Navíc jeho černé podnikání může zajímat finanční a živnostenský úřad. Ještě že nechal na sebe kontakt. (já vše do příjmů přiznávám, DPH odvádím )
Ale k trati. Z Řečan bude možné zajet až do Chvaletické elektrárny, Kolín bude na etapy. Zatím mám položeno kolejivo kolem 2. a 3. nástupiště, 1 a 1a. Chtěl bych poděkovat jistým lidem za video a další materiály, bez kterých bych koleje tímto směrem nepoložil. Za každou zatáčku ručím. Měl jsem ale problém. Trochu jsem zblbnul úsek Kojice - Záboří nad Labem, ale už je to OK. Kolín Pardubice je 42km, mě to nabobtnalo na 42,8. A to v úseku Řečany - Kolín. Na druhou stranu je to OK, protože Česká Třebová - Pardubice je 60 km a já to mám 59km. Takže se to srovnalo. Jinak nádraží Kolín je pěkná pakárna. Je v oblouku a tolik kolejí ohnout....Ale nácvik byla Přelouč. Tam ohnout X kolejí do oblouku, žádný med. Řečany také žádná legrace,...není nad Lanšperk u 024.
Zájímavá je zde i pestrost rychlostí. Kromě 160 je zde omezení na 150, 140 i 130. A v Kolíně samozřejmě přes křížení 50.