Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak už to mám kolejově za Český Brod. Ale teda, ty stanice v oblouku, to je síla, pěkně jsem se zapotil, ale na druhou stranu, takové Poříčany, kde se to rozvětvuje do trojkolejné trati. To bude svezeníčko. Nezapomenu zážitek při vjezdu do Poříčan, řítíte se do stanice a na té samé koleji proti rychlík a na zhlaví jsme se na poslední chvíli vyhnuli. A nezapomenutelné závody s předjíždějícími rychlíky po nulté koleji. Tvůrcové aktivit se budou moci vyřádit....stavba dál z Č Brodu, to nebude o nic jednodužší. Úvaly v oblouku, Běchovice v oblouku, Praha Libeň v oblouku...
Z Poříčan to mám položené k Třebestovicím, ale jelikož jsem se na Nymburk a Osek hodně najezdil, určitě to také propojím. Ještě je Nymburk město bez odjezdových návěstidel? V každém případě to chce materiály. Já si to vše tak detailně už nepamatuji.

Jinak jakékoli materiály Zábřeh - Bludov a dál uvítám, ať to tam také mohu dotvořit.

K tomu se dá říci jen super.Chtěl jsem se zeptat,kde plánujete triangl od Pardubic na Prahu,přece jen otočka v Pardubicích je nadlouho tak mě zajímá jestli by to někde ku Kolínu šlo.Díky

..já už odpovídal ráno a ono to tu není. Nějak to při odesílání vybuchlo. Bylo to asi moc dlouhé.

Tak jen stručně: Triangly budou v Kolíně někde v areálu vlečky za nádražím (Do Oseka je to moc daleko) V Praze je to jasné. Tam jsou triangly v Hrabovce a Hlavní - Vršovice - Vyšehrad - Hlavní. Pokud koleje dotáhnu do Holešovic, tak je to kousek přes Bubny do Hrabovky.

Kdy to bude?. Potřeboval bych letecké snímky od Poříčan do Běchovic. Prahu mám ze sleziny. Dále sklonové poměry. vrchol stoupání u Tuklat, kde je? a jak je to dál z Úval do Libně a Holešovic. Aktualizace s prodloužením do Českého Brodu bude, až osadím návěstidla a dostavím perony, ať se může alespoň jezdit. A rychlostníky. Také tam budou nová návěstidla od J Poláka. Zatím nový úsek, Dlouhá Třebová, Zábřeh, Boří Les a Valtice. Jsem zvědav, jaké budou dojmy, jak se budou chovat v aktivitách při křižování.

Jo jo Zbyňku, bude to pošušňáníčko. Jsem jeden z těch, kteří zamykali mašiny na nulté koleji. A taky jeden z těch, kteří si uvazovali na provázek kupli (šroubovku) mašiny na hák posledního vozu vlaku před sebou, aby mne vzbudila rána šroubovky do mé mašiny po přetržení provázku při odjíždění vlaku přede mnou :-). Jinak bych tam chrápal do dnes :-).
Karel

ok1dnh napsal:
Jo jo Zbyňku, bude to pošušňáníčko. Jsem jeden z těch, kteří zamykali mašiny na nulté koleji. A taky jeden z těch, kteří si uvazovali na provázek kupli (šroubovku) mašiny na hák posledního vozu vlaku před sebou, aby mne vzbudila rána šroubovky do mé mašiny po přetržení provázku při odjíždění vlaku přede mnou :-). Jinak bych tam chrápal do dnes :-).
Karel

Také se traduje, že jeden strojvedoucí stál na nulté v Klučově a až měl moc hodin, vystřídání nikde, tak to tam zamknul, klíče odevzdal v hospodě a jel domů.
Včera jsem stihnul pouze srovnat terén z Poříčan do Rostoklat, osadit rychlostníky a byl čas jít spát. Ono se to nezdá, ale je to dost zdlouhavá práce. Ještě je potřeba naházet návěstidla a dostavět perony. Stále mám dilema to kolejově dotáhnout až do těch Holešovic a až teprve potom se věnovat krajině, aby už konečně šla postavit nějaká aktivita z Prahy. Ale to závisí jestli budu mít všechny podklady a také podle nálady. Mám to rozestavěné až z Pardubic a to už je pěkný kus a také bych měl začít to dávat do kupy i krajinově.

JJ to je fakt....K cemu je aktivit,kdyz vsude je jen rovna zelen...Ja bych navrhoval,abyste postavil krajinu!!! :lol: Ale je to Vase vec..: :lol: S pozdravem Novak

Naposled editoval moderátor:
Beatlesák napsal:
mám návrh: co takhle udělat Kúty-Trnava, a Kúty-Bratislava
A ešte si zabudol na Bratislava -Trnava a bude megatriangel ... :lol: :lol:

JOHNZ napsal:
Tax: to nebude megatriangel ... z Kutov do TT sa cez BA jazdi priamo a nie na uvrat :wink:
No tak bude triangel na trase Hlavná stanica - Nové Mesto - UNS - Petržalka - UNS - Nove Mesto - Predmestie - Rača a Rača - Vinohrady - Hlavna Stanica ... kto hľadá riešenie nájde ... len aby sa našiel niekto, kto to aj postaví ... :lol:

Anonymous napsal:
JJ to je fakt....K cemu je aktivit,kdyz vsude je jen rovna zelen...Ja bych navrhoval,abyste postavil krajinu!!! :lol: Ale je to Vase vec..: :lol: S pozdravem Novak

Pravda, pravda. Na této trati se stejně aktivita s provozem postavit nedá, když 98% souprav jsou 451 a 471, které msts zatím postrádá. Že tam potkáte 460 je stejná pravděpodobnost jako tuto soupravu z Břeclavi do Mikulova (jak už se o to kdosi pokoušel)
PS. někde mám i křivou a šikmou zeleň.

Zbyněk Šemora napsal:
Anonymous napsal:

Pravda, pravda. Na této trati se stejně aktivita s provozem postavit nedá, když 98% souprav jsou 451 a 471, které msts zatím postrádá. Že tam potkáte 460 je stejná pravděpodobnost jako tuto soupravu z Břeclavi do Mikulova (jak už se o to kdosi pokoušel)
PS. někde mám i křivou a šikmou zeleň.

ale 471 už je... : http://zelweb.wz.cz/

jo ta tam je jenže ne tom screenshotu vypadá pěkně divně.
P.S. je na ZŽO cerhenice střídavej nebo stejnosměrnej proud?

Asi tak. Dnes si už u MSTS klademe o něco větší nároky než dříve. Ruská 181 také existuje ale kromě service vlaků ji nikdo nepoužívá. Ale třeba se jednou dočkáme toho, že se v Poříčanech vykřižuje panťák s ešusem a mezitím projede s nákladem skutečné šestikolo. :wink:

atb napsal:
... třeba se jednou dočkáme toho, že se v Poříčanech vykřižuje panťák s ešusem a mezitím projede s nákladem skutečné šestikolo. :wink:
Aby sa tak stalo, musel by niekto začať modelovať. Požiadaviek je jak maku v makovom poli, ale tvoriť, alebo aspoň pomôcť s tvorbou prakticky nemá kto ( česť tým málo výnimkám ... ) Modely a trate pribúdajú veľmi pomaly, ale s požiadavkami sa roztrhlo vrece ... Ludia, uvedomte si, že nikto, ani Zbyněk Šemora, ani Ondra Janiš, ani ostatní tvorcovia nezvládnu viac, než im čas a okolnosti dovolia. Skúste nejako priložiť ruky k dielu aj vy. Stačili by jednoduché reálne stavby v gmax, alebo kvalitné fotky na modely a skiny ... určite tým pomôžete autorom addonov ( a nielen na trati Kúty - Brno - Praha ), keď už nič iné, aspoň ich odbremeníte od večného hľadania vhodných podkladov. :!:

pařan: na ŽZO môže byť čokolvek chceš ... majú tam takú technickú napájaciu stnaicu, kde sa dá voliť medzi 3kv SS, 1,5kV SS, 25kV 50Hz, 25kV 25Hz, alebo 16 kV 25,7 Hz (rakusky - dufam ze cisla tam ma dobre)

Taxi, máš pravdu. V tomto diskusním foru je tolik námětů, ale ne, že se někdo nabídne, že postaví to a to, ale jen požadavky, někdo druhý by mohl postavit to a to....
Myslím, že když zasednu k editoru, tak prostě jedu, žádné velké relaxování, ale neumíte si představit kolik hodin trvá prkotina jako osazení návěstidel na krátkém úseku Rostoklaty - Český Brod. Trojkolejka, všechna návěstidla mostová,...Ale co je jisté, křižování v Poříčanech brzy bude. Ale ešus se 451 to asi ještě dlouho nebude.
Musím končit, ať to stihnu osadit až do Peček (Polákova návěstidla)

Jelikož pro velkou zimu nemám v obchodě žádné kšefty, tak jsem dokončil stanici Poříčany (návěstidla), které jsem včera už nezvládl. Pak večer ještě něco doladím a vydám aktualizaci. Bude trochu větší, protože obsahuje komplet plus speciály návěstidla od Jirky Poláka. Poříčany jsem připravil i s vysokorychlostní vyhýbkou, kde se bude jezdit 120 do odbočky, jak se to připravuje v reálu. Návěstidlo k tomu zatím nemám, ale věřím, že časem bude. (dva zelené pruhy a pod tím indikátor s 12)

Anonymous napsal:
Mohu se zeptat,jaky komplet???Uz i s krajinou??S pozdravem Novak

Kouzelník nejsem. Ani kdyby bylo MSTS můj hlavní pracovní poměr, tak by to nešlo rychleji. Terén, koleje, návěstidla - desítky hodin práce. Jen si to zkuste.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře